Igloo byggande

Snö är kul när man har barn, annars är sommar o sol mer min grej! 


Göran bygger en igloo till barnen Edith är skeptisk


Även barnens morfar hjälper till och håller ljuset till huset

Pappa tycker att vi ska hyra ut igloon till gäster - slussens ishotell! Kanske kan fungera?

Hey i'm back :)

Eftersom en viktig person lämnat in klagomål att jag inte bloggar längre så måste jag väl göra det nu ;-) speciellt när klagomålet innehåller smicker! 

Jo då sörrni jag lever. Efter en vecka med full fokus på dop. Vilket jag förövrigt förra tisdagen trodde skulle sluta i en kräkfest då Edith la en pizza i hallen. Jag såg framför mej hur hela familjen skulle få magsjuka en efter en lagom tills på lördagen. Men det var bara Edith som blev dålig. Hon mådde bra efter några timmar så jag vet inte om det var magsjuka eller ngt hon ätit. Hon fick vara hemma från föris i 48 h iaf. 

Till dopet så bakade vi tårtor och fikabröd. 


Fyra doptårtor



Inget kalas utan kras, som tur är så var det kvällen innan när jag gjorde swiss meringue creme

Vår Anna Margit Siri blev döpt även om jag tvivlade sekunderna innan då hon var så arg. Hon somnade i församlingshemmet tio minuter innan vi skulle upp till kyrkan. Så jag fick väcka henne och det var inte populärt. Men det gick bra ändå. Värre var det när hon somnade under dopet och prästen tog henne sovandes och höll henne över dopfunten och började hälla vatten på henne. Förstår henne där att hon blev arg. Vem vill bli väckt med vatten i ansiktet? 
Madde och matte sjöng så fint för Margit. Jag höll på att börja gråta. Men kunde samla mej vi ville inte göra en repris av bröllopet då mannen grät jätte mkt när de sjöng :)

Efter dopet var Maggie lite tvär. Hon ammade och var bara i min famn. Jag hann knappt fika ngt. Men det blev tårta över så jag har fått min del ;-)

På kvällen så stannade mannens vänner på middag. En trevlig avslutning på en trevlig men stressig dag! 

Har tyvärr inga bilder från dopet :-/ 



Men jag kan avsluta med en bild på lilla doptjejen som börjat äta lite mat. Liten börjar bli stor!

En natt med tre barn

I natt var jag ensam med barnen. Mannen har sovit borta i två nätter nu. Edith ville sova i sin gamla spjälsäng som står bredvid vår säng. Där sover ju egentligen Margit nu men eftersom Edith håller på att sluta med nattblöja så var det ganska bra att hon ville sova där för då är det lättare att lyfta upp henne till toaletten speciellt när jag är ensam. Så denna natt har jag burit Edith tre gånger till toaletten, hjälpt Ludde för han har blödigt näsblod (ngn som har ngt bra tips, han börjar ofta blöda näsblod på natten när han är på förskolan på dagarna, han sover fortfarande bra, lägger sig i tid osv men vad kan det bero på? Det forsar ur näsan på honom och jag blir lite orolig för han!) sen har jag självklart ammat lilla tjejen men ändå har vi haft en mysig natt. För det är ju underbart att krypa ner mellan sina barn och höra deras snusningar när jag ska sova. 
De är fantastiska! 

Där emellan låg jag och njöt av mina små älsklingar (sänggaveln är inte klar än, tänk att persiennsnöre är så svårt att komma ihåg att handla)


 De är ganska lika när de sover :)

Barnvagnsbio

Idag har jag och Margit varit på bio med Madde o Cornelia + vän och bebis till Madde. Vi såg hundraåringen. Den var okej inte mkt mer. Boken är ju betydligt bättre. 

Jag och Margit kom i sista sekund till bion. Det tog lite längre tid imorse än tänkt. Vi sov i Hallsberg natten till idag så vi åkte därifrån och väglaget var ju inte det bästa. Sen kom vi lagom till föris när de skulle gå ut och tyvärr så skulle både Ludde och Edith ut så jag fick klä på dem innan jag åkte därifrån och det tar ju sådan tid när overall och allt ska på. Stressad som tusan åkte jag mot bion klockan var redan 9.50 då och bion började 10.00. Jag hade dock sådan tur att jag fick tag i en parkering utanför :) så jag hann precis handla biljett och en Cola innan bion började! 

Under bion så gick det bättre än väntat. Maggie sov och ammade. Jag bytte även om på henne i salongen för vi hann inte byta om från pyjamasen på morgonen innan vi åkte från mor o far till förskolan. 

Det är ju bra att barnvagnsbio finns men jag tror att man helst inte ska ha barn som är över 6-7 månader med sig om man vill se filmen (vilket man borde om man går på bio!) för de som hade äldre barn med fick mest jaga runt på sina barn och de skrek en hel del och verkade uttråkade. 

Barnvagnsbio innebär att man får ha med sig bebis och vagn. Det är lite lägre ljud, ljusare i salongen och det är en paus mitt i filmen samt att det är textat. Det går varannan onsdag här i Örebro. Om det kommer ngn mer bra film ska jag nog försöka gå igen.


Glada bebisar på golvet inne i biosalongen

Måste de alltid lämna det skitigt?

Vår tvättmaskin gick sönder förra veckan och eftersom vi tvättar i snitt minst två maskiner om dagen så behövde vi en ny snabbt. Men eftersom vi inte är speciellt roade av att handla vitvaror eller för den delen bära och kånka med tvättmaskiner så ringde mannen och handlade över telefon en ny tvättmaskin + en ny torktumlare. Vår torktumlare saknade ett handtag annars fungerade ju den. Men vi ville byta ut båda samtidigt. 

Imorse kom iaf en kille med nya grejer. Jag hoppas att de är bättre maskiner än de vi haft innan för jag tycker att det går åt i rykande fart här hemma. 


Miele är det bra grejer? Ngn som vet?

Han som körde ut de gamla och in med de nya gjorde precis som alla andra hantverkare - lämnade det skitigt! 


Rullade han sin lilla kärra i lera innan han  kom hit? Här utanför finns bara snö! 

Det här med balans

Margit har börjat tycka det är tråkigt att ligga på golvet. Hon vill inte ligga på rygg men inte heller på magen. Det hon tycker är kul nu är att sitta. Men det här med balansen den är ju inte den bästa. Det vinglar åt alla håll så hon kan inte sitta själv utan övervakning. För om man inte är med så kommer hon bara ramla och slå i huvudet. Och det vill vi inte. 




Det blev lite suddiga bilder för jag var tvungen att fota med en hand beredd att ta emot henne


Hon försöker parera med överkroppen så hon inte ska ramla men det är svårt.

Laga mat med småbarn

Vi brukar alltid låta Ludde och Edith vara med att laga mat när de vill. Jag hoppas att det kommer att leda till att de hjälper till utan tjat när de är större och att det ger dem förståelse för var maten kommer ifrån, hur den ser ut innan den är färdiglagad samt att det är skoj att göra vardagssaker tillsammans. 


Ludde gör blommorot och gurkor, 


Edith äter resterna av gurkan :)


Margit äter potatis- och majspuré 




Pannkaksfrukost med pappa

Idag kom vi inte ur sängen förrän vid 9. Ludde och Edith gick upp runt halv nio men jag mannen o Margit låg kvar och tog sovmorgon. Även om jag inte behövde det för Maggie sov hela natten så jag känner mej utvilad och glad idag. 

Vi är ju lediga på fredagar jag och barnen men denna vecka är Göran ledig med. Så skönt.

Göran hade gjort pannkakssmet igår kväll så vi har ätit pannkakor till frukost. Barnens favorit. 

Bordsskicket är inte det bästa :)



Pannkakorna innehöll äppleskivor, apelsinfileer, kanel och honung. Mums! 

Ikväll ska vi på vernissage av rådhuskalander tavlorna. Ska bli intressant att gå på museum med tre barn :)

Bra schvung i Maggies ben

Förra veckan kom svärmor över med en hoppgunga. Vi har en gammal sedan de andra två var i hoppåldern men den är hos mina föräldrar i Hallsberg. Vilket vi pratade om när både de och svärmor var här. Jag hann dock inte hämta hoppgungan förrän svärmor var här med en ny. Eller ny, den är begagnad, hon köpte den på röda korset där hon jobbar ibland. Hade hon köpt en ny hade det känts onödigt men nu går det ju till välgörenhet så då kändes det okej ändå. 
Margit älskar hoppgungan. 
Ludde och Edith älskar den med. Inte att de är i gungan utan de skrattar och hoppar bredvid Maggie när hon hoppar. Så söta tillsammans. 


Margit har riktigt bra fart i benen när hon hoppar. Här hoppa de tillsammans imorse.

Jag vaknade även imorse av att hon gjorde hopprörelser med benen mot mina lår. Kanske lite väl bra schvung i hennes små ben. Inget hoppande innan läggdags ikväll!

Nu ska jag till gymmet :) (hoppas trenden, jag anser att det är en trend efter en gång, kan hålla i sig att jag gymmar ofta och är glad innan :) )

Sängleverans och en liten tjej som inte vill va själv eller sova

Idag har jag inte gjort mkt annat än gått omkring med Maggie, burit, lekt o ammat. Hon har blivit extremt känslig för vem hon är med. Hon vill helst vara med mej o inte vara själv och somnar hon så vaknar hon så fort jag lägger ner henne. Även om hon somnar i vagnen så tar det fem minuter sedan vaknar hon igen och är pigg och glad. Tyvärr så var hon så även i natt. Hon ville inte sova ordentligt. 
 Jag hoppas att det var en engångsföreteelse! 

Idag kom leveransen av alla sängar som vi beställde innan jul. Vi ska byta ut alla i uthyrningen. Här ska göras fint för våra gäster. Vi blir bara mer och mer proffesionella :) jag var dock lite orolig när de varit här från bröder till bröder och hämtat alla gamla möbler. Mannen hade ringt de som skulle leverera sängarna och de trodde att de skulle komma ikväll. Tänk om de inte kommit. Vi har alla rum utbokade och de vill nog helst inte sova på golvet :) som tur var kom de.
Mannen fick ta emot alla sängar och han håller just nu på att bygger sängborden. För de var inte bara sängar utan det var sängbord, sängskydd, kuddskydd, kuddar och madrasser. Så det var en hel del att ta emot. 

I dag testade vi ny frisyr på Margit oxå. En tofs i luggen. Den börjar bli så lång att den snart hänger ner i ögonen. 


Min lilla Maggan som inte sover mer än 30 min på dagarna. Det ska vi försöka få ordning på!

Imorn är det gymmet igen. Då tillsammans med mannen, Madde o Cornelia, Emma o Louie och Maria o Nova. Det ska bli riktigt skoj. Här ska vi bli starka mammor (och pappa) 

Dopinbjudningar och soffleverans

Idag kom både dopinbjudningarna och leveransen från Jakobssons möbler. 

Nu gäller det att få iväg inbjudningarna snarast så de hinner fram innan dopet :-/ nu tror ja ju inte att posten tar över två veckor på sig men jag brukar vara duktig på att skjuta upp saker så jag gör de i sista stund dvs de skulle kunna ligga hemma på bänken tills samma vecka som dopet är men inte denna gång nu ska jag skriva klart dem ikväll så jag kan posta dem imorn. Mannen är iaf på hockey så kvällen kan ju spenderas med att skriva adresser. 


Dopinbjudan 

Idag kom även leveransen från Jakobssons. En ny soffa, soffbord och en skinnfåtölj. Den blev riktigt bra. Var tvungen att vända och vrida lite på möblerna tills vi blev nöjda. Jag är en sån där människa som kan vrida möblerna ungefär 10 grader och flytta dem 3 cm för att bli nöjd. 


Svea i nya soffan

Ska fota imorn när det är dagsljus så får ni se hur det ser ut. 

Börjar föresten känna av i musklerna att jag tränade imorse. Ska bli skönt med lite träningsvärk. Det var inte igår. 

Hoppas ni haft en bra dag.

Gråa tinningarnas charm

Tillbaka från gymmet pigg och glad. Maggan gillade det med. Hon skrattade åt de som tränade men efter 40 minuter började hon tröttna så vi fick muta henne med majskrokar och hoppa runt lite. Mannen snabbtränade mej så jag och Margit kunde åka hem. Han får gå hem med tom vagn :) 

När jag kom hem från gymmet såg jag att jag måste färga håret. Har verkligen ärvt min mors hår. Jag kommer vara helt vithårig när jag är 30 år. 
Men det är väl de gråa tinningarnas charm helt enkelt. Sen är jag ju vd :) då ska man väl vara gråhårig se bara på min man ;-)


Så här vit i håret är jag vid tinningarna. Hjälp!!! 

God morgon vardagen

Idag är julledigheten slut. Barnen är på väg till förskolan just nu. Jag och Margit ligger i sängen. Vi ska göra som många av er andra gör i början av året - till gymmet och handla gymkort och träna :-/ som tur är har jag min man med mig. Han är ledig i några dagar till. Eller ledig och ledig. Vi ska ordna med uthyrningen och byta ut alla sängar m.m så han ska hjälpa mej. 
Jag är taggad för att gå till gymmet samtidigt som jag inte alls har ngn lust. Vi ska på tjejlunch idag hos Sara så det blir lite tajt om tid nu på fm men om jag ska komma igång med träningen så är det inga ursäkter annars kommer jag alltid ha något bra att skylla på att jag inte gick till gymmet :-/ 
Så upp och hoppa!




Nyårsdagens eftermiddag beställa dopinbjudningskort

Nu har jag äntligen beställt dopinbjudningskort. Dopet är ju 25 januari och inbjudan har inte skickats ut ännu. Iofs är det ju inte en så stor tillställning så det är ju inte hela världen om några inte kan komma. Även om det alltid är trevligt att träffa släkt och vänner. 
Förhoppningsvis kommer korten i slutet av denna vecka eller i början av nästa och då kan de ju nå de inbjudna i slutet av nästa vecka. Så ni som tänker planera helgerna framöver och känner att ni borde komma på dopet planera in det den 25/1 :)


Perfekt summering av eftermiddagen. Spelat Uno med Ludde och Edith. Tittat på antique roadshow och ammat medan Edith dansar framför granen. Mannen är och handlar pizza :) en bra start på nya året! 



RSS 2.0