Thanksgiving

Tack för igår ni som var med och förgyllde kvällen och tack till era barn som var med och höll igång hela kvällen ;-) 

Vi hade en super trevlig kväll igår, iaf jag. Vi var tio vuxna som gjorde en knytis thanksgiving. Jag gjorde två kalkoner, stuffing och sås samt pumpapajer. Som tur var började jag direkt på morgonen med att handla och sedan göra pumpapajer. Pappa var här hos mej hela dagen fram till kl 17 för han skulle på trav på kvällen och mor var inte hemma. Och han är utskriven från sjukhuset nu men han ville inte sova själv så han kom hit efter travet och sov över. 
Tyvärr är inte min pappa speciellt intresserad av att laga mat så han var inte så mkt hjälp på dagen med matlagningen :) men vi åkte och bytte däck på bilen och köpte lunch, tankade och handlade wienerbröd (som han skulle ta med till travet) så lite nytta hann vi göra tillsammans utöver matlagningen. 
Det var första gången jag gjorde kalkon i ugn och jag måste ge mej en klapp på axeln det blev bra!


Här ligger de två kalkonerna bundna och insmorda på plåten redo för att skjutsas in ugnen. När jag stod med händerna instoppade och plockade ut inälvorna så kom jag på massa skojiga bilder man skulle kunna ta med en kalkon men sånt hade jag inte tid med!

Men va söt all mat är på en thanksgiving middag. Det är söt sås, sött bröd, söta äpplen det var så vi sa att till nästa år gör vi en svensk tacksägelsedags middag med svenska recept men efter middagen ändrade vi oss för tillsammans blev allt gott. Dock så gick inte så mkt efterrätt åt. Så idag när jag är själv hemma med barnen så ska jag mumsa i mej paj i massor ;-) 

Eftersom det var nio mindre barn med så blev inte kvällen så lång. Alla skulle ju upp idag till jobb, förskola eller ta hand om en eller två små idag. Men de små härdade ändå ut till en åtta-nio ungefär. Ludde och Edith gick och la sig sent men vi är ju lediga på fredagar. 


Edith, Ingrid och Arvid leker. Alla barn lekte väldigt bra tillsammans.


Idag har vi inte gjort många knop. Tittat på film och shoppat på nätet, är det blackfriday så är det ;) 

Det var fullfart med middagen igår så jag glömde ta bilder förutom på barnen. Så typiskt när man är förälder alltid bilder på barnen i mobilen ingen på en själv eller andra vuxna! 

Skar i datorn

Oops... Råkade skära i min dator när jag skär upp äpplena till stuffingen. Datorn klarade sig bra ändå, men det är Tur att pappa är här för han förstår min humor när jag började skratta av att ingen vill ha min dator i kalkonen fast det är en Apple, haha vilken dålig humor!




Vänner, fika och thanksgiving

Hur konstigt det än låter så hinner jag inte blogga emellanåt. Dagarna bara rasslar iväg. Att vara föräldraledig (jag sköter ju iofs företaget oxå) är att vara uppbokad. Den här veckan har jag umgåtts mkt med vänner. Vi har fikat, lunchat och fikat igen. Eller jag har ju tränat med Karin oxå måste bränna lite av det vi stoppar i oss.

I måndags tränade jag med Karin vid utegymmet. Vi gör redan framsteg :) Vi lunchade även tillsammans efteråt. jag gjorde cannelloni likadana som i lördags. De var ju så goda. Varför pröva ngt nytt då ;-) Därefter skjutsade jag hem min far efter rehab till Hallsberg. På vägen in till stan stannade jag och fikade hos Madde. Maggie däremot stannade inte för fika utan för att skita ner sig o mej + att samtidigt som hon sket ner sig spydde hon ner sig själv och mig. Jag kände mig mindre fräsch då kan jag säga. Men Margit var glad det var även Madde som skrattade massa. Det bjuder jag på ;-)


En ny tvättad Margit och en glad Cornelia

Igår träffade jag Karina, Madde, Cornelia och Sara samt Julie och Daniel på gröna grodan för lunch. Kändes som det var evigheter sen jag var där. Kan ju bero på att vi var där jämt för en månad sen. :) men det var evigheter sen jag träffade Karina så det var på tiden och väldigt trevlgt att ses. 

Idag mötte vi upp nästan hela gänget jag o Maggie, Sara o Ingrid, Sara o Julie, Karin o Theo hemma hos Emma o Louie. Emma bjöd på god fisksoppa och banankaka till efterrätt, mums! Vi bestämde även att vi ska byta dag att ses till tisdagar istället. Madde tycker vi ska gå på mamma-core på onsdagar. Kan ju vara en bra idé. Och då hinner vi inte luncha samma dag. Ja menar vi lunchar ju inte på 30 min ;-) 

På vägen hem från Emma så var himlen så fantastisk vacker. Jag och Karin gick och vände oss om hela tiden och beundrade himlen. Som jag såg på instagram att alla andra runt om i Sverige oxå gjorde :)


Nya läkarlinje-huset börjar bli klart! Det är så fint, både huset och omgivningarna.


Brukar säga till Edith att rapunsel bor i tornet och att hon en dag kommer kasta ned sitt långa hår :) va chockad jag skulle bli om det hände. 

Imorgon är det thanksgiving då ska det göras kalkon för på kvällen kommer middagsgäster. Ser fram emot morgondagen! 



Sköna och effektiva helgen

I lördags skulle vi egentligen ha ätit middag med några vänner men de blev sjuka så jag och mannen valde att använda lördagen till att städa och rensa. Han städade tvättstugan och jag klädrummet.


Hann inte sortera klart allt, men det mesta

 Vi fick nog ihop en hel Ikeakasse med kläder som ska skänkas. Från tvättstugan tyckte jag mannen gick iväg med många suspekta påsar. Han har en förmåga att slänga saker som jag helst inte vill se i soptunnan. Han har slängt sin sons scoutskjorta, en hel påse med barnkläder samt armbanden från förlossningen (mitt och Margits, det kommer jag inte släppa i första taget, sentimental) m.m så i lördags försvann nog lite till men det är det värt för det blir fint när han är i gång. Medan vi städade järnet så gick alla barnen utom Edith och lekte i parken. Eller Margit lekte inte så mkt hon somnade i vagnen och sov i fyra!!! timmar. 
När de kom hem hade jag gjort cannelloni med chevré, ruccola och valnötter magiskt gott. Edith hjälpte mig och gjorde en chokladmousse till efterrätt. Vi öppnade även en vinflaska till maten som vi fick när vi gifte oss. Vi fick fem flaskor som är uppmärkta med vilket datum vi ska dricka dem. På denna stod det 26/3 2013 så vi var dryga halvåret försenade men bättre sent än aldrig. 


Chokladmousse, latte, rödvin och en babyvakt. Saknas ngt då?? ;-)

Idag har vi varit och träffat tomten i Wadköping. 

Hehe Göran ser mest glad ut över att träffa tomten

Fast Edith tänkte minsann inte träffa tomten inte. Då kunde julklapparna få vara. Men efter att jag sagt att jag ville hälsa på honom så kunde hon följa med in och då berättade hon var vi bodde, vad hon önskade sig och tog i hand :) Ludde däremot var så exalterad över att få träffa tomten att han sa att han önskade sig en ninja turtles bil?? Vad nu det är?? att jag glömde bort att säga vad jag önskar mej var ju mindre bra. (Snälla barn ;-) som min pappa alltid önskade sig. Idag förstår jag vad han menade) 
 Vi hann även leka kurragömma i Stadsparken, cykla en tur och fika med Karin, Anders och Theo. En skön söndag helt enkelt. 


Underbart väder att vara ute i.

Har ni gjort nå trevligt? 


Sovrummet

Jag har ju glömt visa hur det blev efter att vi ställt in den nya sängen och sängborden i sovrummet. 


Tyvärr så har vi ingen sänggavel än. Jag har letat efter en ny. Vill ha en beige/vit plijerad med klädda knappar. Finns fina men de är bara 180cm breda vi behöver ju 210 cm. Får nog ta och göra en själv. Eller är det ngn som vet var jag kan hitta en snygg? 

Kom in i garderoben

Äntligen hände det... Barnen sov hela natten i sina sängar. Eller ja Margit sov fram till fyra men de andra två sov själva. Nu tänker ni oj hon lyckades med sin våningsäng och ja det gjorde ja ju på sätt och vis. Deras våningsäng står inte där den stod för en natt sen utan den har flyttat in i vår klädkammare.
Nu står inte sängen inne bland kläderna utan jag åkte till Bauhaus igår och köpte nya skenor till upphängningen så jag kunde flytta över kläderna till luddes gamla rum. Så nu är hans förra rum klädrum och vår klädkammare är barnens sovrum :)

I garderoben får även ett litet bord plats



Satte upp lite tavlor för att göra det mer mysigt

Tror min man fick en chock när han kom hem igår och jag hade tömt vår garderob så alla grejer låg i vardagsrummet. Han som tycker det ser ut som en knarkarkvart när det ligger en strumpa på golvet ;-)


Så här såg vår säng ut igår :)


Idag åkte jag o barnen och handlade lite lullul till deras rum på Ikea. Vi passade på att äta lunch oxå. Vi fick sällskap av Hanna o Alfred.

Rewind

Börjar jag bli gammal när jag har på MTV och blir glad över att det är rewind?
 Var musiken bättre förr eller är det minnena till den som gör att det spritter i kroppen. 
Jag och Margit dansar och värmer upp för sången sen iaf på öppnis. Imse vimse spindel borde ju bytas ut till run dmc, så kan vi visa de andra föräldrarna lite moves :)


Ungefär så här ser det ut när jag och Maggie dansar med :) lite breakdance på golvet ;-)

Du ställer väl upp sen Madde på ett dancebattle? 


Sov i egna rum

Ja hur gick det nu för barnen när jag gjort ordning så de sover i samma rum? Tyvärr så blev inte resultatet vad jag hoppats på. Igår natt så kom både Ludde och Edith övertasssandes till vår säng. Margit bestämde sig för att sova oroligt den natten med bara för att jag var själv hemma så de var inte många timmar jag sov igår. Men jag käkade lunch med tjejerna igår så det kompenserade min brist på sömn. Alltid lika kul och ses!

Denna natt gick inte bättre den eller kanske lite för Edith ligger fortfarande i sin säng men Ludde är här bredvid mej men mannen saknas så jag antar att han ligger i våningsängen med Edith :) 

Idag ska jag och Margit till ängen och gå på öppna förskolan eller bebisfika eller vad det nu heter. Det är första gången för mej, fast det är tredje barnet :-) 


Så här glad ser Margit ut när hon är vaken på natten. Det är svårt att bli tröttarg på henne när hon ser ut så! 

Gravid igen

Idag har jag skruvat isär luddes säng för att flytta den in till Ediths rum. Jag är trött på att vakna upp med tre små barn i min säng och inte min man. De har börjat komma över på natten eller det började efter att Margit föddes. Och jag kan förstå att de behöver komma in till oss nu när hon kom och att de vill veta att de inte är bortglömda. Men nu får det vara nog. Nu är ju faktiskt Margit tre månader! (Galet vad tiden går fort) Därav flyttade jag in luddes säng till Ediths rum så de sover som i en våningsäng. Luddes säng är hög så Ediths säng utan ben får plats under.
Förhoppningsvis känner de sig trygga med varandra i rummet så de inte behöver komma över i natt. Vi får helt enkelt se hur det blir. Hoppas går ju alltid :)

Min man undrade om jag var gravid igen eftersom det enda jag håller på med nu är att flytta om möbler och greja. Men det är jag inte. Jag börjat bara få tillbaka all energi som försvann för ungefär ett år sedan! 


Så här sover de nu


Så här såg det ut imorse och jag vill helst inte vakna upp så här varje morgon nu. En extra liten tjej i sängen får räcka :) 

Margits hämnd när hon måste dela rampljuset

Margit funderar över hur hon ska få vara själv på bild. 



-Här är jag, Margit. Här ligger jag och jäser. Fint med en bild på bara mig 


-Hmm vad händer, morsan har smugit in på ett hörn. Hur ska jag få bort henne?



-jag börjar med att förstöra frillan på na


-boxar henne i ansiktet tills hon försöker bita mig i handen. Men det fungera inte, jag byter taktik



-jag låtsas skratt och vara extra söt så hon förstår att hon måste maka på sig


-hur kan hon motstå mig här jag myser ju och skrattar bigtime


-vi ser du kan oxå skratta på bild mor, men jag vill vara själv, buy the way ingen tittar i ansiktet på dig när det enda man ser är the foodfactory!


-okej ska storasyster klämma sig in med då biter jag dig istället och ser hur du reagerar
!


Vänta på mannen på centralstation

Att längta och vänta är aldrig kul speciellt inte när man är barn. 

Så här ser det ut i bilen när vi väntar på mannen som snart kommer med tåget


Tror ni det kommer kännas i nacken sen? 


Kanske är det jag som är den tråkiga att umgås med och det är därför barnen har slocknat :-)


Sängbord, lampor och sittpuff

Nu ni har jag lämnat de tre små i Hallsberg för att snabbt åka till Ikea och handla nya sängbord, lampor och en rosa sittpuff. Sen att det är lördag och världens kö hade jag inte räknat med. Ja att det är lördag det visste jag så klart så dagblind är jag inte. Men jag tänkte att folk borde ha annat för sig än springa på Ikea en lördag fm speciellt när det är löning om någon helg men men nu ska jag betala. Kön gick snabbare än jag trodde :) skönt.


Shoppingvagnen är full!

Möblerat om

Idag har jag och barnen varit till klossbutiken och tittat på, byggt och shoppat lego. Det fanns dock ngt som jag tycker är bättre än lego, det fanns böcker. Tydligen så har de pocketlagret där med vilket betydde en vägg full med böcker. Fem böcker för 100 kr. 10 böcker till mig och 6 legogubbar till barnen tillsammans. Det låter väl som en sjysst deal :) ??



En vägg för mej :) 


Resten av dagen spenderades med att kånka runt med möbler. Eftersom jag köpte nya soffor igår så kunde jag inte låta bli att möblera om lite hemma idag. Jag får ju inte soffan på länge men jag vill ändå få en bättre uppfattning om hur det blir. Samt att jag vill få ordning på vårt andra vardagsrum. Jag måste ge mej själv en klapp på axeln efter allt slit för det blev riktigt bra, tycker jag själv och min mamma som är den enda som sett det (hon tycker nog allt jag gör är bra :) ) och barnen förståss men de är precis som mor de tycker allt blir bra som jag gör. Synd att inte alla är sådana :) 
Mannen är på ålandskryssning så vi får se när han kommer hem imorn om han:
1, ser att jag möblerat om
2, har grym ångest så han inte bryr sig hur det ser ut även om han ser det
3, blir nöjd och gör som resten av familjen sällskap och tycker jag är toppen :) (grymt ego jag får då :) )

För mej är det nog ryggont imorn istället. Inte så bra att släpa runt soffor, sideboarden och framförallt stenskivorna som väger multum men som Edith sa -mamma du är stark som Hulken. Så då borde det inte gör ont imorn.
Hon har koll den tjejen :) 


Vardagsrum 2 (lilla Åland stolarna ska lämnas in på spraymålning. Svarta och vita ska de bli. Tips på var man kan lämna in dem?) 


Fint med barnstolen som står där :) den ska inte vara där sen men jag orkade inte bära ut den uthyrningen förut så den fick stå där så länge. 



Ska ordna med ngn bra lampa in till vardagsrum 1 (borde kanske kalla ngt rum för salongen, matsalen eller liknande posh namn, ngt tips?) 
Y

Vardagsrum 2

Nu ska jag tappa upp ett bad och läsa en bok i badet. Kan inte minnas när jag gjorde det sist. Ska nog tillochmed tänds några ljus bara för att slå på stort. Hinner man inte gå på spa får man leka spa hemma :) 

Hoppas ni har en trevlig fredags kväll! 

ny soffa och säng!

Hurra! Igår hittade jag en ny soffa till vardagsrummet! 
Min man har tröttnat på våra soffor som vi har idag. Två beiga howard soffor. De är bara tre år gamla. Jag tycker de är fina men jag kan vara överens med mannen att de inte passar oss längre. Vi köpte dem när vi hade matbord i vardagsrummet så att tvn satt på en annan vägg. Vilket gjorde att vi hade möblerat på ett annat sätt. Men efter att vi byggde ut så flyttade matbordet ut. Och tvn bytte vägg. Så nu ska de två sofforna bort. Jag tänkte sälja dem på blocket. Så om ngn är intresserad av dem så säg till. Jag gör mig av med dem senast v. 2. 


Edith och Alfred hade kul på möbelaffären, Jakobssons möbler i odensbacken. Edith var hemma från dagis för hon hostade så mkt natten till torsdagen. Så hon fick följa med och shoppa möbler. 



Alfred ville göra precis likadant som Edith :) 



Det gick bara inte riktigt lika fort för honom att klättra upp och ned. :)

Igår kom hämtade vi vår nya säng. En 210 cm kontinentalsäng. Tur att vi har snälla vänner och min mor o far för de var till stor hjälp när vi lagade mat, bar ut sängar, hämtade sängar, städade i uthyrningen, checkade in gäster, städade sovrummet, byggde två pallar, satte upp "lådor" på hallväggen och hade tre barn att ta hand om. Det blev lite mkt där efter kl 16 :-/ sängen blev bra den är dock väldigt stor och hög så estetiskt kanske det inte är så fint men när vi är en stor familj med tre barn som vill mysa i vår säng så behövs utrymmet! 

Idag ska vi ut till klossbutiken. Sveriges största legobutik. Det blir bra fredagsäventyr för barnen. 

Mannen ska åka finlandsfärja ikväll :) så jag och barnen är själva. Så vi ska hitta på ngt kul tillsammans ikväll. Förslag? 

Trevlig helg! 



Shopping på Marieberg

Idag åkte jag o Margit ut till Marieberg för att shoppa en något sen farsdag present till min pappa. Som tur var mötte jag upp med Madde och Cornelia för så här kul var Maggie att shoppa med:

Sovandes från att jag klev ur bilen till 5 min innan vi skulle åka igen.

Iofs var det lite kul att testa hårgrejer på henne när hon sov :-) 

Vi hittade iaf en jacka, halsduk och mössa till far. Perfekt när han ska ut och gå med Svea sen! 



Sweet Home Örebro

Borta bra men hemma bäst! Eller är det så? Jag måste nog säga att vi var borta lite kort för att tycka att det var skönt att komma hem. Fast jo det är skönt att komma hem men det är skönare att vara borta där man inte behöver tänka på matlagning, städning eller framför att uthyrningen. Allt tid läggs på familjen. Att umgås, leka och bara vara. Jag tycker att vi brukar vara ganska bra på det hemma med -Att bara vara- men jag har nog haft lite fel. Vi gör nog ganska mkt större delen av tiden. Ska strukturera om lite. Nästan så vi köpte oss ett hus uppe på grönklitt utanför Orsa för att kunna åka till och bara vara :)

Hemresan gick iaf bra. Vi stannade i nusnäs och tittade på dalahäst tillverkning. Vi åkte därifrån sju och en halv dalahäst (Ludde fick en huvudlös häst)  rikare :)


Edith bland nylackade hästar. Hon valde självklart en rosa häst liknande de högst upp på bilden.

Vi stannade sedan i Borlänge för lunch. Men fy vad kallt det var och fy vilket trist centrum. Inte en kotte där, tydligen shoppar alla i kloten. Vi hade det iaf trevligt. Skönt när det är ganska folktomt när man kommer med tre barn så för oss var det snarare bra att det var fattigt med folk.


Först myser de tre tillsammans 


Sen spårar de ur en aning :)

Väl hemma så har vi hunnit checka in gäster i tre rum. Hämtat ritningar till arkitekten som jag ska till imorn och min man har även städat lite, tror han får abstinens när vi är borta ;-)

Weekend med måndag som sista dag

Perfekt att boka en weekend med måndag som sista dag istället för söndag. Ingen är på hotellet förutom vi :) dvs poolen för oss själva! 



Margit och mannen i bubbelpoolen


Edith funderar på om hon verkligen vill hoppa ner i värmen


Ett två tre leeeeee!



Arg Margit vill inte fotas :-/








På charter

Efter en dag tillsammans  på mini-semestern med barnen har allt flutit på bra. Enda tills vi helt plötsligt hamnade på charter. Edith spydde i hotellpoolen och Ludde somnade i baren. Men ingen skada skedd Göran hann fånga kräksen och barpersonalen låter Ludde sova i fåtöljen medan vi äter upp. 


En trött kille äter hamburgare



Glad i glaset 


Otrohetsaffär på teatern och svit i Mora

Föreställningen, jumpy, var så kul igår. Mannen och jag satt dock inte bredvid varandra utan han satt på balkong och jag på parkett. Det kändes lite konstigt att "gå själv" men ändå lite befriande på ngt konstigt sätt. Vi valde inte att sitta var för sig utan det fanns inga biljetter bredvid varandra. Men vi möttes upp i pausen och drack lite vin. Jag hoppas ingen la märke till oss för nog såg det lite konstigt ut att vi inte satt bredvid varandra under föreställningen men satt och myste tillsammans i pausen :) jaja den enda jag kände igen var en förskolepedagog från barnens förskola samt en pappa till luddes kompis som var med i teatern så det borde inte vara ngn som tänkte på det. Om det finns några biljetter kvar tycker jag ni ska se jumpy! 

Idag åkte vi till Mora. Vi hade en sån tur att Margit somnade vid kvinnersta och sov hela vägen. Edith somnade halvvägs till Mora och hon sov med tills vi stannade bilen. Ludde var nöjd när han fick spela angry birds :)

Vi stannar här två nätter på en mini semester. Imorn ska vi till björnparken i Orsa och titta på djur. Barnen är så taggade. Jag och Göran med :) 

Vi bor i en svit med eget rum till barnen. I rummet som kallades djungelrum, tror jag, finns leksaker, böcker, spel och utklädningskläder. Perfekt för barnen ( och oss) 


Edith utklädd till larv

Vi fick även en välkomstkorg med frukt, drick och godis


Gott till kvällen

Nu ska vi nere och bada i hotellpoolen. Spa-gästerna lämnar vid 18, tror inte de uppskattar sin spastund lika mkt om tre småbarn skriker och ränner runt :)


Ludde dricker mjölk ur vinglas. Är man på semester så :)


Lillasyster gör likadant men på sättet hon sätter glaset mot munnen så kan man tro att det inte endast var mjölk hon drack :)


Jumpy

Ikväll är jag och mannen på teater. Jag fick två biljetter av min mor o far när jag fyllde år. Första kvällen ifrån Margit. Hoppas det går bra.
Jag har skrattat så mkt. Snart börjar andra akten. 



Bilkö

Igår bestämde vi oss för att åka till Hallsberg efter allt velande. 
Vi skulle möta upp med min mor för att äta middag vid kl 17. Men kl 17 var vi fortfarande i Örebro för vi fastnade i en bilkö på avfarten ut mot motorvägen. Det var helstopp. Bilkö tär ju alltid på psyket men att sitta i en bilkö med tre barn varav ett skrek och två var dagiströtta och kivades med varandra det var väldigt påfrestande. Jag klarade inte av det till slut så jag knäppte loss Margit och ammade henne i bilkön och Ludde o Edith fick låna min mobil o spela på, då blev det helt plötsligt lite mysigt och sitta med barnen i bilen i regnet. Men bara lite :)
 efter 50 minuters köande så kom vi ut på motorvägen och kunde möta upp min mor vid 18 istället. 


Bilkön igår 


Vildag med en vel-Maja, kanske två.

Idag har jag och Margit inte gjort många knop. Ingen utcheckning eller incheckning idag och det är fullbokat så jag kan inte gå in i rummen och fixa ngt. Vi har betalat lite fakturor och mailat med arkitekten o bokat möte nästa vecka men annars har vi vara vilat och tagit det lugnt. Väl behövligt efter en lång dag igår.

Men Ikväll så åker vi kanske till Hallsberg o sover över. barnen är ju lediga från förskolan imorn. 
Jag har inte bestämt mej än om vi åker än men mannen ska ut med sällskapet och är inte hemma förrän sent så då kan vi passa på att göra en utflykt. vi får se vi kan ju alltid göra en utflykt i vardagsrummet! :) 
Och vara själv en kväll efter att jag lagt barnen kan vara skönt speciellt om jag åker förbi affärn och köper en bra bok, jag kan verkligen vara en vel-Maja! 

Nu ska barnen hämtas snart. Får se om det blir ett stopp vid affärn eller ej, ska vela lite mer först! 


Hoppas hon slipper vel-genen




Jag skulle vilja påstå att (läs inte om du äter)

... Lill fisen har uppfört sig bra nästan hela dagen idag på shoppingturen. Hon sov gott i bilen ner. De stunder hon inte sov så åt hon eller skrattade ett bubblande kraxande skratt. Inne på affärn så satt hon i babybjörn och kikade eller sov. Det var till och med så att hon planerade in att bajsa under lunchen dvs när hon inte satt ned klämd i babybjörnen. Sen att hon sket ner hela toaletten inne på restaurangen. Och då menar jag hela badrummet. Jag tog av blöjan och skulle byta då tog hon i för kung och fosterland och ja ni kan tänka er vad som hände. Jag klarade mej nästan ifrån bajsduschen bara ärmen på koftan fick en senapsliknande klick på sig :-/ medan jag skurade av golvet så hörde jag hur hon tog i igen och hann tänka att nu är det kört jag kommer bli nerdränkt i bajs men det var bara luft, thank god! När jag gick ut från toan stod städtanten utanför jag hade lust att göra oss osynliga då. För även om jag städade efter oss så stank det. 
Efter det uppförde hon sig igen enda fram till hemresan då hon surade i bilen så hon fick ersättning men skrek som besatt ändå så jag tog upp henne när vi stannat vid en mack då kaskad kräktes hon ner mej. Så här sitter jag nu nedspydd av en tremånaders bebis i en bil på väg hem från en annars lyckad shopping dag!. 

Bajs- och kräksdamen

Julklappsshoppa med sömnbrist

Nu sitter vi i bilen jag, Margit och Hanna. Vi är på väg till Ullared :) här ska shoppas julklappar. Vi åkte från Örebro vid kl 5.00 imorse. Så nu har vi precis passerat Jönköping. Ska vara framme kring nio. 


Margit glad i bilen

Bara för att vi skulle upp tidigt så kunde jag inte somna igår. Eller jo jag somnade på soffa vid halv tolv för jag och mannen kör marathontittande av serien Homeland nu. Men sen när jag vaknade vid ett så bar jag in Margit i sängen och försökte somna bredvid henne. Men det tyckte inte hon var ngn bra idé utan hon låg och sprattlade och krafsade på mig så jag inte kunde somna. När hon väl somnade kunde inte jag sova :-/ 
Jag läste lite bloggar en stund och gick upp o packade skötväskan. Sen la jag mej igen så jag somnade inte förrän vid tre och hann vakna flera gånger av att Ludde och Edith kom in i vårt sovrum. 
Så en dags shopping på tre timmars sömn kommer bli spännande. Får hoppas Margit håller sig glad :)

Beställa pass gick inget vidare

Jaha idag var jag hos polisen för att göra pass till Margit. Jag hade en liten föraning att det kanske inte skulle gå eftersom jag 10 min tidigare postade brevet med hennes namn till Skatteverket. Det är ju inom 3 månader det ska in så varför inte skicka in i sista minuten ?? :-/ eller det är ju hela 10 dagar tillgodo :-)
Men jag hade kopierat pappret till Skatteverket och tänkte att det kanske går ändå ja menar hon ska ju inte heta smörblomma stjärnfall Lunander utan Anna Margit Siri Lunander så att det inte skulle gå igenom hos Skatteverket känns ju väldigt otroligt. 
Men efter att suttit och väntat i 25 min på vårt nummer. Det var endast fyra nummer före mej i kön men det gick låååångsamt. Så sa tjejen att det inte gick. Hon erbjöd sig ett pass med ej namngiven flicka som förnamn som jag kunde få på torsdag men det skulle endast gälla tills hon var 3 månader vilket kändes lite väl kort om man jämför med fem år som det med ett förnamn skulle räcka så vi tackade nej och tänkte att vi åker till Bryssel någon helg senare än tänkt.
Förhoppningsvis blir namnet registrerat denna vecka så jag kan göra ett pass på fredag. Ser dock inte framemot att vänta i kö hos polisen med Ludde, Edith och Margit. Men det ska nog gå bra! 




Margit övar inför passfotot, men jag sa att hon inte får skratta utan ska slappna av och se naturlig ut då gjorde hon så här:



Tror inte passexpiditerna kommer kunna motstå ett sånt leende :)


Dagisfoto, bio och gatsby

Idag har dagen sprungit iväg. 

I förmiddags så var vi till collage fotostudio för att ta dagisbilder. När de var på förskolan för att fota så var vi i Bryssel. Därav så åkte vi dit idag för att ta bilder. Perfekta julklappen till släkten :) Ludde och Edith var så duktiga de gjorde precis som fotografen sa. Jag tror bilderna kommer bli så fina. De fick välja kläder själva. Jag vill inte vara den som bestämmer allt åt dem. Det ska ju vara bilder på dem så som de är och om jag stylar dem då känns det inte rätt. Kunde inte undgå att se flera mammor som kammade och fixade sina barn helt besatt. De barnen verkade inte så roade av att ta bilder. 


Förväntans fulla barn inför fotografering.

Efter fotografering så åkte jag hem för att hämta upp de stora killarna för de skulle gå på bio med Ludde och Edith. En lite sen födelsedagspresent till Edith. De såg flygplan.

Under tiden de var på bio så njöt jag och mannen av en lunch utan barn (Margit sov i vagnen). Vi tittade även på ritningar till garaget. Vi ska bygga om det till fler rum för uthyrningen. Förhoppningsvis ngn gång i vår. Ska ringa arkitekten och försöka få till en tid så vi kan skissa lite tillsammans på våra idéer. 

På eftermiddagen kom sen Matilda och en geisha med ett spöke?? Och en liten tomtebebis över för att äta halloween middag tillsammans med oss. 


Golvmys med två små bebisar

Jag hade tänkt att klä ut mig i gatsby stil. Det gick dock inte som planerat. Den svarta klänningen jag tänkte ha gick inte att amma i. Den andra svarta klänningen låg blöt i tvättmaskinen och de övriga är alldeles för små. Så jag fick ha på mig min standardklädsel; yogabyxor och svart linne :) undra om ngn hade sånt på sig? Utövade de yoga då? ;-) 



Någorlunda sitter sminket än. 

Nu tittar vi på bron och dricker Cola. Perfekt avslut på veckan. 


Raggar-runda i glanshammar och sommarhus

Idag var vi ute i glanshammar. Barnen skulle på kalas i församlingshemmet där. Vi lämnade barnen och åkte sedan för att titta på sommarhus. Vi har de senaste kvällarna ägnat många timmar i soffan åt att titta på sommarstugor. Det vore mysigt att ha ett ställe att kunna åka till och bara släppa alla måsten. 
Så när vi ändå var i glanshammar så åkte vi och tittade på några hus. Vi Såg en skylt med till salu som vi följde och där fann vi vårt drömhus. Ett stort rött gammalt trähus med sjöutsikt. Men när jag tittade upp det på hemnet så kostade det 6 miljoner!! alltså inte vår prisklass, men drömma kan man ju alltid :) 

Barnens kalas var i två timmar och vi hade bara varit iväg i en timma när vi kom tillbaka till glanshammar så för att fördriva tid åkte min man flera varv på deras parkering vid Ica. Han påstod att eftersom jag är från Hallsberg så måste det kännas som hemma för mej att åka raggar-rundor med bilen. Jag som aldrig suttit i en raggarbil i Hallsberg. Det slutade iaf med att vi köpte lunch på deras pizzahak :) korv o mos á la raggarstil ;-)

Mannen köpte även fyra trisslotter för att eventuellt kunna köpa villan ute vid ässundet men icke alla fyra var nitlotter. Vi får helt enkelt köpa en friggebod och ställa på tomten. 

Nej en sommarresidens skulle inte sitta fel, men var är perfekta stället?? Tips tack!


Småbåtshamnen i Örebro. Jag var faktiskt (faktiskt använder jag bara idag för det ska bli till en självklarhet snart :) ) till utegymmet vi alnängsbadet ikväll och försökte bygga lite muskler. Edith, Margit och Svea gjorde mej sällskap dit. Mannen var redan där när jag kom :) 


Babyboom

I år är det verkligen babyboom i vänskapskretsen (så ni får räkna med mkt bebisbilder i bloggen) det är Saga, Theodor, Julie, Ingrid, Thea, Oliver Och så klart Margit :) Nils, Cornelia, Louie och Elsa som är födda de senast 10 mån ungefär. De fem sista är födda inom åtta veckor från 15 augusti till 10 oktober. Det är så mysigt att följa dem.

Sen finns det ju två favoritkillar som är födda våren -12 som inte får glömmas bort :) men de är ju inte bebisar längre utan två småkillar. 

Det är och kommer bli så kul för barnen och för oss vuxna ;-) 

Bildbomb på Margit och Cornelia skiljer endast 5 veckor på tjejerna.








Det är inte lätt att fota två små bebisar ;)






Uppkommande trettioårskris?

Jahopp då är jag 29 år. 
29 år känns inte som rätt benämning, utan den borde heta "om ett år är du 30!" 
 Ni som passerat 30 år, inte är det väl så farligt? märkvärdigt? Eller spännande? Eller vad har jag att se fram emot?

Vi pratade en hel del om nästa års firande och jag kom fram till att eftersom de flesta har bebisar och småbarn nu så kommer det nog inte bli ngn jätte fest nästa år. även om krille erbjöd sig att komma med hans kompisar. Men att fylla 30 år och ha fest med massa 19 åringar skulle nog kallas trettioårskris?? 

Ne slutpratat om trettio jag är ju bara 29. Här ska åkas till Ikea med tre ungar, ska bara släppa ut Svea, städa och vattna blommorna först (hmm jag är nog mer som 39 år ;-) )



Min solstråle 


RSS 2.0