Inte så mkt rus

Igår skulle jag springa (gå) vårruset med tisdagstjejerna. Jag var klar för att åka när jag gick till köksön för att ta fram kuvertet med min nummerlapp. Men var var kuvertet??! Fanns ingenstans. Jag gick in i tvättstugan för att titta i pappersåtervinningen om det kunde vara så att min man lagt den där. Men där fanns inget inte ett enda papper för min man hade slängt återvinningen på morgonen :-( så utan nummerlapp får man inte vara med. Så istället för en trevlig promenad med picknick o vin som avslutning så fick jag stanna hemma ledsen o arg! 
Men det gick över. Min man hade ju inte slängt det med flit (om det nu var han)!! 

Vi kollade på hockeyn istället, det var ju trevligt det med :) 


Äntligen har vi startat poolen. Så de senaste och närmaste dagarna finner ni oss här :)

God kväll gott folk!

Nu har jag "inte hunnit" att blogga på några dagar. Fredagens alla bestyr tog inte knäcken på mej. Även om jag bakade cupcakes med barnen på em när jag hade hämtat dem på föris. Det gäller att gå all in när hjärnblödningen (borde verkligen inte skämta om det) är nära.


Choklad- o morotskakecupcakes

Vi avslutade kvällen hemma hos Madde o Mattias i fredags så den dagen fick ett bra slut den med. :)

I helgen så var vi iväg på Justin Timberlake. Det var så kul. Konserten var bra men inte riktigt lika bra som bilfärden upp :) tänk så barnsliga ett gäng småbarns mammor kan bli. 


Vi drack 3,5or i bilen och självklart tog vi en selfie. 

I söndags så fick jag sovmorgon. Vilket var väldigt skönt, vi var inte hemma förrän vid 2 på natten. 

Maggie har faktiskt börjat sova utan mej nu. Eller ja ligger ju bara ngn meter bort men det är inte hos mej hon får tröst när hon vaknat på natten utan mannen har tagit hand om henne. Och peppar peppar är hon väldigt nöjd med det. Här ska nog sluta ammas snart.  

Imorgon ska jag o de tre barnen åka till mormor Margit. Vi ska gratulera henne på 85 års dagen. det ser jag fram emot.


Mini-Margit är 9 månader på pricken idag. Tiden springer iväg med henne. Kan någon stoppa den en stund? Hon är ju så fantastisk. (Ej partisk :) ) 




Katastrofen är ett faktum.

Att baka bröd, steka bacon i en panna, lök i andra, ha alla tre små hemma, en av dem jätte trött men vägra att sova, ta hand om gäster som vill betala och låna strykjärn o samtidigt komma på att -nej det var nog idag Edith skulle på ögonundersökning. 
Det kan bara sluta i katastrof. Medan jag försökte få tag i BVC kl var 9.20 så det gick inte, så jag mailade istället men var tvungen att leta på mailadressen, logga in på mailen via mobilen. Då brändes löken, Ludde smög upp och spelade Xbox fast han inte fick, maggie grinade järnet, jag kunde inte hitta strykjärnet åt gästen (fanns ingenstans i Klädkammaren). Missade tiden till Edith. Det var imorse kl 9 :-( jaja. 

Men nu så. Sitter jag här levandes med två fina pajer, en köttfärs med bacon och champinjoner o feta och en med broccoli, tomater, ost och bacon, . En cannelloni gratäng med chevre och valnötter. 




Två fina limpor som snart jäst klart.


 Tre mätta barn på spagettin och köttfärssåsen som slängdes ihop i kaoset. En barnfamilj incheckade, de australiensiska gästerna är nöjda och kan gå på klassträffen välstrukna. Bara en som fortfarande är arg för hon inte sovit o det är lilla Maggie.


Så här ser hon dock inte ut nu utan snarare så här:


Tjurig mademoiselle! 

Nu ska hon sova. Sen blir det kaffe med Madde! Ska bara städa ordning först ;-)

Syster har åkt hem

Nu är syster tillbaka i Bryssel. Känns som om veckan gick jätte fort. Vi ägnade två dagar, söndag o måndag, åt att städa och sortera saker i vår farfars lägenhet. Vi var även där hela fredags em o grejade. 
 Han har sålt lägenhete så allt ska bort. Det känns så konstigt att sortera i någon annan saker. 
Många ting har jag känslomässiga band till. Godisskålen. Fåtöljen som vi gömde nyckeln under när vi lekte gömma nyckel. Tavlorna som jag tittade på men inte kunde förstå deras skönhet. Skålen som vaniljvispen var i när vi fick äppelpaj på söndagar. M.m

Sen dyker det upp saker som jag aldrig sett men blir stolt över att se. All feministisk litteratur. Tidningar med intervjuer av farmor - hon som vann. 

Tänk vad jag önskar att farmor fortfarande fanns i livet så jag kunde få höra henne berätta om sitt liv. Saker som jag inte lyssnade på (hon kanske inte berättade om) när hon levde. 

Jag ska tillvara på tiden jag har med min familj som finns idag. 


Intervjun i denna tidning är väldigt intressant då den innehåller mkt information om farmor men den är samtidigt så extremt negativ mot kvinnor. Kvinnor hör mest hemma i kök och barnkammare. Den är från 1960. De anser att farmors Hjärnkontor bara kan mätas med en karls mått. Helt sjukt! Är glad att vi kommit längre idag i samhället vad gäller jämställdehet. Vi kan dock komma mkt längre!!! Heja FI! :) 

Idag åker mannen bort i några dagar så jag o barnen är själva. Jag ska ta igen den tiden jag var borta i söndags o måndags :) 

Hoppas allt är bra med er
// Anna 

Välkommen sköna maj

Igår skulle vi på barnteater, jag, Margit, syster, Elsa, Madde o Cornelia. Vi sågs först på gröna grodan för lunch. Då joinade även min man, Daniel o Julie, Emma o Louie. Det gjorde att Maggie inte kunde somna utan var med glad o grejade så när vi skyndade oss till nya teatern så tvärslocknade hon. O bredvid henne i vagnen så slocknade Elsa. Så jag o syster tog en promenad istället, det skulle känts lite märkligt o gå på en bebisteater utan ett barn vaket. Men Madde sa att det var riktigt bra så kommer det en till teater så ska vi testa o gå igen. O då ska jag planera Maggies sömn efter teatern.
 Nu hann vi även med att handla valborgsmiddag under tiden de två små sov.

Det blev en skaldjurssalllad till förrätt, lax o dillslungad färskpotatis till varmrätt och rabarberkompott, färska jordgubbar med glass till efterrätt. Mums! 

Till middag fick vi trevligt sällskap av Daniel, Sara o Julie o Syster o Elsa.
Jag o Maria o de två små tjejerna var inte till stora holmen o tittade på brasan. Vi åkte o grattade Johannes som fyllde 30 år istället. Men de övriga tog sig iväg i regnet o välkomnade maj. 


Såg att Maggie hade spår av choklad på tröjan o runt munnen när jag satte henne i matstolen. Tror hon hittade en smarties på golvet. Det jobbiga med att hon börjar krypa, måste hålla golvet helt rent! 


RSS 2.0