Lady gaga

Nu är vi på väg i bilen upp till Sthlm. Vi ska på lady gaga ikväll. Det ska bli riktigt kul och se hennes show. Jag hoppas att det är en riktig show! Förband skulle tydligen the darkness vara. Jag såg dem i Australien för ungefär åtta år sedan. Då var de väldigt i ropet med deras hit i belive in a thing called love. Jag har trodde inte de fanns längre men de gör de uppenbarligen. Ska bli intressant att se dem.

Som vanligt fick jag stressa järnet för att hinna med allt innan vi skulle åka. På morgonen sydde jag en skallra samtidigt som jag färgade håret. Det gråa var tvungen att tas bort. Jag såg igår när jag gjorde en fläta i luggen att ena flättampen blev helt vit på grund av alla vita strån :-/ så det tog jag bort idag. Det blev bra med första färgen, ovanligt.
Därefter åkte jag till färg och form outleten som har öppet nu i två dagar. Skulle vara där tio men kom dit till tjugo över. Där hittade jag en fin matta, bricka och ett förkläde.
På färg och form mötte jag upp med Hanna, Alfred, Maria, Samuel och Oscar. Vi åkte tillsammans till Marieberg och tittade på klänningar för dopet imorn, men inte klänningar till Oscar utan till Maria. Men vi hittade inget så vi käkade lunch istället. Tiden sprang iväg så rätt var det var fick jag skynda mej för jag skulle handla frukost och städa ett rum i uthyrningen innan jag hämtade barnen på dagis som skulle bli hämtade av min far hemma hos oss sen för de ska sova hos mormor och morfar ikväll. Men som vanligt blev vi lite sena från dagis för Ludde skulle hämta teckningar och andra små konstverk han gjort. Sedan han bytt avdelning så tar det väldigt mkt längre tid att hämta dem. Luddes avdelning är på en annan våning än Ediths vilket gör att först ska vi klä på Edith i hennes kapprum sen upp för trapporna Hämta Luddes kläder, klä på honom och hämta alla hans grejer. Så det tog ungefär 10 min extra på dagis än vad jag beräknat att det skulle ta :-( händer mej ganska ofta iofs. De flesta som känner mej skulle nog kalla mej tidsoptimist.

Jag fick kasta in barnen i bilen vilket resulterade i att Edith gallskrek. Hon ville inte åka med utan hon ville vara med mej. Det var så jobbigt. Och stressad som jag var blev ju allt jobbigare. Men men nu är hon glad iaf. Hon tycker så mkt och sin mormor och morfar. Dessutom är Samuel och Maria där med Oscar och framför allt mormor Margit som Edith är väldigt förtjust i.

Nu ska jag äta smågodis som jag köpte med :-) gott!

Hoppas ni får en trevlig kväll!

Hej från bilen!




Morgonpromenad

Idag är vi, karin och jag med hundar, hurtiga och startar dagen med en morgonpromenad runt rävgången.


Filminspelning

Igår kom de över från startcentrum för att göra filmen. Det gick bra, mkt tack vare att Cilla intervjuat mej för TV4 förut och lärt mej lite knep med tala tydligt och pauser. Tack för det Cilla. Han som skulle redigera filmen sen tyckte att han inte skulle ha allt för mkt att göra med min intervju :-)

Under tiden jag gjorde inspelningen hade jag sällskap av Sara och Arvid som var över på dagen för de hade deras vatten avstängt. De borde stänga av deras vatten en gång i månaden ;-)

Efter lunch kom Karin samt Samuel, Maria och Oscar över på kaffe. vi hann snacka lite tills de skulle iväg och jag hämta barnen på dagis. Som vanligt hade jag missat att det var hämtning kl 16 så jag kom inspringandes vid tjugo över. Dåligt av mej.

På kvällen kom lilla Ellinor över och sa hej då för nu åker hon hem till LA igen. Men vi hann planera in en resa i januari för och hälsa på dem :-) nu ska jag bara ordna barnvakt för det. Tror inte Ludde och Edith vill åka dit. Blir lite tufft med tidsomställningen för dem.

Idag ska jag bara städa och klippa gräset vilket redan är gjort så nu ska jag luncha sen tänkte jag hämta kidsen tidigare idag, dåligt samvete ifrån igår samt att Edith bara grinar och grinar över att behöva vara på dagis. Det krossar mitt hjärta att lämna henne varje morgon :-( min plutta.

Klart med presenten till min gudsons dop på lördag!


Sommaruppgift

Över sommaren fick barnen varsin uppgift av förskolan som de går på. Ludde skulle ta med ngt minne från sommarn om staden Örebro medan Edith skulle ta med ngt som hon sett i naturen över sommaren. Eftersom jag är dålig på att komma ihåg mina egna måsten så är det otroligt svårt att komma ihåg en två-årings och en fyra-årings. Därav hade varken Edith eller ludde tagit med sig sina uppgifter tillbaka. På föräldramötet i torsdags blev vi påminda om sommaruppgiften (uppenbarligen inte bara jag som är glömsk) eftersom de ska börja jobba med dem den här veckan. Vi fick med oss en plastficka hem i somras som skulle fyllas med natursaker. Så imorse kom jag på att den skulle med helst inte tom som den varit sen den kom hem. Jag och Edith fick gå igenom vilka djur hon sett i somras och vad hon ville ha med. Att det blev snigel, bananfluga och fjäril var ju kanske inte så svårt att lista ut. Men hur tar man med sig det till dagis? Fånga en bananfluga är ju kanske inte det svåraste eftersom de tycks krylla av dem hemma hos oss. Men att hitta en snigel och en fjäril och stoppa ned i plastfickan kändes som ett större projekt. Sen vet jag inte om fröknarna skulle uppskatta en djurkyrkogård. Så vi bestämde oss för att måla en teckning istället. För mitt förslag på stenar och pinnar tyckte inte Edith var bra. Så vi målade och klistrade. Detta blev resultatet av snabb pyssel kl sju på morgonen. Jag tycker vi lyckades bra :-)


God morgon söndag du sköna dag

Gårdagen spenderades med syster, man och barn på besök över lunch samt Päronpajs bakande (av mannen) och filmtittande. Men framför allt spenderades kvällen uppe i adolfsberg på kräftskiva.

En trevlig kväll med många kräftor, snaps (inget för mej dock jag dricker bara ett glas vin eller en öl nuförtiden, pretto som jag är ;-) ) mycket västerbottenpaj och goda kantarellmackor. Vi fick dock avsluta kvällen lite tidigare än vi tänkt eftersom Edith inte tänkte sova där. Det kan ha varit att jag skojade med henne om att hon och Ludde kunde sova över där som gjorde ett hon inte tänkte somna och riskera att bli lämnad där :-/ hemsk tanke om det var så, stackars liten. Jag ska inte skoja om det mer.
Iaf åkte vi hem vid strax efter elva för då var hon så trött att hon ville åka hem. Men vi hade en väldigt kul kväll ändå.

Idag ska vi till mannens bror och fira honom och fästmö. Vi var ju sjuka veckan han fyllde och har därav inte firat honom än. veckorna springer iväg snabbt men idag ska vi dit iaf.

Ikväll måste jag repa lite för på tisdag ska jag spela in en reklamfilm/inspirationsfilm för STARTcentrum. En film om ungt entreprenörskap.
Och repa och repa kanske är att ta i eftersom jag ska prata om mej själv. Vilket inte är allt för svårt men eftersom det jag säger ska inspirera unga till att bli entreprenörer så är det bra att gå igenom frågorna och tänka ut vad jag ska säga.

Massa god mat!


Robot, uggla och bokstäver

De tre tingen finns på stegen som jag målat på Luddes vägg. Jag kände igår när jag gick och la mig att det skulle bli trist med endast luftballonger på väggarna varav jag kom på att jag kunde måla en stege där saker som Ludde tycker om kan sitta. Tänkt och gjort. Idag målade jag en stege med en robot, en uggla och ett L (för Ludde) och ett E (för Edith) på Luddes vägg. Den är inte riktigt klar än. Ränderna på ballongerna och finliret på stegen är kvar. Men annars är det klart. Ludde är nöjd. Så då är jag nöjd. Han har bestämt att roboten är hans kompis och ugglan är en skyddsuggla dvs den kan skrämma iväg monster och tjuvar på natten. Låter som en bra tanke. Men det var lite svårt att välja vad jag skulle måla. Som tur var var Ellinor och Karin här så de fick hjälpa mej att spåna. Samt att vi lunchade på Ikea och handlade lite där :-)

Nu ska jag skynda mej ut med blåbärspajen till Sara och Marcus som är här på middag. Ska bara se att Edith sover först.

Hoppas ni får en trevlig helg.

Luddes vägg snart klar!


Frukost hos Emma

Hårt liv att vara egen företagare idag ;-)


Frukost hos Emma. Hanna och Emma poserar framför kameran :-)


Frukost på Sveas, målat och föräldramöte

Imorse lämnade jag barnen på dagis för att snabbt därefter åka till Hanna. Hon, jag och Alfred skulle till Kumla och äta frukost med Fia på Sveas. Vi hade lite svårt att hitta men kom rätt tack vare skyltningen. Att vi båda är så dåliga på att hitta i Kumla :-/ måste bli skärpning. Ngn som kan ge oss en Grand tour i Kumla?

Efter en trevlig frukost som varade i några timmar åkte vi och tittade på tapeter. Jag har nog bläddrat igenom varje barntapetpärm men inte hittat ngn bra. De som är fina (vilket endast är ett fåtal) kostar ju över 750 kr rullen. Och nej det blir för mkt eftersom vi är väldigt ombyterliga vad gäller inredning. Jag bestämde mej helt enkelt för att måla min egen tapet, billigt och custom made :-)
Så jag köpte vit färg för att måla över den gamla tapeten och sen använde jag barnens akryl färger och blandade till de rätta nyanserna.

Jag tycker det blev bra. Jag har endast målat halvvägs. Jag hann inte mer för det var föräldramöte på dagis för Edith som jag skulle gå på. Hon har ju bytt avdelning så det var ett slags introduktionsmöte. Imorn ska jag måla mera men först ska jag och Hanna åka hem till nyblivna fru Emma för frukost.

Luddes rum med målade luftballonger. Fick smygta en bild när han sov :-)


Ommöblering

Idag har jag möblerat om i barnens rum. Förut sov de tillsammans i samma rum men eftersom Ludde vaknar varje natt och skriker så bestämde vi att för Ediths nattsömn så är det nog bäst att hon får ligga i ett eget rum där det är tyst. Hon brukar iofs inte vakna av Ludde men det är mest för att vi skyndar oss in i rummet så ludde inte hinner skrika så mkt. Men nu måste vi ta tag i Luddes skrikande. Det är lätt att hitta ursäkter för att han skriker och att han är ledsen men det kan inte alltid vara mycket som händer på dagis, bråkat med Edith eller trött m.m m.m utan det är nog snarare så att han inte vill sova ensam. Vi har hela tiden tänkt att det snart går över men nu har det hållit på i snart tre år så det är nog igen fas. Han gråter inget om han sover bredvid ngn utan endast om han är själv eller med Edith. Jag funderar på om han inte är trygg i sitt rum för han säger ibland att han är rädd för monster, att det är läskigt att vara själv och att han inte vill sova.

Jag vet inte hur vi ska få honom trygg i sitt rum och vilja sova där men vi ska börja med att tapetsera om och göra det mysigt såsom han vill ha det. Därefter vet jag inte, jag har självklart googlat och läst i olika forum men det är så delade meningar hur man ska göra. Jag vet iaf att jag inte vill strunta i honom när han gråter. Men hur ska vi göra ngn som har tips?

Edith sover igenom hela natten för det mesta och om hon vaknar så tassar hon över till oss utan att gråta eller gör ngt väsen av sig.

Jaja nu har de iaf fått varsitt rum så vi får se hur de har sovit imorgonbitti. Ludde kanske har sovit natten igenom och är super nöjd med att ha eget rum, who knows? :-) optimist!

Bild kommer imorn på rummen.

Just det är det ngn som har ett bra tapettips till barnrum? Skulle vilja ha en ny tapet i både Edith och Luddes rum.


Californication

För er som följer min blogg kanske har märkt att jag och mannen har börjat följa serien californication. Vi har säsongerna på usb så det är bara att plugga in dem i tvn och mata avsnitt efter avsnitt. Vi har kommit till säsong 3 nu vilket är ganska bra eftersom vi inte har allt för mkt tid över till tv tittande.

Jag tycker att serien är bra men ibland går den lite för långt över gränsen för min smak. Men jag kanske är lite för pryd :-)

Nu ska här tittas några avsnitt till. Mannen tar emot en bokning från några ryska gäster som ska komma om några dagar. Det rullar in många bokningar nu vilket är kul.

Stora killen tittar på Askungen han får inte se californication!


Ingen mer alkohol nu

Denna månad har jag nog druckit mer än jag gjort sen innan jag blev gravid med Ludde dvs en sisodär fyra och ett halvt år sen. Iofs dricker jag väldigt lite så jag har kanske i mångas ögon inte druckit speciellt mycket denna månad heller men för mej känns det mkt. För det har iaf varit tre ordentliga fester med alkohol. Nästa helg är det fest igen kräftskiva men då tänker jag nog vara nykter. För nu ska här bli ordentliga takter i några månader ingen alkohol på ett tag. Tror min kropp mår bra av det.

Som ni kanske förstår så blev det en hård bröllopsfest igår. Men vi kan ta det från början. Jag och mannen lämnade barnen i Hallsberg därefter åkte vi in mot stan men stannade på Marieberg i 30 min för att handla lite vi hade inte mer tid. Kl var 10.15 när vi kom dit. Vigseln var kl 12 och vi var inte iordning gjorda. Jag hann köpa mej en kjol och en blus och ett halsband. Men klockan var 10.50 när vi åkte därifrån. Nu var vi tvungna att åka hem snabbt göra oss i ordning. Jag var även tvungen att sy in min kjol som var för stor. Mannen ställde en äggklocka åt mig. :-)
Jag hann locka håret och sminka mej innan den ringde. Då var det 30 min till att vigseln började. Det var bara kjolen som inte var insydd. Så jag kastade fram symaskinen sydde med vit tråd i blå kjol. Nöden har ingen lag :-)
När klockan var kvart i rusade jag ut med en rakhyvel och bodybutter. Jag hade inte hunnit raka benen :-/ det fick jag göra i bilen. Väl ute kom några tyska gäster och ville prata om vårt ställe. Jag fick lite artigt styra av samtalet och hoppa in i bilen. Framme vid almby kyrka fanns ingen parkering. Men det ordnade vi ;-)
Sen sprang vi mot kyrkan för att hinna. Och vi hann med två minuter kvar till tolv. Jag stor svettades i en sidenblus inne i kyrkan. Gissa om den var tvungen att tvättas mellan lunchen och festen!

Det var en helt underbar vigsel där Emma sjöng för Tobbe. Jag storbölade då. Det gjorde jag iofs flera gånger under vigseln. De var så fint. Därefter åt vi en god lunchbuffe och tårta. Vid fyra kom några gäster till vårt B&B så då åkte vi hem. Först gjorde vi ett stopp på stan fem i fyra rusade jag in på Lindex köpte några tuttskydd som man kan ha så man slipper ha bh under blusen och ett grönt nagellack.
Hemma sen satt vi och drack en flaska champagne i sängen. Det är ett perfekt ställe att dela på en flaska. Festen började kl sex igen så vi hade en och en halv timme att slå ihjäl. Det gick fort med lite musik och sminkning, samt champagnen.
Vid tio i sex tog vi en taxi till Marieberg där festen var.
Det blev en redig fest med fina tal, fina danser och fina glas med vin :-)

Vi kom hem vid två på natten och passade på att ta ett nattbad. Precis vad som behövs på natten :-)

Brudparet


På väg till bröllopsfesten!


God morgon

Igår gick dagen i ett med barnen hemma från dagis.

De hade sovit hos sin mormor och morfar torsdag till fredag så först åkte jag till Hallsberg för att hämta dem innan kl sju på morgonen :-/ men det gick bra.

Hemma sen så umgicks vi med Hanna och Alfred, Sara och Arvid på eftermiddagen därefter cyklade vi upp på stan och handlade en ny mobil till krille och när vi stod där blev det en ny till mig med :-) jag skulle förlänga abonnemanget och då kunde en mobil ingå.

På kvällen kom Karin och Anders över. Vi köpte mat från mama mia. Världens godaste spaghetti bolognese och en chevre kyckling pizza som var helt okej. Jag blev extremt trött dock inte van att komma igång så tidigt på morgonen.

Idag är det bröllop :-) Emma och Tobbe ska bli man och hustru. Det ska bli en kul dag. Vi hoppas att regnet ger sig snart så det blir sol till kl 12 då de vigs. Sen bjuder de på lunch och på kvällen middag så det blir verkligen hela dagen. Det kommer bli en kul dag!

Nu är vi på väg till mormor och morfar igen för de ska vara hos dem idag. Vi tänkte åka dit nu och äta frukost. Jag är hungrig :-)

Hoppas ni får en trevlig helg!



Baddag

Idag har jag besök av Hanna o Alfred, Sara och Arvid. Våra barn är hemma från dagis idag för det är stängt. En helt perfekt dag för att vara hemma. Vi har badat och badat, fikat och ätit.
Ludde sitter och dinglar med benen i poolen nu. Han påstår att han fiskar. Jag hoppas att han inte får napp!


Idag lyxade jag och mannen till det med frukost på fröken brogrens veranda. Fira att vi mår mycket bättre. För det om ngt måste ju firas. :-)

Eftersom det var så fint väder idag så åkte vi efter dagis till pizza hut och handlade med två pizzor åkte hem och tog med oss barnen på cyklarna och mötte upp med Karin och Anders för att cykla ut till rynningeviken och käka. Det blev en helt underbar kväll. Mat uppe i viken, fika hos Karin och Anders och nu godis framför californication :-)


Två års förlovning

Idag för två år sedan förlovade vi oss, jag och min man. Tiden springer iväg (för er som är intresserade finns förlovningen lite bättre beskriven i ett inlägg för ett år sedan). Tyvärr har vi inte firat denna dag på ngt sätt. Vi har båda legat halv däckade ingen av oss mår helt hundra än. Magen spökar :( vi hoppas att vara friska imorn. Vilket jag hoppats på varje kväll nu. Börjar känna men lite tjatig. Jaja tillbaka till förlovningen det inte är ngt att fira direkt. Eller ska man göra det? Förlovningsdagen kanske mer är till för dem som endast förlovar sig och inte gifter sig sen?

Edith somnade kl fem idag, jag hoppas vi får sova längre än till fem imorn bitti. Chansen är väl överhängande att vi inte får det. :-/

Ne ni nu ska jag ha ihjäl en mygga som surar runt mitt huvud.

Min man och jag



Morgonens diskussion

Över fruktfatet flyger bananflugor. Ludde börjar fråga om de äter frukten och om de Tycker om skal eller vem skalar åt dem? Sen glider han in på om de har mun eller inte.

Edith förklarar samtidigt att hon har mun och tar tag i sina läppar och drar åt varsitt håll så vi riktigt ska se att hon har mun. Förstår inte hur hon trott att vi inte hört att hon har mun förut?

Ludde är inte nöjd med mitt svar, vilket har varit tystnad eftersom jag inte vet om de har mun eller inte. Jag antar att de har det men jag vet ju inte säkert. Vilket inte är ngt bra svar varken enligt Ludde eller Edith.

Edith måste självklart fråga varför vilket både hon och Ludde gärna upprepar en sisodär tolv gånger innan de är nöjda med svaret.

När jag inte svarat på Ediths varför förklarar Ludde att de har mun så de ska kunna bita Edith varpå Edith ser förtvivlad ut när en bananfluga flyger mot henne som tur är säger Ludde att han bara skojade. :-) bra diskussioner vi har kring frukostbordet.

Ngn som kan hjälpa mej, har bananflugor mun och äter de skal?


Häng utanför futurum

Idag lämnade jag barnen på dagis sen åkte jag hem och kröp ner i sängen bredvid min man. Både han och jag är fortfarande krassliga. Därefter sov jag till kvart i tolv ungefär. Några extra välbehövliga timmar. Kan inte minnas när jag sov så länge sist.

Nu sitter jag och mannen och tittar på ett avsnitt av californication vi ska försöka plöja igenom den serien. Vi väntar snart middagsgäster som även tar med sig maten. Mycket praktiskt :-)

Barnen när vi väntade utanför mannens jobb förut i em. Två nyinköpta ritgrejer.


"Bakis" och max

Idag känner jag mej extremt bakis fast jag nog knappt ens drack ett helt glas vin igår. Kroppen mår nog inte speciellt bra av att inte få vila när den är sjuk. för det mesta tar jag ju hand om mej denna gång får vara ett undantag. Men trots hur jag känner mej idag är jag glad att jag stannade hemma igår och var med på middagen för oj vad jag skrattade. Det är så kul att umgås med mannens gamla gymnasievänner. Det känns att de känt varandra länge och kan skämta med varandra så där hjärtligt och rått som jag gillar :-) någon utgång blev det inte för oss. Klockan hann springa iväg så vi stannade hemma och snackade hela kvällen. Somliga gick inte och la sig förrän halv sju. Jag var verkligen inte en av dem :-/

Idag har vi knappt gjort ngt mer än vaknat till liv. Eller jo vi var och handlade bakismat Max hamburgare. Kan inte ens minnas när jag åt där senast. Nu tittar vi på the raid redemption hemsk hemsk film alldeles för brutal för mej. Perfekt bloggfilm.

Barnen kommer hem till halv fyra. Får försöka kolla på handbollen och leka samtidigt. Det ska nog gå bra.

Heja heja!

Momsfilibaba :-)

https://cdn2.cdnme.se/cdn/7-2/2370134/images/2012/pic_5027a908e087c36851000128.jpg" class="image">


Okej hur vänder jag det här?

När man är trött, sjuk och inte allt för pepp på att ha middag eller gå ut men man ändå "måste" hur gör man då för att bli taggad?

Jag hade egentligen tänkt mej att härda ut parken imorse med barnen och sedan gå hem och sova, sedan åka till Hallsberg med barnen och stanna där för att ta det lugnt. Mina föräldrar ska vara barnvakt ikväll för vi har vänner här från LA, Göteborg och Gävle så vi tänkte käka god middag, dricka lite vin och sen gå ut. Men jag är ju helt slut så jag vet, egentligen borde jag inte vara här hemma med alla men när vi träffas så sällan så vill jag inte fly fältet utan stanna och ha kul. Därav skulle jag vilja ha lite tips på bra kurer mot seghet
Vanligtvis brukar bra musik, duscha och ett gott glas vin göra susen men just nu har jag iofs inte testat ngt av det men jag skulle gärna ha mer tips ifall de inte fungerar. :-)

Jag helt opeppad, trött och glåmig med påsar under ögonen. Idag krävs det mirakelsmink för att se någorlunda party ut!


Frukost i parken

Inatt mådde jag pyton. Kunde knappt röra huvudet utan att det kändes som om det skulle sprängas. Jag gick upp vid fem och tog lite tabletter. Då hade febern kommit tillbaka. Jag fattar inte att det aldrig ger sig.

Imorse kom mannen upp och hade feber han med :-( så han fick gå och lägga sig igen samtidigt som jag gjorde i ordning frukost som vi kunde ta med ut till parken. För har man småbarn så kan man inte ligga sjuk båda två ngn måste ju sysselsätta dem oxå. Det värsta som finns är att vara hemma med sina barn när man mår dåligt. Blir de uttråkade blir det bara massa tjafs och stoj. Så jag och barnen mötte upp Hanna, Johannes och Alfred i parken för frukost och lite lek.


Hur tänkte jag här eller våra mammor kanske? ;-)

Jag tror jag dör av skratt. Jag och Ellinor är med småbarnen i Hallsberg och badar eller rättare sagt min mamma badar med Ludde medan vi övriga tre tittar på. Men det som föranledde skrattanfallet var att min mor sorterar gamla kort och det finns ett och annat kort som jag håller på att dö av att se. En del helt galna, fula, skämmiga, vad tänkte jag med osv. Jag kan inte förstå hur mamma lät mig se ut så, i och för sig hade jag väl en stark vilja men ändå. Bra smak däremot kan man leta länge bland korten och inte hitta ngnstans. Thank god att inte Facebook fanns på vår tid. För även om korten är hemska så vet jag att dessa kort finns i min mor och fars källare och inte ute på nätet så alla kan se dem! Men ngt kan jag väl bjuda på :-)


Förlåt Ellinor du blev med i fin outfit!


God morgon världen

Att vara på jourvårdcentralen måste ju vara det bästa. Inget folk, nästan, man får snabbt hjälp och man träffar en läkare direkt som kollar på en. Känns bra. Nu var det inget större fel på mej enligt läkaren. Detta visste hon efter att hon klämt och känt på mej samt låtit mej visa hur duktig jag är på att pricka min näsa med fingret medan jag blundar, rynkat pannan, blåst upp mej som en fisk och dessutom kört ngn avancerad vinkdans. Det hon konstaterade var att jag nog hade ett virus som satt sitt på balansen ngnstans i örat. Det beskedet var jag glad för. Så glad att det blev ett stopp för att handla lite godis till kvällens film :-)

Mannen och jag kollade på castaway on the moon en Koreansk film. Den var riktigt bra. Vi fick dock ta en paus i filmen för Ellinor och Magnus kom in och snackade i en timma. En väldigt rolig timma även om det mesta som sades inte var speciellt kul egentligen :-/

Idag mår jag bättre endast huvudet som värker. Yrseln är helt borta så jag kunde lämna barnen på dagis. Det var dock hemskt för Edith gallskrek när jag lämnade henne. Hon började gråta redan i bilen till dagis. Där försöker jag vara stark och bestämd att hon ska dit, de kommer att leka och ha kul och att jag kommer och hämtar henne sen. För jag tror inte att det fungerar att dalta heller men åh vad det är jobbigt att se henne så ledsen. Helst skulle jag vilja ta med henne hem igen, det skär verkligen i hjärtat när hon blir så ledsen. Tufft att vara förälder ibland!

Jag ska nog iaf hämta dem efter lunch för att åka till mormor och morfar och bada. Hoppas jag hinner det. För nu måste jag checka ut lite gäster + att Hanna och Johannes ville att jag skulle med till fröken Brogrens veranda och äta frukost. Hur ska jag kunna säga nej till det :-)

Hoppas ni alla får en trevlig fredag!

Jag och Edith körde på soffhäng efter dagis igår.


Jour vårdcentralen

Nu sitter jag i bilen på väg till jour vårdcentralen det är uppenbarligen inte bra att ha yrsel, feber. huvudvärk och illamående. Jag hoppas de kan hitta ngt ofarligt. Jag som hatar att åka till doktorer. Off we go!


Höjdhopp och diskus

Huvudvärken släppte inte i natt. Så tråkigt att ha ont i huvudet men det hjälper ganska bra med tabletter. Jag blev rekommenderad att ta bamyl koffein av min mor för länge sedan som fått rekommendationen av mormor och om ingen annan tablett hjälper tar jag alltid en sån de brukar hjälpa. Fast det värsta är inte huvudvärken utan det är att jag blir så yr. En nackdel att vara lång med lågt blodtryck är att jag inte kan böja mig ned utan att ta stöd av ngt när jag reser mej nu när jag är sjuk. Vet inte om blodtryck blir lägre när man har huvudvärk men det blir alltid så.

Jaja nog med sjukdomar. Jag tar iaf en dag "ledigt" idag. Min man tog med jobbmobilen och jag ska bara lägga ut sängkläder, ta in frukost och städa av lite.

Just nu ligger jag i soffan och tittar på höjdhopp och diskus. En helt lagom spännande sport när man är lite slö. Jag tog på mej ett linne och bikinitrosor så det känns som sommar. Idag skiner ju solen borde kanske masa mej ut sen fast det kanske inte är det bästa att sitta i solen när man mår lite dåligt. Men inte har jag ngn doktor som läser här inte :-) en och annan sjuksköterska kanske ;-)


Här ute borde jag sitta nu. Detta är i början av sommarn för idag använder inte ngn av barnen armpuffar. Ludde för han inte behöver Edith för att hon tror att hon kan allt som Ludde kan. :-) Småsyskons syndrom?


Vaknade med ett vrål

Ikväll bäddade Ludde i ordningen en madrass åt honom i deras lekrum. Han ville sova där. Vi såg inget fel med det. Men efter att han sovit i nästan tre timmar så hörde vi ett vrål inne från lekrummet. Jag trodde han drömt ngt hemsk men när mannen öppnade skjutdörrarna var det en geting därinne som hade stuckit honom. En grymt stor geting. Jag och krille gick in med varsin flugsmälla och gjorde livet kort för getingen. Även om han var svår träffad :-) eller jag kanske ska säga hon för det var en riktigt stor geting.

Nu ligger Ludde tryggt i sin pappas knä och sover. Han ska nog få sova inne hos oss i natt. Vår lille snutt.

Jag och mannen tittade på en väldigt mysig film förut. Salmon fishing in the Yemen med Ewan McGregor. Mer än sevärd.
Förövrigt mår jag bättre nu men jag går på tabletter för jag fick både feber och frossa förut så jag fick gå och lägga mej. Illamåendet har lagt sig lite men inte helt. Hoppas på att få en god natts sömn det hjälper nästan mot allt!

God natt!

Min lilla kille och stora kille ;-)


Mår kasst

Förut tog jag orken till mig och åkte till Willys för att handla. Väl på Willys började jag känna mej lite konstig i magen som om allt jag ätit skulle komma upp. Gravid som jag varit två gånger så skyndade jag mej instinktivt på och handla med en Loka citron och en snickers. Lite i magen hjälpte ju för det mesta vid graviditeter. Men nu är ju inte jag gravid vilket gjorde att det inte hjälpte ett dugg. Jag åkte ändå till dagis för att hämta barnen skyndade mej hem med dem. Packade in alla varor i kylen. När vi är alla sex så känns det som om det går åt iaf en tre liter mjölk om dagen vilket blir många mjölkförpackningar när jag inte handlar så ofta och då blir det mkt att packa in.
Nu ligger jag på soffan med barnen och tittar på mulan. Spyhinken redo :-/ hoppas det inte är magsjuka!
Glad kan jag vara ändå.


I'm the master of ursäkter :-)

Tänk att rätt var det är på dagarna så är det lunch. Förmiddagen springer ofta iväg. Idag har jag inte ens kommit över tröskeln. Barnen vaknade vid halv sex imorse. Alldeles för tidigt. Men eftersom jag nu kan vila en timma efter de gått till dagis så var det bara att kliva upp och vila efter de åkt. Sen efter lilla luren har jag bara talat i telefon. I hela två timmar! för mej är det som sju timmar. Mina samtal brukar inte vara längre än fem minuter men inte denna gång. Eftersom min syster bor i Bryssel så är det ju enda sättet att höras. Jag föredrar annars face to face samtal över att prata i mobilen. Så det var alltså min syster jag pratade med. Jag tycker de borde flytta hem. Ens lilla systerson borde få kommunarrest till Örebro :-) kanske inte skulle vara så uppskattat av hans mor och far. Men jag vet att mormor och morfar skulle heja på ;-)

Nu ska jag ut och städa rummen bara äta klart först. Igår hann jag inte med det :-( Fastnade inne hos Emma på våra små i Örebro efter jag satt in pengar. Sen regnade det så, så jag ville helst inte springa med tvätt då eller var det kanske latmasken som kom fram? :-/ Men det måste göras idag ingen latmask idag inte? Fast nu ringde mannen och ska komma hem och äta. Måste ju sällskapa honom ;-) ursäkternas master det är jag!

I'm the flintskalliga master av ursäkter! ;-)


Hunger games

Nu på kvällen kom Hanna och Johannes över. Barnen hade precis somnat. Eller snarare jag la dem samtidigt som de kom. Som tur var hörde de inte h och j för då skulle de aldrig somnat. Men nu sov de så gott en stund efter att de kommit. Jag och mannen har så tur som har dem. de kom över med ett usb med hunger games på så vi kunde mysa i soffan framför den. Godispåsen hade de dock medvetet inte tagit med. De där sommarkilona ska bort snart snart :-) Jag blev väldigt positivt överraskade av filmen. Jag har trott att den varit för brutal och läskig. Vilket ni vet inte är så svårt för mej att tycka men den var inte alls så utan den var alldeles lagom för min smak. Spännande och dramatisk. Perfekt helt enkelt. Se den! Nu ska vi familjen korv med bröd sova igen. Ludde ligger här bredvid och läser tidningen med mannen. Han vaknade för en stund sen och ville mysa med oss. Och hur ska vi kunna säga nej till denna killen?


Höstkänslan

Idag skulle jag helst vilja krypa ner under täcket och läsa två böcker. Solen skiner ute och det ser skönt ut men när öppnade altandörren så känns det kallt inomhus vill inte ens gå ut och känna efter. Hur kunde kylan komma så fort? I helgen satt vi och svettades i parken idag drar det på golvet. Nog för att jag gillar årstidsskifte men så fort behöver det inte gå. Men men inte ska jag sitta inne och trycka hela dagen. Två rum ska städas sen ska det faktureras (tråkigt att fakturera samtidigt som det känns bra :-) ) jag måste även gå och sätta in pengar samt skicka iväg paket. Det gäller att klä sig rätt efter vädret så kanske det inte känns så kallt! Sol i parken i lördags på möhippan.


Korven med brödet

När Ludde skulle sova kom han och hämtade mej på toan för vi skulle ligga korven och brödet. Vet inte var han har fått det ifrån men han kallar det för korv med bröd om jag och Göran ligger på var sida om honom. Låter väldigt skumt. Här är vi familjen korv med bröd!


Tillbaka till dagis och vardagen

Nu är vi på g tillbaka i vardagen. Semestern släntrar med lite denna vecka oxå. Det är lika bra att smyga igång :-) precis som förra året så gillar jag när hösten kommer. Inte att jag inte gillar sommarn för jag skulle helst vilja disponera året med fem månader sommar sen kan det var två månader höst två månader vinter och tre månader vår. Helt perfekt. Ngn som vet till vilket land jag ska flytta så det blir så? Svåra är kanske bara att motivera alla mina vänner och familj att flytta men vem vet det kanske fungerar? Idag är iaf första dagen på dagis efter semestern. Ludde fick åka dit med mannen. Edith hon bestämde sig för att ta sovmorgon till nio. Skulle önska att hon kunde ha gjort det på semestern istället. Men inte då. Hon och jag åkte iaf till dagis med en hel väska full i grejer. För nu är det ju så att det räcker inte med att lämna sitt barn där utan de ska ha en hel garderob med sig. Det ska vara extra skor, stövlar, trosor, tröjor byxor, regnkläder m.m och eftersom jag är lite lagom virrig brukar det mesta saknas men sörrni inte denna termin nu är allt och lite till där :-) i år ska inte mina barn vara de som måste ha lånekläder! Idag tänkte jag hämta barnen vid två-tre så de inte behöver gå heldagar denna vecka. Jag har ägnat hela förmiddagen efter att jag lämnade Edith till att städa och fakturera. Först städade jag huset sen uthyrnigsrummen. Det är riktigt fint hemma nu. Jag städade tillochmed så noga att jag torkade lister. Det är seriöst! Nu ska jag äta mannens underbara lasagne. Mums! Edith med Ninni. Hon kommer nog aldrig lämna ifrån sej den flaskan.


Karlslund

Idag tog vi en tur till karlslunds herrgård och fikade med barnen. Det är så mysigt för barnen att leka i trädgården. Det finns en labyrint, tunnlar, fängelse(enligt barnen) och massa fina blommor. Det var perfekt för mej att komma ut lite. min man tyckte jag skulle stanna hemma och sova. Men det bästa mot bakfylla är att komma ut och göra ngt. Speciellt med familjen. Nu sitter vi och tittar på film med Hanna och Johannes.machine gun preacher. Ganska otäck men bra film. Vi har gjort ett avbrott i filmen för Ellinor och Magnus kom över. De ska bo hos oss i en dryg vecka medan de är hemma från LA. Men nu tittar igen. Jag är ju dock en sån kyckling för hemska filmer perfekt att blogga och titta samtidigt. Hatar när barn far illa och denna film är baserad på en sann historia vilket gör allt ännu värre. Snart ska vi pausa för 100 m finalen det blir skönt. Dumma film. Min underbara familj

https://cdn3.cdnme.se/cdn/7-2/2370134/images/2012/pic_501ed787ddf2b3447400003d.jpg" class="image">


Dagen E

Idag mår jag lite sämre än igår. Och igår mådde jag toppen vilket betyder att jag inte mår så dåligt idag men visst känns det att det var Emmas möhippa igår. Jag sov iaf till halv elva och har suttit i en solstol och myst med Edith samtidigt som vi tittat på mannen och övriga barnaskaran som badat. Igår var iaf toppen. Vi hade jätte trevligt hemma hos Hanna där vi satt Ute i stekheta solen och njöt med en drink. Därefter åt vi god mat på Kungsgatan 1 och stämningen var toppen. Emma fick göra några uppdrag där bl.a. Sjunga en sång för ett annat sällskap. Hon var så duktig. Efter middagen så åkte vi limousin till strömpis. Vi tog självklart en sväng med limon eftersom det bara är några meter mellan dessa ställen. På strömpis var det folktomt eftersom det var alldeles för tidigt. Men rätt var det var kom massa folk. Vi hade kul med det blev kanske lite mkt innanför västen för några ;-) vi dansade och drack natten lång eller nja tills kvart i två för då gick jag, Emma och Klara. De övriga var borta. Att gå hem blev ett kapitel för sig. Jag mötte upp med min bonusson och hans kompisar som kanske oxå hade fått i sig lite för mkt. Så att ta sig hem tog oss dryga timmen. Men trevligt på vägen hade vi ju iaf :-). Nu ska här duschas och sedan äta lunch. Jag är så hungrig! Fina Emma i limon.


Möhippa

Idag är det möhippa för Emma. Just nu har vi lite paus från hippan. Jag är hemma och byter om till kvällsstassen. Ett vitt linne och en orange kjol från Bryssel. Blir festligt värre :-) Vi har på fm umgåtts och haft trevligt. Emma har spelat in en singel. Vi har käkat i parken. Nu får Emma naglarna fixade och vi ska möta upp på Salongen för drinkar. Sen ska vi till Hanna ock drinka lite till därefter är det käk på Kungsgatan 1 och sen partaj men först en limotur runt stan. Ska bli kuuuil!!!! Fina bruden Emmas skugga.


God morgon sunshine

Igår blev en lugn dag för mej. Jag vilade lite på dagen och hämtade inte barnen förrän på em. Edith var fortfarande sjuk :-( hon har haft feber i några dagar nu. Jag har varje fm trott att hon skulle bli frisk för hon har varit feber fri men sen fram emot em så har feber kommit igen och stigit till över 39. Är hon inte frisk idag så har vi tid till läkaren i kväll. Eftersom Edith var sjuk igår så stannade jag och hon hemma igår kväll. Vi var bort bjudna till adolfsberg. Hon var dock ganska så pigg men jag vill inte att hon smittar ner ngn. Så hon och jag gick till parken i rynninge och lekte. Karin kom och mötte upp oss där. Rätt var det var så var jag och Edith hemma hos Karin och Anders och åt god flygande Jakob. :-) Så det blev en väldigt trevlig kväll trots att vi stannade hemma. Denna bild kunde ha stått mej dyrt för efter att jag fotat Edith så la jag mobilen på lekställningen och traskade iväg. Så när jag gick från k och a så upptäckte jag att mobilen var borta. Men som tur var låg den kvar även fast den legat där i över två timmar, lucky me! Idag blir det till att handla trisslott!


Hmm verkar som det är ngt skumt..

Med blogg appen. Såg att inläggen kom upp i dubbletter och bilder går fortfarande inte att få ut flera av. Och radbrytningar verkar inte heller fungera. Ngn som vet vad felet är? Är det jag som gör fel? Jaja igår var en väldigt trevlig kväll. Hanna och Johannes bjöd på god Texas chili. Jens och Monica var oxå här. Rebecka kom även hon över. Vi gick till strömpis och tittade som sagt på fashion pack. Det var bra, men jag tycker de var bättre för några år sen. Efter strömpis gick vi till Harrys och dansade. Min man har en alldeles egen stil på dansgolvet. Han studsar fram på ngt sätt. i min värld är han väldigt söt, i andras vet jag inte riktigt :-) Vi gick genom parken hem där min man och Jens bestämde sig för att åka rutschekana. De var bara lite för stora för den så de fastnade. Det såg hemskt kul ut. Hemma sen tog vi ett bad i poolen därefter rostade vi mackor och åt Görans hemmagjorda björnbärssylt på. Gott. Idag har vi knappt kommit längre än till frukost. Vi promenerade till jeremias bageri i wadköping och handlade bröd. Sen satt vi från 10 till 12 runt bordet och åt. Nu ligger jag i sängen igen för att vila lite. Det tar hårt att dricka när jag nästan aldrig gör det. Nu ska här vilas. Ingen bild nu för det fungerar inte :-(


Utgång på strömpis ikväll

Ikväll ska vi på fashion pack här i stan. Jag brukar försöka gå en gång varje år. För er som inte vet så är det en dragshow. Dvs några killar som är utklädda till tjejer. Det har blivit som en tradition att gå på den showen. Sen att den är på en torsdag är ju perfekt då torsdagar är den bästa dagen att gå ut enligt mej iaf Speciellt om man går till Harrys. Väcker gamla minnen :-) om ngn vill följa med så är ni välkomna. Ses kanske ikväll!


Svamp

Idag har jag och mor varit och plockat kantareller. I måndags var jag med man, barn, svärmor och mans moster ute i skogen och plockade ca 4-5 liter kantareller vilket gav mej blodad tand. Så idag var det ut igen. Tyvärr hittade vi inte lika mkt idag. Mor hittade en :-) och jag hittade kanske 2-3 liter. Bra med falkögon. Jag gav min fångst (kan det verkligen heta så med svamp?) till mor. Vi har ju fortfarande massa kantareller i kylen. Vi var ute i kanske dryga timmen. Jag tycker det är så mysigt att gå i skogen. Fast jag tycker det är lite läskigt när det knakar till en bit från där jag står. Då kommer alla läskiga filmer upp i huvudet (och det är inte många jag sett eftersom jag blir så rädd av dem) som handlar om hemskheten som händer i skogen. Jag är ju normalt ganska så lugn av mej men där och då i skogen börjar hjärtat slå lite för fort. Jag höll på och skrämma två andra plockare i skogen idag. De såg inte mej komma gåendes så när jag var i närheten så ropade jag hej för hade de rätt var det var sett mej ngn meter ifrån hade de nog kissat ner sej. (nu kan du lämna en kommentar Nori om ngt hur jag ser skrämmande ut, serverade den på ett fat åt dej ;-) ) Nu blir det film med mannen. Självklart efter lite grillat och en kantarell macka :-) En bild på kantarellerna för er som inte vet hur de ser ut ;-)


Svamp

Idag har jag och mor varit och plockat kantareller. I måndags var jag med man, barn, svärmor och mans moster ute i skogen och plockade ca 4-5 liter kantareller vilket gav mej blodad tand. Så idag var det ut igen. Tyvärr hittade vi inte lika mkt idag. Mor hittade en :-) och jag hittade kanske 2-3 liter. Bra med falkögon. Jag gav min fångst (kan det verkligen heta så med svamp?) till mor. Vi har ju fortfarande massa kantareller i kylen. Vi var ute i kanske dryga timmen. Jag tycker det är så mysigt att gå i skogen. Fast jag tycker det är lite läskigt när det knakar till en bit från där jag står. Då kommer alla läskiga filmer upp i huvudet (och det är inte många jag sett eftersom jag blir så rädd av dem) som handlar om hemskheten som händer i skogen. Jag är ju normalt ganska så lugn av mej men där och då i skogen börjar hjärtat slå lite för fort. Jag höll på och skrämma två andra plockare i skogen idag. De såg inte mej komma gåendes så när jag var i närheten så ropade jag hej för hade de rätt var det var sett mej ngn meter ifrån hade de nog kissat ner sej. (nu kan du lämna en kommentar Nori om ngt hur jag ser skrämmande ut, serverade den på ett fat åt dej ;-) ) Nu blir det film med mannen. Självklart efter lite grillat och en kantarell macka :-) En bild på kantarellerna för er som inte vet hur de ser ut ;-)


Stora tjejen

Min lilla tjej har blivit så stor över sommaren. Hon har slutat med välling fast inte flaskan den lämnar hon nog inte på ett bra tag :-/ Men hon har slutat med blöja. Vilket är väldigt skönt för det mesta. För visst är det skönt att slippa komma ihåg blöjorna och torka skit över hela ryggen men det är inte skönt att behöva akut stanna efter vägen för att hon måste kissa eller att få kisstänk på fötterna när hon kissar utomhus. Hon pratar oxå hela tiden nu. Långa meningar. Åren går så fort. Mina föräldrar hade så rätt när jag var liten. De sa alltid: det är konstigt att ni blivit så stora när vi inte blivit en dag äldre. :-) So true! Min stora tjej på toan på Astrid Lindgrens värld.

https://cdn1.cdnme.se/cdn/7-2/2370134/images/2012/pic_501909b2e087c30ff9000016.jpg" class="image">


Stora tjejen

Min lilla tjej har blivit så stor över sommaren. Hon har slutat med välling fast inte flaskan den lämnar hon nog inte på ett bra tag :-/ Men hon har slutat med blöja. Vilket är väldigt skönt för det mesta. För visst är det skönt att slippa komma ihåg blöjorna och torka skit över hela ryggen men det är inte skönt att behöva akut stanna efter vägen för att hon måste kissa eller att få kisstänk på fötterna när hon kissar utomhus. Hon pratar oxå hela tiden nu. Långa meningar. Åren går så fort. Mina föräldrar hade så rätt när jag var liten. De sa alltid: det är konstigt att ni blivit så stora när vi inte blivit en dag äldre. :-) So true! Min stora tjej på toan på Astrid Lindgrens värld.


I'm back

Hejsan på er som fortfarande går in och läser här fast jag inte skrivit ngt sen nästan 1 1/2 månad tillbaka. Anledningen är så dålig till varför jag inte bloggat ngt men jag hittar nästan aldrig tiden för att blogga framför datorn och en dag slutade appen på mobilen att fungera vilket gjorde att jag inte bloggade ngt. Sen gick dagarna, dagarna blev till veckor och nu är vi här. Det har varit lite skönt samtidigt som jag saknat att skriva lite :-) Så nu ska jag vara på rätt spår igen. Vad har hänt under semestern då? Har ni hittat på nå kul? Själva har vi hängt mkt hemma och badat. Umgåtts med vänner. Vi har även varit i Bryssel och Paris en sväng, självklart ett besök på Disneyland. På vägen hem åkte jag bil med de två små och mina föräldrar. Göran och de stora kidsen flög. Vi stannade i Danmark några dagar och var till lejonparken. Så kul med barnen. Vi var även till Astrid Lindgrens värld förra veckan. Barnen tyckte det var så kul. Jag älskar att göra saker tillsammans med barnen. Det är så underbart att se sina barn helt till sig av lycka. Just nu är de hemma hos sin farmor. De sov över där i natt. Första gången som Edith sover där. Jag hoppas att det gått bra. Jag och mannen passade på att njuta av att kunna lämna huset kvällstid så vi cyklade ut till rynningeviken och njöt av den stilla kvällen. Väl hemma var huset fullt av stora kids :-) Idag ska bli en skön dag! Barnen borde dyka in snart. Jag ska kliva upp ur sängen se om min man vill vakna så vi kan äta frukost ihop. Måste slänga in ett grattis till Heidi med man som fått en son! Grattis! Heidis blogg följer jag noga. Hon bodde hos oss här på Slussen B&B i höstas för nio månader sen ;-) livetenligtheidi.blogg.se för er som vill läsa. Vi hörs och syns för now i'm back! :-) Jag och Ludde i lejonparken Danmark


RSS 2.0