Adrenalinkick av förlossning?

Idag trodde jag nästan att jag skulle få användning av förlossningsväskan. När vi satt i bilen på väg till Hallsberg för att hämta barnen efter en fantastisk trevlig övernattning i Karlsborg så fick jag så ont i ryggen. Det var dock ihållande och inte samma karaktär som när värkarna börjar. Men när vi var i Hallsberg så blev det ryggonda starkare i intervall så ett tag trodde jag att hon skulle komma idag. Men det tror jag inte längre för det avtog framåt eftermiddagen. Så vi åkte hem hela familjen till Örebro och gick ut och åt tillsammans.
Det är skönt att göra saker och planera in grejer nu när vi längtar så efter lillasyster och att bara lägga energi på att vänta skulle göra mej galen.

Jag ser faktiskt fram emot förlossningen. Det Kanske låter lite konstigt men på ngt sätt så ger det en sådan adrenalinkick att föda barn. Iaf om det går bra för alla och förlossningen fortskrider som det ska. Det är ju förstås min personliga åsikt baserad på mina erfarenheter. Jag hoppas att denna gång går lika bra och att hon behagar att komma snart :-)


Solnedgången vid idas brygga igår kväll.


På väg..

Efter en skön helg med mkt bad, cykling och häng med kompisar så är jag och Göran barnfria för att åka på en sista ensamkväll på länge. Fast ensamma är vi inte för Sara och Marcus är med men de behöver vi förhoppningsvis inte passa på som två småbarn ;-)
Det bär av till Karlsborg och Idas brygga. Jag har varit där för några år sedan med släkten men Sara och Marcus var där förra året tyckte det var bra.
Så länge det är god mat och trevligt sällskap så kan det ju inte gå fel :-)

Jag har packat med mej förlossningsväskan samt tittat var närmaste förlossning är om det skulle bli akut. Men sannolikheten att bebisen skulle komma idag är ju inte så stor. Iofs så har hon ju varit lite besvärlig hela graviditeten så hon kanske ska jävlas lite nu med.

Cykeltur med barnen (edith) efter en god middag med Sara och Marcus i fredags


Slappardag

Idag har jag och mannen legat ute vid poolen och lyssnat på flera av P1:s sommarprogram. Det har varit väldigt skönt. Att bara ligga och dega. Barnen har varit hemma hos mormor och morfar.

Vi åkte dit för att hämta dem förut på eftermiddagen men fick bara med oss ett av barnen hem. Edith ville prompt stanna kvar. Och eftersom mor och far inte kan motstå sitt lilla barnbarns önskan så fick hon stanna. De ska ut på en utflykt imorn i sydnärke som hon får följa med på.

Vi tänkte göra picknick frukost och cykla ut till oset eller bortom rynningeviken imornbitti. Ludde älskar att cykla efter att han lärt sig för ngn vecka sedan att cykla utan stödhjul. Men det till trots ville inte Edith följa med hem. Jaja det är ju bra att hon gillar sin mormor och morfar så mkt.

Så här ser det ut på altan med gardiner och segelduk. Svea posar med på bilden :-) (längtar efter att få garaget iordning gjort så det blir vitt bakom)


Altan och magen

Idag har vi gjort fint på altanen. Jag har så länge tänkt att det ska bli gjort men dragit på det för andra saker kommit emellan. Men nu när det inte borde dröja allt för länge innan lilla bebisen borde komma så vill jag ha det gjort. Det viktigaste var att få upp segelduken så det blir skugga över en del av soffgruppen. Jag vill gärna kunna sitta ute med bebisen och ha koll på Ludde och Edith när de badar och för att göra det krävs ju lite skugga.
Jag fick hjälp av min mor och far. Vi var tvungna att sätta upp en stolpe så jag kunde fästa segelduken i alla hörn. Så vi köpte en markskruv som jag och mor drog ner i marken. Där fäste min far tillsammans med Ludde och Edith stolpen. Jag satte även upp gardiner så vi slipper den hemska utsikten mot det blåa husets skräpträdgård men framför allt för att få lite privat så att inte alla ser in till soffan. Jag vill gärna kunna sitta där och amma utan att alla ser.
Jag blev riktigt nöjd.
Ska kolla om det finns några fina ljusslingor som jag kan sätta upp vid gardinerna det skulle vara pricken över i:et :-)

Ludde och Edith följde med sin mormor och morfar hem. De tycker så mkt om dem och vill gärna sova över där. Vilket faktiskt är lite skönt nu när jag är så trött och behöver vila. Jag och mannen har passat på att njuta av altanen nu på kvällen.

Jag var även hos barnmorskan imorse. Nu ligger bebisen helt fixerad väldigt långt ned så förhoppningsvis har hon gjort sig klar för att göra entre i världen. Jag börjar längta ihjäl mej. Men det är 2 veckor kvar till bf och det kan ju faktiskt ta 2 veckor till efter det så jag ska försöka att inte hoppas för mkt att hon kommer snart (vilket alla som varit gravida säkert känner igen att det är omöjligt att göra).

Magen v 37 + 4


Att det är var så svårt...

Igår blev det fullt upp hela dagen. Vi städade garaget som alltid på ngt magiskt sätt stökar ner sig självt. För inte är det jag och mannen som bara kastar in allt skräp där och sedan låtsas att det inte finns längre ;-)

Sen cyklade vi med småbarnen upp till kyrkan för det var dopdags. Jag är ju inte speciellt kyrklig av mig men jag tycker det är något speciellt att gå till kyrkan. Värmen och gemenskapen som prästen förmedlar lockar. Sen var det en väldigt bra präst igår. Hon pratade om dopklänningen som doptjejen hade på sig hur den visar på gemenskap inom familjen. Den klänningen har mormor gjort år 1958. Så det är många i släkten som haft den allas namn som haft den är inbroderade efter klänningsfållen. Både jag och min syster, mina barn och hennes m.fl. Förhoppningsvis kommer flera bebisar i släkten att använda den med.

På eftermiddagen/kvällen stannade mor, far och mormor på middag. Göran tänkte laga ngt gott men jag var hungrig akut så det resulterade i att mor bjöd på hämtmat istället. :-)

När de åkt hem så la jag barnen och tänkte sätta mej i soffan och äta godis men så slog det mej att jag inte gjort det som jag hade planerat för dagen. Jag skulle ju packat väskan inför förlossningen. Efter lite beklagande så gjorde jag slag i saken. Men eftersom jag aldrig gjort det förr så blev jag lite fundersam vad man egentligen ska packa med. Att Googla saken gjorde det inte lättare. Låter som om man ska vara borta i tre veckor enligt sidorna på nätet. Så om ni har några bra tips på saker som ni inte klarade er utan eller tror är viktiga, tipsa gärna. Just idag hoppas jag att få använda den där väskan snart!


Bloggen är sig lik, bilderna som jag försöker ladda upp går inte. Får hoppas det löser sig.


Tredje gången gillt

Hej! Efter snart nio månaders frånvaro på bloggen tänkte jag börja skriva några rader ibland. Jag vet ju att ni är några stycken som går in och kikar då och då :-)

Så vad har hänt? Självklart massa men inget som är viktigare än en sak.

Under dessa nio månader så har en ny liten människa skapats. En liten bebis som vi väntar ska komma den 10/8 alltså om 20 dagar :-)

Ludde föddes i v 38 och med Edith gick jag över sex dagar så det blir spännande att se när denna lilla krabat vill komma ut i stora världen.

Under denna graviditet har jag inte alls mått lika bra som jag gjorde med de andra två vilket kom liten som en chock.
Det har varit jobbigt illamående som gjort mig sängliggandes, graviditetsklåda, foglossningar och nu har jag massa förvärkar. Men allt är ju värt det när bebisen kommer.

Idag ska jag packa bb-väskan. De andra gångerna har jag gjort det när värkarna kommit men denna gång ska jag vara förbered :-) tredje gången gillt så att säga ;-)

Magbild från v 33


RSS 2.0