Klippt Margits hår

Idag klippte jag luggen på Margit. 


Hennes lugg hängde alltid ned i ögonen så nu klipptes den bort

Jag tvivlade några gånger tills syster sa klipp bara det växer ut om det blir konstigt. Men inte blev det konstigt? Hon blev ju så söt min lilla Maggie. Ännu mer lik Edith! 

Landat i Sverige

Så här lycklig är Edith över att vara hemma i Sverige 

Hon kan verkligen posa



Nu är det bara bilturen hem. Tur att vi jag en snäll mor som kommer o hämtar oss! 

Bryssel dag 5

Eftersom brysselborna fortfarande har allt stängt på söndagar så har vi gjort ingenting idag. Inte för att allt handlar om att konsumera saker. Jag hade gärna gjort lite utflykter tex åkt till de blå skogarna men vi får inte i närheten plats i systers bil. Och att åka kommunalt med alla barn blir det mer stress än kul. Och promenera allt för långt med extra vagnen som skranglar på kullerstenen lockade inte. Så idag har vi varit i parken och lekt.


Lek i sanden, Maggie letar efter saker att stoppa i munnen.



Edith gräver i sanden som är så fin och torr att det inte går att göra ngt med. Så hon tröttnade fort.

Barnen var i parken förmiddag och eftermiddag. Jag var där förmiddag för på eftermiddagen var jag och syster till brico (byggvaruhandel, enda affären öppen idag typ) och skulle handla material för att göra en anslagstavla till Oscars rum men det fanns inte de grejerna vi ville ha. Så vi gick tomhänta hem eller nästan iaf. Syster handlade två krukor o en metallsåg. 

Att göra så lite på en dag var länge sen. Jag är van att göra många saker varje dag. Så jag får lite små ångest av att göra ingenting. Jag måste njuta mer av att ha mkt att göra för det är ju det jag gillar. Att göra minsta möjliga är inte för mej! Att andra vill ha det så är bra för dem inte för mej. Påmin mej när jag tycker jag har mkt att göra :) 

Nu tittar vi på Alfons Åberg. Jag o Edith.  Maggie sover. Vi ska snart sova med. Jag är grymt trött efter en jobbig natt med Margit. 


Så här har jag blivit väckt två nätter i rad. Eftersom hon kryper bra nu så har hon krypt på mig och klättrat upp på mig på natten. O när jag tittat upp har hon gett mej det där flinet. Även om jag är jätte trött så kan man ju inte bli arg på Lillfisen skrattandes rakt i ansiktet. 






Bryssel dag 4

Åh nu ska vi snart åka hem. Bara en hel dag kvar. Sen på måndag så måste vi vara på flygplatsen kring 15-16 ngn gång. Jag som alltid brukar komma några minuter innan incheckningen stänger tycker det är skönt att vara i god tid när alla barn är med!

Idag tog vi det lugnt på förmiddagen. Eller lugnt o lugnt. I en lägenhet med fyra småbarn är det nästan aldrig lugnt. 

Vi gick iaf som ni vet till parken och lekte innan lunch 


Samuel, Oscar, Edith o pappa sparkade boll

Efter parken gick vi o tittade efter ett gosedjurs Bambi men hittade inga. Så jag, pappa, Edith o Maggie gick vidare o åt lunch. Syster med familj var hemma. 

Vi köpte varsin kaffe till mej o papp o Edith fick en smoothie efteråt. Edith orkade inte allt så vi bjöd Maggie 


Annans smoothie var populär och att dricka ur sugrör gick bra


Lycklig!!!! Vill ha mer.



Jag hade druckit upp slatten. Inte uppskattat! Oj va arg hon blev!

På eftermiddagen gick jag, syster, Margit, Elsa o pappa till en super stor second hand affär. Fanns så mkt skoj o billigt! Helt galet billigt. Tur att den ligger i Bryssel annars kunde jag ha fått med mej på tok för mkt grejer så mannen min hade blivit tokig :) nu köpte vi bara några småsaker till barnen. 

Som avslutning på kvällen för barnen så bajsade Margit i badvattnet när hon, Oscar o Edith badade tillsammans. Härligt med bebisar. Som tur var hade de andra två just gått upp. Men fy för att försöka fånga bajs i vatten! Lyckliga ni som aldrig testat det. 

Nu ska jag o pappa barnvakta (de sover, men creddar det som barnvakta ändå :) ) Oscar o Elsa för Maria o Samuel ska ut en sväng o ha sköj. Så min lördagskvälls mest spännande ögonblick kanske ändå var bajsjakten!

Vad gör ni en fin kväll som denna?? :-) 


Tur till parken

Just nu är vi i parken, jag, Edith, pappa o Maggie. 
Även om syster tyckte jag såg ut som jag skulle till Woodstock 


Mannen min hade rund solglasögon förra året som jag var tveksam till, i år har jag köpt egna. Tänk vad tur att man kan ändra sig :) 

Oscar, Elsa o Samuel gick precis hem från parken. Vi tänkte stanna en stund till. Edith har så mkt spring i benen. O Margit sover i vagnen så bra här utomhus. 



Morfar gungar sin lilla Edith höööögt upp i luften! 

När Edith lekt klart ska vi gå o käka lunch ngnstans o sen kolla om vi hittar en till Bambi, Edith tycker att Margit oxå borde få en. De är så söta mot varandra. Vi får se om vi kan hitta ngt till Ludde oxå. 


Maggie sover i vagnen.



Bryssel dag 3

Efter en förmiddag på ett shoppingcenter med syster, Elsa, Edith o Margit så tog vi en vila ute i solen. Det behövdes, för att shoppa med massa barn blir lite påfrestande efter ett tag. Jag köpte dock några klänningar, kläder till barnen och Edith hittade ett Bambi gosedjur som hon velat ha enda sedan hon trodde att hennes legohäst var borta. 

På altan var det så varmt att Maggie endast hade på sig en body när hon sov.


Maggie sover på systers terass

Jag hann faktiskt vila en stund jag med. Eller sova rättare sagt. Jag somnade i solen men det var inte många minuter. Men allt är bättre än inget :)

När Samuel sen kommit hem så gick vi till parken och lekte. Alldeles i närheten av där syster bor så ligger en park där det finns en inhägnad lekpark. Massa barn var där. Fredag eftermiddag är tydligen en ut i parken o lek med barnen dag här. O ja vet inte om det verkligen är så men jag tycker att barn beter sig så elakt mot varandra här. De knuffas o slåss. Skulle inte vilja släppa Edith ensam i parken för ens några minuter. 

När vi var vid lekplatsen så hörde vi glassbilen. O när det är 25 grader ute så kunde vi inte motstå att gå dit o köpa glass. Eller rättare sagt pappa köpte glass till oss alla. 


Dum som jag var så bjöd jag Maggie på citronsorbet. Jag fick nästan inget. Hon smaskade i sig det glatt. 


Nästan så hon blev lite besatt av glassen



Innovativt av henne att stoppa in fingret i struten så det blev lättare att hålla o äta 


Medan syster o Samuel gick o handlade libanesisk hämtmat så passade vi Oscar i parken. Han o Edith plockade blommor till mej o far. 

Hemma sen åt vi mat på terassen o nu har vi tittat på amigo med barnen. 


Att Maggie börjat krypa är ju mysigt men det är ju lite jobbigare för jag kan ju inte lämna henne ensam då hinner hon hitta på massa tok. Här försökte hon klappa på Elsa i ansiktet, inte uppskattat! 









Älskar Ediths skratt

Det är så fantastiskt att vara med Edith. Hon skrattar åt så mkt tokiga grejer. Nu på morgonen så läste vi en bok på engelska. När vi kom till denna bild brast hon ut i skratt. 


Kan ni gissa vilken hon skrattade åt?? 

Testa uttala dem på engelska. Vilken börjar med bajs?? 

Jepp hon skrattade jätte mkt. Moster Maria var till och med tvungen att uttala det så jag inte bara hittade på :)

Hon har humor den lilla tjejen. Kiss o bajs-humor.


Bryssel dag 2

Idag har vi varit till svenska kyrkan här i Bryssel. Jag, Edith o Margit promenerade dit. Den andra åkte bil. Jag hittar inte dit men eftersom mobilen har karta så är det ju inga problem, trodde jag. Jag gav mobilen till Edith och bad henne hålla den o kolla så vi gick rätt. En fyraåring som kartläsare kanske inte är så smart. Vi hamnade på villovägar. Mobilen saknade nät (vilket den fortfarande gör??) så vi fick chansa oss lite fram. 
Vi kom fram.
Men då rann det svett om mej för jag halvsprang sista biten eftersom det började regna. Så min entré i kyrkan var en svettdrypande sådan.

Väl framme lekte vi en stund o sen lunchade vi. 

Maggan o Edith i lekrummet

Till lunch blev det Ärtsoppa till oss vuxna o pannkakor till barnen o pappa :)
Vi fikade även efter lunchen. Bulle o kaffe, gött!


Edith åt inte mkt mer än den lilla biten hon har i handen.

Efter svenska kyrkan gick vi hemåt alla sju. Men stannade på vägen hem för att leka i parken. Oscar o Elsa sov. 



Edith sprang i strumplästen.


Maggie kröp i strumplästen.



Pappa satt i strumplästen, eller nej det gjorde han inte :) även om han hade skavsår sen dagen innan. Tur att skavsårsplåster finns.


Vi Köpte smoothie på vägen hem.



Fantastisk smoothie för efter en stund sov alla fyra barn i vagnarna.

 Jag, syster o pappa såg ut som en mammagrupp som var ute o gick med varsin barnvagn :)


Hemma åt vi middag på terassen. Cannelloni o kladdkaka till efterrätt. 


Lilla Elsa åt något oranget inne istället. Det såg mindre smakligt ut.


Alla barn på samma kvadratmeter vad annars??


Barnen avslutade en fantastisk dag med bad! All lort skulle bort. För en stund innan såg Oscar ut så här!!


Hjälper man moster Anna med kladdkaka så måste man ju få slickepotten :)

Vi har haft en toppen dag helt enkelt. Imorn kommer ännu en. 

(Jag saknar dock familjen som är hemma väldigt mkt :-( )

Bryssel dag 1

Tänk va skönt det kan vara att inte ha några måsten förutom barnen. Ingen telefon att svara i, inga rum som ska städas, inga gäster som ska checkas in eller ut. Dock så känns det ju mindre bra att mannen måste gör det istället. Han som ändå har fullt upp hela dagarna. Jaja vi ska väl slita ut en generation i taget ;-)

Idag har vi iaf tillbringat dagen med att strosa runt, vi har stannat o lekt i några parker, tittat i butiker, ätit lunch ute o köpt med fika till en park. Helt enkelt njutit av en solig dag i Bryssel.


Första stoppet blev i en hemlig park som låg på en innergård. "Karusellen" i parken var populär hos både Edith o oss vuxna :) 



Planen var att Maggie o Elsa skulle sova men Margit tänkte inte sova utan hon fick låna Ediths överdragsbyxor så hon kunde krypa på gräset.


Det var lite läskigt med dagg i gräset så hon var skeptisk.


Eftersom hon sovit lite för lite så var hon tjurig från att vi lämnade parken tills hon somnade efter lunch. Men när hon satt bredvid Elsa gick det iaf någorlunda bra om jag körde vagnen. Annars skrek hon. 


Pappa skyndade sig att sätta sig framför syrran. Allt för att få bli med på bild. Här hade vi precis druckit upp kaffen i tennbosch parken. Edith lekte o Maggie sov.


Maggievaknade när vi var i parken så hon hann både leka lite samt äta på den röda barken som ligger på backen vid lekytan.

Vi får se vad kvällen har att erbjuda. Förhoppningsvis sol o middag på terassen. 


Kusinmys

Bland det mysigaste som finns måste ju vara när jag går upp på toa morgonen och hör Oscar säga Anna, Anna. Glad från rummet han sover i.
Han kom snabbt ut och följde med in i rummet där jag, Edith o Margit får sova (Oscars rum egentligen) 

Så nu leker de lite tillsammans med leksaker och läser böcker.



Margit är glad att Oscar hjälper henne.


Dagen ner till Bryssel i bilder


 

På väg i bussen till Arlanda. Pappa o Maggie


Maggie vill inte sitta still


Morfar bjuder på lunch. Slår aldrig fel. Det blir.... Hamburgare... Till Ediths lycka :)


"Krypa" av sig energin inför flyget 


Edith slocknade på planet. Varför ha reseskudde när man har gosedjurshäst


Ny energi. Vänta på moster på flygplatsparkeringen. Diplomatparkeringen var öde! 


Längtar efter Oscar. Uttråkad av väntan


Efter middag, massa lek med kusinerna så avslutar vi kvällen på terassen med kaffe o glass. 


Trötta men glada ska vi nu upp o bädda o bada sen är det sovdax.

Åter igen på väg till Bryssel o syster.

Margit, jag, Edith o min far är på väg till Bryssel idag. Nu sitter vi i bussen på väg till Arlanda. 
Vi längtar.

Barnens morfar o Margit

Efter några turer fram och tillbaka med om Edith ska med eller inte så valde hon att hänga med imorse när allt var packat o klart. 

Långfredags morgon

Ja det är väl idag som man inte ska ha ngt skoj för sig. Jag tycker att min morgon iaf kommer klassas som tråkig för idag ska jag göra klart bokslutet. Mannen tog med sig de tre små och åkte till Hallsberg för frukost. O visst är det skönt att bli själv en stund men frukost med mamma o pappa låter ju mkt trevligare än moms, skatt, fakturor, verifikationer m.m. Men det är ju en helt fantastisk känsla när det är klart. Och det kommer det ju vara snart :) wihoo!! Ett stort påskägg kommer jag vara värd imorgon! 

Så här ser min morgon ut:

Hur ser din långfredags morgon ut? 

Glad påsk föresten!!

Kärleksarmband eller glöm inte vems vrede du kan få över dej! :)

Ludde pärlade ett armband till sin far här om dagen som jag glömt visa er. 


Så fint av honom. Göran o Anna. Mamma o pappas namn. Gullis.

Men vänta ett tag. Det står ngt mer på andra sidan 


Siw!

Hans mormor heter Siw (för er som inte visste det).
Så nu har min man ett armband där det står hans namn o fru + svärmors namn på andra sidan, haha.

Så fint gjort av Ludde.

Skärtorsdag till ära...

...kör Maggie med skärbody o tofs :)


Eller tofs o tofs snarare råttsvans :) 

Brysselresa bokad

Om en vecka åker jag med tjejerna till Bryssel. Ludde ville inte följa med så han stannar hemma med sin far och brorsorna. Vi får även sällskap ner till Bryssel av min far. Det ska bli trevligt!

Jag längtar efter mina syskonbarn så även efter min syster förståss :) 

idag pratade jag med Madde om systrar. vi båda beklagade oss lite över att våra systrar bor i andra städer. Men men vi får vara glada över de stunder man har tillsammans med dem istället för att klaga på de vi inte har. 
Nu har ju jag så tur att när vi åker hem från Bryssel så följer syster o Elsa med hem. Så vi får umgås lite längre! Wihoo!


Maggie rev ner blommorna en sekund efter att den här bilden togs, allt för konsten :) 


Ne men va rinner från näsan??

Jahopp ja har ju för några veckor sedan börjat träna hemma. Friskis var för ambitiöst med Maggie. Hon vill inte vara stilla, sitta i vagnen eller sova ett helt pass så det fick läggas ned. Jag fann dock ett helt fantastiskt träningsprogram med fitnessblender. Köpte en e-bok över nätet. Där det är ett åtta-veckors-program som man ska följa. Men eftersom jag är så otränad så kör jag de två första veckorna om och om igen. Så jag är tillräckligt stark när jag går vidare sen. Men eftersom jag började om idag och resultatet ser ut så här efter 30 min så får jag nog köra de första två några veckor till.


Hmm vad är det som droppar från näsan. Svett! eller det är inte bara näsan som det rann ifrån, det är hela ansiktet men näsan tyckte barnen var roligast!! Tur att det finns filter för här är jag egentligen knallröd, nu vet var Ludde har fått sin rödhet ifrån :) 





Morgonkärlek



En av de bästa sakerna med att gå upp tidigt. Dricka en god kopp kaffe! 

Sova tillsammans

I förrgår kom jag in till barnen för att säga god natt o då möttes jag av den här synen


Ludde och Edith hade lagt sig bredvid varandra i Ediths säng. 

De hade "läst" böcker för varandra o sen somnat ihop. Sånna ögonblick är verkligen energi för själen. Syskonkärlek. 



Det här med att planera sina barn...

...det kan jag o min man :) För idag var det dags för BVC och har man som oss barn med 18 mån emellan så går de två samtidigt på sina koller när de blir äldre. 

2,5 års koll och 4 år kollen blir samtidigt o sen kommer 4 års kollen infalla samtidigt som 5,5 års kollen. 
Perfekt planerat av oss om man ser till att minimera BVC tiderna, och eftersom det där med att komma ihåg tider hos doktorn inte är min eller min mans specialité så är det ju bra. 

Sen att barnen kanske inte var speciellt planerade det kan vi ta ngn annan gång ;-) 

 Idag blev det även så bra att Maggie fick sin åtta månaders koll samtidigt som de två stora skulle till BVC. 


Så här tillbringar de små gullisarna eftermiddagen i väntan på att Nova ska komma


Barnen var perfekta som bara ens egna  barn kan vara :)

 Edith ska vi dock tillbaka med för hon hörde och såg lite dåligt. Det kommer kanske bli glasögon för den lilla tösen. Öronen var nog mer att hon är förkyld och var röd i öronen. Eller hon hörde alla ljud bra utom basljuden. Inte konstigt att hon ignorerar sin pappa ibland, hon här nog helt enkelt inte hans basröst lika bra som min vackra stämma :)


Full fart en fredag

Igår gick dagen i ett. Det enda andrummet jag fick var när jag pratade med syster men då blev det att se ut så här i vardagsrummet 


En hög av kuddar, täcken o annat mjuk o en hög av några barn

Vi lagade pannkakor, Ediths kompis enya kom över. Vi lekte ute.  Vi städade alla rum ute. Checkade in gäster. Jag försökte få i mej en kaffe däremellan med krille men det var svårt. För det skulle badas med barbies, torkas, hämta lakan o allt annat mellan himmel o jord. 
sen på kvällen så cyklade o åt ute.


Ludde gör en konstig min. 

En middag på pizzerian blev det när Ludde fick välja kvällsmat. Först förstod jag inte vad han ville när han sa att jag o Göran kunde äta pizzarullar. Men sen förstod jag när han sa att han ville ha pizza att pizzarullar är kebabrullar :) 

Pysselskogen

Ediths favoritprogram på tv är pysselskogen. Varje måndag kl 18.15 sitter vi bänkade framför Bolibompa. Det gör vi iofs nästan varje kväll mellan 18-19.15. Bolibompa är perfekt att varva ner till. Nu när det är sommartid får de små var uppe till åtta så då hinner de se lilla aktuellt med. Vilket Ludde tycker är kul. Han är väldigt intresserad av nyheterna. Det snurrar väl en hel del tankar i huvudet när de pratar om krig, jordbävningar, flygplan som försvinner m.m. Iaf tillbaka till pysselskogen. Edith älskar inte endast det programmet utan hon älskar att pyssla. Så nu inför påsk så tittade jag lite på pyssel saker på panduro. Men det är ju så dyrt. Köper man en pysselask så kostar den mellan 100-150 kr och då behöver ju jag en till Ludde o en till Edith. Sen kan det ju var roligt o göra iaf två-tre pyssel o då blir det dyrt påskpynt. Sen vill ju jag pyssla med :) 
Så jag köpte storpack av massa olika pysselmaterial på creativ company o beställde hem. 


Färger, piprensare, flörtkulor, fjädrar, glitter o stenar m.m här ska pysslas för glatta livet.


Konstverk av mig o Ludde. 

Det här med att laga o frysa in..

...är inte riktigt min grej än. Men det ska bli ngn gång inom snar framtid. Eller kanske..... aldrig. 


Gäller ordspråket: lite damm i hörnen betyder att ngn har haft ngt roligare för sig- med barnmat med??!. om barn får köpt barnmat betyder att barnets föräldrar har haft ngt roligare för sig ;-) 

Helgen som gått

I helgen njöt vi av våren som har kommit. Inga mera bakslag nu! 

Vi cyklade ut hela familjen på lördagen till rävgången och mötte upp med Sara, Daniel o Julie, Karin, Anders o Theo samt Sara, Arvid och Ingrid. Vi grillade korv och snackade skit. Det var väldigt mysigt iallafall för oss. De två som satt och njöt med sin lilla bebis sovande i vagn bredvid kanske inte hade lika kul. (Jag trodde de var i sällskap med oss när vi sju kom klämde vi ned oss bredvid dem :) )



Krille o Maggie


Mannen o Ludde
 

På söndagen så städade vi trädgården. Det som göms i snö kommer ju tyvärr fram i tö.



Barnen gungande tillsammans. Tänk va sjukt lycklig man kan bli av att titta på sina barn när de har kul ihop. Så där löjligt lycklig. 


Ludde och Edith turades om att ge Margit fart. 



Även sveis var med och hjälpte till :) 



RSS 2.0