Byggarna tillbaka

Igår kom byggarna tillbaka. För er som missat det så bygger vi ut vårt hus. I dags läget har vi ett sådant svårt i-landsproblem att Ludde och Edith delar rum. skandal :-) så vi bygger ut huset. Det ska bli ett sovrum till mig och mannen och ett till vardagsrum / finrum (Göran har bestämt att det inte ska va massa lek och spring där! I know, ser spännande fram emot hur länge vi kan upprätthålla det ;-) )

Allt som allt blir det ca 45 kvm. 15 kvm sovrum och 30 kvm vardagsrum. Det kommer bli fem meter glaspartier längs med ån och tre mot det blå huset. De ska vara vikpartier så vi sommartid kan öppna upp hela rummet. Jag ska få en walk in closet och Göran ska få en skön fåtölj. Bra deal va? :-)

Nu när Edith är hemma borde jag passa på att surfa runt för att titta på tapeter, golv, belysning och allt annat vi måste ha. Men det blir mest att mysa med henne i soffan och titta på i drömmarnas trädgård.

Byggarna ska försöka vara klara om en månad. Jag tror snarare tre med tanke på tidigare projekt. Men dessa byggare är från Polen och de tar inte 1 timmes frukost en halvtimme fika sen en timmas lunch och därefter 30 min fika för att gå hem kl 15.30! Ja varsågod alla byggare det var en känga till er!
Så de kanske kommer bli klart någorlunda i tid. Hoppas går ju :-)
Men detta innebär att jag borde beställa hem grejerna så att när golvet ska läggas finns det ett golv att lägga. :-)

Har ni några bra tips på inrednigssidor m.m??


Tack Johan och Johanna

Tänk att jag äntligen kan göra perfekta äggmackor. Jag och min spis har inte kommit överens om hur länge jag ska koka mina ägg. Och som om Johan och Johanna kunde känna det så gav de oss en äggkoksmakapär i julklapp. Den spelar lite melodier beroende på hur äggen är. Så när ägget är perfekt så spelar den i was made for loving you. Och då kan tillochmed jag klara av äggen :-)

Nu ska här avnjutas två äggmackor efter ett hårt body pump pass. Går ut hårt i veckan. ;-)


Hemma med edith

I natt har varit en sån där natt då man är tacksam för att i vanliga fall ha två barn som sover större delen av natten. De vaknar ju varje natt men endast för att komma in till oss och sedan somna om.

I natt har Edith mått dåligt. Hon har hostat så mkt så hon kräkts två gånger och haft feber. Mannen gjorde ett strategiskt drag och la sig på soffan och sov vilket resulterade i att jag sov med båda små och fick göra välling. Klappa Edith som inte ville sova. Ge alvedon, Byta sängkläder. Blev pillad i ansiktet av liten tjej som tyckte sova var helt fel sisodär kl 3. När mina ögon gick i kors som mest.

Varje gång jag gick förbi Göran som sov gav jag honom en mördarblick och hoppades att han kunde vakna av den. Jag övervägde att slamra massa i köket när jag gjorde välling så han skulle vakna. samtidigt som jag idag inte har ngt viktigt möte som säkert mannen har och Göran har städat alla rum vilket jag annars gör på måndagar så jag var så tyst jag kunde för att han skulle få sova. jag kan ju vila nu på fm när Edith förhoppningsvis vill sova.

Jag smög iaf iväg till Luddes säng vid fem vilket gjorde att jag fick två timmars sömn inatt.

Just nu sitter jag i soffan med Edith och hoppas att hon blir trött snart. För mina ringar under ögonen är inte att leka med ;-)

Nu missar jag spinningen idag, vet inte om jag ska avsluta med en :-) eller :-(

Beach 2012 säger :-(
Men latmasken i mig säger : wihooo slippa få blodsmak i munnen och tro att jag ska trilla av cykeln efter uppvärmningen kan ju inte tänka annat än :-) :-) :-)

Glad Edith i soffan trött mamma i bakgrunden!


Pippi

God morgon

Jag och Edith sitter och tittar på Pippi långstrump på de sju haven. Det är min lilla tjejs favorit. Så även min :-) Mannen och Ludde sover.

Idag ska vi åka och bada efter frukost. Barnen tyckte ju det var så kul i senaste, men denna gång ska armpuffarna med så de kan simma själva. Efter badet ska vi till barnens farmor och äta lunch.

Ne nu ska här sjungas: sjörövar-fabbe farfars far....


Badminton, grönkålspaj och möte i toscana

Idag gick vi upp lite lagom trötta efter gårdagen och åkte till backahallen för en badmintonmatch. Eller match och match. Jag suger på badminton och mannen är jätte bra så match var det inte snarare Göran som försökte lära mej spela. Det gick faktiskt bra. Vi avslutade med en dubbelmatch mot Anders och Karin som var med och spelade.
Jag blev hel svettig. Badminton är mycket mer ansträngande än jag trott. Vilket var bra för här ska börja spelas mkt badminton :-)

När vi kom hem så städade vi uthyrnigsrummen. Alla blev utcheckade idag och alla blir incheckade sen. Men nu är det klart och vi har hunnit städa inne med och lagat två grönkålspajer. Nu ligger vi i varsin soffa och tittar på möte i Toscana. Här ska ätas godis det är ju ändå lördag. Småbarnen är hos min mormor i kopparberg. Gäller och njuta av en lugn lördags eftermiddag. Fast jag längtar efter barnen. :-/ men de kommer hem igen ikväll. Så imorn ska det mysas med barnen

Hoppas ni har en trevlig dag.


Ljust och fräscht

Nu sitter vi och väntar på att ljust och fräscht ska börja. Vi har ätit mat på efosos innan vi gick hit. Vi försökte med alla möjliga ställen men det var fullbokat överallt förutom efosos. Det var gott iaf. Och med trevligt sällskap är alla ställen bra :-)

In till conventum var det monster kö när vi kom fram. Men Vi valde att ta en drink på Grand hotell istället. Varför köa när man kan drinka ;-) nu sitter vi iaf här och väntar på showen.

Den ska va så kul vad jag har hört!


Spinning = kycklingkebab

Spinning blev kycklingkebab. Fanns inga biljetter kvar :-( jag och Karin sturketränade och körde crosstrainer istället och köpte maaaaat efteråt. Tittar på used to be fat på MTV bra skit när man äter :-)


gör som andra bloggare, listor =)

Här kommer en lista som jag hittade på bloggar och tänkte att jag ska väl inte vara sämre jag än och svara på frågorna så ni får lära känna mej lite bättre.
1. Hur gammal är du om 5 år? 32 år oj vad gammal jag lät. tur att jag har min man som alltid kommer låta så mkt äldre (han kommer inte bli glad för det svaret ;-) )
2. Vem tillbringade du minst två timmar med idag? Oj kl är ju inte så mkt än och jag jobbar ju ensam så det är endast Ludde och Edith. mannen for i väg till jobbet redan innan jag gått upp så vaken tid har jag inte spenderat med honom
3. Hur lång är du? 182 cm
4. Vilken är den senaste filmen du sett? Larry Crown
5. Vem ringde du senast? hmm... det måste varit igår em som jag ringde mannen.
6. Vem ringde dig senast? det var hör och häpna en telefonförsäljare som ville ändra mitt mobilabonnemang. att ha företag suger vad gäller telefonförsäljare de ringer konstant och vill prata med marknadsansvarig, kommunikationsansvarig och städansvarig m.m och allt är ju jag!
7. Hur löd det senaste sms:et du skickade? "jag såg en sexig man på nyheterna imorse" och nej jag har ingen hemlig älskare utan det var min man som var med på nyheterna imorse. =)
8. Föredrar du att ringa eller skicka sms? messa. blir svettig i örat av att prata i telefon =)
9. Är dina föräldrar gifta eller skilda? Gifta i över 30 år. trettioåriga kriget är över som min far skulle säga
10. När såg du senast din mamma? oj det måste ha varit i söndags, vilket är länge sen. vi brukar ses var och varannan dag. Men idag kommer hon för att hämta barnen de ska sova över hos mormor och morfar idag. som de har längtat. Jag och mannen ska på ljust och fräscht ikväll.
världens bästa pappa, mamma och syster
11. Vilken ögonfärg har du?mörk mörk blå grå de flesta inklusive min man skulle säkert säga bruna.
12. När vaknade du idag? 06.00 när mannen gick för då kom två små terrorister in till mig (in till mig betyder in i luddes säng där jag fick sova inatt)
13. Vilken är din favoritjulsång? just nu är det nog en sockerbagare (har man småbarn så är det mest sånger som de kan som man sjunger tillsammans med dem och då kan jag inte annat än bli och gilla dem)
14. Vilken är din favoritplats? Oj det är svårt jag gillar så många ställen men ett ställe som ligger extra varmt om hjärtat är hjulsjö där min mor och far har deras sommarstuga. min mormors barndomshem.
15. Vilken plats föredrar du minst? jag måste säga försäkringskassan, borde ha gått dit för flera veckor sen men kan inte förmå mig då det alltid är massa folk och ser trångt och jobbigt ut. (behöver fylla i en blankett för starta eget bidraget)
16. Var tror du att du befinner dig om tio år? Jag är förhoppningsvis just hemkommen till örebro från en längre utomlandsvistelse på några år. Skulle gärna vilja bo i ngt annat land när barnen växer upp.
17. Vad skrämde dig om natten som barn? minns inte, fast det kanske var för jag sov mellan mina föräldrar till sisodär jag var en 18 år. ne det gjorde jag så klart inte men jag var väldigt trygg som barn och visste att om jag blev rädd för var det nu kunde vara så gick jag in till dem och la mig i sked bakom min mamma. (kanske anledningen till varför jag vill skeda göran ;-) )
18. Vad fick dig verkligen att skratta sist? Jag och Göran skrattade så mkt till filmen igår med tom hanks
19. Hur stor är din säng? 180 cm men jag sover för det mesta på ca 30 cm då två småbarn tränger in mig i mitten.
20. Har du stationär eller bärbar dator? bärbar, finns det annat ;-)
21. Sover du med eller utan kläder på dig? åh jag önskar att jag kunde sova naken för det låter så skönt men usch vad jag tycker det är obekvämt så trosor blir det för mej.
22. Hur många kuddar har du i din säng? Fyra, en till mannen och tre till mej. jämn fördelning =)
23. Hur många landskap har du bott i? ett (oj vad hemma kär jag är)
24. Vilka städer har du bott i? Örebro. hallsberg kan väl knappast räknas som stad??
25. Föredrar du strumpor eller barfota? strumpor
26. Är du social? Ja det är jag. tycker om att vara med folk gärna i massor.
27. Vilken är din favoritglass? choklad, choklad och chokald. ngn pekan glass går oxå bra.
28. Vilken är din favoritefterrätt? hmmm... älskar det mesta sött men det måste vara ngn chokladefterrätt eller gino det är ju så gott, ostkaka, cheesecake, ojoj nu saftas det i munnen.
29. Tycker du om kinamat? absolut inget stort fan.
30. Tycker du om kaffe? Love it skulle helst dricka 10 koppar om dagen men försöker behärska mig.
31. Vad dricker du till frukost? kaffe ;-)
32. Sover du på någon särskild sida? eftersom mannen tycker att det är mannen som ska ligga närmast dörren om det händer ngt (i know hur stor är chansen och varför är inte jag den bästa att gå upp då? eller nja jag sover ju som en klubbad säl så det kanske är bäst att han ligger där ändå ) så ligger jag längst från dörren.
33. Kan du spela poker? ja självklart
34. Tycker du om att mysa/kela? endast med min närmaste familj, har svårt för kramar i övrigt (ngt jag jobbar på då min man ska krama alla och allt och då blir det konstigt om inte jag gör det)
35. Är du en beroendemänniska? det är jag absolut. i sötsaker och kaffe.
36. Känner du någon med samma födelsedag som din? Nja bonusbarnens moster fyller samma dag. annars känner jag ingen
37. Vill du ha barn? jag har ju två men skulle gänra signa upp mej på familjen annorlunda och skaffa fem till ;-) men det kommer inte hända bara så ni vet.
38. Kan du några andra språk än svenska? Engelska, tyska och franska. låter som om jag är så språkkunning, vill bara klargöra att franskan och tyskan är precis så jag kan klara mej fram med repliker som nehmen Sie visa? haben sie grösse 39? ;-) voulez vous couche avec moi? (vet inte om det stavas så men ni förstår )
39. Har du någonsin åkt ambulans? ja men inte för min räkning utan var medpassagerare.
40. Föredrar du havet eller basängen? jag tror pool men ändå när jag tänker på det så känns det om om inget kan slå att bada i klarblått havsvatten.
mina föräldrars pool med mannen, lukas och johannes by the side
41. Vad spenderar du mest pengar på? mat =/
42. Äger du dyrbara smycken? jo vars några med tanke på att jag är gift så har jag ju förlovningsringen och äktenskapsringen (heter det verkligen så?) sen har jag lite örhängen m.m av värde.
43. Vilket är ditt favoritprogram på tv? jag låter ju så där pretto men jag gillar bra UR program och det mesta som svt gör. men jag kan även strökolla på teen mom och biggest loser och andra lagom underhållande program
44. Kan du rulla med tungan? haha nej har försökt =)
45. Vem är den roligaste människan du känner? det är nog min man. kan inte annat än tycka det, vi skrattar väldigt mycket tillsammans men även åt varandra fast på ett hjärtligt sätt.
46. Sover du med gosedjur? om jag ligger i barnens sängar så ja då har jag både pippi, bamse och övriga armén med mig. annars nej.
47. Vad har du för ringsignal? har ingen aning don't care bara jag vet att det är min som ringer
48. Har du kvar klädesplagg från då du var liten? o jag min mor trodde nog de skulle sluta tillverka kläder för det finns massa grejer från när jag och min syster var små.
49. Vad har du närmast dig just nu som är rött? eh? mattorna.
50. Flirtar du mycket? nej det gör jag inte.
51. Kan du byta olja på bilen? of course.
52. Har du fått fortkörningsböter någon gång? inte då. här kör vi lagligt ;-) bot för att jag körde obesiktigad bil dock. men där skyller jag allt på min mor =)
53. Vilken var den senaste boken du läste? har försökt ta mig igenom en dag eller vad den heter men den är ofantligt långtråkig
54. Läser du någon dagstidning? Nerikes allehanda
55. Prenumererar du på någon tidning? NA,
56. Dansar du i bilen? haha dansar nog så fort jag hör musik
57. Vilken radiostation lyssnade du på senast? P3
58. Vad var det senaste du krafsade ner på ett papper? krafsar ner mycket på lappar till gästerna så det var nog ngt till dem.
59. När var du senast i kyrkan? i somras på min farmors begravning
60. Är du lycklig? Jag det är jag. jag har en underbar familj och underbara vänner, hur skulle jag kunna vara annat?
61. Vad ska du göra nu? Nu ska jag skynda mig iväg och träna spinning. min syster lärde mig förra fredagen att enda sättet att bota träningsvärk är att träna. får se om jag ska ringa och skälla på henne ikväll om det inte fungerar =)
sminkar syster inför hennes bröllop


Smygfotar på banken

Idag har jag varit på banken och gjort klart alla mina papper. Nu ska snart alla konton vara avslutade på andra banker och allt samlat på SEB känns skönt. Här ska det bli ordning och reda.

Efter banken gick jag till Njoy och tränade body pump. Här ska byggas muskler beach 2012 here i come ;-)

Kanske lite fel tänk då jag åt glass med Sara och Arvid efteråt. Eller rättare sagt Sara. Arvid är ju bra sex veckor vilket gör glass ätandet lite svårt.

Jag fick även mysa med honom en stund. Små små små kottar är ju så mysiga och framför allt Arvid. Han har ju så så så söta föräldrar. Oj va smicker det blev här. Kompensera till alla andra alla bebisar och föräldrar som oxå är så så så söta och mysiga.
Längtar tills vårens babyboom.

Nu på kvällen blev det fika med Hanna och sen middag som Hanna och jag gjorde. Tomatbaserad fisksoppa. Gott! Då hade även våra män kommit hem.

nu blir det film med mannen dvs naturgodis och kaffe. Jag måste helt enkelt träna imorn med med tanke på alla sötsaker idag ;-)

Tog en bild på banken men jag hann inte få till ngn bra då min bankkvinna kom tillbaka så fort. Ville ju inte ta en när hon såg. :-)


Vår bröllopsmarsch

Ligger i soffan och läser bloggar samtidigt fångar tv:n min uppmärksamhet. Sveriges mästerkock skrålar på i bakgrunden och rätt var det är hör jag introt till vår inbröllopsmarsch. River flows in you med yiruma. Introt till den gör mej alldeles varm och lycklig i hela kroppen. Och saknaden av mannen blir väldigt påtaglig. Nu är han ju bara borta ikväll och borde komma hem ngn timma så så mycket borde jag inte sakna honom utan snarare njuta av att vara ensam. Liggandes på soffan stirrandes i mobilen utan att ha ett ont öga på mej ;-) men jag saknar honom ändå.


Bilder från barnens rum.

Inte så iordning plockat men ändå :-) den röda sänggaveln ska jag klä om men jag vet inte i vilken färg? Ngt tips?


Dagis, beoufhouse och eyrabadet

Idag har jag varit på dagis. Jag hade utvecklingssamtal för Ludde på morgonen och stannade därefter på dagis fram till lunch. Ludde är den bästa killen man kan ha. Han är omtänksam mot de andra och snäll, leker med alla och gillar alla fröknar. Mammahjärtat höll på att smälta när fröken (pedagogen) berättade alla fina saker om ludde. Men Ojojoj vad jag är glad att jag inte är dagisfröken. En fm på dagis kändes som en hel dag. Ute i kylan, barn som ramlade, grinade och knuffades. Skulle jag vara pedagog skulle all verksamhet kalla och regniga dagar ske inomhus. Jag kanske inte skulle få så många barn på mitt dagis men det skulle ju inte jag vara ledsen för :-)

Efter dagis åkte jag hem för att vända. Mannen undra om vi kunde luncha. Och lunch äter jag ju varje dag så klart jag sa ja ;-) vi åt på boeufhouse har igen aning om hur det stavas men ni vet var jag menar iaf. Det var god mat. Har inte varit där så mkt men hade för mej att det var dålig mat. Men de hade en jätte bra salladsbar som vi njöt av. Positivt överraskad helt enkelt!

Efter lunchen städade jag ur min garderob. Ska ju snart få en walk in closet inte en dag för tidigt! Gäller och ha ordning på kläderna då. Jag färgade även ögonbryn, fransarna och håret! En hel genomgång!

efter dagis tog vi med oss kidsen till eyrabadet och badade. Båda två är riktiga blötdjur. De dyker och hoppar från kanten. Dom är helt enkelt underbara :-) de ville inte gå hem. Men när vi väl kom hem så ville båda sova. Det tog sisådär 10 sekunder innan båda sov.

Tips till er med speedade barn: BADA!!!

Tips till er som inte kan sova: BADA!!! För nu ska vi med sova. Är sååå trött.

Som ni ser på bilden så är jag halvt mosig efter en kväll i badhuset men håret är lite ljusare! Nu är det ju snart vår!


Blodsmak i munnen

Jag tror jag dör. Träningen var sjukt jobbig. Efter andra låten höll hjärtat på att hoppa ur bröstkorgen. Och då klämde hon ur sig att uppvärmningen var klar. Jag övervägde att låtsats att jag glömt ett super viktigt möte och gå ut därifrån eller fejka en hjärtattack. Jag kanske inte hade behövt fejka en hjärtattack för det kändes som en var på väg. Om inte annat var spyan på väg fler än en gång. Jag måste helt enkelt träna kondition mer för den existerar inte ens just nu. Spinning varje måndag lunch from nu. Påminn mej om det!

Imorse promenerade jag och de små till dagis. Så fint ute. Folk tittade lite på vägen hem dock. en tom tvillingvagn med en docka i tyder på att den som kör troligtvis är på väg till psyket! ( vilket ligger 2 min bort från vårt hus)


Möblerat om

Idag har jag möblerat om i barnens rum och i vårat sovrum. Det blev så bra i båda rummen. Fotar imorn så ni får se. Mor och syster var oxå här en sväng och käkade lunch. Och hjälpte till lite med barnens rum. Nu sover barnen inte längre i en dubbelsäng tillsammans utan de har varsin säng. Tänkte att de skulle vänja sig tills de får varsitt rum :-)

Nu på kvällen har jag, mannen och krille tittat på warrior en så himlarns bra film. Den rekommenderas!!! vi har även mosat räkmackor. Tänk att det är så gott!

Eftersom det har mosats godis i massor i helgen blir det nog spinning imorn på lunchen. Maria R skulle dit och hon tyckte att jag ska följa med. Tänk va bra det är att ha vänner som månar om varandras hälsa ;-) idag har jag inte rört mig mer än när jag kånkat garderober och sängar tvärs över golven fram och tillbaka.

nu är det sovdax. God natt.

Edith fotar gärna själv med iphonen här i sällskap med Maja hennes docka.


Trasig iPhone 4 på grund av ett klantarsel!

Jag är ett sådant klantarsel ibland. Tappade min mobil i golvet så den gick sönder. Jag som för det mesta har skydd om den hade nu tagit bort det för att lyssna på musik och sträckte mej efter sen så den ramla rakt ner face down i golvet. Halva displayen är trasig dock funderar touchen men antar att glas kommer börja ramla bort snart. What to do? :-(


Idag vaknade vi med Pippi och spindelmannen i huset

Det är dock bara Edith som är med på bild. Ludde vill inte bli fotad idag och det måste jag respektera.


Shop til you drop

En dag i Ullared på gekås och bilen väger massa massa mer hemåt än vad den gjorde dit. Jag har handlat städgrejer till tusen. Skurmedel, diskborstar, diskmedel, disktrasor, fönsterputs m.m förståss på företaget för det är ju där jag städar. men jag har även handlat lite utklädningskläder till barnen Pippi Långstrump och spiderman, pippitält, lite kläder, godis ;-) badmintonrack för nu ska jag och mannen börja träna badminton till de små blev det varsin innebandyklubba så de kan vara med och spela samtidigt som vi spelar (hmm...säger man spela badminton? Ja det måste man göra. Borde nog lära mej det först iaf så jag säger rätt :-) (saker till oss handlade jag så klart inte på företaget bara för och göra det klart! )

Vi har iaf haft en trevlig dag väldigt effektiv shopping. Men jag har grym träningsvärk sen igår. Ska verkligen försöka gå på piloxing en gång i veckan. Tona kroppen lite :-)
Jag har knappt kunnat böja mig ner för att ta upp saker. Kanske är bra för plånboken iofs.

Nu blir det bilfärd i några timmar. Ska nog sova lite för igår la jag mej sent. Hade finbesök från Australien igår. Anna. Vi hade jätte trevligt. Broccolisoppa och två flaskor vitt och massa prat om allt från politik till barn. Tråkigt att hon bor så långt bort! Måste bli att planera en Australien resa :-) Ne nu ska jag vila någon timma tills det blir kaffe i Jönköping.


Pumpa blev piloxing

Åkte till gymmet förut för att träna pump till min förvåning var det inställt så det var piloxing istället.
I know låter jätte skumt. En blandning av pilates och boxning. det var så kul och så jobbigt.
Jag kommer inte kunna gå imorn. Har redan så ont i benen och rumpan.

Nu har jag ätit en kycklingkebab för att fylla på kalorierna som jag brände :-)


Är det ngn mer än jag som tänker på bröst?

Hur skojig är inte den här toapappershållaren?
Jag fnissade så jag höll på att dö inne på stora Örebro förut. Jag vet jag har dålig humor! Till och med så jag började fnissa hemma när jag skulle ta toapapper för jag började tänka på denna hållare.
Kan man skaffa sån hem? Med eget företag borde jag väl kunna det?


Hockey

Sitter just nu och väntar på tredje perioden. 6-1 till Örebro. Roligt med en målrik match. Ska snart få se en Dance of med sju tjejer som ska dansa för att vinna en dejt med nr 18 i Örebro. Jag känner hur jag skäms för deras skull. Usch och fy vad hemskt!

Nu måste jag titta!


Undra om jag måste kliva upp idag

Nu ligger jag fortfarande i sängen och önskar att jag inte behöver kliva upp. Har redan varit uppe en sväng vid sex och gjort välling, startat Pippi Långstrump på tvn och satt barnen i soffan. men skulle vilja ligga kvar här sisådär fram till kl 10.
Hörde hur hantverkaren var här för en stund sen och greja lite i badrummet för ni trodde väl inte det var klart?

Jag har renoverat och renoverat ute i vårt stora rum i måndags och tisdags. Igår blev det klart. Eller nja måste måla listerna en gång till och sätta kort i de tomma tavelramarna. Bodil som bor där nu måste undra varför jag har satt upp 9 tomma tavelramar :-) men annars är det klart.

Idag ska jag sitta med bokföringen och försöka lära mej SEBs internetbank, oh så spännande.
Men ikväll ska jag på after work och hockey mkt mer spännande!


Vår helg med Kanders!

Hela helgen har gått och jag har inte hunnit blogga!

Kort summering:
I fredags renoverade jag tillsammans med Hanna, Alice och Fia. Vi målade och grejade. Eller nja Alice försökte äta alla grejer som hon inte fick äta som låg på golvet allt från en gammal kajalpenna till toapapper, hon välte ett tvättställ och stoppa handen i färgburken. Men gullig var hon :-) och vi kunde jobba på bra trots en liten terrorist.

FredagsKvällen spenderades hemma hos Karin och Anders. God räksoppa och lite tv mys. Ludde och Edith härjade järnet tills rätt var det var då ludde sov under soffbordet. Edith höll igång lite längre men somnade till slut i min famn.

Lördagen gick även den i renoveringens tecken. Målade trapp och väggar samt klippte och klistrade heltäckningsmatta. Den fula trappan i furu blev vit med grå heltäckningsmatta. Rätt var det var dök Karin och Anders upp. Då blev det till att göra äggmackor och kaffe för en picknick med barnen i lekparken.

Eftermiddagen ägnades åt shopping av kopplingar på biltema lyckos mig som hade Anders och Karin med mig. För det fanns så många kopplingar att jag skulle kunna ha fått åka fem gånger fram och tillbaka för att hitta rätt grejer.

badrumsrenoveringen som påbörjades själv fick avslutad med hjälp. efter ett mess från mej eftersom badrummet inte ville som jag kom räddningen Anders och Karin. Anders kan allt (iaf vad jag och Göran tror) vi gjorde klart allt och det blev så snyggt. Bild kommer imorn.

Kvällen fick bjuda på pizza, film och godis. Självklart tillsammans med Karin och Anders.

Idag har jag och Göran varit med barnen till lekparken ute i rynninge. (rekommenderas varmt så mkt bättre än stadsparken) på eftermiddagen var vi till universitetet på julgransplundring. Ansiktsmålning, lotter, korv, trollkarl, ballongdjur och tomten med julklappsbyte. En helt toppen tillställning. Tur att mormor jobbar på universitetet. Vi tog två lotter var och vann två priser. Ludde fick ett lek parkeringsgarage och glittertuber. Edith fick en bilbana samt en ficklampa.

Jag och mannen har precis kollat klart på en film. Kanske en av de bästa filmer jag sett. Nawals hemligheter. Se den!

Nu har jag Karin och Anders abstinens. Bäst att skicka ett mess till Karin och höra när vi ska ses ;-) ska för övrigt kalla dem Kanders från och med nu. När man är så omnämnd som par måste man få ett mediasmeknamn ;-)

Hoppas ni haft en bra helg!


Frukost hos Emma

Idag börjar jag dagen med frukost hemma hos Emma tillsammans med Hanna. En riktigt stor och god frukost. Dagens viktigaste mål :-)

Gårdagen och senare idag ska ägnas åt renovering i tvätteriet. Det största rummet vi har i uthyrningen. Fia och Alice kommer över vid elva oxå ska bli mysigt och träffa dem.


Idag krävs det mkt kaffe

Bokföringen ska ordnas idag.
jo jag har läst ekonomi på universitetet o jo jag borde kunna det någorlunda bra men fy vad tråkigt. Som tur är kommer Hanna över och hjälper till. Tur att jag har så snälla vänner.

Jag ska även upp till banken idag. Jag bytte bank från handelsbanken till SEB förra veckan. Kan inte annat än säga att Handelsbanken företagssida är under all kritik. Förstår inte vem som har gjort deras system på webben, Måste vara ngn som är helt insnöad i deras system för som ny fattar jag ingenting. Men men bara och byta bank. Jag passar även på att byta privat från swedbank till SEB. Känns bra.
Så idag ska jag lämna in lite papper där och sätta in pengar. Jag måste även få ny kod till min lilla bankdosa. Tryckte fel kod tre gånger igår. Jag måste vara hur vimsig som helst ibland :-/ men det man inte har i huvudet får man ha i benen som min pappa skulle sagt!

Kaffe gör susen en dag som denna!


Idag har jag inte hunnit mkt.

Idag har jag inte hunnit med så mkt. de kom för att städa hos oss imorse så då flydde jag huset. Lämnade barnen på dagis och sen åkte jag till Karin. Vi hade tänkt att jobba. Hon med sitt, jag med mitt. Vi fastnade i soffan med varsin kopp kaffe enda tills det var lunch dags. Cesarsallad från Java. Den är så god.
Efter lunch åkte jag hem. Städade uthyrningen och gjorde i ordning frukost och middag till en gäst.
Hämtade barnen tidigare på dagis och åkte till Hallsberg.

Ludde leker nu med central dammsugaren och Edith spelar på sin mormors iPhone. De är lite knasiga.




Nörden i mig älskar rubiks kub!

Det är inte min utan den var med i julklappsbytet där jag kom över fyra trisslotter som gav noll. Av någon anledning så hamnade rubiks kub i vår påse. Mitt undermedvetna som snodde jessicas paket :-/ . Den låg iaf där i påsen när jag packade upp grejerna ngn måste ju ha velat att jag skulle vilja ha den :-) den har iaf sedan uppackandet legat och stirrat på mig. Tills för en vecka sen då jag tänkte att den måste gå och lösas och eftersom jag älskar sånt som har med tänk och knåp så har den varit en följeslagare senaste veckan. Göran sa precis åt mej att jag måste lägga av med den innan han gick ut och sprang. Men han ska få se hur fin den är när han kommer hem!
För wihoooo jag har löst den. Grattis till mig!

Jessica och Andreas hör av er när ni vill ha tillbaka den (jag menar ni har väl saknat den ;-) )

Bildbevis!


Bio med familjen

Nu ska vi iväg på bio med stora barnen. Hans Alfredssons film. Hoppas den är bra!

Vi har varit småbarns lediga hela dagen. Så vi sov till 10.30 lyx! Dagen har efter en lång frukost bestått av trädgårds städning. Möte med byggarna, haft svärmor över på kaffe och bastat. En väldigt skön och effektiv söndag. Nu som sagt bio.


Man tager vad man haver

När man inte köper toapapper så kan resultatet bli detta:


Världens bästa mormor och morfar

Idag har vi varit ute och lekt med barnens mormor och morfar. Edith och Ludde var egentligen jätte trötta. Men när de såg mormor och morfar gav de järnet i några timmar.

Efter en lång stund i parken, shopping (Ludde behövde ny overall. Blev två jackor till Edith och en till Ludde med) sen åt vi lunch ihop. Men när de skulle åka hem ville Ludde följa med. Och när Ludde ville åka ville Edith med. Så nu är vi småbarns fria. Därav ska vi med de stora barnen gå till drängen och käka middag.

Just nu är det ett glas vin och spotify tillsammans med grabbarna. (inget vin till dem alltså! )

Hoppas ni har en kul kväll alla!


Julgransplundring

Nu har vi kastat ut granen. För oj vad den barrade. Sen var det ju god tid. Det var en av de finaste granar jag sett men oxå en av de barrigaste. För den har skakat av sig nästa varenda barr. Gick man emot den och snuddade vid den så hördes ett rassel efteråt. Det var alla barr som slog i golvet.

Jag Ludde och Edith plockade bort alla ljus och kulor. Och sjöng nu är julen slut och räven raskar över isen. Vi övade inför söndag då vi ska på julgrans plundring på universitetet. Då ska vi minsann dansa :-)

Nu ska jag och Ludde titta på Pelle politibil. Göran och Edith sover. Trötta efter gårdagens middag med adolfsbergs gänget.


Arne Dahl

Hur kan vi ha missat dom filmerna?

Jag var på Ica ikväll och skulle hyra en film. Fanns inga bra så jag tog ngn som hette Arne Dahl 2. Jag hade order hemifrån om en spännande action och det var allt jag hittade som kanske inte bara var skräp.

Efter att ha hyrt den så hitta hon inte filmen i kassan. Efter en halvtimmes letande (tre kassörskor letade efter den) kom de fram till att Gunsan eller vad hon nu hette kanske fått med sig den hem. Detta ledde till ett tillgodokvitto. Jag hade ju redan betalt och det fanns inget annat av intresse. Eller jo en och annan chickflick men det tror jag inte mannen hade blivit så glad över :-/

Väl hemma fungerade tvn igen (Telia låg nere när jag åkte) så vi kunde hyra filmen där istället. Och som tur var hade de Arne Dahl fast både ettan och tvåan. Jag frågade henne på Ica om det fanns en etta efter som den hette två (jag vet hur smart var inte jag som anade det ;-) ) men hon hade inte hört talas om ngn. Vilket verkade märkligt eftersom hon hyr ut film men men ska berätta det för henne när jag handlar nästa gång. Hon gillade ju tvåan iaf.

Synd att vi får främmat imorn kväll. Jag vill ju se tvåan nu. Men den som väntat på ngt gott... Och vänner som kommer över på middag slår film med hästlängder.

God natt!


Hur liten och söt får man bli?

På nyårsafton hade vi finbesök. Ja ni ser ju klädseln vilken två veckors kille var lika snygg dagen till ära.

Jag har så svårt att förstå att mina små kottar var så där små för bara några år sen.

Edith såg ut som en jätte bredvid lille killen. Hon ville väldigt gärna hålla honom i handen och klappa honom lite för hårt helst av allt ville hon nog lyfta upp honom och skutta runt med han precis som hon gör med sin docka som om döpt till Maja. Maja är den lilla dockan som är lika stor som bebisen. Men eftersom hon inte är speciellt pålitlig så tror jag inte Sara och Marcus skulle tillåta en sväng om med Edith. Vi får vänta en sisådär 15 år så är det nog mer accepterat ;-)

Lillkillen med dockor och Edith med sina dockor.


Fyra bröllop och en begravning + gravidboom

eftersom jag inte vill vara sämre än andra bloggare så har jag sett att man ska göra en årskrönika annars är man ingen riktig bloggare.
so here it comes

(jag gjorde iordning bilder så det skulle vara många i collageform men nu vill inte datorn som jag så det kommer ngn bild på varje månad hålltillgodo)

Januari

förra året startades med planerande inför bröllopet som skulle gå av stapeln den 26 mars (planeringen forgick varje dag fram till bröllopet). För er som inte gift er eller planerat ett bröllop kan nog inte förstå hur mycket det är som ska fixas. Jag menar för mej och Göran kändes det som om det inte skulle bli så mkt. boka kyrka, boka lokal, fixa käk, vin och musik. kläder till oss båda. skicka ut inbjudningar göra bordplacering. Men det är så mycket mer än vad man tror. Det som verkar som en liten sak innehåller ofta så mycket mer.

Jag skaffade mej även en PT som skulle hjälpa mej komma i form till bröllopet. bokade tio gånger och betalade för det eller snarare Göran betalade (jag fattade inte vinken ;-) ). men har endast gått 4 gånger. ska nog kontakta honom igen och komma i form till sommarn istället. dåliga mej. 

vi avlsutade januari med en resa till New York tillsammans med Sara och Marcus värdparet för bröllopet. vi åkte utan barnen. Edith och Ludde fick sex dagar hemma hos mormor och morfar. Jag var lite orolig för hur Edith skulle ta det eftersom hon inte var mer än nio månader men det var inga problem.
Vi hade en underbar resa med en hel del shoppande, god mat samt att vi hälsade på hos Christel och Anthony.



Februari

Februari sprang iväg med alla planer inför bröllopet.

Vi åkte en vecka till Canarieöarna med hela familjen. Det blev en underbar vecka på ett resort med all inclusive. med småbarn är ju det det bästa som finns, att slippa behöva bry sig om var, när och hur man ska äta. Att vi åkte från Örebro gjorde ju inte saken sämre heller.

Edith tog sina första stapplande steg utan att hålla i sig i ngt.



Mars

dam dam damdam Bröllopsmånaden.

I mars så blev det en hel del möhippande. Jag blev överraskad en lördag av alla underbara vänner. vi red islandshästar, blev serverade lunch av en naken kock, relaxade på gustavsvik, massa vin drickande och sen mingel hos sara med mer vin innan middag på wobbler. efter denna dag så var alla så trötta efter middagen att vi inte gick ut. Jag fick istället en möhippa nummer två med god mat och en hejdundrande förfest hemma hos mej och utgång två helger efteråt. Det blev en sjukt kul kväll med väldigt roliga samtalsämnen =) + att vi mötte upp blivande mannens svensexegäng ute på Ritz.



Bröllopet blev sagolikt. Vi kunde inte ha önskat oss något mer av den dagen. Vi gjorde storslagen entre till kyrkan i taxi ;-) Underbara Madde och Mattias som vi lärde känna inför bröllopet sjung i kyrkan. jag tror inte det var ett öga torrt under deras sång. Festen blev den roligaste fest jag varit på. underbara tal en hel del fylla men champagne, öl och vin fylla vilket gjorde de flesta själar endast glada. Vi är fortdarande saliga över den underbara dagen.



Edith lärde sig gå.

April

Vi försökte landa lite efter allt som hade med bröllopet att göra och hade en lugn månad.

Mannen sa upp sig från Läkargruppen för att börja ett nytt till sommaren.

Vi hade kalas för Lilla Edith som fyllde ett år. Lilla tjejen var inte en bebis längre. 



Vi hade påskmiddag här tillsammans med goda vänner och satt utomhus och njöt av att våren var här.



vi fick då reda på bebis nr ett som skulle komma till december, han som blev en liten 111213.

Maj

I maj så planerade jag min systers möhippa. Som blev väldigt lyckad. Vi överraskade henne hos våra föräldrar. Vi hade tio kamp, utfrågning, lunch hemma hos mej i stan som min man hade ordnat, gick på skönhetsbehandling, bastade och drack drinkar. Min man stod även för middagen. Syster fick vara bartender och bjöd på drinkar. Vi pratade om ingefära och andra spännande grejer ;-)
kvällen avslutades på strömpis för en timmas dansande.



Lukas fyllde även år.

Juni

dam dam damdam Bröllopsmånad två.

Min syster och hennes Samuel gifte sig på en av de finaste dagarna på hela året. En strålande fin junidag. Det var så fint i kyrkan. Brudparet var jätte vackra. Jag och Göran hade mellanbjudningen hemma hos oss. det dracks champagne och åt snittar. Sen blev det middag på Naturens Hus.





Juni månad var även en jobbig månad då en av mina förebilder i livet lämnade oss. Min farmor. Allt gick så fort att jag fortfarande inte kan förstå att hon inte finns bland oss. dock är jag en av dem som tror att själen lever vidare så ngnstans bland oss finns hon säkert.

Jag fick även i ordning alla papper för att få starta eget bidrag från försäkringskassan. Jag planerade att efter mammaledigheten starta ett företag istället för att gå tillbaka till mitt gamla jobb.

Vi var även till Liseberg med alla barn och mina föräldrar. det var så kul. Liseberg med familjen ska bli en tradition för det var så kul. Jag hade glömt bort hur kul det är att åka karusell. Och att inte tala om Ludde han pratar fortfarande om liseberget som han säger.

Jag tror även att det var i Juni eller juli som jag började blogga igen (jag bloggade ganska så mkt hösten 2006 framtill sommaren 2007). Jag hade länge funderat på att börja blogga igen. jag hade tillochmed registrerat mig i december 2010 men startade inte förrän ett halvår drygt senare.

Juli

Mannen började på sitt nya jobb. Detta jobb skulle inte bli det vi hade tänkt oss att det skulle bli. Han var borta större delar av veckan och när han var hemma var han mest trött. vilket var väldigt påfrestande för oss båda.

Vi åkte dock bort dryga veckan till italien. Barnen stannade även hemma denna gång. det fick en vecka semester i Hallsberg vilket de var glada för =) finns poolen precis utanför dörren är det svårt att slå när man har två badtokiga små kottar. Sen är deras mormor och morfar inte så tokiga heller =)

italien var underbart. Vi bodde tillsammans med Sara och Marcus i ett jätte fint hus med utsikt över garda sjön. Huset hade egen pool vilket gjorde att vi hängde mest där. Långa promenader upp på berget och god mat. det var toppen. Vi spenderade även en dag i verona och åkte till Venedig de två sista dagarna. en väldigt minnesvärd semester.



Augusti

Mannen jobbade och slet.
Planerna inför företagsstarten tog form. Jag skulle starta ett aktiebolag.

Formklinken började inredas. allt skulle målas om, tapetseras, planeras. Det var mycket men kul.

Vi började även renovera vårat badrum i början av denna månad som skulle ta några veckor max tre om det strulade. det kom att bli en mycket längre process än så.

I augusti flyttade även Ellinor till LA och det krävdes en avskedfest för det.

Ludde slutade med blöjor =)

Bebis nr 2 och 3 som kommer komma till mars respktive april.

September

Edith började sin inskolning på dagis. Samma avdelning som jag skolade in Ludde när han var ett år. I september började allt med bolagsverket. papper som skulle skickas in, bankintyg, m.m detta trodde jag även skulle vara en process på en månad men så blev det inte.

Vi hade även rosta dagarna där kliniken öppnades.

Jag och Mona åkte på semester till Bryssel och hälsade på min syster. En galet kul resa. shoppande, inredande, after workaden, cyklande och vin och god mat. en skön resa.



Det bästa med september var dock att mannen sa upp sig från sitt jobb. det tärde alldeles för mycket på honom men även på övriga familjen som inte såg röken av honom.

Oktober

I oktober började mannen sitt nya jobb. futurum här i stan. sån stor skillnad mot när han var borta hela veckorna. Vi fick vårat liv tillsammans tillbaka.

Oktober är oxå den månad som alla fyller år. Kusin till barnen, krille, barnens farmor, Göran, Ludde och jag själv. så det blev en hel del kalasande. så där så jag lagom kräks på allt vad kalas heter när jag fyller den 31. 

Jag fick igenom allt med bolagsverket så A&G Lunander AB registrerades. Jag kunde därmed börja med alla inköp och planer inför företagets start.

bebis nr 4 som ska komma till maj.

November

I november började jag få den hemska huvudvärken som aldrig ville ge sig. mannen trodde på prestationsångest. jag trodde på döden =/

Jag fick inte mycket gjort pågrund av att jag var orörlig med huvudvärken, feber m.m. Men med två småbarn var det bara att köra på ändå. Ludde och Edith avlöste även varandra med sjukdomar.

Jag åkte till Washington med min mor och far + syster. Veckan var väldigt kul. Vi hann se staden, shoppade, åt god mat, var på thanksgivningmiddag och umgicks med Hanna och Johannes. Jag levde på huvudvärkstabletter och nässpray vilket gjorde att veckan gick bra. Och umgås med vuxna är så mycket bättre för huvudvärk än småbarn. 



December

Edith och Ludde fortsatte att vara sjuka om vartannat. Jag fick reda på att jag hade bihåleinflammation i huvudet. så jag fick medicin och blev av med huvudvärken, vilken lycka.

julklappar inhanlades.

julmat åts. Vi hade en super mysig jul och nyår. Vi umgicks väldigt mycket med familjen och njöt av att bara vara vi.  

Jag började med min vårkollektion som ska komma ut våren 2012. Jag har inte skrivit ngt om det här på bloggen då det verkligen är i startfasen. men nu är mina sample beställda och kommer förhoppningsvis komma i slutet av januari vilket ska bli så skoj. det är inget stort projekt men jag kommer skriva mer om det senare  =)


Fyra bröllop och en begravning syftar på mitt, systers och Hanna och johannes bröllop som var den 31 dec 2010 och sen ett fjärde som inte ska nämnas ;-)


Bilder nyår


Vissa börjar nya året med stil!


Nyårsmiddag med familjen

Nyårsafton har tillbringats med familjen och fortfarande görs. Vi har ätit god mat. Hummersoppa, kött och ngn potatisbakelse och till efterrätt chokladmousse med hallon och blåbär. Min man är bara så bra på att laga mat. Proppmätt är status just nu för lite ost, godis, nötter m.m m.m har oxå ätits under kvällen. :-/
Vi har även hunnit med fyrverkerier. Ludde trodde han själv skulle flyga raketer = rymdraketer. Besvikelsen blev stor men gick snabbt över med alla pang som blev. Vi köpte pjäserna på öob. Riktigt bra blev det.
Edith började gråta. För henne var det mest otäckt men när det var över så sa hon ändå mera mera mera. Knasig liten tjej.

Efter att barnen somnat blev det spel och champagne och musik.

Kvällen blir dock inte så mkt längre för det finns ju även en morgondag och varken jag eller mannen vill slösa bort den på att vara bakis. Så god natt alla och gott nytt år!

Bilder från kvällen kommer blogg.se bara muppar sig med appen så det inte går just nu!


RSS 2.0