trampbåt

För några veckor sen hyrde jag och göran en trampbåt vid stora holmen. Solen sken, barnen var glada och det var vindstilla. Vattnet blänkte, helt spegelblankt. Vad kunde vara mysigare än att hyra en trampbåt för att åka ett varv runt stora holmen? Ludde skulle få åka under två broar. Han älskar broar. Edith kunde sitta i min famn o mysa medan jag trampade.
Båten fick man hyra för 50 kronor för en timma. EN timma tänkte jag så länge tänker ju inte vi vara ute vi skulle ju bara runt Holmen ett varv. Lyckliga gick vi ner till tjejen som lämnade ut båtarna. två flytvästar behövde vi till Ludde och Edith, föregå med gott exempel gör vi inte vare sig i trampbåten med flytvästar, när vi cyklar (hjälm är ingenting för mej)  eller runt middagsbordet (bordsskick har vi, även om det brukar synas var jag har suttit =) men vin dricker jag trots barn)
Vi hoppade i båten efter att vi parkerat barnvagnen och cykeln intill träden vid bryggan.
Ludde hoppade i, Jag hoppade i och tog emot Edith sen klev göran ner i båten. det tog oss lite klättrande innan vi var ordentligt placerade i båten. Sedan började trampandet. och vad jag minns från när jag var yngre var att man satt i båten trampade runt på tramporna som när man cyklar ungefär samma motstånd som när man cyklar på en raksträcka. men ack så fel jag hade. Att trampa trapbåt är ju som när man ställer in spinningcykeln på det trögsta motståndet och sedan försöker sitta ned och trampa. hur trögt som helst. den första kvarten gick det någorlunda bra trots det tröga motståndet, edith satt lugnt, ludde var nöjd över att åka båt. Vi svängde ner mot slussen och åkte förbi stadsparken och wadköping. Solen sken så starkt så vi va tvugna att åka längs med kanten för att få lite skugga av träden men det gick bra ändå. Vi övervägde att vända om för det började gå trögt och svetten pärlade längs ryggen och mellan brösten. men envisa som vi är och lite väl optimistiska så tänkte vi att det inte var så långt på andra sidan (hur vi nu kunde göra det?) så vi trampade vidare men vi fick slita med trampandet, ryggstöden hoppade ur sina jack så vi ett flertal gånger höll på att dyka i bakåt med huvudet först, edith ville inte sitta still och Ludde tyckte inte alls att det var så skoj efter sisådär 20 minuter. han ville hellre hoppa av och åka tåg. vilket hade varit mkt mindre anstängande.
När vi lagom kom runt udden så fick vi intala oss att vi trampade båt för att det var kul och att vi älskade varandra väldigt mkt. När man har två barn omkring sig som inte trivs med att sitta still i båten och en trampbåt som är så trög att man börjar få kramp i vaderna och låren så är inte tonen mellan varandra den finaste =/
Lagom till vi börjat skratta åt oss själva körde vi på grund, hur man nu kan lyckas med det i en trambåt? efter att vi trampat som galningar för att komma loss och juckat båten fram och tillbaka så kom vi iaf inte loss. jag funderade starkt på att ställa båten där kliva av ner i svartån lyfta upp barnen och gå hem. men då kom vi på den briljanta iden (vi borde kanske ha kommit på den 5 minuter tidigare =) ) att omplacera oss i båten så tyngden blev annorlunda. detta resulterade i att vi kom loss. Göran satt då fram med ludde och jag satt bak med Edith.  När vi kom loss hade vi halva vägen kvar så vi kämpade oss runt trots att svetten rann på hela kroppen, vi undvek kanterna och Göran satt kvar fram och spejade så det inte blev grunt ngn stans för att fastna ännu en gång var inget vi ville. tonen i båten var dock väldigt hjärtlig för även om vi gör saker som inte alls blir som vi tänkt oss så är vi duktiga att skratta åt oss själva.
När vi kom i land så hade det gått en timma (jag som trodde vi skulle vara runt på 20 min) och mitt linne var helt blött det var skönt att det var svart för då syntes det inte lika mkt dessutom hade jag som tur var satt på mej popcornkjolen som jag fått av ellinor. I den kjolen syns det inte att man har rövsvett, hade jag haft shorts hade jag fått två våta fläckar under skinkorna. (denna svett har en tendens att uppkomma på sommaren som en svit från när jag och Hanna var på malta en månad och åkte mycket buss med lädersäten. förstår inte hur man kan ha det när det är 40 grader varmt, vi höll ju på att glida av bussätena jämt.)
Utav denna erfarenhet skulle jag bara vilja säga till mina vänner. Åk INTE båt med småbarn. utan om ni någongång känner att ni måste åka trampbåt. Gå och köp er några öl först, drick helst två tre innan ni kliver i (usch vilket dåligt båtvett jag har, lättöl förstår ni att jag menar ;-) ) och var för guds skulle inte färre än fyra. Och välj dina medresenärer väl, helst de som har starka ben och gillar att ta ut sig. Då kan du maska lite lagom och drick din öl i solskenet samtidigt som ni glider fram. 

Kommentarer
Postat av: Fia

Haha! Å så roligt att läsa:)

2011-08-05 @ 22:26:19
Postat av: Kicki

Hahahahhahaaaaa!

2011-08-10 @ 15:58:06

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0