cykla, barnkläder och provmålat

Nu har vi precis kommit hem efter en trevlig kväll i adolfsberg med goda vänner. Ludde och Edith lekte järnet tills vi skulle hem. Ludde skulle nog helst ha stannat kvar och lekt hela natten. Dock på väg hem (vi cyklade) så blev han jätte ledsen och ville inte alls cykla utan han ville vara hemma och sova. Som han säger - lite tött mamma.
Nu ligger han iaf i sängen och ska sova. kommer nog inte ta lång tid att natta honom för mannen.
Ludde har förövrigt slutat med blöja nu, och han är sååå duktig och det är sååå skönt med en mindre bajsblöja att byta.

Hela dagen igår gick åt till att skriva på information till B&B måste ju ta tag i allt nu. dagarna bara rinner iväg och jag blev inspirerad när vi var i italien och såg förbättringar som vi kan göra här hemma. och när inspirationen finns då gäller det att jobba. Jag är väldigt effektiv när jag är på det humöret vilket ofta är en kort men intensiv period =)

Sedan har vi målat lite på huset med provfärger. men det är ju så himla svårt. Alla färger blir ju så olika beroende på vilket ljus det är, om det är stor eller liten yta. Vi skulle vilja ha en creme vitaktig färg. men den får inte bli för rosa, inte för grå och inte för gul men den ska heller inte vara kritvit =/ ni förstår problemet. Om ngn har ett bra färgtips är jag tacksam och tar emot.

jag har förövrig sorterat ut hur mkt barnkläder som helst. Jag har flickkläder storlek 56-80 i massor och pojkkläder i storlek 56-104 som jag tänkte göra mej av med till en väldigt billigpeng om det är någon som är intresserad så hör av er!!!

Som jag ovan skrev så har vi varit väldigt duktiga på att cykla de senaste dagarna. Vi var och köpte en till barncykelsadel (nog för att det är bra med cykelkärra men det är så mkt bättre och endast ha barncykelsadlar iaf när man är två som är ute och cyklar) härom kvällen var vi ute i flera timmar med barnen och tittade på hus för att få lite do's and dont's inför färgvalet för huset. herregud va mkt fula färger det finns. hela sörby vimlar av helt galna färgval. men smaken är ju som baken delad =) Vi har även varit två vänder upp till adolfsberg och hälsat på. Cykla hör ju sommaren till. varför kom vi inte på att vi skulle börja cykla ibörjan av maj istället. påminn mej nästa vår.

Nu ska vi äte en sen kvällsupé för vi båda är lite små hungriga, varför bränna kalorierna om man inte äter upp dem? =)


Edith gjorde sig snygg inför turen till adolfsberg. kan ju inte cykla utan solbrillor.


tapet, string och ritz

Våra tapeter som vi hittade till kliniken skulle ta över tre veckor att beställa från leverantören i sverige eftersom de har semester nu, det gjorde att jag valde att googla runt lite för o se om man kan köpa de ngn annanstans ifrån. Alla som känner mej vet att när jag vill göra ngt så vill jag helst ha det gjort igår och att behöva vänta tre veckor på en tapet känns inte alls upphetsande. Jag hittade iaf tapeterna från ett företag i england där de kostade 25 pund per rulle (ca 240 kr) här hemma kostade de 600 kr rullen. så inkusive frakt kostar 5 rullar lite drygt vad två rullar kostar här i stan. Känns som om det är självklart att handla tapeterna från England då. För inte behöver man betala ngn moms när det är inom EU? (i priset ingår alltså engelskmoms).

Vi har även hittat fyra fina stringhyllor som auktioneras ut idag på örebro auktionskammar. undra om det alltid är så många stringhyllor på auktion eller om det är ett väldigt bra sammanträffande för oss att ngn vill göra sig av med sina hyllor precis som vi börjar leta efter dem =)

Tyvärr verkar det som om Göran ska jobba väldigt mkt nu vilket gör att jag knappt får ngn tid över till att göra ngt på företaget och jag skulle vilja ha det igång när Edith är inskolad på dagis.
Jag måste gå upp till arbetsförmedlingen för starta eget bidrag, skicka in ansökan för aktiebolaget (med allt som hör där till som jag inte kan), måla lokalen, tapetsera (när tapeterna kommit) ordna med banken, fixa med inredningen, kolla upp vilken behandlingsbänk som är bäst och sedan vill jag ta tag i hemsidan, och alla övriga material som ska tillverkas iform av broschyrer,  visitkort, flyers, information till rummen m.m (Hanna finns det ngt som jag kan anlita dej till?)

Ikväll blir det kasnke Ritz och Veronica Maggio tillsammans med E m.fl. Det vore väldigt kul. Måste bara hinna med auktionen och att umgås lite med mannen som kommer hem redan vid lunch. Då ska vi upp och möta honom på station och äta lunch ngnstans. Kanske borde ordna så vi kan ha picknick på stora holmen så kan barnen leka lite samtidigt. det vore nog uppskattat av båda man och barn. Kanske ses där?



Kortterminal och mobillösning

Om det finns någon som är bra på hur man kan lösa det med en mobil kortterminal som inte kostar jätte mkt i månaden i leasingkostnad som kan användas både hemma på Bed and breakfastet och på kliniken tar jag gärna emot tips.
detsamma gäller för mobilen jag skulle gärna vilja ha tre nummer i samma telefon är det bara en önsketanke eller går det?
Jag fundera på om det bästa är att vända sig till banken för kortterminal och till telenor ang mobilen som jag i dagsläget har abonnemang hos, vad tror ni?

inreda, målarn och grilla

Nu har jag och C börjat inreda vår klinik. Vi valde en helt underbartapet från sanderson som går i mörkgrått, oranget och svart. låter kanske inte så kul men vi är toppen nöjda. tyvärr har de sommarstängt från leverantören nu så vi kommer inte kunna få den förrän om några veckor men men jag ska ut och leta lite efter den på nätet och se om man kan hitta den hos ngn annan tapetleverantör. tips?
Vi har även bestämt vilka möbler vi ska ha. Vi ska leta efter ett snyggt virrvarrbord, ett coffeetable och solfjädernstolar. Vi har tänkte oss en inredning i 50-tals anda eftersom lokalen ligger i Rosat och hela deras centrum där är ju väldigt 50-tals inspirerat. 
Jag skulle även vilja ha en snygg knappen barpall bakom bardisken men det är inte lika viktigt.
så om ngn som läser det här har ngn av ovanstående till salu är det bara att höra av sig.

Det ska bli så kul och öppna den "på riktigt" sen i början av september. Då ska vi ha invigning för inbjudan gäster. de som vill komma på den får gärna höra av sig för en inbjudan.

Vi hade målarn över igår för vi ska måla om huset hemma. troligen i en creme nyans (typ gräddvit) och behålla fönsterkarmar och detaljer vit vita. Jag tror att det kommer bli riktigt snyggt för nu kräks jag på den gula färgen som är. Han ska börja redan nästa vecka. Jag ska fota lite bilder innan och efter så ni får se.

 Ikväll kommer Sara och Marcus + Anna och Mathias över och grillar, ser verkligen fram emot det. S och M har jag ju träffat en heldel senaste tiden (men det kan aldrig bli för mkt ;-) ) men A var det jätte länge sen jag träffade och hennes M är nog senaste gången på bröllopet. så det ska jätte kul.

Nu ska jag ta hand om lilla Edith som står bredvid mej, tror att det är ett pott besök på väg.

ha en udnerbar lördag för det ska jag =)

// Anna


full fart

Tänk att jag hela tiden har ngt att göra. idag har det varit fullt upp precis hela dagen.
Ställa in gamla kylen och frysen i garaget
rensa ogräs i gruset
klippa gräsmattan
ta bort de fula överblommade penserna
köpa billiga pelargoner på rea
plantera blommorna i sju blomlådor och fyra krukor
slänga sopsortering
städa Lilla
checka in gäster
städa inomhus sisodär två tre gånger (småbarn är superbra på att kladda ner med mat och glass + alla tusentals leksaker)
sopa upp splitrat glas
torka upp mjölk som spilts
tvätta
sortera tvätt
svara på mail
klippa krille
hämta Göran på stationen 
utöver alla sysslor så ska fyra barn ha frukost, lunch och middag + mellanmål och två av dem ska man försöka hålla glada och leka lite med, samt att de ska sova två respektive en gång om dagen.

Nu är den första stunden på hela dagen som jag inte haft ngt att göra (sitter framför datorn för att betala några räkningar men det får räknas till att inte ha ngt att göra.)
Efter det är gjort ska jag sätta mej i soffan med mannen och Lukas. Hyra en bra film och dricka ett glas cola.


ny kyl och frys

Nu har jag slagit på stort när mannen är borta i Litauen och köpt oss ny kyl och frys. Nu är det inte så att vi inte behövde en ny kyl och frys utan det verkar som om jag köpte en ny i sista stund för när jag drog ut den gamla så hade det runnit vatten längs golvet (väldigt otrevligt att ta bort tur att jag har två små korvar som har ärvt sin faders förmåga och engagemang vad gäller städning, de var sååå lyckliga över att få spruta med rengöring och torka torka torka som ludde säger) sen så var det ngt skumt med den på baksidan då det låg ännu mer otrevligt vatten och skvalpade + en gammal lök =/ men som sagt tur att vi nu har en ny eller rättare sagt två =) varför köpa en ny när man kan köpa två ;-) det blev alldeles förträffligt fint i köket. De nya är electrolux combi nofrost dvs en stor del kyl och en liten frys hela 201 cm högt. Anledningen förutom att det är snyggt att jag köpte så är för att när vi har frukostservering till våra Bed and Breakfast gäster är det väldigt skönt att ha det i ett separat kylskåp så jag vet vad som är köpt till dem och vad vi i familjen kan ta av +  hur toppen är det inte att inte behöva frosta av frysen ngt mer, det måste vara bland det tråkigaste som finns och hur gör man det nu när det är sommar och man inte har ngn extra frys och lägga de frysta varorna i?
Jag tror att jag gjorde en bra deal med elgiganten, jag fick ner det rabbaterade priset med 1900 kr för dem tillsammans. lönar sig att pruta lite =) kollade av nätet och såg att även de billigaste ställena på nätet var minst 1000 kr dyrare för två. Så mycket trevligare och slösa pengar på dyra tråkiga saker när man känner att man gjort en bra affär =)
electrolux combi nofrost 201 cm

De blev och passa så bra efter att jag skruvat ner den förra hyllan tillsammans med Lukas. Nu vill jag bara få hit en kille/tjej som kan ordna så vi kan få den ena vänsterhängt istället så de har handtagen ihop blir så mkt snyggare så.

Imorgon ska jag städa ur den gamla frysen och kylen och skuffa ut dem i garaget om ngn känner sig manad att hjälpa till och vet var jag bor så är det bara att titta förbi =)



Italien; Salo och Venedig

Visst har jag hört att norra italien är fantastiskt vackert men ändå har jag aldrig varit där sommartid vilket jag inte kan förstå för efter en vecka där är jag helt kär i italien. Även trots att min start på semestern inte var så bra då jag glömde allt utom mej själv ungefär. men allt som jag glömde och lite till finns ju faktiskt att köpa i italien så jag överlevde ändå =)



Vi fick deluxe mottagande av Sara och Marcus som hämtade upp oss på flygplatsen, det är ju för fantastiskt med snälla vänner (finns en chans att de trodde att vi skulle virra bort oss och hamna i Toscana och inte komma fram på en vecka annars)
Vi bodde vid Gardasjön högt uppe på ett berg med utsikt över Salo. utiskten var helt otorlig nästan så vi såg ända till Verona. Vid framtida resor ska vi anlita Marcus som resebokare för jag kan tänka mej att bo i liknande underbara lyxiga hus på andra ställen i världen med, även om jag tror att det här blir svårt att slå.





Vi tillbringade ganska många dagar med att bara hänga vid huset och poolen, äta stora frukostar, laga mat och läsa böcker (jag hann dock bara med en och en halv vilket betyder att vi nog pratade mest hela tiden) Vi var tillochmed så duktiga så vi tog promenader upp på berget, vilket var ett måste då vi åt så mkt pasta, pizza och drack ett och annat glas vin och även om det är okej att gå upp ngt kilo på semestern så känns det lite sidodär att rulla ut från planet på skavsta. Bergspromenaderna utökades till att bli både löprundor (läs springa några hundra meter, flåsa och gå resten x 3 ;-) ) och hajkturer (läs tro att en stig måste leda på en väg längre ner för berget medan det i självaverket var en väg för vattnet att forsa ner på vintern vilket gjorde att vi kom ner för berget på fel ställe och fick vända och halvspringa upp för att det inte skulle hinna bli mörkt innan vi kom upp på den "vanliga" vägen och springa upp för den "stigen" var inte speciellt lätt, en av tre nära döden upplevelser på denna semester)



Vi tillbringade även en dag med att åka runt Gardasjön, vi stannade till i Limone för en glass och promenad längs vattnet det var tur att vi inte bodde där för det var vi och tusen och åter tusen tyska turister kändes inte allt för italienskt, därefter åkte vi till Malcesine och tog linbanan upp på berget där vi åt en inte allt för god pizza, men dessto bättre cappuccino därefter åkte vi till Verona och promenerade genom staden tittade på Arenan, Julias balkong m.m även här stannade vi för och få lite förfriskningar på torget.
utflykten avslutades med en middag i Sirmione med utsikt över ett vackert åskväder (det var dock inget mot åskvädret som var när vi var hemma i huset och det blixtrade säkert en blixt varannan sekund om inte mer, en slog för övrigt ner i huset mitt över gatan max ca 20 m ifrån oss när vi satt på balkongen nära döden upplevelse två.)

Veckan avslutades med två dagar i Venedig dit vi åkte i bil och näradöden upplevlse nummer tre utspelade sig då vi höll på och bli mosade mellan en buss och en personbil. Välframme i Venedig tacksamma att vi inte hamnade på sjukhus så tog vi bussbåten till markusplatsen där vår lägenhet låg. En trerumslägenhet med takterass med utsikt över markusplatsen.
vi åkte romantisk gondol, med en gondoljär som sjöng och berättade om venedig och mister sexmachine aka casanova, vi promenerade genom staden och drack en och annan capuccino. Vi såg även ett spektakulärt fyrverkeri som verkligen var ngt utöver det vanliga typ slottetnyår  x 100.



En semester utan barnen är verkligen och rekommendera men man kan inte låta bli att sakna dem som små liven titt som tätt. När man kommer och får höra ett jag älskar dej mamma av Ludde så undrar man hur man kunde åka bort utan dem.

Nu ska nästa resa planeras, Bryssel i september och Washington i november. Några tips?


Bikini, checka in o försening

Tänk att mitt minne är lika bra som en guldfisks se sådär 7 sekunder långt. Jag borde göra som min man alltid säger just f*cking do it! Nu sitter vi på flygplatsen 880kr fattigare, jag glömde checka in online :-/ Jag känner mig naken då jag glömde vigsel och förlovningsringarna hemma i badrumsskåpet. Om inte Sara o Marcus tycker vi ska bo i nudisthus så blir det svårt att bada. Bikinin hänger nämligen kvar i mina föräldrars badrum, där gör den ingen nytta. Solglasögonen visste jag inte var de var förrän Mona aka semestervikarien ringde och sa att hon tog in dem i huset då de låg på trappen :-/
Mitt nya motto: Det jag inte har i huvudet får jag ha i plånboken :-)
Lite svårt bara när det är helt utplockat på solglasögon på flygplasen, finns ingen bikini och de säljer halsband, örhängen och armband i massor men några ringar säljer de inte. Men allt ordnar sig alltid tillslut :-)
Nu ska vi iaf njuta av öl, vin och en Cesarsallad på flygplasen för vi har ju fått en timma extra här då planet till råga på allt är försenat dryga timmen :-)

McD, packa och syster

Nu är jag snart klar med allt jag ska göra innan vi åker.
Packa och fira syster kvar. Vi kom på den briljanta idén att fira syster hemma vid oss istället för hos våra föräldrar tyvärr kom jag på när jag skulle packa att mina två favorit sommarklänningar och mina bikinisar är hemma hos mina föräldrar vilket gör att vi måste åka dit ändå. lagom klantigt av mej att lämna dem där.  men detta resulterade i att vi istället för att laga mat sparade lite tid på att åka och handla mat till barnens förtjusning. Ett happy meal slår aldrig fel.


packa, italien och familjen K

imorse vaknade jag inte förrän kl 10.15 av att klockan (mobilen) ringde. Det har inte hänt på jag vet inte när. Så skönt var det att sova ut, även om jag inte kom i säng förrän strax efter tre. Tänk att det kan ta så lång tid att gå hem genom stadsparken små berusade med alldeles för höga klackar för att promenera och barfota är inte så skönt på grusvägen så tid tog det, men jag, Mona och syster hade en trevlig promenad.

och idag borde jag ha kommit i säng mkt tidigare för imorn bär det av till Italien och jag har inte packat och jag vet inte var mitt pass är + att syster fyller år imorn så jag har inte hela dagen på mej att fixa eftersom jag ska gratta henne innan vi åker samt att vi måste ordna med vår hus och Bed and breakfast vakt oxå. ordning på torpet måste det vara när vi är iväg.  men det ska nog inte vara några problem planet lyfter inte förrän kl 19.45 och jag är van att springa igenom passkontroller, komma i god tid är inte min grej =) 
ikväll har vi familjen K som sover över hos oss. Det är anledningen till att vi inte gått och lagt oss än. Vi har ätit pizza och druckit vin och mosat i oss jordgubbar och belgisk choklad direkt importerad av storasyster inga bikini bilder från italien här inte. Sedan har jag och mannen kickt ass mot herr och fru K i sequence. 4-3 till oss, det kanske inte är o kick ass men vi vann ändå =)

Nu ska jag gå och lägga mej bredvid Ludde, en dryg vecka utan dem kommer bli lite jobbigt men sååå skönt.
Italien here we come. (Sara och Marcus here we come ;-) )


Ludde min Picasso

Medan jag blåste håret så blev det ovanligt tyst på mina barn (alla som har barn vet att när det blir tyst på barnen så är det något på gång) när jag tittade efter såg jag varför. Ludde använde sin lillasyster till att måla på och sig själv med för den delen. 

Edith har blivit använd som målarduk av sin storebrorLudde använde inte bara edith som målarduk utan även sig själv

Ludde lyckades tillochmed måla sig under fötterna väldigt innovativt. 


Shopping och fashion pack

oj va det är kul att shoppa även om det är så osexiga grejer som plastfolie, soppåsar och rengöringsmedel... jag, syster och vår far spenderade 6 timmar på ullared igår. det är ju helt galet stort 6 timmar är ju inte nog det är ju knappt så man hinner med textilavdelningen och heminredningen på den tiden =)
Jag använde visa kortet flitigt och fick med mig en herrans massa grejer, så hela förmiddagen idag har gått åt att inreda uthyrningsrummen tillsammans med pappa.
Jag är väldigt nöjd med resultatet, jag ska ordna med bilder så ni får se.

Ikväll ska vi ha en spa kväll hemma hos mej. Jag, Emma, Mona, Syster och förhoppningsvis Anna ska göra ansiktsbehandlingar, käka räkor och dricka vin. Efter det tänkte vi gå ut och titta på fashion pack. Det kommer säkerligen bli en toppen kväll. Är det någon som vill joina är det bara att höra av sig.

ta hand om er!

// Anna



födelsedag, sightseeing och bad

Idag har det varit fullfart hela dagen såsom det för det mesta är. Med två småbarn (en i trotsåldern) så hinner man inte stanna upp så ofta. Hur jag hade fullt upp innan jag fick barn kan jag bara inte förstå idag, jag måste ju ha haft hur mkt tid som helst till att göra allt och ingenting.

Vi (jag och de två små) tog vårat pick och pack och åkte till mina föräldrar eftersom min far fyller år idag. Först städade vi huset sen checkade vi ut våra engelska gäster och ett par från falsterbo. Trevliga gäster får en alltid att må så bra. sen for vi.
Väl hemma hos mina föräldrar var ingen hemma så jag och barnen åkte på lite sightseeing i Hallsberg i mina hoods från uppväxten. Tänk att allt ser precis ut som jag minns det.

Efter vår lilla tur runt Hbg så åkte vi och badade. Min lilla Ludde älskar att bada och det gör hans lillasyster med och tack och lov har mina föräldrar en stor pool som vi kan bada och spendera många timmar i. Vatten är verkligen toppen när man är liten (stor med för den delen =) ) men det är underbart och ha en familj som vill leka och umgås med sina barnbarn och syskonbarn för att vara i vattnet lekandes i flera timmar efter en natt med dålig sömn är lite väl påfrestande.

Vi hade tänkt att stanna i Hbg hela dagen men då några gäster ringde och vill bo så fick jag åka in till stan och städa alla rum utom Smedjan. Ordna med frukost. Slänga in några tvättar. Jag tog även tillfället i akt att göra iordning för de som ska bo imorgon så min mor inte behöver göra det när hon ska vara barnvakt och tack o lov för bonusarna. Äldsta kunde lägga in rena sängkläder på sin lunchrast. underbar.
Jag, storasyster och min far ska shoppa en heldag imorgon så jag är inte hemma och kan ordna det själv.

Far firades med en grillkväll med hela familjen, farfar, farbror med fru, syster, mor och så vi minus bonusar och man. Bonusar är hos sin mor och min man är på jobbintroduktion i Lund alldeles för långt bort =/
Det blev en trevlig kväll men saknaden av farmor blir stor vid sådana här tillfällen.

Nu ska jag ta och gå och lägga mej (får dela dubbelsäng med syster i natt) imorgon gäller det att vara på topp, sköna skor, visa och bekväma kläder sen är det bara att shoppa loss ;-)

God natt
Anna


Efter 4 års tystnad...

Nu ska jag ta tag i bloggandet igen efter fyra års uppehåll, fyra händelserika år.
Min nya blogg kommer bli den gamla lik då ni kommer få följa min vardag, mitt liv. Men det har hänt en hel del på dessa fyra år vilket gör att det kommer handla om helt andra saker, mindre fest, plugg, killar och sex mer barn, hus, man och jobb...
så för den som vill få en glimt in i min vardag är välkommen att följa min blogg!

// Anna

Jag och Göran på vår bröllopsdag

RSS 2.0