On my way

Nu sitter jag på bussen till Bryssel. Tog taxi till resecentrum vid tjugo över två. Min man väckte mig vid tio över och frågade om jag glömt ställa klockan :) men inte då för mej tar det inte mer än sju minuter så hans tre minuter tidigare väckning gjorde att jag hann kolla igenom så jag hade med mig allt :)
Vilket jag hade, Självklart! ;)

Dock kom jag på att jag inte tog med mig mitt mecenatkort men det var lugnt med busschauffören. Jag menar jag är ju student nu så då får man ju åka billigare. Gäller att utnyttja det :)

Mitt plan går vid 6.55 från Arlanda. Det är väl jag och alla viktiga personer som ska ner för toppmötet (de som glömde bort att det började igår ;) ) jag kanske kan berätta ett och annat för dem, eller vad tror ni??

Nu ska här sovas så jag orkar med dagen. Ni som följer bloggen vet att jag kan somna var som helst hur som helst :) bra egenskap ibland

Sov gott!

Jag och mannen igår ute och åkte bil.


Bryssel på fredag

Egentligen skulle jag ha åkt till Bryssel på torsdag men på grund av ett viktigt möte på torsdag så missar jag mitt plan. Därav åker mina barn med min mor och far själva på torsdag så tar jag planet på fredags morgonen kl 6.55. Perfekt. Förutom att jag måste åka kl 2.35 från Örebro. Usch så tidigt. Det är tur att jag kan somna på en pinnstol om så en stor orkester står bredvid mej och spelar. Så det blir nog bra ändå.
I bryssel ska vi hälsa på hos min syster med familj. Kanske julshoppa lite oxå :)

Jag har precis varit och växlat pengar på Marieberg. Sen att vi hann med en fika är en annan sak ;) eller att målet med besöket var en fika och inte växla pengar kan vi lämna där hän.

Nu ska barnen hämtas upp på dagis därefter ska jag på lägenhetsvisning. Och nej det är inte till mig!

Edith psykar tonårskillar när vi hämtade pizza i fredags ;) det ska börjas i tid det som krokigt ska bli.


Hur svårt ska det vara att få bygglov

Vi har länge haft planer på att bygga ut vår verksamhet med flera rum samt ett fik/restaurang. Men för att göra det så krävs det bygglov. Vilket vi har anlitat en arkitekt för att ordna med. Huset som ska byggas ska stå dikt an till vårt nuvarande hus vilket gör att att anlita en arkitekt var ett måste för ritningar men det underlättar ju även kontakten med kommunen. För jag förstår mej inte på tjänstemän på kommunen (kanske inte ska säga för mkt eftersom min man är anställd av kommunen ;) ) men vi måste komplettera ansökan med bl.a. Information hur vi ska lösa kravet på 25 parkeringsplatser!!!! Varför behöver vi det? Åtta rum och Max 30 sittplatser?? Behövs verkligen 25 bilparkeringar? Kommunen anser att till vårt hus är det inte troligt att man tar kollektivtrafik eller går?? Ursäkta men vi bor 15 min promenad väg från centrum! Hur många går inte förbi här? Och hur många parkeringar har wadköpings fiket? Två? Vi ligger tre minuter bort men vi behöver 25?
Och två busslinjer går utanför vårt hus. Är det inga som åker buss till universitetet, almby och brickebacken? Jag tycker de jämt är fulla!

Kan ngn förklara det här för mej? Vill kommunen inte ha fler jobbtillfällen? Välmående företag? Att det är lätt att växa? Jag förstår inte hur de tänker!

Och om ni trodde det endast var parkeringar så är det fel för vi måste kolla marken för föroreningar kostar minst 60 000 kr om vi har tur, Cykelparkeringar (vilket går att ordna), dörröppning åt parken får vi inte ha m.m

Sååå tröttsamt!

Tror ni kommunen går att få på bättre humör med lite bullar? (jag, Ludde och Edith bakade för någon vecka sen)


Äntligen lördag blev inte äntligen lördag

Stackars lilla plutten som längtat efter kalas fick bli besviken för pappa till kalasbarnet ringde och meddelade att kalaset blivit inställt pga magsjuka :( han tog det dock bra då vi istället skulle cykla till gustavisvik och rida ponny samt handla årskort för mina föräldrar hann inte stå i kön som tydligen var vääääldigt lång. Vi var uppenbarligen inte ensamma om att passa på att handla årskort :) men då vi hade en spanare där som ringde och sa att det fortfarande var milslång kö till både ponnyridning och till entrén för att handla årskort så valde vi att ta en promenad långs ån med barnen. Att gå över broar, kasta pinnar i vattnet och leka på stora stenar är minst lika kul som lek och buslandet samt ponnyridning.
Vi gick även till parken och gungade. Edith gungade ända upp till molnen så där härligt så det snärtar till i kedjorna. Hon skrattade så hon kiknade.

Mannen och jag tittade på the dark night rises på kvällen. Den var riktigt bra.

Idag så har vi myst hemma, anna kom över på en kaffe samt så har vi ätit söndagsmiddag hos min mor och far.

Men innan det så snubblade Ludde den lilla olyckskorpen och slog sig så illa så han började blöda näsblod och ur munnen. Världen fläskläpp fick han av fallet, lilla killen ser ut som om han åkt på en smocka (som Alfons åberg skulle säga).

Min olyckskorp och jag (tror inte han fått sin klumpighet/olycksdrabbade från mig?)


God morgon!

Äntligen lördag :) iaf i min sons ögon. För idag ska han på kalas på lek och buslandet. Från att inbjudan kom för två veckor sen så har han längtat ihjäl sig efter denna dag. Men idag är den äntligen här!

Vi ska även handla årskort på gustavsvik idag. Eller vi och vi min mor och far tänkte köpa det i julklapp åt oss. Varje jul när vi var små fick vi årskort på badhuset av farmor och farfar. Det var alltid uppskattat eftersom vi tillbringade varje fredags eftermiddag/kväll i badhuset jag, min syster, pappa och Ellinor med hennes pappa. Så den lilla traditionen tänkte vi fortsätta med men till min lilla (stora) familj fast jag ska självklart med och bada ;). Och för er som inte sett annonserna så är det rea på årskorten idag och imorn på gustavsvik. Så för en vuxen kostar det 350 kr och för barn endast 150 kr för alla badområden inklusive sommarbadet. Helt galet billigt :)

Under blogguppehållet hann vi även med att fira halloween tillsammans med Madde, Mattias och Selma. Vi åt en soppa som min man gjort. barnen åt mögligt mos med spindlar och fingrar :)
Självklart hade vi spökat ut oss men eftersom vi endast hade ansiktsfärg så fick det bli sådan utspökning. Jag hade sett från en bloggerska i washington hur de hade sminkat sig så jag kopierade det. Edith gick på egen feeling ;)


Ny hårfärg

Eftersom jag har börjat fått det gråa hårets charm så måste jag färga håret emellan åt.

Vad tycker ni om den lite mer röda nyansen?


Barn gör inte som man säger utan som man gör

Våra barn får inte äta framför tvn. Vi sitter i köket och äter frukost kring köksön tillsammans. Även om de gärna skulle vilja vara framför tvn istället varav vi ibland blir lite osams på morgonen. Men idag kunde jag inte säga ngt då barnens far smög i väg och stod framför tvn och åt med müsliskålen i handen. På tre sekunder så tog Ludde sin skål och trippade iväg. Efter ytterligare tre sekunder så hade Edith följt efter. Sen stod de alla tre framför tvn och tittade på nyheterna. Vad Edith och Ludde tyckte om klippet om Sverigedemokraterna vet jag inte. Men jag hoppas de var lika uttråkade av dem som jag och aldrig kommer sympatisera med dem. För är det ngt jag vill att mina barn ska bli så är det omtänksamma underbara medmänniskor som vill alla väl oavsett ursprung eller läggning.

Här står trion mer eller mindre påklädda :)


Kalas, blod och lunandersweden.com

Okej, hej allesammans som fortfarande tittar in hos mej trots att jag inte varit aktiv på flera veckor.

Jag kan snabbt uppdatera er.

Under dessa veckor har ludde, min man och jag hunnit bli ett år äldre. Jag har alltså äntligen blivit lika gammal som jag var när min man träffade mej, enligt honom :)

Både jag och min man firade inte speciellt stort men lilla Ludde som blev fyra år fick sitt första barnkalas. Han bjöd in sex kompisar. Fyra tjejer och två killar. Det var full fart här hemma. Vi hade skattjakt à la mina föräldrar (jag älskade det som barn. Det var nog det bästa med att fylla år :) ) mannen lekte tjuv vilket uppskattades väldigt mkt av barnen samt åt dinosaurietårta som de fick skära själva. 4-åringar som delar på en tårta är fantastiskt att se :) jag tror jag hann städa fyra ggr under tiden alla barn var här.
På kvällen var vi ut och åt med hela familjen inklusive mor och far samt svärmor. Men innan det så hann jag sätta hjärtat i halsgropen för jag kom precis in i huset efter att varit ute i smedjan och bastat med mannen när Ludde kom skrikandes med blod sprutandes från handen. Det visade sig att han klämt sig i altandörren. Så efter en blånagel så är det ingen nagel alls idag. Men det är tur att det finns en nagelfe och inte bara tandfe :)
Vi tog en dag ledigt oxå från dagis och gick på bio den veckan eftersom vi var tvungna att gå till doktorn då han troligtvis har en spricka i fingertoppen. Men det gör man inget åt.

Jag har skrivit hemtentan och fått VG på den. Klapp på axeln till mej. Vi har hunnit påbörja uppsatsen. Vi skriver om sponsring av event. Riktigt kul. Jag har även sökt kurser till våren. Ekonomi och juridik på avancerad nivå. Varumärkesstrategi och marknadsföring samt börsrätt. Behöver lite mer poäng för att få ut en magister.

Jag har gjort klart min hemsida för väskan lunandersweden.com titta gärna in där :) har kontaktat en hel del webb barnbutiker. Redan fått in några beställningar. Så kul när återförsäljarna börjar rulla in.

Vi har även hunnit med en släng av magsjukan. Alla utom Edith blev sjuka. Eller inte bonusarna de hann lämna oss innan pesten bröt ut.

Jag har även tagit tag i träningen. Jag ska få upp en kondition. Innan nästa sommar ska jag springa milen utan att dö. Vilket jag skulle göra idag. Eller jag skulle nog börja dö vid 5 km. Så hemskt dåligt. Ni får gärna peppa mej det lär behövas.

Nu vaknade Ludde skrikandes måste kila. Hörs kanske imorn eller om tre veckor ;)

Kalasfin 4-åring!


Nu ska vi se om den här bloggen kan fungera igen!

Okej nu har jag inte bloggat på evigheter igen. Men jag bloggar ju alltid från appen och den har strejkat med mej. Fast idag tycker jag den borde fungera :) ska testa och göra ett inlägg innan jag skriver ett längre så se detta som ett test. :)


RSS 2.0