Sandkakor

Edith och jag är i parken (helt ensamma från andra barn vilket känns konstigt en solig dag som denna) vi gör sandkakor. I kväll ska vi till Hanna och Johannes o käka. Sen blir det nog brasa på stora holmen.

Ludde och Göran är fortfarande hos läkarn får se vad de säger. De borde komma när som helst!


Lunch på altan

Idag har vi städat hela förmiddagen. Sorterat tvätt m.m
Ludde har fått en tid till läkarn kl 13.30. Han har så hemska eksem troligen en molusk som blivit irriterad förhoppningsvis finns ngn superkräm som kan hjälpa kliandet

Nu är det lunch i solen


Njuter

Gud va skönt med fint väder. Idag har vi haft picknick i parken. Ätit lunch på altan. Middag med karin och Anders samt Hasse och ullis. Nu dricker vi champagne och njuter av ledigheten.


Bruden i sin stass

Karin (blivande bruden) i alla sin prakt. Hon saknade bara tiaran och slöjan på denna bild.


Zzzzzumba!

Nu har bruden fått visa vad hon går för. Hon har dansat Zzzzumba (utalas med hårt Z! ;-) )


Möhippa

Möhippa idag!

Katastrofstart men dagen kan bara bli bättre! :-)


Tapetserat, Ikea shopping och skruvat

Idag har jag gjort ordning lite i köket. Efter städningen imorse så fick jag blodad tand. Jag åkte till Ikea och köpte hyllor. Jag tapetserade bakom kaffemaskinen. Jag köpte även en matta, några Billy hyllor och skruvar :-)

Så nu är det på gång att bli fint.


Mon amie muggar och le creuset gryta

Igår var jag och min mor och handlade på cervera. Jag ska på bröllop i maj så en bra present måste inhandlas. Vilket det gjordes :-) men jag hittade även lite grejer hem till oss. Två muggar med fat, en gryta, en timer och en köksvåg. Allt i fina färger :-)

Det blev btw en lunch igår. Vi hade dock mixat ihop dagarna så jag trodde igår och Heléne trodde vi skulle ses idag :-).
Men det löste sig ju ändå.

Idag har vi städat alla lådor och skåp i köket. Barnen är fortfarande hemma. De ville hjälpa till i köket. Mina små barnarbetare ;-) (de är definitivt sin fars barn när det gäller städning)

Nu ska jag och barnen äta sen frukost sen cykla till dagis.

https://cdn1.cdnme.se/cdn/7-2/2370134/images/2012/pic_200135731.jpg">https://cdn3.cdnme.se/cdn/7-2/2370134/images/2012/pic_200135731.jpg" class="image">

https://cdn2.cdnme.se/cdn/7-2/2370134/images/2012/pic_200135936.jpg" class="image">


Lunchdejt

Hmm... Undra om min Lunchdejt glömt mej eller bara är sen?

Jag står utanför bara vara där jag skulle träffa Heléne för en tidig lunch. Får se om hon dyker upp. Hon kanske sitter där inne medan jag står utanför. Bäst jag går in och tittar.


Ont i rumpan

Åhhh imorn kommer jag inte kunna gå. Jag tog med min man och mej själv (och då menar jag tog med mej själv för jag har inte tränat på gymmet över en månad) och tränade piloxing.
Det är ju sjukt jobbigt och sjukt kul att stå bakom min man som inte är den bästa på att ta koregrafi :-) men han var mkt bättre än jag trodde att han skulle va.

Nu springer han runt galen här hemma hög på endorfimer. Helt galen.

Trött Anna som inte kunder komma gå imorn pga träningsvärk


Klädkammaren börjar ta form

Eller jag kanske ska kalla det walk in closet för att det låter tjusigare, eller gör det verkligen det? Ne jag har inte en walk in closet jag har en klädkammare. En trång klädkammare där jag och min man ska samsas med kläderna. Vilket är helt okej.
Men ett område vill jag inte samsas på och det är skohyllorna :-/ där blir det extra trångt. Kommer säkert få ett fint litet - du kanske borde sälja av lite skor. Från min man. Vilket jag borde så om ngn vill komma på en skorensning av storlek 39, välkommen! Förvirringen är nu så kom innan jag ändrar mej :-)

Igår kväll efter top model strök jag iaf alla koftor och klänningar. Mannen kom hem vid 23 då fick det vara färdig struket.

Ska dock gå på det idag igen för idag ska kläderna som jag ska göra av med strykas så de blir fina. Så där är samma sak intresserad av kläder? Kom och titta!




Wihoo jag och Edith kör tjejkväll

Min lilla tjej vill inte sova så hon och jag tittar på top model. Perfekt att Göran är borta så vi får njuta av programmet utan hans suckar :-)


Tur till Hallsberg

Efter att ha gjort klart allt med B&B så hämtade jag barnen på dagis för att åka till Hallsberg och äta middag med mor och far och min mormor.

Mannen är inte hemma. Och ibland är det så tråkigt själv. Då passar det perfekt att göra en utflykt hit med barnen. Kan de lagom somna i bilen på väg hem.

Väl hemma ska Jag stryka mina kläder. Jag gjorde iordning min klädkammare igår. Köpte Lundbergs inredning och skruvade upp den med min far. Det blev bra. Men tusan vad trångt det kommer bli med alla kläder. Det som såg så stort ut blev väldigt litet. Men då har jag nog utnyttjat varje millimeter :-)

Nu ska det drickas kaffe. 7'sjunde koppen för dagen :-/


Mormor kommer på lunch

Hur många år tar det innan man lär sig att man inte kan smaka på maten som puttrar i en panna även hur hungrig man än är?
Jag har så skållat min tunga. Den är alldeles skinnflådd. Aj!

Om fem-tio minuter kommer mormor och min mamma de ska äta lunch med mej. Thaikyckling mums.

Får se hur sött denna lilla terrorist sover när de kliver in genom dörren. Igår brydde hon sig inte ens om krille när han kom hem. Hoppas det håller i sig!


Lycklig över mina barn

Utvecklingssamtal på dagis var ngt som jag fnös åt när jag hörde om första gången. Jag förstod inte varför jag skulle gå och prata i 45 min om hur Ludde hade det på dagis. Jag pratar ju med pedagogerna varje gång jag lämnar och hämtar barnen. Om det är ngt som de vill berätta så kan de ju göra det där och då. Vilket de gör. Om det som rör den dagliga vistelsen. Hur dagen varit, om det hänt ngt kul eller tråkigt osv.

Men det är ju så underbart att få vara egoistisk glad och sitta och prata och höra om hur snällt, omtänksamt och roligt ens barn är. Sånt som inte handlar om dagen utan om hur ens barn är som kompis, vilka hen trivs med, hur hen gör om konflikter uppstår m.m idag hade pedagogen intervjuat Ludde om förskolan, kompisar, om vad som var kul, maten och en herrans massa andra frågor. Han hade svarat så sött.

och för att vara partisk så tänkte jag bara meddela till er alla att Ludde är världens gulligaste och omtänksammaste pojke. Jag blir helt varm i kroppen och det bubblar som om jag ska börja skratta när de berättar om hur snäll han är. Jag vet det låter kanske helt sjukt men när ngn berättar om ens barn på ett positivt sätt blir jag så där sjukt stolt och glad över barnen (det är jag alltid förövrigt) Ni med barn vet säkert vilken känsla jag menar. När de är duktiga hos doktorn, snälla mot vänner m.m det är underbart.

Idag var det samtal om Ludde som ni kanske förstod och jag tror säkert att när jag är där för att prata om Edith kommer de säga att hon är lik sin bror. (jag hoppas det iaf) för hemma är hon lika underbar som sin bröder.

Mina små hjärtan med sina stora hjärtan. Med en far (och mor:-) ) med så stort hjärta är det inte konstigt att de är så underbara ;-)


Huden känns toppen.

Idag känns huden väldigt bra den är dock lite öm ännu. som om man solat för mkt men inte bränt sig.
Ska köra en kur med behandlingar.

Vi har precis kommit in från en tre timmar lång lek i parken. Eller jag var bara med en och en halv för mej lämnade de hemma sovandes :-/ så när jag vaknade var det bara jag och Svea hemma. Och ingen mobil. Så det var bara ut och leta efter dem. Hade mina aningar om att de var och lekte i Stadsparken. Och där hittade jag dem högst upp i klätterställningen. Mina små apor. (sådan mor sådana barn ;-) )


Ska du va fin får du lida pin

Nu har jag misshandlat mig själv med en micro needling behandling. Egentligen behöver jag inte misshandla mej själv för jag kan ju lägga en bedövning men då tar det sån tid (20 min extra) så då lider jag lite hellre. (jag är en sån där som inte vill ha bedövning hos tandläkaren heller när de lagar ett hål)

Tillvägagångssättet vid en micro needling behandling går till på följande:
Först rengör jag ansiktet noga sen använder jag bedövning om jag vill därefter rollar jag ansiktet med en mojäng som ser ut som en färgroller fast i miniformat och den har typ 500 små nålar på sig. Så ansiktet blir alldeles rött och blöder lite efter rollningen. Därefter har jag ett serum som masseras in djupt i huden. Sedan läggs en ansiktsmask som lugnar huden. Jag avslutar med en ansiktskräm och en solskyddsfaktor.

Efter allt slit nu så ska jag iaf bli fin i hyn. Det både minskar porer, tajtar till hyn och reducerar rynkor :-) helt enkelt toppen. Jag gjorde även magen eftersom de reducerar bristningar vilket jag har mitt på magen kring naveln efter mina graviditeter. Så nu ska de bort.

Jag under behandling.

https://cdn3.cdnme.se/cdn/7-2/2370134/images/2012/pic_199396209.jpg" class="image">

https://cdn2.cdnme.se/cdn/7-2/2370134/images/2012/pic_199396211.jpg" class="image">

https://cdn1.cdnme.se/cdn/7-2/2370134/images/2012/pic_199396213.jpg" class="image">


Kalasade tills tårta spruta ur öronen

Här har vi kalast i massor. Med släkt och vänner.

Vi har även varit ute och provcyklat barnens cyklar. Ludde känns så stor. Edith med för den delen. Konstigt att se sina små barn växa upp och bli stora.

https://cdn2.cdnme.se/cdn/7-2/2370134/images/2012/pic_199380272.jpg" class="image">

https://cdn3.cdnme.se/cdn/7-2/2370134/images/2012/pic_199380315.jpg" class="image">


Piraterna har slut på bensin

Medan Edith vilar målar jag och Ludde i hans nya teckningsbok. Jag och min syster fick alltid ngt paket när den andra fyllde år och jag minns det med glädje vilket gör att jag vill ge detsamma till mina barn. Därav fick Ludde en likadan teckningsbok (en bok med fint omslag och blanka papper inuti så man kan spara teckningarna i en enda bok, smart tycker jag). Han fick även några klistermärken som han just nu pillar dit. Ett ark med pirater och ett med flygplan. Edith får med dinosaurier och en med apor :-).

Ludde satt nyss och pratade med piraterna på teckningen och de berättade för honom att de se slut på bensin så Ludde hjälpte dem att tanka :-) min lilla kille har koll på dagens pirater för de utanför Somalia har väl bensindrivna båtar?



Frukost på sängen

Nu står jag och Edith i köket och gör frukost. Egentligen är det alldeles för tidigt för att vara uppe när det är lördag. Men idag är ingen vanlig dag idag är det Ediths födelsedag! Så vi gör ordning frukost på sängen. Det kanske inte borde vara hon som gör det till sig själv men vill man gå upp kl 5.50 då får man nog vara den som gör frukost till sig själv.

Hon är iaf glad min lilla två åring. Hurra för Edith.


tullad :-/

Där fick jag för att jag var dumsnål och inte köpte till presentförpackning på mina grejer som jag beställde i tisdags från victoria's secret. Ups ringde och ville att jag skulle betala tullavgift, expositionsavgift och administrativa kostnader. :-( dum som jag är blev jag helt stum och bara tog fram kortet och betalade. Och visst det är ju ändå som en skatt man betalar så jag får väl bara gilla läget och cykla lite extra och njuta av fina Sverige. Men annars borde jag ju ha hasplat ur mej att det är en present från elli som bor där fast hon beställt i mitt namn. Men så snabbtänkt var jag då inte. Så kan det gå.

Grejerna kommer iaf idag och det kan ju nästan vara värt 1000 kr extra när ett par av brallerna som jag bor i har gått hål på mellan benen :(


Barnarbete

Idag har jag båda barnen hemma. Edith mådde dåligt imorse. Eller dåligt och dåligt hon var pigg och glad men hon var röd under ögonen och ögonen var alldeles blanka och det rann ur dem. :-( så då fick Ludde va hemma han med. Vi tog bilen och åkte till min mor i Hallsberg. Jag har lite jobb jag måste göra som tur? är har jag en liten hjälpreda bredvid mej. Fast i ärlighetens namn är han inte mkt till hjälp. Han vill mest klistra frimärken överallt och titta på blixten mcqueen på datorn istället för att skriva i tråkiga worddokument. Men vem kan klandra honom jag skulle oxå hellre klistra frimärken på kinden och titta på barnprogram ;-)

Vi i bilen och min hjälp (stjälp) reda


Berättare Ludde

Ikväll är det Ludde som läser god natt saga. Han kanske mer berättar och pratar om bilderna men det blir bra. Jag och Edith myser iaf till hans berättelser.

Doppresentsboken från Hanna och Fia med respektive används flitigt vid god natt sagor.

https://cdn2.cdnme.se/cdn/7-2/2370134/images/2012/pic_199129358.jpg">https://cdn1.cdnme.se/cdn/7-2/2370134/images/2012/pic_199129358.jpg" class="image">

https://cdn2.cdnme.se/cdn/7-2/2370134/images/2012/pic_199129817.jpg" class="image">


Nya cyklar

Nu är vi på väg hem från XXL. Vi har handlat en ny cykel till Ludde och en trehjuling till Edith. Med vi menar jag min mor och far. De är verkligen världens bästa mormor Och morfar. Edith fyller ju två på lördag så hon får sin cykel då. Vilket gör att Ludde får vänta med sin cykel tills då med.

Nu måste bara jag hitta en bra present från oss oxå. En dinosaurie är det enda jag har handlat. :-)


tävlade med våra bilder

Igår mailade jag lite med Stina Kase hon som fotograferade våra bröllopsbilder. En toppen tjej från Estland. Hon är verkligen så duktig fotograf. Karin som ska gifta sig den 19 maj, åh det är ju snart, hon och hennes blivande man har anlitat henne som fotograf på deras bröllop vilket gör att hon kommer till Sverige så jag hörde av mig till henne för att höra om hon i samma veva kan ta bilder på mina produkter. Vilket hon kunde =) så den 18 maj hoppas jag att allt har kommit från mina leverantörer för då ska det fotas.

Jag tänkte även höra med min syster om jag får låna Oscar som modell när hon fotar skötväskan =) Jag ska även vara så egoistisk att jag kommer modella själv på bilderna tillsammans med produkterna. Det känns inte som om man har råd att anlita ngn så då kör jag på ego grejen och använder mej själv. Kan ju hoppas produkterna kan sälja även om jag är med ;-)
Stina berättade även att hon kommit som first runner up på en stor bröllopsfotograftävling med bla våra bröllopsbilder så hon hade några stora framkallade bilder på oss som hon skulle ta med som vi kunde få. sen såg jag på hennes blogg att det inte var kanska mina favoritbilder men det gör inget när vi får dem.
detta var  ett av tävlingsbidragen fast hennes bidrag var lite retucherat så magen inte petar ut =), utan jag ser så där lång och modellslank ut kanske kan gilla förstoringarna ändå ;-)
'
jag ska nog ut och springa nu. känns som en bra idé efter att sett de retucherade bilderna =)

Glömt ostarna framme = delikatess

Ni vet hur en ost blir och se ut när den stått framme lite för länge. Den mörknar i färg, blir torr och ser helt enkelt skrumpen ut.

Min man blir väldigt arg på mej när jag har råkat vara förvirrad och lämnat osten framme på bänken. Ni vet Glömt att ställa in den i kylen :-/ bara för att ngt annat hänt precis när jag ska ställa in osten, så den har lixom inte kommit längre än halvvägs. Sen blir den torr och jag har alltid trott att den blir oätlig så den kastas. Men nu är det stopp med det. För nu när jag var i Bryssel hade min syster och Samuel köpt fin ostar bland annat en halvtorkad och en heltorkad ost. Så från och med nu när jag glömmer osten ska jag hävda för mannen att jag gör fin ostar :-) här ska torkad hushållsost ätas!

Torkad ostar (säkert en belgare som glömde ostarna framme och sålde dem ändå :-) dock var de väldigt goda)


Mannen saknas

Min man saknas. Fast han är ju inte borta, jag menar visst kan jag tappa bort saker men mannen är väl lite väl svår att tappa bort. Han är ju säkert på sitt jobb och jobbar jobbar å jobbar. Men nu är min tikka masala klar. Och står bara på spisen och väntar på att bli uppäten. Naan brödet är snart klart det med.

Skynda dej min man ;-)


Första Kina leveransen

I måndags anlände mina första egendesignade produkter ifrån Kina. Två olika sorters iphoneskal. En som är som en plånbok och en mer som en korthållare. Båda i svart äkta läder med mitt eget märke Lunander Sweden.
De är enligt min smak skitsnygga. Jag menar det kanske inte är så konstigt att jag tycker det men jag hoppas ni andra oxå tycker det. Jag kommer sälja dem till återförsäljare men även vi min egen nätshop som är i uppbyghnadsfasen.
Håll till godo bilder kommer inom kort. Fram till dess en bild på moi

Fridens!


Ögonfluss? Pollen?

Igår var jag lite irriterad i ögonen men inte så farligt men när jag vaknade imorse var det som ögonfluss. Men nu känns ögonen bättre igen. Kan det kanske vara björkpollen som börjat slå ut? Fast det känns lite förtidigt för det. Ngn som vet?

Tog en långpromenad imorse med dessa två små terrorister (Wilma helt klart terrorist i egen liga ;-) ) även Rebecka och lilla grisen var med och gick. En underbar morgonpromenad helt enkelt.


Lunch = shopping från Victoria's secret

Jag har två byxor som jag älskar och allt som oftast använder när jag bara jobbar hemma. Ibland använder jag dem även om jag ska vistas på stan bara för jag tycker om dem så mkt. Dvs jag bor praktiskt taget i dem!

Det är mina yoga byxor från VIctoria's secret. Som jag köpte i höstas när vi var i Washington DC. Nu har de dock använts så flitigt att de både tappat färg och fått färg ( de har använts vid målning av olika slag) så de är mindre fina nu. Vilket gjorde att nya måste införskaffas. Lunchpengen jag tjänade tidigare fick gå till byxor istället.
Detta resulterade i en shopping på VS. Jag beställde hem åtta byxor (de kommer gå åt ) två bikinis och några trosor. tar inte mer än någon vecka eller två innan grejerna ska komma. Can't wait!!!

Nu är det Sov dax

Fridens!

En del av shoppingen i DC min syster, Hanna och Johannes på bilden. Duktiga shoppare som moi ;-)


Sålt gamla vagnen och ridit

Idag var Luddes dagisfröken här och köpte vår gamla vagn. Ludde och Edith blev lite ställda att se henne med man och barn här. Vilket jag kan förstå. Hon tillhör ju lixom dagis i deras värld. Men nu gick jag plus 100 kronor på mina vagnaffärer :-) en lunch till mej!

Barnen blev lite speedade av att dagisfröken var här så de ville inte sova vid sju. Som de annars brukar. Göran fick leka som en tok med dem tills de blev trötta. Bland annat red de på Görans rygg. De skrattade nästan så de kiknade. Så underbart att se.
Nu har de slocknat i sängen efter att jag läst om pannkakan.



Nya kärran från bästa barnvagnsbutiken

Igår hämtade jag ut barnens nya vagn på världens bästa barnvagnsbutik våra små i Örebro. (jag tycker ni ska gå in på Cecilia blankens blogg och lägg en kommentar om att hon ska nominera våra små som Sveriges bästa barnbutik, det kommer iaf jag göra)
En Emmaljunga av ngt slag med ståplatta hade jag köpt . :-) jag testade den aldrig innan jag beställde den utan litade på Emma som jobbar där att hon visste vad jag ville ha (så bra är de i den butiken) Och tänk så rätt hon hade. Vi var ute och raceade med den det första vi gjorde när jag hämtat barnen på dagis.

När jag berättade för Ludde i bilen om att den nya vagnen kommit var det första han sa jätte glad
- är det rosa mamma?
Han är så söt. Rosa är hans favoritfärg just nu :-)

Mina gullisar i och på nya kärran


Välkommen hem sa...

...vår tvättstuga med en ilsken överfull blick. Stig in och försök görs iordning här inne om du kan på de närmaste årtiondena. Tänk att en 16 åring kan ha så svårt för att starta maskinen. Jag menar messet han skickade igår om gradantal till maskinen med lakan i var det bara att skicka falska förhoppningar till mej?? ;-)

Tur att min man är en effektiv och handlingskraftig man! Tvättstugan snart ren igen

Min syn kl 12. Hungrig och kissnödig inte bra kombo med bombnedslag.


Vinka hej då kl 4.55

Här stod vi nere på gatan och vinkade hej då till min syster i morse. Taxin ringde hennes mobil så hon fick äran att kliva upp tillsammans med oss :-)

Nu har vi landat och sitter i bilen på väg hem till Örebro.

Jag ska snabbordna allt som ska göras med uthyrningen för att sedan gå och hämta barnen. Längtar väldigt mkt efter dem.

Jag ska även passa på att hämta den nya barnvagnen. En emmaljunga sulky med ståplatta hoppas den blir bra till barnen.


Jag och Oscar

Nu har jag nattat min lilla systerson tillsammans med pilatesbollen. Han har en förkärlek för att gunga upp och ned. Så efter en smart idé av Samuel så har deras pilatesboll kommit till användning.

Kommer bli jobbigt att inte få träffa honom på en månad. Dumt att bo så långt bort.

Jag och Oscar


Pizza, cola och rödvin

Här sitter vi och äter pizza och dricker cola och rödvin. (inte blandat så klart :-) ) och planerar livet. Det går himlarns bra. Tänk va livet kan bli lätt att reda ut när man är mätt i magen och druckit ett glas vin eller två.


Här skulle jag..

..vilja gå in och sitta hela dagen för att äta en av varje bit som finns i skyltfönstret. Jag tror dock inte att jag skulle må så bra efter det. Så vi gick in och åt lunch istället. En kycklingsallad som var väldigt god. Önskar det fanns lika bra ställen i Örebro!


God morgon söndag

Idag är det söndag för er som glömt det. Här är vädret mulet och det hänger regn i luften men vad gör det när vi är i en sån fin stad som Bryssel? Här ska det ut och promeneras.

Utsikten från min systers balkong.


Gått gått och gott

Idag har jag och mannen promenerat och promenerat. Säkert en och en halv mil iaf. Med några stopp för shopping och mat.
Inhandlingen idag blev fyra koftor, en hel del barnkläder och några byxor + skjorta till mannen. Jag hittade även snygga solglasögon till barnen. Jag frågade ludde innan vi åkte om det var ngt han ville ha. Då svarade han -solglasögon. Han hade sönder sina för några dagar sen och blev väldigt ledsen. Men nu kommer han få nya :-) Känns bra att vi hittade det!

Nu lagar vi mat hemma hos Maria och Samuel. Fisksoppa mums.

Kläderna och solglasögonen till barnen.


Mannen njuter

Idag tar vi det lugnt.
Vi har ätit frukost lääänge och nu sitter vi och myser i soffan men lilla Oscar. Mannen sitter och läser och njuter av stillheten.
Snart ska jag och Göran ut på stan och strosa lite i solen. Shoppa och äta lunch. Bara gör det som faller oss in. Ska bli skönt!!!


Världens sötaste systerson

Nu har vi fått njuta av Bryssel en halv dag tillsammans med min syster, Samuel och framför allt Oscar. Vi har ätit god mat, promenerat i solskenet och tagit ett glas vin på en uteservering. Så skönt med vår!

Lilla Oscar har mest sovit. Livet som småbarnsförälder med honom verkar inte än så länge vara speciellt krävande. Dock är det nog svårt att förstå hur många år det kommer att gå innan man får en hel natts sömn igen. För jag måste säga att sen vi fick Edith och Ludde har jag nog aldrig sovit mej igenom en hel natt. Även om vi sover som nu utan dem så vaknar jag ändå på natten av rutin och undrar var de är. Låter kanske galet men så knasigt är det, iaf för mej.

Imorn ska vi ut på stan. Jag ska köpa två svarta koftor på Zara. Bäst att ha en i reserv om min man råkar torktumla den ena, vilket han gjort med en sisodär 5 koftor :-/

Hoppas ni får en trevlig helg.


Brussels here we come

Nu sitter jag och mannen i bilen på väg till Skavsta. Vi är alldeles strax framme. Min man har en förkärlek för flygplatsen så vi måste alltid vara i god tid inför flygningen så vi hinner med en kopp kaffe på flygplatsen. Jag som annars brukar springa in en minut innan gaten stänger kan nog hålla med min man att det här är bättre om inte annat för hjärtat :-)

Off to brussels!


Frukost med Emma, lunch med Karin och middag med Hanna och Johannes.

Idag har det varit fullt upp med trevliga vänner över på besök.
Dagen börjades med att lämna BÅDA barnen på dagis. Därefter åkte jag en sväng till coop. Handla färskt bröd och nypressad jucie. Jag skulle få Emma som frukostgäst. Då gäller det att ha god frukost ;-)
Eftersom vi hade så trevligt så sprang tiden iväg. Så rätt var det var så kom Karin över som var min lunchgäst. Vi gjorde en god tomatfisksoppa. Denna mumsades i framför tvn. Jag vet så otrevligt mot Karin att sitta framför tvn men hon är en av de bästa lunchgäster man kan ha. Vi kan bara hänga och göra inget och allt när vi umgås. Inga krav lixom är jag trött och vill bara glo en stund är det lungt. Självklart blev det lite bröllopsprat även fast vi satt vid tvn :-) Nu är det ju bara en månad kvar drygt till deras bröllop. Ser så fram emot det!

När Karin åkte hem checkade jag in två gäster i lilla. Och städade loftet och tvätteriet. För det kom gäster till båda två ikväll.

Jag åkte även och handlade en snabbis innan jag hämtade barnen på dagis för jag hade bjudit över Hanna och Johannes på middag. Det är alltid trevligt att ha dem över på middag (blir minst en gång i veckan :-) ) men när Göran jobbar sent är det extra trevligt!
Efter middagen gick vi ut och promenerade. Ludde cyklade. Vi mötte upp med mannen i wadköping och strosade tillsammans hem.

När Göran la barnen åkte jag till Coop för tredje gången idag. Gäster som kom var laktosintoleranta :-/ inte hade jag sådan yoghurt och mjölk hemma. Bara åka och handla.

Nu har vi dock suttit framför tvn och tittat på hockey en stund. Min man hejar ju på Brynäs så han är glad just nu :-) jag däremot har ungefär noll intresse av hockeyn. Jag skojade med Göran när han frågade om vi skulle se hockeyn att jag inte bryr mej om varken Brynäs eller Sollentuna. Han visste inte riktigt om jag var seriös med Sollentuna eller inte :-) men nej jag vet att det är final mellan Brynäs och Skellefteå lite koll har jag ändå ;-)

Nu ska jag packa. Vi åker till Bryssel imorn. Kl sju ska barnen vara på dagis! Planet går 10.20. Längtar efter lilla Oscar!

Promenad idag.


Frukost hos Sara

Idag skulle jag njuta av att få lämna barnen på dagis (jag vet att det låter hemskt men efter att varit hemma praktiskt taget själv med barnen i över en vecka så är det skönt att få vara utan dem. Alla utan två barn kan säkert fördöma mig för att jag säger så men ni med två barn som är runt 2-3 år ni förstår säkert vad jag menar.) så jag hade bokat in frukost med Sara och Arvid. Men imorse så sov Ludde ovanligt länge och när han kom upp var han lite dålig i magen igen! Jag hoppas att det bara är hans oroliga mage som han hade när han var yngre som spökar efter magsjukan. vi åt ju paj gjord på fullkorn igår. Han var ju känslig mot fullkorn förr. Kanske tar några veckor innan den blir bra igen?
Vi åkte iaf efter konsultation med Sara upp till dem och sågs ändå. Det var väldigt trevligt. Veckorna bara springer iväg. Arvid är så stor nu. Snart fyra månader. Helt galet!

Sara och Arvid myser. Ludde visar Arvid hur man ska göra med babygymmet :-)

https://cdn3.cdnme.se/cdn/7-2/2370134/images/2012/pic_197916423.jpg" class="image">


Promenad med barnen

Idag har vi som övriga påsken inte gjort många knop.
Vi tog dock en promenad längs ån bort till byggplatsen vid sjukhuset. Det är förtillfället en av Luddes favoritplatser. Stora lyftkranar, grävmaskiner och allt annat skoj (enligt honom) som finns på en byggplats.

Ludde vill inte vara med på bild just nu. Därav endast Edith när hon terroriserar byggplatsen (kastar sten) sedan när hon terroriserar Ludde och tar hans cykel som han parkerat så fint :-)


Slappaste påsken ever

Denna påsk lär vara årtiondens slappaste. Vi gjorde nästan ingenting igår. Idag hänger vi hos min mor i Hallsberg. Min far mötte vi i dörren på väg till syster i Bryssel eller snarare Oscar! :-)
Vi ligger nu i sängen. Jag och Ludde i barnens rum. Edith och min mor ligger i mina föräldrars säng. Det enda vi har gjort idag är att tittat på tv, lekt polis och lagat soppa (vatten och karamellfärg). O nu sova :-) måste nog gå till lekparken sen! Springa av oss lite så vi inte terroriserar sjuka mannen alldeles för mkt ikväll när vi kommer hem ;-)

Häng med Edith


Snor i ploppen

För er som undrat om receptet på innehållet i ploppen så kan Ludde berätta att det är snor!

Han hittade en liten två bitars plopp hos sin mormor och hon sa att han fick ta den. Trots att vi har en regel med inget sött innan kl 11 :-/ Så han blev förstås jätte glad. Det försvann dock fort när jag bröt isär sen för att hans lillasyster skulle få den andra halvan. Förskräckt sa han usch snor och pekade på colakladden i. Så det blev inget sött innan kl 11! Jag vann! ;-)

Snor?!


Sjuk man

Idag är min man sjuk. Detta innebär att jag och barnen har gjort typ ingenting :-/

Ludde är inte helt okej i magen vilket gör att jag inte vill åka ngnstans där han kan smitta och var vi än går lär vi ha nära till toa annars kan det sluta i en liten katastrof.

Därför har vi endast lekt hemma. Lagat rosa pannkakor, tittat på alla möjliga barnprogram och naturprogram om hajar eller lejon. Vi var även till parken en sväng och lekte lite. Hoppas på att mannen är frisk imorn så vi kan hitta på ngt kul ihop.

Hoppas ni har en glad påsk!

Lite påsk fina fick barnen bli idag trots hemmavistelsen!

https://cdn3.cdnme.se/cdn/7-2/2370134/images/2012/pic_197380266.jpg">https://cdn2.cdnme.se/cdn/7-2/2370134/images/2012/pic_197380266.jpg">https://cdn3.cdnme.se/cdn/7-2/2370134/images/2012/pic_197380266.jpg%3C/a%3E">https://cdn1.cdnme.se/cdn/7-2/2370134/images/2012/pic_197380266.jpg" class="image">

https://cdn1.cdnme.se/cdn/7-2/2370134/images/2012/pic_197380624.jpg" class="image">

https://cdn2.cdnme.se/cdn/7-2/2370134/images/2012/pic_197380646.jpg" class="image">


Knut på nytt sätt :-)

Långfredagen till ära så satte jag upp håret i en knut. Men inte en vanlig knut såsom jag brukar ha utan en knut på topparna :-)
Jag tycker själv att det blev snyggt. Det gav tofsen lite mer styling.
Jag tupperade tofsen för mer volym och sedan hade jag i hårvax i topparna därefter slog jag en knut på dem och sprayade. Det höll sig riktigt bra.
Den frisyren kommer användas många fler gånger!

Hoppas ni alla haft en bra dag!

Jätte svårt att fota sig själv men jag försökte iaf :-)


Strategisk placering

Det gäller att placera sig rätt när barnen får sina påskägg! :-) fyra små barn bredvid sig = fyra påskägg med godis i!


Bilbesiktning, foto, bebis och påskägg

Igår tog vi påsklov. Edith har en jobbig hosta och ludde var lite dålig i magen natten till igår så vi valde att de skulle få stanna hemma från dagis och få påsklov. Kändes dumt att lämna de på dagis idag för endast några timmar. Och Edith var ju som sagt väldigt hostig natten till idag vilket gjort att hon isf inte skulle gått till dagis iaf.

Idag har vi hunnit med mkt. Dagen börjades med att en fotograf kom hit och fotade mej för tidningen marknad. Blir kul att se när tidningen kommer ut.

Efter det packade jag på barnen och åkte till våra små för att hämta ut en lånevagn. Jag har köpt en ny vagn till barnen men den är lite sen i leverans. Och jag har sålt dubbelvagnen den är dock inte hämtad än. Ska höra av mej till köparen om att de är välkomna att hämta den. Därav en lånevagn. Vill inte bli fast hemma med endast bil som färdmedel!

När bilen var fullpackad åkte vi till bilbesiktningen vid Marieberg. Jag hade egentligen körförbud på bilen. Den borde varit besiktigad för några veckor sen :-/ jag har bara dragit på det för jag trott att bromsskivorna varit dåliga likaså handbromsen. Men den gick igenom galant.
Det var en toppen tjej som besiktigade den. Ludde och Edith fick vara med och titta när hon hissade bilen, testade alla möjliga grejer m.m så det var en rolig grej för dem (och mej med ;-) )

Vi åkte sen till min mor och åt lunch med henne. Jag åkte och handlade medan min mor passade barnen. MASSA godis blev det bla det ska fyllas lite ägg och det kan ju komma ngn påskakärring kanske :-)

Jag och mor gjorde även en silltårta som jag ska ha med till min mormor imorn. Det är lunch där med min mors sida av släkten. Det ser jag fram emot.

När vi kom hem till stan gick jag, mannen och barnen till Uffe, Stina, Olle och Lisa och våldgästade. Det var väldigt trevligt. Så mysigt med en liten bebis.

När vi kom hem sen så stod det tre påskägg i köket. Varsitt godisägg till barnen. jag och mannen hade fått ett delux ägg med mōet, jordgubbar och anton berg marsipanägg i. Mums! Hanna och Johannes hade lämnat det när de hämtade Wilma. Så snällt!

Nu ligger jag mellan barnen i deras säng för att de ska sova. Eller rättare sagt de sover redan jag passade bara på att njuta av att höra dem snusa och sova bredvid mej en stund eller kanske för att Mannen grejar i köket (välj ni vad ni tror ;-) ) Han gör tonfiskfiléer med massa gott till. Är såååå hungrig så det vattnas i munnen!

Det bästa av allt dock är att jag har blivit moster till en liten Oscar! Dör av längtan till när vi ska till Bryssel nästa helg och få mysa med honom. Ska bli väldigt skoj och träffa min syster och Samuel med. Men lilla Oscar lockar mest :-)

Glad påsk på er!

Edith med påskägg på huvudet hemma hos Olle.


Möss inne

När vi satt och tittade på tv igår hördes ett krafsande vid soppåsen i köket. Jag hoppades att det var diskmaskinen som gjorde krafsljud. Göran gick ut i köket och tittade inget där. Men efter en stund kom det plötsligt en liten mus springandes. Det var bara att gå ut i köket och försöka jaga ut den och sedan gillra en fälla.
för två år sen hade vi sällskap av dessa djur titt som tätt så vi har resurser för att fånga dem. Tyvärr endast dödande fällor. Vilket jag helst inte skulle vilja ha. Men de kommer bara komma in igen om vi släpper ut dem levande så om jag ska välja mellan möss inne och dödande fällor är valet ganska så lätt.

Död inkräktare hamnade i komposten!


Knullmla

Idag när jag åkte från Hallsberg till Örebro såg jag en skylt innan byrstarondellen där det hängde ett lakan över (på skylten mot Kumla!). På lakanet stod det knullmla - den gökande kommunen.
Jag höll på att dö av skratt. Vem har hängt upp den?
Tyvärr hann jag inte fota den :(


En dag hos mormor

Idag är jag och barnen i Hallsberg. Vi tänkte att när ändå Ludde är hemma från dagis idag kan vi ju ha Edith hemma med. Så vi åkte till barnens mormor som är hemma från jobbet.
Vi ska hjälpa till att klä påskriset och påskpynta.


Cykla till Afrika och Australien

Gårdagen spenderades i sängen varvat med badrummet. Idag mår jag mycket bättre men inte helt bra.

Lilla Ludde blev även han sjuk igår. Helt utslagen låg han på soffan och hade spyhinken bredvid sig.

Fast det är konstigt hur jag blir helt utslagen hela natten och dagen medan Ludde ligger och sover tre timmar mitt på dagen sen varvar han kräks med lek. Som om det inte gör så mkt att behöva kräkas rätt vad det är. Same same som att behöva gå och kissa ungefär. Deras energi är ju galen även när de är sjuka.

Idag är iaf han och jag hemma. Edith var ju dålig i fredags och lördagsfm så hon fick gå till dagis idag.

Här hemma pratar vi bara om djur. Ludde är helt insnöad på djur just nu. Hajar, krokodiler m.m så han har bestämt att han och jag ska cykla till Afrika bara sisodär. Han vet att det är långt men det gör inget om det tar lite tid för vi ska titta på hajar. Sen efter afrika ska vi till Australien och hälsa på Anna och titta på krokodiler. Anna du har väl tid för oss om 7 år, lär ju ta det och cykla till dej via Afrika ;-)
Jag försöker övertala honom att flyget är bättre :-)

Förutom alla resplaner så har vi varit hos tandläkarn idag. Jag vet elakt mot tandläkarn att komma med baciller men vi fick akut tid för Ludde. Ena hans framtand har dött. Den har blivit grå svart. Antar att han slog i den när han ramlade på dagis för några veckor sen. Men han har inte sagt ngt. Den var troligen död men vi ska på återkoll om några månader så vi får se.
Han var så duktig hos tandläkarn men han blir alltid stum när vi kommer in till läkarn. Nickar och skakar på huvudet. Han som talar hål i huvudet på folk annars :-) Men han fick hissa sig själv upp och ner i stolen. Trycka på vatten knappen. Då började det lossna och han fick ur sig några ord iaf.
Och hur lycklig blev han inte när han fick en plastkänguru efteråt. Han blev Ännu mer sugen på att cykla till Australien då.

Nu sk vi försöka få i oss lite lunch.

Röntgenbildstagning på luddes tand


Inget för er känsliga

Natten/dagen har tillbringats inne på toalettstolen. Sittandes med pottan under hakan. För jag är katastrofalt magsjuk. Inte så där som när jag har blivit magsjuk förr (ni med småbarn vet hur ofta det blir. ni som har bebis eller för er som beställt storken ni kommer få upptäcka en stor baksida med barn. Sjukdomar!) så där lagom jobbigt magsjuk lite kass i magen och kräks om vartannat. Utan detta är den värsta ever. Jag kräks hela tiden och samtidigt måste jag sitta på toaletten för det kommer i alla ändar :-/ så pottan är perfekt som spykopp. Min man har placerat in klorin i badrummet. Handspriten har kommit fram. Jag hoppas verkligen att jag inte smittat/smittar ngn.
Det är jobbigt att kräkas men ngt som är jobbigare är att jag kan knappt ställa mej upp för då måste jag in och spy. Huvudvärken spränger och febern ger mej frossa. Dumma magsjuka. Men grattis till er som umgåtts med mej senaste dygnen. ;-) eller snarare förlåt om ni blivit smittade!

Nu ska jag sova mig frisk!


RSS 2.0