Att sluta med en drog

Edith har sedan hon var några månader gammal varit beroende, beroende av sin nappflaska. Hon har alltid med sig en. Den behövs om hon är trött, slår sig eller ska sova. Eller lite random så där när hon tittar på tv eller liknande.
För någon vecka sedan så såg jag att hon har överbett. Ett överbett som säkerligen beror på att hon har nappflaskan i munnen titt som tätt. Därför inledde jag och mannen propaganda för att sluta med den. (Storebror har precis fått räls så han har bara ätit flytande i några dagar vilket edith nu tror att man får göra för resten av sitt liv om man använder flaska eller napp för länge)
Tidigare försök med att vänja av flaskan har misslyckats. Mest kanske för att jag tycker att hon gärna ska vilja det själv iaf lite, sen är det ju många barn som har napp tills de blir fyra så jag har inte känt ngn panik över det. Men som sagt med överbett på g så kändes det som om det är i grevens tid vi slutar med den.
Förra veckan fick vi henne att gå med på att sluta använda den dagtid. Endast på kvällen vid läggdags fick hon ha den. Det gick bra. Hon har blivit ledsen några gånger men inget större utbrott.
Vi försökte få henne att gå med på att sluta helt Från början. Om hon gjorde det skulle hon få välja vad hon ville i leksaksaffärn. Först lät hon intresserad men efter lite övervägande sa hon att hon hellre har sin flaska än några leksaker. (Förstå hennes besatthet av flaskan.) Ludde fick dock välja vad han ville. Han har aldrig använt napp eller flaska så det fick bli en leksak för det. Trots att Edith var med i affärn så ville hon inte byta bort flaskan. Hon hittade massa saker hon ville ha men de skulle hon ha när hon slutade med flaskan och då var inte rätt tid enligt henne själv.
Men idag kom dagen endast en vecka efter förra leksaksaffärs besöket då hon bestämde sig för att sluta.
Vi stannade på barnens hus efter att ha sovit över i Hallsberg natten till idag. Målet med stoppet var att köpa ett babygym till Margit. Det fann jag men även Edith fann en låda med två klackskor, två tiaror, lite halsband och örhängen. enligt min mening en låda med dyrt krimskrams som säkert inte håller speciellt länge men hon ville ha det för då skulle hon sluta med nappflaskan. så det var bara och betala och hoppas på det bästa både med krimskramset och slutet på eran med nappflaska.

Krimskramset höll i två minuter. Ringen föll isär direkt. Plast klackskorna höll på att slå ihjäl henne när hon försökte halka runt i dem men glad var lilla damen och sönder är dem inte än.

Dessvärre gick det lika dåligt med flaska n. Hon var glad hela dagen över att hon slutat men sen kom läggdags. Då grät hon hysteriskt och ville ha flaskan. Vi fick henne på andra tankar med läsning, sång och även en kvällsmacka. Men det gick trögt. Det tog över två timmar att få henne att somna. Jag ville inte att hon skulle somna hysterisk så till slut fick jag ligga och hålla om henne. Vi pratade om hästar. Vi ska med morfar och testa att åka sulky imorn på Örebro travet. Det ser hon fram emot. Så då somnade hon någorlunda glad iaf. Så så dåligt kanske det inte var egentligen det tog bara tid. för hon somnade ju utan flaska för första gången i sitt liv. Stort :)

Hur slutade era barn med napp? Bakslag?

Världen gladaste tjej med sitt krimskrams :)


Kommentarer
Postat av: Elli Eriksson

Hon är rolig den där lilla damen. Duktig av henne trots allt. Kämpa på, inte kul om hon får ha tandställning som jag hade på grund av napp för länge..

Loove the krimskrams ;)

2013-09-07 @ 00:18:45
URL: http://frokensvenskiusa.blogg.se/
Postat av: Emma

Alva har ganska nyss slutat med nappen, än utan bakslag (jag räknar kallt med att det kan komma i vinter när det kommer ett lillasyskon). Inte var det helt frivilligt, hon slutade sova med napp på dagen på dagis och vi spann vidare. Det var dock ett par veckor när det tjatades om napp på kvällen, men vi fintade henne varje gång. Däremot började hon plötsligt att vakna på natten och gråta och skrika och vara arg. Det gick över som tur var :)

2013-09-08 @ 14:14:08
URL: http://Frknilssonsbravader.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0