Korvgrillning

Eftersom det dagen till ära blev så fint väder gick vi och handlade korv. Våra planer var att grilla dem över elden (glöden, Göran har lärt sig det nu ;-) ) nu var vi dock så hungriga att det blev till att steka dem och efter grilla några för sakens skull. Eller saken kanske snarare Luddes :).


Lycka

Var det inte det bästa med vintern när man var liten?


Faderligt morgonhumör

För er som behöver tips på att få era barn att somna
Sätt dem i bilen och kör till Hallsberg. (ja nu kan det ju kanske vara lite väl långt för vissa av er läsare men ändå) det slår aldrig fel.
Om det är så att jag åker hit en morgon då somnar de i bilen så man tror att de helt enkelt bara somnade om. Även om de varit uppe och ränt runt i några timmar. Morgon för mej och för barnen är inte alltid samma tid på dygnet.
Åker jag hit en förmiddag så somnar de då tänker jag att det är säkert så att de sov lite dåligt natten innan och därav är väldigt trötta och inte orkar vara vakna. Så måste det ju vara.
Åker jag hit efter lunch räknar jag med sömn i bilen. Det är ju typ enda gången det inte händer som om de små terroristerna vet att nu är det sovdax bäst att hålla sig vaken.
Åker jag på Eftermiddagen. Så somnar de oavsett om de redan sovit eller ej. Som om bilen utsöndrade ngt precis utanför sickelsta. Ett sov sooooov nuuuuu.
Nästa gång ska jag ta gamla vägen och hoppas på vakna barn. För om man säger så här väck inte barn som sover speciellt inte om de ärvt sin pappas morgonhumör ;-)

Två däckade hiphop terrorister tillsammans med Svea utanför mormor och morfar.


Bullbak och citronmarängpaj

Idag tänkte vi åka till skojlandet men vi ändrade oss. Känns som idag säkert kan vara en av de dagar då det är flest barn där på hela året. Så vi bestämde oss för att baka istället. Kanelbullar och citronmarängpaj.
Mannen ska bort till vänner ikväll. Jag ska hem till mins föräldrar där min syster oxå är. Vi planerade bio men det är fullbokat redan. Men vi får mysa hemma med föräldrarna istället inte fel det heller.


Alldeles för mkt

Åh måste sova. Klockan sprang ifrån oss ikväll med. Vi såg en väldigt bra film. Fransk film. Flickorna på sjätte våningen. Se den. Jag blev så glad av den. En riktig feelgood film.

God natt alla.

Edith efter en stund på Lindex. Hon ansåg att hon skulle ha klisterlapparna som satt på strumporna i pannan.
Ekologisk bomull det är Edith det :-)


Middag brasseriet

Ikväll var jag och mannen ute och åt på brasseriet. Musslor och röding, mums.
Barnen är hos mormor och morfar. De lekte med moster Maria. Fullt ös hela kvällen. Skönt och veta att de har kul och är glada även om vi inte är med. Även om man inte kan tro det som förälder ;-)

Efter en jätte god och mysig måltid gick mannen och jag till bishop. Öl och irish coffe. Vi träffade på lite vänner till Göran som vi gjorde sällskap med. Tänk att det är så många trevliga ute en tisdag.

Nu är vi hemma och ska sova. Imorn är det jobb på förmiddagen. Sen på em ska vi nog hitta på ngt kul tillsammans. La familia.

God natt alla.


Fika paus

Efter att jag och barnen varit på järsjö möbler som säljer ut alla sina möbler så är vi på fika paus hos mormor. Morfar jobbar. Moster Maria är oxå här. De mötte upp oss på järsjö. Måste dock säga att det inte fanns så mkt bra där. De verkar inte ha köpt in några nya möbler på tre år. Inte konstigt att de slår igen.

Nu blir det kaffe från pappas julklapp tassimon. Capuccino, varm choklad och vanligt kaffe. Gott!


Jul nr fyra och fem

Idag har vi haft jul fyra och fem.
Ludde sov över hos mormor och morfar igår. Han hade så kul med mina kusiners barn att han inte ville följa med hem till Örebro. Så vi lämnade honom där. De lekte lekte och lekte. Vi vuxna såg knappt barnen. Det var prinsessor och riddare, mamma pappa barn, film m.m

Vi hade en riktigt trevlig kväll. Lite spel om julklapparna. Jag vann trisslotterna som var den mest eftertraktade julklappen. Innan jag skrapade dem iaf för när det var gjort var det den minst värda klappen :-/

Helt klart konstigt att vi umgås så sällan med kusinerna när vi ändå bor relativt nära. 2012 är kanske året som det ska bli ändring på det!

Idag gick vi hem till Hanna och Johannes. Deras nya lägenhet kommer bli så fin. Min syster skjutsade in Ludde så de kom oxå upp på fika. Vi hade även med oss en julklapp/ födelsedagspresent/ inflyttningspresent till dem. En kaffemaskin. Jag tror de blev glada för den. vi fick fina tofflor och knep och knåp till barnen. Det är uppskattat.

Klockan drog iväg när vi var där. Göran fick gå före för hans mor, bröder med familj skulle komma på eftermiddagen och fira jul.

Som vanligt blev det en högljudd middag. Kusinerna var det full ös på och Ludde med för den delen. Göran hade gjort sin godaste fisksoppa. Hur bra är inte det att varva all julmat med.

Nu ska vi bara mysa i soffan. Ingen tv. Ingen dator. Bara vi.

Trevlig kväll!


Mamma i olika skepnader

Ibland kan bli väldigt glad över sin dotter när hon yttrar mamma när hon ser ett skivomslag på Alicia Keys eller en bild på Rachel Weis. Jag menar vem skulle inte vilja va lika dem och om en liten tjej säger det så måste jag ju vara det :-)
Men det är inte bara snygga kvinnor som är mamma utan det kan va andra ting med. Här kommer en blandad kompott av bilder på mej!
Ser ni likheten ? ;-)


Jul nr tre

Gårdagen blev väldigt lyckad. Vi åt massa mat. Jag la dock upp en taktik eftersom det alltid blir så mkt julmat så åt jag endast sallad och grönkålspaj igår. Idag får det blir sill och potatis.

Barnen sov under hela middagen. Det ska nog bli en tradition för oj va skönt det är att äta utan att ha uppsikt på barnen.

Tomten kom på eftermiddagen. Ludde blev glad medan Edith tyckte han var mest otäck. Som vanligt blev det massa julklappar till barnen. Ja jag fick ju några oxå men barnen blev överrösta med grejer. Är de verkligen så snälla? ;-) Ludde fick en radiostyrd bil. Det skulle ha räckt med den för det är det enda han lekt med. Men han upptäcker nog de andra sakerna snart. Edith fick en docka i samma storlek som henne själv. Hon blev kammad och runt släpad på.

Vi stannade här över natten för Ludde ville sova över och eftersom det är jul nr tre idag i Hallsberg med kusiner och kusinbarn så kändes det dumt att åka hem.
Barnen somnade inte förrän kl 23 så vi fick sovmorgon till kl nio. Skönt.

Jag har varit till Konsum idag och panik handlat julklappar. Jag glömde 100kr-klappen. :-( men kaffe, the och vin blir väl bra? Den andra klappen fick bli vintidning och en flaska vin. Det borde ju funka det med! Småbarnen är inte med i julklappsbytet!

Nu ska Edith och jag göra oss fina. Samma kläder som igår. Spontan övernattning = inget ombyte :-/


Jul nr två

Efter en stor god frukost med hemmagjord risgrynsgröt har vi städat barnens rum. Sorterat leksaker m.m sånt som inte hör julen till. Men med tanke på gårdagens skörd av klappar till barnen törs jag knappt tänka på dagens. Så därav sorterade vi bort massa så det nya kan få plats.

Stora barnen har nu åkt och vi ska leka med de små och bygga en stor briobana. Ludde är dock mest taggad på att låtsas fiska bakom soffan. Får se hur det artar sig.

Om en timma bär det av för lunch hos mina föräldrar där pappas sida av släkten är med. O min mormor.

I kväll kommer förhoppningsvis Hanna och Johannes över en sväng på ngt lättare att äta och glögg.

God jul allesammans!


Jul ett

Idag har vi varit och klätt granen i Hallsberg. Den granen har sisodär 350 kulor i sig och 150 ljus. Ändå tycker jag att det saknas lite smällkarameller. Vi har alltid hemma hos mina föräldrar haft en gran som är proppfull. Jag förstod aldrig riktigt de som ville ha en stilfull gran. Som barn var ju ju mer dessto bättre. Och helt ärligt känner jag likadant än. Granen är ju till för barnen. Och om de har pysslat och gjort ngt fint som de vill ha i granen (som är mindre vackert) är det självklart att det ska hänga där. Och om de skulle klä granen så att det mesta hamnar på ena sidan så gör det inte så mkt den står ju bara där i två tre veckor sen åker den ju ut. What's the big deal?
Och den är ju ändå finast med massa pyssel i sig. :-)

Vi har inte bara klätt granen i Hallsberg vi har även firat jul här hemma med alla barn. De stora åker till sin mor imornbitti. Även barnens farmor och farbror är här.

Det har öppnats julklappar. Edith fick en docka som hon gått runt med hela tiden. Maja har hon döpt den till (eller snarare Ludde döpte henne till det och Edith höll med). Maja har åkt vagn, fått blöja, sovit, kramats med och även kastats i golvet några gånger. Så ni som ska få små bebisar och precis har fått: Edith bör inte vara barnvakt än!
Ludde fick en bilbana som blev populär. Men endast en stund. Ediths Maja blev väldigt intressant eftersom Edith blev så besatt av henne. Så de har mest lekt med henne. Tur att jag vet att de ska få en till docka imorn. Underlättar situationen med två småbarn att ha två av det mesta. För allt det den andra har är ju hela tiden så mkt bättre.

Nu ligger jag inne hos barnen de ska sova. Även de har haft uppesittarkväll. Jag hoppas som alltid att senkväll resulterar i sovmorgon. vi får se :-)



Biotajm

Barnen är hos mormor och morfar. Moster Maria och mormor Margit är oxå där. Jag och mannen passar då på att gå på bio, wihoo.


Hannas födelsedag

Idag firar vi Hannas födelsedag. Vi har ätit soppa och fikat. Först hann vi med och handla lite. Vi tog med oss lilla sjuklingen ut. Han fick låna sin pappas halsduk då blev han lite bättre. :-)
Nu ska vi snart iväg och hämta syster. Ludde längtar efter att titta på flygplanen.


Klätt julgranen!

Nu har vi tagit in granen efter en dags tjat av lilla Ludde. Han ville så gärna ta in den eftersom det ska ligga paket under.
Klätt den har vi oxå gjort. Min man måste ha köpt den sötaste granen av dem alla. Tillochmed så min mor blev lite avundsjuk :-)


Stopp i avloppet och sjukling

Tänk att ibland så händer saker precis i helt fel tid. Vi har stopp i avloppet. Alla hus är drabbade. Det betyder att vi inte kan gå på toa, duscha, laga mat eller tvätta. Som tur är har vi endast en gäst. Jag fick ringa och boka in honom på hotell göta istället.
Hur vi ska göra är däremot oklart.
Två alternativ har vi att välja på.
Alternativ 1. stanna hemma med fyra barn och göra utflykter för att uträtta sina behov. Eftersom vi är fyra killar och endast två tjejer varav en använder blöja så är det ju mest jag som har svårt att uträtta nummer 1. Kissa bakom huset betyder att jag skulle visa rumpan för alla som går förbi. Iofs tur att det blir mörkt fort. Mitt i sommarn kan man ju endast under ngn timma kissa ute. Så det kanske kan gå. Behov nummer 2 får vi göra på offentliga ställen :-/ då menar jag inte offentligt ute i parken utan mer toaletten i parken eller kanske som Hanna och Johannes gjorde tog en tur till skebäckvårdcentral :-) vi ska ut på lunch efter det. jag kan äta var som helst bara de har toalett :-)
Alternativ 2 - åka till Hallsberg och bo hos mina föräldrar tills problemet är löst.
Nu är det inte så att vi inte försökt lösa det. Utan slamsugen kunde inte hitta felet. Eller jo det kunde han det är 17-18 m ut i avloppssystemet som det är stopp. Vår tomt? Vet ej. troligtvis så blev ngt fel när de lagade rören som de grävde av. Synd att de lagt en grund över :-(
Vi ska iaf ha möte imorn med byggarna, grävnissarna och slamsugen. Hoppas det går att lösa.

Min lilla sjuka kille gillade iaf slamsugen.


Sol sol sol

Nu är jag på väg hem till Örebro. Ska ordna det sista med julklapparna. Fika med Rebecka och Esther. Kanske att Hanna, johannes och Wilma oxå vill göra oss sällskap. Lilla Ludde är även han hemma, de ringde från dagis. Han är sjuk. Hoppas han blir frisk fort.

Solen tittade fram på väg in till stan. Den ska även vara framme hela julafton. Tänk va underbart. Hoppas på sol och lite snö. Perfekt att ut och leka med barnen då.


Julklapparna inhandlade

Idag har jag shoppat julklappar. Allt är inslaget och klart nu. Perfekt att slå in paket till top model. Lagom avancerat program att titta på.
Eller ja inte allt är inslaget jag har alla vuxen klappar att slå in med men de är inte i Hallsberg utan de är hemma i Örebro. Lite för långt borta för att slå in.
Nu har jag slagit in åt kusinbarn, barnens kusiner och våra barn, svåger och farfar. Det blir några stycken. Vi firar ju jul med hela tjocka släkten :-) vilket i min värld är underbart då jag har en underbar släkt. Förstår att andra tycker det är mindre underbart om deras släkt är lite annorlunda!

Efter mycket shopping krävs lite energi. Landgång på Wasa konditori.


saknaden av sina älskade

Jag kom precis hem till mina föräldrar från Hallsbergs kyrkogård.
Kyrkogården är vacker när det är mörkt , nysnö och ljus som lyser. På något sätt blir jag harmonisk i själen samtidigt som jag blir förtvivlad och ledsen för jag kan inte förstå. Varför var dessa människor tvugna att gå vidare?
När jag ser namn på gravstenarna som var föräldrar till några av mina närmaste vänner, som var en helt underbar vän och som var min älskade farmor är det så svårt att förstå.

Dessa människor var så älskade, är så älskade.

Varför var just de tvugna att lämna oss?

De är ju så saknade. Saknade av sina familjer och vänner.

Ta hand om varandra och vårda de relationer som finns för man vet aldrig när någon lämnar oss.


Julbord

På väg till julbord/50 års lunch i ånnaboda. Första julbordet för i år :-) ska bli gott. Väntar bara på mannen som gör ngt som uppenbarligen tar tid. Vi sitter redan i bilen och lyssnar på musik.


Våningsäng

Ikväll bestämde sig mina två små för att inte vilja sova.
Vi är hemma hos mina föräldrar i Hallsberg och sover över. Min man har bjudit hem sina vänner och ska käka middag. Jag bestämde mig för att fly huset tillsammans med barnen. Jag fick även med mig Hanna. Då hennes man blev med på herrmiddagen.

Vi har ätit pizza och smågodis. Vet inte om denna veckas intag av mat kan klassas som hälsosam. Tre kvällar i rad pizza. En lunch kebab. Hmm... Hur ska denna jul sluta. Anna 20 kg tyngre. Tur att nyår bara är två veckor bort. Det betyder nytt år nya vanor ;-) beach 2012 here i come!!!

Ikväll var iaf barnen grymt speedade. Vet inte om det var mormor och morfar eller Hanna som var speedmedlet men sova ville de inte. Så vi tittade på på spåret. Därefter fick jag bli lite arg på barnen för att de inte ville sova. Efter ett -ni vet att ni inte kommer ur sängen för ens det är ljust ute (aja det kanske inte ljusnar förrän kl 8.30 nu, o jag kan ju drömma om att de sover tills dess men ni vet vad jag menar) så förstod de att det bästa de kunde göra var att slappna av och känna att de egentligen var jäääätte trötta. Detta resulterade i att John blund kom. Så de ligger för första gången och sover i deras nya rum. I min och min systers gamla våningsäng. Allt är som det ska. Äldsta syskonet sover överst. Lilla syster sover i underslafen. Tänk att allt är som det alltid varit och alltid kommer att vara. Trygghet på hög nivå.;-)

Även jag har fått en säng i barnrummet. Så vi sover alla tre tillsammans. Mysigt värre!

Hanna hamnade på en madrass på golvet vid datorn :-/ hoppas hon sover gott!

Vi har tillbringat hela dagen ihop med massa roliga ärenden. Bland annat ett stopp på svampen för lunch med min mor och far. Men det var inte det bästa, mer kan jag inte avslöja ;-)

God natt!

Edith på övertid!


Äntligen hemma!

Idag har vi fått övernattningsgäster. Hanna och Johannes. Äntligen hemma från DC. Nu ska de bli örebronx bor i förhoppningsvis några år. :-) endast 10 min hemifrån oss. Toppen! Vi har myst med pizza och glass. Tittat på film. Film med mitt frikort ewan :-) vilka frikort har ni?

Dagen i övrigt har ägnats åt städning och tvättning. Är inne på min sjunde maskin. Samt ordnat upp bokningssystem för B&B. Ska kolla mer om det imorn.

God natt alla. Nu ska jag sova.

Dagen spenderades med rött läppstift i iaf 30 min :-) framsteg!


Tomten Ellinor

Lilla tjejen har nog inte vattenkoppor trots allt. Hon har troligtvis höstblåsor.
Hoppas hon kan få vattenkoppor snart för det blir bara värre ju äldre barnen blir. Ngn som har ett vattenkoppbarn?

Idag öppnade vi julklappen från tant Ellinor. Hon lämnade varsin till de små korvarna innan hon åkte hem till LA. Det var nog mer jag som ville öppna än barnen. ;-) Edith fick en jätte söt tröja vilken hon blev glad över. Speciellt att det var en juvelknapp som Ludde sa. (Edith fick pekboken för lite finare barn i ett års present vilket gör att de kan ord som juvel) Ludde fick även han en tröja fast med Musse på. Den gick för stunden inte hem :-/ han önskade ju sig en bil! Så han satt och surade på sängen över att det inte var ngn bil från tomten Ellinor. Efter en stund mjuknade han upp och gillade Musse tröjan. Den kommer säkert bli en favorit.

Men även om båda tröjorna blev populära blev adlibris kartongen mest populär när vi klippte en kung och en prinsesskrona av dem ;-)


Olika barn

Idag missade jag barnens lucia firande pga Ediths vattenkoppor. Vi tog tillflykt hemma hos jätte gravida Sara då det var städdax i hemmet. Städningen i uthyrningen gör vi men städningen efter oss gör ngn annan tänk så ofiffgt men tänk så skönt ;-)
Hemma hos Sara lekte Edith med tomten och Mimmi som pussades och kramades. (även om saras tomte var förbjuden att leka med så var han tvungen att pussas lite) Det är helt galet vad olika Ludde och Edith är i intressen. Jag har hela tiden uppmuntrat Edith till lek med bilar och briobanan m.m och det är ett ytterst lite intresse hon visar för det. Ja om ludde leker med det kan hon rycka åt sig ngt men endast för att reta Ludde. Men hon älskar att leka med gosedjur och dockor. Det ska ges välling till dem, bädda ner dem klappas på kinden m.m där visar Ludde noll intresse. Och ni ska veta att jag försökt få dem att inte leka med stereotypa tjejiga resp killiga leksaker. Men det har inte fungerat nu kör jag på lek med det ni vill leka med. För det är deras vilja och intressen som spelar roll inte vad jag tycker är rätt eller fel.

När Edith inte fick ta tomten bytte hon ut honom mot Mimmi och hoppades sara inte skulle märka ngt. Ni ser väl hur bra hon går ihop med julbockarna?


När vänder min vind?

Idag hade jag stora planer med Fia. Vi skulle göra stan. Sälja produkter. Jag sammanställde ett reklamblad med information m.m. Allt var klart. Jag fixade iordning mej. Jag höll på att platta håret när Göran ringde. Edith hade vattenkoppor. Hon var tvungen att hämtas på dagis. Jag hämtade henne därefter kom Fia. När jag skulle göra välling upptäckte jag att vattnet var avstängt. De pålar utanför och tydligen hade det gått hål på en vattenledning så det sprutade vatten över gården :-/ inte speciellt bra. Mannen kom hem för att vabba i två timmar medan jag och Fia drog upp på stan. Gud va tråkiga folk kan vara. Men vi får se några var lite intresserade iaf.
Vi köpte med lunch från lilla Indien. Åt och sedan skrev vi ihop ett säljdokumemt för försäljning över telefon.
Under tiden skulle min man åka men icke det hade kommit in små sten i avloppen så det var stopp i alla uthyrningsrum. Kan det bli värre? Toaletter avstängda, inget vatten, barn sjuk i vattenkoppor, tråkiga mail m.m.

När vänder min vind? Jag tycker jag försöker tänka positivt!

2012 here i come


Städning och bio

Idag har varit en städdag. Garderober har rensats, kökslådor torkats ur, sorterat ut skor m.m
Mannen har gjort ett hästjobb. Han fick sovmorgon till kl 10 fast han tyckte det var för tidigt att gå upp då :-/. Men då bjöds det på amerikanska pannkakor och hallonsmoothie.
Jag är även varit på bio med kicki. Vi såg twillight filmen. Det var trevligt med bio och sällskapet filmen var dock minstsagt Långtråkig och tillochmed lite dålig. Nästa film blir nog bättre hoppas jag. Jag mosade massa popcorn och cola. Hälften av popcorna hamnade dock på golvet :-/ en riktig drällmaja. Men jag drällde ju inte ensam ;-)

Veckans bästa program på ettan nu. En idiot på resa!


Sovmorgon

Vakande upp av att min lilla kille kom inspringandes och sa nu är det frukost. Klockan var då 10.30. Vilken underbar sovmorgon jag hade fått av min man och mina barn (de gillar annars att ropa mamma och komma in och väcka mej betydligt tidigare än så)
Denna dag kan ju inte bli annat än perfekt efter en sådan natts sömn. (att jag sedan sovit mellan två små efter att de kommit in i vårt sovrum en efter en och motat bort far i huset. Låtit mamma vakna upp i en kisspöl som Edith åstadkommit efter att ha tagit av sig blöjan på natten och därav fått halvduscha 5 på morgonen. Det gör absolut inget) :-)

Igår somnade de föresten med tant Ellinor i sängen. Hon kunde läsa saga även hon :-) somna gjorde hon med!


Safety first

Hur kan man inte annat än tycka att denna människa är underbar?

Hur hårt har hon inte gått in för blivande lärarrollen. Madde skulle jag vilja ha som lärare. får man gå om lågstadiet?
Regnkläder, gummistövlar, reflexväst, mössa, hjälm, reflexband på vardera arm för att armen ska synas vid utsträckning för markering av svängning .( Se bild) och lysen. (boxen vin innan glömmer vi bort ;-) )


Jag blev inspirerad!

Claes Ohlson here i come!


Foto, dumma bank och helg!!!

Idag har vi varit på kliniken och fotat bilder för hemsidan. Vi måste verkligen bli klara med den asap. Ellinor fick agera fotograf. Har inte kollat bilderna än men de blev säkert bra. När jag kom hem var det inte en enda hantverkare här. Undra om de tar helg from torsdag. Opålitligt folkslag! Hallen är iaf jätte fin även om det inte är ngn fog ännu. Kommer på måndag enligt folkslaget. Utomhus har jag ingen aning. 14 m ner i backen var de tvungen att påla. Pålarna kanske tog slut?
Försökte även mej på att logga in på Handelsbankens bank. Använder mej av dem för företaget. Jag har uppenbarligen dock inte tillträde till mina konton. Om jag inte har det, kan man ju undra vem som ska ha det?
First thing monday. Då ska även jag och Fia ut och sälja. Plus att en MacBook air ska inhandlas. För nu ska det sista ordnas upp inför AB starten. Jippieeeee en höst av väntan.
Har även lite projekt på gång vid sidan om som jag får se om det blir ngt av.


Sen är det den där bilen. nu har jag väntat hela veckan på att Philipsson ska ringa upp. Jag ringde i måndags och då skulle de kolls upp ngt. Men ringt upp har de inte gjort så jag ringde idag igen och bad dem ringa mig men inte då. Bilhandlarna lever upp till ryktet. Skojare allihopa! Klagat färdigt!

Tjotjim poplim nu tar jag helg. Ellinor är här och Madde kommer snart. Det blir lasagne sen godis. Äntligen fredag!

Hallen + moi!


Klantarsel 3.0

Nu är klinkers lagda i hallen. Vi får dock inte gå där förrän efter kl 18 detta resulterar i att vi går ut genom tvättstugan. Där måste vi dock göra ett hopp eftersom det inte finns ngn altan. Jag och Lukas skulle hämta barnen och gick ut. När jag kom ut var det mörkt och bygggubbarna hade gjort massa hål i backen. Jag sa duktigt till Lukas att han skulle akta det stora hålet som jag stod vid. Därefter ringde jag Göran. Inget svar. Sur tog jag några steg framåt utan att titta mig för. Inte smart. Jag ramlade ner i gropen som är i dryga knähöjd för mej. inte skönt. Slog i knäet i en sten och skrapa upp benet. Jag måste ha sett hur kul ut som helst. Som en stumskämt film. Lukas missade dock mitt fall. Eller om han såg och hann skratta klart innan jag såg. Tror dock inte det för han skulle nog skratta än isf :-/


Hantverkare och fel!!!

Idag är det fullt ös hemma. Som ni vet eller det kanske jag inte skrivit om så ska vi bygga ut. Ett sovrum + ett vardagsrum. Idag börjar bygget. De är här och pålar grunden. Det skakar i hela huset. Bilder kommer, vill inte gå ut och fota dem när de jobbar.
Jag har även sällskap här inne idag av kakel Rickard som ska lägga golvet i hallen. Så det är hantverkare överallt. Lite jobbigt när jag försöker jobba, vilket går emot mig. Jag beställde ett nyckelskåp för att ha utomhus med kodlås. Det kom idag. Eller snarare de kom idag. Otippat att jag fick två skåp och helt fel skåp. Hur kan ngn man beställer på nätet bli fel? Har väl aldrig hänt mig förr? :-/
Ringde till dem och det skåpet jag vill ha existerar inte ens. De hade skrivit fel på hemsidan!!! Duktiga.
Jaja nu är det bara och leta vidare i den härliga arbetsron av dunk dunk dunk dunk dunk (dubbel sekund takt)


Fast i p-huset

Men åhhh jag är fast i Saras parkeringsgarage. Måste hem och städa och hämta barnen men jag kommer inte ut! Saras nyckel har hennes man med sig till jobbet. ngn knapp från insidan är uppenbarligen överskattat så jag är fast. Mannen får jag inte tag i heller så jag har ingen aning om han kan ta barnen eller ej om jag inte kommer ut! Undra om jag ska stå här och vänta tills ngn granne till henne kommer hem eller tills snuten är klar i tingsrätten. Ta rygg på dem borde ju fungera! :-/


Af

Nu sitter jag på arbetsförmedlingen och väntar på att få skriva på ett papper om starta eget bidrag. Det har legat här ett tag nu för att bli påskrivet men det har dröjt lite från min del dels för att jag inte fick mitt organisationsnummer dels för att jag är en segpropp!


Oj vad är klockan?

Vakande precis. Var är familjen? Är klockan verkligen 9.25? Hur kunde jag Stensova när de åt frukost, gjorde sig iordning m.m
Upp och hoppa! Idag ska uträtta många ärenden däribland lunch hos Sara ;-)


Kassaregister?

Hjälp! Hur ska jag lösa kassaregister med kvittoskrivare m.m på två ställen utan att bli pank?
Har suttit hela dagen känns det som och grottan i massa olika lösningar men hittar ingen som är bra. Om jag inte hade huvudvärk innan så får man ju det av all information.
Jag var för övrigt till läkaren idag eftersom huvudvärken inte ger sig. Troligen har jag bihålinflammation. Inte vanlig som sitter i bihålorna bakom näsa och panna utan i hjärnan typ! Ont gör det iaf men nu har jag fått ngn nässpray som förhoppningsvis gör att det släpper. Frisk till torsdag hoppas jag!


Ta da: pepparkakshus!

Efter att planerat att gjort två blev det ett! Ludde la handen över pepparkakorna (vi köpte färdiga bitar) så blev det bara smulor kvar av ena huset :-/ fast vi försökte laga det både med klister, smält socker och glasyr inget fungerade tur att vi garderade oss med två!


Vilfredag och myslördag

Gårdagen blev en vildag. Jag lämnade barnen på dagis sen åkte jag till min mor som oxå var sjuk. Sov till kl 12. Därefter Ett kort möte med Fia för att planera december. Hem och städa uthyrningen fixa frukost. Mannen skulle på julbord så jag tog gullisarna och åkte till Hallsberg. Ellinor kom över. Vi åt kebab. Byggde våningsäng och tittade på på spåret :-) och självklart snackade skit. Det var väldigt trevligt att hon varit bort några månader känns det inte som.

Inatt sov jag i våningsäng för första gången på många år. Delade nederslafen med Edith. Det var trångt men ändå mysigt. Dock vakande hon halv sex men vi vilade oss till nästan sju innan vi gick upp. :-) tack och lov.

Idag skulle vi ha träffat lite vänner men eftersom jag inte mår topp blir det mysdag med familjen. Vi tänkte handla lite glögg, bygga pepparkakshus och titta på film. En skön lördag!

Mina två små mata fåglarna med morfar


Deluxe huvudvärk! (japp nu tjatar jag igen om huvudvärken)

Jag har ju nu i dagarna trott att jag har haft sån huvudvärk för att jag är jet lagt. Eftersom jag legat vaken större delarna av natten och sovit Max 3 timmar sammanhängande. Detta kan ju vem som helst räkna ut ger huvudvärk. Varken ibumetin, Alvedon eller Ipren har fungerat mot värken. Dock blev jag rekommenderad av min mormor att ta en värktablett med koffein i. Så ni som läst bloggen nu i november vet ju att jag hade fruktansvärd huvudvärk för två veckor sen ungefär. Då köpte jag bamyl koffein vilket hjälper. Igår på dagen kände jag hur huvudet började göra ont. Men jag tog en tablett och bestämde mej för att jag ställde in mötet på lunch ( efter att min syster övertalat mej att det är okej att vara sjuk man måste inte jobba om man mår så dåligt, dåligvana som vi har är att ignorera kroppen och köra på ändå) men jag åkte iaf iväg igår kväll till almi för att gå på kvinnliga företagarmötet. Väl där började jag må sämre. Kroppen värkte, huvudet värkte och kändes mosigt, ögonen gjorde ont. Väl hemma tittade jag och mannen på film. Sen var det sovdags då vågar jag inte ta bamyl ifall koffeinet skulle göra mej super pigg. Somna kunde jag inte, huvudet kändes som en byggarbetsplats. Efter att jag legat vaken i sängen till sisådär kl 2 så Körde jag på en annan taktik. Jag gick upp och tittade på film. Eftersom jag brukar somna i ingressen tänkte jag att det inte kan slå fel men ack så fel jag hade. Gick inte att somna trots dålig film. Så vid halv fyra gick jag och la mej bredvid Ludde. Då kom frossan. Hela sägen skakade. Jag hackade tänder och kände mej som om jag låg ute på en kartong i kylan. För ont gjorde det i kroppen och minus 10 grader var det under täcket. Och Luddes kroppstemperatur kändes lika kall. Jag somnade där efter någon timmas skakande. Sedan vaknade Edith kl 6. När jag reste mej upp kände jag hur kroppen skrek. 39,6 i feber. Inte konstigt att jag mådde piss.
Min mans teori är dock att jag har prestationsångest över företaget vilket jag har ibland men eftersom jag inte tror så hårt på utbrändhet och andra sjukdomar som uppkommer av psykisk ohälsa vill jag inte riktigt tro på honom. Och jag pratade nyss med min mor som också hade feber och huvudvärk.. Så antingen har hon också prestationsångest eller så är det helt enkelt så att november inte varit min månad och jag har åkt på ngt virus igen eller vad det nu kan va.

Idag har jag iaf sovit fram tills nu. Jag var uppe mellan 6-7 för att vara snäll mot mannen som måste ta allt idag. Jag har för ont. Jag ska dock trippa upp nu och ta lite lunch. Måste äta och dricka ordentligt! Sen tillbaka till sängen. Förhoppningsvis är jag frisk imorn :-)
Hoppas ni mår bra alla!


Barnens fackförening

Ibland tror jag att mina barn behöver en fackförening. Jag kan mer än gärna axla den rollen. Nu är det inte så att mina barn är utsatta på ngt sätt och behöver en fackförening. de har helt enkelt inga arbetstider utan endast raster där de är delaktiga i beslutsfattandet, deras chefer älskar dem och likaså deras medarbetare, så egentligen kanske en fackförening är lite överdrivet.

Men det händer ibland att jag inte tänker mej för. Utan lägger mej i situationer som uppstår mellan mina barn och ngn annan vuxen (läs deras pappa). Till och med i situationer där jag inte såg vad som hände utan gör mina egna antaganden utan att fråga.

Oftast kommer jag på mej så där tio sekunder för sent. När någon av de magiska fraserna redan är sagda. Meh Va göööör du? Var det där så smart? Lägg av!

Att ngn lägger sig i när jag säger åt barnen eller skulle bli arg på barnen det skulle göra mej galen.

Men när någon annan (you know who) ibland gör ngt då tror jag att barnen behöver mammas stöd och tar mej an den uppgiften. Detta leder dock till att Ludde och Edith inte förstår varför pappa säger en sak medan mamma uppenbarligen inte tycker samma sak.

Detta låter ju som om det är ganska lätt att åtgärda. Jag slutar att lägga mej i no more fackunion ;-) Men faktiskt är det jätte svårt. Jag vet ju att deras pappa är den bästa pappa som finns. Han skulle göra allt för dem, skämma bort dem (på ett bra sätt) läsa den tredje sagan även fast det var läggdags för länge sen. Titta på Bamse mitt i natten för att Ludde inte kan sova med krupphosta. Verkligen allt!
Trots att jag vet detta gör jag antaganden om att barnen måste ha the union tex ikväll såg jag framför mej hur mannen kastade sig över en stackars nästan sovandes Ludde och stack upp den kalla vita nässprayen utan att säga ngnting. Så Ludde vaknade till och trodde att han blev överfallen. Jag menar jag hörde ju när jag borstade tänderna hur Ludde skrek till och mannen höjde rösten och sa åt honom att ta nässprayen och sluta tramsa. Inte konstigt att jag får den bilden i huvudet då? Eller jo där borde jag förstå att Göran sagt till Ludde att de ska ta nässpray, för sov gjorde han inte. När de sedan tar sprayen börjar han veva och skrika vilket resulterade i höjning av rösten. Men nej jag ser variation ett i huvudet och går med bestämda steg in i sovrummet och frågar med den upprörda/lite arga rösten: Va gööööör du!!!!
Sen en utläggning om överfallet. Mannen tittar lite mer än surt på mej. För är det ngt gudarna ska veta så är det novisen min man kör med. -Ta ingen skit!!!
Och den håller han fast vid. Jag måste nu på några mikrosekunder komma ur detta väldigt elaka påhopp. För jag menar hur snällt är det att tro detta om sin man? Jag har tyvärr en dålig vana att behöva tio minuter på mej att erkänna att det var jag som var dum. Under dessa minutrar försöker jag övertala mannen att jag inte mena ngt illa, köra på några tysta minutrar, bli upprörd, berätta om fackföreningen, skratta åt mej själv sen säger jag förlåt för påhoppet. Förr tog det mej 45 min så framsteg har jag gjort.

Men hjälp mej, hur slutar man att lägga sig i när man egentligen vet att det inte är ngt farligt?

Är det medfödd beskyddar instinkt? Jag menar hur söta är inte ens barn och hur hemskt är det inte att se och höra dem ledsna?


Denna pose ska jag köra nästa gång innan jag säger ngt, eftertänksam ;-) ska jag säga ngt? Ska jag inte? 99 fall av 100 inte!


RSS 2.0