På väg till Bryssel

Nu ligger vi nedbäddade mätt o glada på connect hotell vid Skavsta efter en god middag på Erik i forsen i Nyköping. Tidigt imorgonbitti bär det av till Bryssel. Systerdotter Elsa ska döpas på söndag. Vi längtar efter syster med familj, ska bli så kul o komma ned. Trots att det ska vara dåligt väder. Jag börjar tro att Bryssel har ett ont öga till oss. Men men vi är ju inte där för vädeet utan för familjen! 

Vi ska nog passa på att åka till Brügge nu när vi är där och hyr en bil. Några tips på andra bra utflyktsmål? 



Hej då från Maggies! 



Kan inte sova

Jaha klockan är redan 01.35 och jag har inte somnat. Ni skulle ju nu kunna tro att det är Maggie som hållit mej vaken. Men icke. Jag har suttit med bokföringen nu på kvällen och kunde inte sluta. Barnen sov vilket gjorde att jag fick tid till alla papper. Ingen liten krabat som pockade på uppmärksamhet. 
Jag har bokslut nu sista februari så det är lite saker som ska avslutas. Jag är duktig på att skjuta upp saker tills imorgon. Så det är ju lite i sista stund :-/ 
Men det gick ju bra förra året så det ska nog inte vara några problem i år heller :)
God natt på er! Hoppas ni haft en bra helg. För det har vi haft!


Edith provade solgalsögon i fredags på Marieberg innan hon åkte hem med mormor/mamma och sov hos henne o pappa. Ludde sov över hos farmor. 

Vad jobbar kungen med?

Runt frukostbordet idag uppstod en diskussion mellan Edith och Ludwig. De satt och pratade om vad som finns på riktigt och inte. Det handlade om zombies, häxor och spöken samt prinsessor och kungar. Ja la mej i deras diskussion. Tänkte att de huvudlösa zombisarna är inte så bra om de tror finns samt att några kompisar på förskolan sagt att det bor en elak häxa i huset bredvid :) så Jag försökte förklara för dem att zombies är påhittat. Häxor kan finnas men är snälla?? Och spöken finns kanske med men de är oxå snälla precis som spöket Laban och de är upptagna i sin värld så de har inte tid att bry sig om oss människor. Sen kom vi till prinsessor. De finns ju. I Stockholm o NY bland annat. E frågade om törnrosa bodde i Stockholm men det stämmer ju inte riktigt utan jag visade bilder på Victoria, Madelene och Estelle så de vet vilka våra prinsessor är. Men Bebisen borde inte vara prinsessa enligt L o E. Hon var alldeles för liten för att vara prinsessa. Och jag kan hålla med!

Sen kom vi till kungen. På bilden hade kungen ngn militärkostym eller vad det nu var så Edith frågade om han jobbade som polis eller om att hade klätt ut sig, jag började skratta så hon blev lite fundersam och frågade då vad kungen gör? Räddar han prinsessor? Fångar han drakar? Väljer prins till sina prinsessor? Vad jobbar kungen med????

Ja va jobbar kungen med? Låter ju inte så kul för en 4 och 5 åring att kungen är statschef i Sverige. Han öppnar riksdagen (krävs en kvart minst att förklara hur Sverige styrs o barnen skulle tröttna efter en mening) han är med på mötet vid val av regering (eftersom jag inte förklarade riksdag så kan de inte regering heller så det är ingen idé att säga) han representerar Sverige, ska visa vad Sverige är och så (känns ju inte direkt representativ men det är ju min personliga åsikt den överför jag gärna till barnen men jag hoppade det nu) så jag körde på att han klipper band, håller tal och äter praliner tillsammans med drottningen på slottet. Barnen tyckte det lät bra! 

Ngn som vet ngt annat kungen gör?? 




Play-doh

Edith o Ludde älskar att dega. Så idag gjorde jag den perfekta play-doh degen. Alun som man ska ha i vanlig deg (finns med i många play-doh recept) är inte bra om man får i sig men man kan ha i citronsyra istället. Men citronsyra har vi inte hemma och det är en kemisk produkt som man lika gärna enligt mej kan ersätta med citronsaft. 

Vi gjorde enligt följande:
4 dl vetemjöl och 2 dl salt blandade det.
Kokade 5 dl vatten med 2 msk matolja hällde ned det kokade vattnet i bunken med vetemjöl o salt. Tillsatte 2 msk citronsaft och knådade. 
Sedan delade vi degen i fyra delar o färgade dem. En blå, en rosa, en gul och en grön. Degen blev alldeles perfekt. Fluffig och lätt lekt. 


Tog inga bra bilder men ni ser hur uppskattad degen blev :) 

Nerja i höst

I höst fyller jag 30 år. Känns faktiskt inget speciellt. Eller jo självklart ska det bli kul men jag har ingen kris eller så. Fast lite fördomsfullt så där så tror jag kanske att de som får 30 års kris kanske mer är singlar som önskar att de hade en partner och barn. Att bli 30 år kanske blir mer stressande då. Fast vad vet jag? (Med det menar jag inte att alla som är 29 år och singlar längtar efter partner och barn! )

Iallafall så planerade vi att vi ska ha en fest när jag fyller år. Det är ju den 31 okt (halloween) en fredag perfekt festdag men nu bokade vi en resa till Spanien istället. Festen får vi ha när vi kommit hem istället. :) 


Sex månader gammal blev Maggie igår. Spanar på alla hjärtans dags rosorna. 


Lilltjejen blir stor

Nu har det snart gått ett halvår sen Margit föddes. Det är helt galet vad tiden går fort. Kan inte tänka mej en tid utan henne men kan ändå inte förstå att det redan går ett halvår sen jag gick hem med henne i vagnen från förlossningen. Hur vi alla var så förtrollade av hennes lilla (stora) kalufs och hur lik hon var mej när jag var bebis. Och nu har det gått sex månader.  Förstå sex hela månader! Hon har nu förgyllt vårt liv i sex månader och förpestat mitt i nio månader så honligger  fortfarande på minus ;-) 

Jag mådde ju verkligen så kasst under graviditeten. Kan knappt förstå idag hur dåligt jag mådde i början. Jag kunde inte komma upp ur sängen för att jag mådde så illa. Men jag blev ju ändå mkt bättre kring v.16 ungefär. Även om andra komplikationer tillkom. Men det Finns ju självklart de som har det/har haft det mkt värre under sina graviditeter, men för mej kom det lite som en chock eftersom jag mådde så bra med både Ludde och Edith (Edith var jag illamående de första 12 veckorna men hanterbart med åksjuketabletter). Jag trodde det Skulle bli likadant med graviditet nr 3. 


Liten sovande tjej inte ens en månad gammal. Håret ser ju kort ut om man jämför med hur långt det är idag. 



Idag kan hon ju ha som sin mor en fläta i luggen. 

Idag upptäcktet jag att lilla tjejen har fått sin första tand. Hon har dock inte visat ngt på att hon mått dåligt över det mer än att hon har varit kass i magen i tre dagar. Vilket jag trodde berodde på att hon fått vanlig havregrynsgröt, tänkte att hon kanske är känslig för fibrer eller fullkorn såsom Ludde var när han var liten men icke det var tanden som spökade. 


Så här har hon tillfredställt sin kliande tand, bitit på slickepotten!

Idag beställde jag en bok som jag funderat på att köpa ett tag. Jag trodde inte jag skulle köpa en bok om uppfostran men jag har läst en tjejs blogg ganska länge och gillat hennes tankesätt. Hon, Petra, har skrivt en bok som heter med känsla för barns självkänsla. Jag tror den är riktigt bra och ger en en tankeställare över hur man behandlar/tilltalar sina och andras barn. Nu ska jag bli världens bästa mamma :) 
Ska recensera den för er sen! 


Inspirerad av pysselskogen

Edith tittade på pysselskogen förut ( ett program som handlar om barn som pysslar med saker från skogen) vilket resulterat i att hon gör ett eget konstverk med saker hon hittat i återvinningen. 

Fantastiskt skoj med pyssliga barn! 


Tur för henne att vi slängt två trasiga Barbiedockor precis. De gjorde sig bra med lite klister på! 


På väg att bli klart


Färdigt! Här sitter barbie och kör sin mjölkbil med ett ben som ratt och en kompis  som bara huvudet sticker upp på bakom. 

Undra om hon har vernissage snart :)

Helgen sprang förbi

Det är helt galet att det redan är söndagkväll. Helgen bara försvann. 
I lördags åkte jag till färg o form och handlade när de öppnade. När jag kom hem till 10.50 hade Nova o Maria kommit. De stannade för lunch o fika. När de var här kom Astrid o Magnus. Jag o alla barn bakade maränger på de överblivna äggvitorna från chokladmoussen som jag svängde ihop till kvällens middag. När de åkt hem kom Hanna, Alfred o Johannes över på fika. Medan de var här så städade vi för fyra barn är duktiga på att stöka till. När de var här så tittade Ludde, Edith o Nova på film, de behövde en paus. 
När familjen Fyrpil gått ut genom dörren tog det fem minuter tills Anna, Erik o saga kom. Då var det skjuts in med maten i ugnen som jag hade förberett på fm. Ena av mina favoriträtter cannelloni med getost, valnötter, kvarg o russin, mums!
Till middag kom även Lasse, Maria o Magnus, tur att jag gjorde middag till åtta från start :) även chokladmoussen räckte. 


Barnen spelade teater för oss

Imorse åkte vi till Scandic och åt frukost. Så mysigt med barnen. Sen var det hem och städa alla rum i B&B. Snabbt in o byta om för Edith skulle på gymnastik. Som jag var tvungen att vara ombytt till oxå. Föräldrar måste vara med. 


Edith var mer intresserad av att klättra än att leka med de andra :-/ 

Edith är nog lite större i sättet än många av de andra barnen för jag behövde inte vara med henne. Och hon lyssnade på lärarna de gjorde inte de andra barnen. Vi får se om hon kan byta grupp eller hur vi ska göra. 

Efter gymnastiken kom mor o far o bjöd på lunch o fika. De åkte för en stund sen.

När de åkt gick mannen ut med barnen och cyklade med dem. 

Så hela helgen har sprungit iväg. Men vi har haft trevligt. För det är väl så tiden går fort när man har skoj?! 


Två glada ongar som ska ut o cykla i likadana jackor :) 

Lilla Ludde har även tappat sin första tand idag så inatt kommer tandfen. Lilla killen har blivit så stor!

Nu har Maggie upptäckt att hon kan snurra!

Idag har Margit bestämt sig för att hon inte bara ska ligga på rygg och titta på sina händer. Vilket hon gjort de senaste två månaderna. Hon passade på att vända sig från rygg till mage inne på badrumsgolvet när jag satte upp håret så jag missade själva vändningen. Så ointressant för alla andra men det är stort för en småbarnsförälder :) 


Lilla tjejen börjar bli stor, snart 6 månader gammal! 

Jag mår mkt bättre nu iaf. Mannen kom hem över lunch och tog med sig Ludde och Edith till jobbet så jag o Maggie fick vila efter lunch. Det gjorde mkt för kroppen. Sova är bästa medicinen helt enkelt! 

Hoppas ni har en bra fredag!!


Familjen förkyld

vi har tack och lov varit förskonade från sjukdomar denna höst/vinter men nu när vabruari börjat så åkte vi alla på en förkylning. Ludde och Edith har en variant med hosta. Jag o Maggie har en annan variant med rinnande kranar. Hon är dock pigg och glad, jag har huvudvärk och känner mej som om jag har bomull i hela huvudet. Jag känner mej som han i reklamen som snörvlar vid busshållsplatsen och sen åker taxi och hela bilen är full med snytpapper. Alltså inte pigg och glad :-( Jag var på Apoteket igår kväll och köpte sådan nässpray men vår säng ser ändå ut som taxibilen, hoppas det är ngt snabbt övergående. 

Det här med att vara mamma och sjuk är lite svårt för det går ju inte att bädda ner sig och sova när man vill, läsa bok och tycka lite synd om sig själv utan andras behov går före hela tiden. Speciellt när jag har en bebis som ska ammas. Men även de andra två. Mannen är på jobbet så det är bara att ta hand om alla tre. Då är det på ett sätt skönt att alla är lite kassa. Energin är inte på topp hos nån av oss. Så om de inte vore förkylda så skulle det varit svårt att motivera sig med att det är okej att de får vara inne hela dagen o titta på film men nu som sagt är det bra om de tar det lugnt.

Ludde blev lite arg på mej imorse när jag sa att han inte fick leka idag. Det var lite dumt formulerat av mig så jag förstår honom. Jag fick förklara mej att jag menade att han inte fick springa runt och leka utan han var tvungen att leka mera stillsamt för hans hosta inte skulle bli värre. Han förstod nog inte riktigt sambandet mellan hosta och spring o lek men jag tror ändå att han kommer ta det lugnt. Hoppas iaf :-)

Nu tittar de på toy story och jag o Maggie ska vila en stund, håller tummarna att hon sommar för jag är så tröööött! 


Så här känner sig hela familjen idag (eller kanske inte mannen) 

Hostiga barn

Idag är vi hemma tillsammans alla fyra. Ludde och Edith har en jobbig hosta så de är ju inte så sjuka direkt men det känns som om de inte skulle orka med att vara på förskolan, springa och anstränga sig skulle göra hostan värre. Jag har lovat dem att vi ska titta på film och mysa, spela lite på datorn m.m inget ansträngande.
Vi tänkte även åka och hälsa på morfar i Hallsberg. Det gör vi lagom runt lunch. Vi ska köpa med ngt åt oss men jag kan inte bestämma vad, barnen vill ha makaroner och köttbullar men det vill inte jag :-/ 


Jag och Edith lekte med barbie och ponnys förut. Det är så kul och lyssna när fantasin svävar iväg. Vi lekte att de gick på brandmansutbildning, ridskola och att de skulle på bio. Ludde ser ni i bakgrunden med datorn. Han brukar vara med oss när vi leker men nu fastnade han i något spel i spelhuset på Bolibompa. 

Känner mej som en tant

Oj va gammal jag är. Eller så är jag helt enkelt inte med i svängen längre. En vän var över för lunch idag eller ja det var två vänner men en är lika mkt tant som jag ;-). Hon den andra inte tanten alltså ;-) är singel vilket gör att hon är ute på krogen, dejtar och har skoj. Vilket inte jag inte minns när jag gjorde sist ungefär (skoj har jag ju ofta förståss men krogen och dejt var ett tag sen) När hon berättade om allt så satt jag, först och inte förstod ngt, det var massa dejtsidor, termer, snabbmess grejer m.m och sedan när hon förklarat så ojade jag mej och tänkte på hennes säkerhet. Jag tyckte hon kunde be om personnummer innan hon släpper ngn innan för tröskeln, kanske är lite överdrivet? Stackars mina barn när de växer upp och ska dejta. Tror ni de blir arga om jag ber om personnummer på deras dejt? :) 



Gamla tantAnna, ska sluta färga håret och klippa page! 


Tisdagslunch med tjejerna

Idag sågs jag med tjejerna i vanlig ordning. Vi var dock två mammor kort. Båda var i storstan eller kanske inte :). en i NY den andra i Huskvarna, det sistnämnda kanske inte kan klassas som storstan? 
Vi andra möttes iaf upp i Stadsparken och spankulerade lite där innan vi skickade semlogram till varandra. Det var Emma som hade koll på hur vi kunde få varsin gratis semla om vi skickade semlogram via Facebook. Sagt och gjort. Vi gick till hälls för att hämta varsin semla men vårt dåliga samvete över att få gratis fika gjorde att vi köpte med lunch därifrån. Något måste de ju tjäna på oss. 

Vi planerade att ta vägen förbi polisstation för att hämta ut Maggies pass (som blev klart i november ngn gång) men det började lukta suspekt ur Margits overall. Så vi gick raka vägen hem till mig. Ingen olycka hade det blivit men det tog nog inte mer än 20 min efter att vi kommit hem som damen fixade en blöja som var lika tung som hon själv. 


Tre barn saknas på bilden. Louie sover, Theo och Ingrid leker på golvet.

Under våra luncher så diskuterar vi barnen, gnäller över våra män så där alldeles lagom ;-), pratar värdsliga ting och självklart feminism och sexism! Det blir en hel del skratt men tyvärr inte så mkt diskussioner vi är nog alla ganska lika i hur vi ser på världen och vill att det ska vara. Ngn som känner sig intresserad att joina för att liva upp diskutionerna lite? Ngn sexistisk mansgris kanske? Alla är välkomna! 

Jag är så glad över dessa luncher. En av veckans höjdpunkter! Tack tjejer! 


Tvättberg

Jaha idag var det bara en vän som kom över på min kaffe/städa-bort-swingers-sekreten-från-uthyrningen-inbjudan. Men vilken vän oxå! Madde hade med sig semlor. Mums. Pga semlorna så slapp hon städa. Jag var ju iaf nästan klar med saneringen när hon kom. :) Endast dammsugning och torka golvet kvar och i vanliga fall är ju det det mesta av vad jag gör när jag städar men saneringen krävde mer. Det var tvätt av sängöverkasten, alla prydnadskuddar, soffklädseln samt några täcken och kuddar som hade oidentifierbara fläckar. Det blev helt enkelt ett berg av tvätt. Och jag fick ge järnet med rengöringsmedlet, till bänkar, bord, stolar och hyllor. Det gick åt för glatta livet. Ska ni köpa aktier köp i ett rengöringsmedelsföretag eller tvättmedelsföretag för den delen för de lär gå upp om vi fortsätter att få swingersgäster. Jag hoppas verkligen inte de rekommenderar oss i något forum som de befinner sig i eller hur de nu finner varandra, eller det kanske är en bra nisch? Slussens B&B and s&m??


Skräcken innan jag öppnade dörren var olidlig.

Anvisningsskola

Ludde har ju blivit så stor så han ska börja förskoleklass till hösten.
Han kommer att börja på Stureskolan på öster. Det är enligt ryktena en bra skola. Som tur är har vi den som anvisningsskola. Det betyder att det reserveras en plats där till Ludde. Vi behöver alltså inte stå i kö för att han ska få gå där. Annars är inlämningen den 3 februari, idag, och blanketterna stämplas med inlämningsdatum. Sedan blir kön efter det datumet de lämnades in i första hand sedan i andra hand blir närhetsprincipen. Dvs ju närmare du bor skolan ju större chans att komma in (om flera lämnar in samma dag). 
Enligt en vän så är det tydligen kö utanför kommun när lapparna ska lämnas in. Alla vill vara först. Helt sjukt låter det ju fast jag kan förstå att det är viktigt vilken skolan ens barn går.
Även Fast jag önskar att det inte var så i samhället. Alla skolor borde vara lika bra alla barn borde få lika förutsättningar till lärande. Att barn ska få olika förutsättningar till utbildning beroende på vilken skola deras föräldrar sätter dem i är galet! 

Vad ska vi göra åt det? 



Min stora kille som börjar förskoleklass ht-14

Brutalt våld - var tog fantasin vägen?

Igår kväll skulle vi få middagsgäster men båda paren fick ställa in för deras små var sjuka. Vabruari har börjat!

 Så jag och mannen åt god middag med barnen, tittade på melodifestivalen och tittade sedan på en film. The counselor. Väldigt poetisk (jag älskar filmer där de för en lång dialog med varandra, inte bara snabba korta repliker samt att de diskuterade mkt om livet) brutal och tänkvärd film. Men jag blev arg på Göran för att han valt den filmen för jag har så svårt för vissa filmer. Eller det är speciellt genren thriller vilket denna film var och min man vet att jag inte gillar våld. Jag brukar alltid kolla parentel guide innan jag tittar på en thriller men när han sa att det var en film med Cameron Diaz, Brad Pitt och penolepe Cruz så tänkte inte min hjärna att det kunde vara så hemskt. 

Jag är en människa som inte gillar att titta på våld som sagt. Jag gillar spännande filmer och det kan absolut handla om hemskheter, vara något mord eller liknande men jag behöver inte se när de hugger av huvudet med en vajertråd eller hur det ser ut när en människa får en kula i huvudet så hjärnan sprutar ut! Jag har tillräckligt med fantasi så jag kan förstå vad som kommer att hända om de hintar om att det hände eller de kan självklart visa fragment där det inte är närbilder, djupstudie av avhuggna människodelar är inte min grej. För det fastnar på näthinnan. Jag ältar det, gnäller om det och mår psykiskt dåligt av det. Igår kunde jag inte somna efter filmen. Allt jag kunde tänka på var snuffilmer, konstiga mordvapen, likdelar och hur mkt jag hatar knark. Jag var tvungen att läsa en lättsam bok tills ögonen inte gick att hålla öppna längre, annars skulle jag aldrig somnat. 

 Jag önskar att filmindustrin kunde gå tillbaka till 90-talets thrillerstil där man slapp allt splatter. Det var mer psykiskt spännande. Iaf så som jag minns det. 

Dock så tycker jag att filmen var bra, Gud va velig jag låter. Men se den inte en mysig lördagskväll. Se den på en eftermiddag så du hinner bearbeta det du sett. 


Så här ser våldet ut i vårt hem. Edith ramlade och slog i örat i soffbordet. 



Håriga rumpor!

Förut checkade några belgiska tjejer ut från att ha bott en natt. De var så nöjda och glada. Sverige var ett så fint land och de gillade vårt lilla ställe. De hade dock en invändning. De nakna paren i ett av våra andra rum???

 Jag och mannen tittade fundersamt på varandra och sedan smög vi till fönstret och tittade in i rummet tvärsöver. jo sörrni där svänge det runt nakna rumpor :-/
Jag som trodde det var två gamla vanliga par som jag checkade in förut att de var här för att gå ut o käka, handla bullar på bageriet och shoppa! Men uppenbarligen inte!

Jag hoppas de städar bra. Nakna rumpor på våra stolar känns så där fräscht och för att inte tala om våra sängar :-/ 

Någon som vill städa med mej på måndag? Välkommen hit jag kan bjuda på kaffe och låna ut ett par plasthandskar! 

Hmm... Hur ska jag nu kunna byta blöja på Maggie utan att titta upp och se håriga mansrumpor? 


Så här glad är iaf jag o Maggie över att rullgardiner finns. Tänk om gästerna kunde ha vett att dra ned sina! 

Bästa BVC sköterskan

Jag är så glad för vår vårdcentral. Vi tillhör egentligen ops VC men har gjort ett aktivt val att tillhöra skebäcks vårdcentral istället. Eller snarare jag blev inskriven där när jag flyttade hit och väntade Ludde. Men när Edith sen föddes så blev hon tilldelad op istället. De sa att gränsen gick med ån. Vilket skulle göra att vi hade någon kilometer till VC till skillnad från nu då vi har typ 200 m dit. Så vi gjorde då ett aktivt val för hela familjen så vi tillhör skebäcks VC istället. 

Nu är ju säkert op lika bra men jag måste säga att skebäcks VC är riktigt bra. Speciellt på mvc och bvc. Anita som vi har på BVC är så omtänksam och snäll. När jag var där sist med Margit på fem månaders kollen (hon vägde då 7,2 kg och var 67 cm lång) så glömde jag min lapp om sex månaders läkarbesöket i väntrummet. Jag satt kvar där efteråt och ammade Margit och prata med en trevlig tjej som var hos Astrid med sin dotter som var en dag äldre än Maggie. Så när jag skulle gå så glömde jag helt bort lappen jag lämnat på bordet. Men här om dagen dök den upp i brevlådan. 
Anita måste ha sett den eller att ngn gett henne den så hon postade den till mej :) så snällt.

Sen kan jag (vilket borde vara självklart egentligen) maila till Anita om det är ngt jag undrar över. typ Ludde hade några utslag som jag inte visste vad det var. Då tog jag en bild med mobilen och mailade den till henne. Hon ringde upp mej och jag fick svar. 

Så om ni ska välja VC i Örebro så kan jag rekommendera skebäck!

(Kanske kan få betalt för reklam? ;-) ) 


Mina två fantastiska flickor!





RSS 2.0