Duktig företagare

Nu sitter jag på almi och lär mej om digital marknadsföring. En kväll för kvinnliga företagare. Riktigt trevligt. Jag känner mej som en duktig företagare. :-)


Still jetlag

Att inte kunna sova är ju så mycket värre än att vara trött och inte få sova. Natten igår var fruktansvärt. Att bara vilja sova men inte kunna. Nattens dåliga sömn resulterade i att Denna dag inte alls var speciellt produktiv. Jag lämnade barnen på dagis alldeles för sent, åt frukost, la mej för att sova ngn timma eller två. Det blev tre. Därefter städade jag uthyrningen. Ställde ut frukost. Sen gick jag och hämtade barnen. Mor, far och syster kom. Vi gjorde mat. Tittade lite på Emil. Syster och jag drack oboy och åt en saffransbulle. (som småbarn) Nu har jag halvsovit på soffan till nyheterna och ska nu sova. Jag hoppas och tror att jag är i form igen imorn. För nu måste här jobbas ordentligt! God natt!


Kan inte sova

Ja sörrni att åka till andra sidan Atlanten kan vara väldigt trevligt. Det kommer dock en otrevlig sak när man kommer hem! Jet lag.
Nu ligger jag här i sängen och har vändi och vridit på mej men kan inte somna. Kroppen känns trött men hjärnan vägrar sluta tänka. Och jag brukar inte vara den som har svårt att stänga av hjärnan, hmm det där låter ju som om jag är korkad emellanåt. Så menade jag inte för det skulle jag aldrig påstå :-) jag menar bara att jag brukar ju kunna somna när som helst och var som helst. Koppla bort brukar inte vara så svårt. Men nu går det inte alls.
Tankarna snurrar iväg på hur jag ska lägga upp morgondagen. Jag har ju en hel del som ska göras men är Edith hemma (vilket jag faktiskt inte tror, hon har varit pigg på em och sover bra) så går ju all tid åt åt henne. Är hon inte hemma kommer det bli en plåga att inte somna framför datorn om jag inte somnar snart och Somna snart känns inte riktigt som det kommer hända. Eftersom jag inte kan sluta tänka, snacka om ond cirkel!
Morgondagen kommer helt enkelt ta på krafterna. Mannen ska bort oxå så det blir bara jag o kidsen. Iofs skulle kanske min mor och far + syster komma över och äta, det var ju så länge sen vi sågs ;-) mexikanskt skulle det bli. Troligtvis blir det sängen för mej dock. Somna när jag lägger barnen. Låter som en bra idé!

Förhoppningsvis God natt allesammans!


Emil

Astrid Lindgrens berättelser är ju bara så bra. Edith älskar allt som har med Pippi att göra och Ludde älskar Emil. Så vi har nu tittat på nya hyss med Emil eftersom Ludde vaknade och inte kunde sova. Jag och mannen hade precis ätit upp. Han handlade med kebabsallad och falafelrulle efter träningen, gott! Och så hade vi satt på en actionrulle. (helt värdelös, men ändå) men det blev inte många minutrar av den filmen för som sagt det blev Emil istället. Lika mysigt det.

Mys med lillfisen som nu bärs in till sängen för att sova. Hör hur han sjunger för sig själv i sängen. Snickarboa hoppfallera och snickerboa hoppfallerej är bra att ha....


Prinsesskjol

Köpte den kjolen som edith har på bilden i DC.
Edith och Ludde ville båda ha den. Vilket jag anande och tänkte köpa två men det fanns bara en kvar och då blev det en. Eftersom den var så söt kunde jag inte inte köpa den som fanns.
Igår gick Ludde och satte sig bakom sängen när Edith hade den. Han var så avundsjuk. Nu måste jag hitta en liknande i stan så de kan ha varsin prinsessoutfit. Ngn som vet ett bra ställe?
Idag har dock Edith fått haft den hela dagen. Perfekt när man är sjuk och klä upp sig :-)


Hemma med Edith

Va underbart det är att komma hem. Mannen hade julpyntat, bakat lussebullar och gjort fint. Han gjorde iordning frukost åt mej, mina föräldrar och min syster när vi kom hem.
Barnen lekte för fullt.
Edith var dessvärre lite sjuk, öroninflammation och feber :-( men hon var glad ändå. Vi myste hela dagen igår. Drack lite champagne för att fira att jag kommit hem ;-) borde vara borta mer, när jag fick ett sådant välkomnande hem.
Idag har jag inte uträttat ngt som jag skulle, ja ringt några samtal men annars har jag varit med Edith som är hemma från dagis. Vi har lekt i tält och klätt upp oss som prinsessor. Men framför allt har vi sovit i tre timmar tillsammans. Så mysigt och hålla om lilla tjejen och sova.
Nu ska vi äta sen lunch och titta på när krille med 5-6 klasskompisar bakar lussebullar. Det är så kul och lyssna på hur de resonerar i köket ;-)


Home sweet home

Äntligen på svensk mark. Flygresorna har gått bra. DC - Chicago gick fort (han flög in tid) då planet var försenat 40 min. Jag såg orosminen hos min syster och mor och tänkte att om de oroar sig för att vi inte ska hinna med nästa plan så behöver inte jag göra det. Två räcker. Föresten kan jag bara tänka mej hur mkt min far oroa sig så det hade nog räckt med att han gjorde det för alla fyra :-) (vi satt inte bredvid varandra på den sträckan och kunde därav inte prata med varandra, men vad gjorde det när jag hade Jane eyre med mej? ;-) )

Vi hann precis igenom all security och bort till gaten när boardingen började. Vi satt på första raden i economy vilket var skönt lite mer benutrymme. I vår familj behövs det! Vi hade turen att ha starka medvindar vilket gjorde att resan blev nästan en timma kortare. O nej vi skulle inte ha landat kl 8.50. Ja vet att jag ofta är tidsoptimist men även jag förstår att hinna till elva kaffet då hade blivit svårt. 7.50 skulle det ju stå. Nu landade vi dock kl 7! Wihooo! Jag hann kolla på två filmer på vägen bad teatcher, helt ok, och hangover, vilken bara är såååå dålig, kunde inte kolla klart, jag har helt enkelt inte sån humor.Jag hann även med ngn timmas sömn med klassisk musik i öronen. Toppen att sova till. Fort gick resan iaf.

Framme gick det fort med. Bagaget kom först av alla väskor. vi sitter nu i en fullpackad bil i ösregn. En barnvagn och 4 stora resväskor + 4 handbagage (vi tog med en väska åt Hanna och Johannes eftersom de iaf kommer ha hur mkt väskor som helst med sig hem) jag hoppas verkligen inte vi krockar för då är vi rökta med alla dessa grejer.


Här sitter jag inklämd med barnvagn handbagage och en kudde :-)


hemfärd, blackfriday och självgoda amerikaner

idag är det hemfärd till svearike. Vi åker från DC vid 13.30 och landar imorn kl 8.50 i stockholm. förhoppningsvis kan vi vara hemma hos mina älskade till elva kaffet =) det är iaf vår förhoppning. min man tror inte alls att det kommer ske. vilket gör att jag hoppas ännu mer att vi kommer hinna tills dess. ;-)

gårdagen gick i rasande fart. det var blackfriday. det är dagen efter thanksgivining. detta är den största shoppingdagen på hela året. massa rea skulle det vara. men jag måste säga att jag är lite besviken. för det var inte alls så stort som jag fått för mej. självklart var det lite reor och erbjudnaden så några fynd gjorde jag allt. Jag har som ni vet haft lite svårt att få upp några bilder här under min vistelse i DC därav kommer jag inte ens försöka att lägga upp några bilder idag utan det kommer komma ett bild hav när jag har kommit hem till sverige igen. då ska ni få se alla braiga fynd som jag gjort =) här skriver de tillochmed ut på kvittot hur mycket man har sparat när man har handlat ngt på rea. inte konstigt att detta land har dålig ekonomi. jag har iaf sparat en massa pengar på denna resa =)

jag är iaf väldigt nöjd med den här resan. Vi har haft det väldigt trevligt. mycket bra shopping. kul och se staden med alla monument som jag inte riktigt kan förstå vitsen med men då är ju inte jag amerikan och lika förtjust i onödiga överdådiga byggnader som inte fyller något mer syfte än att ngn girig president vill ha en stor byggnad uppkallad efter sig för annars kanske han skulle falla i glömska.
ne usch det lät inte trevligt av mej, men det är faksitkt så jag känner. För de är väldigt väldigt självgoda här. de har tillexempel en av världens största katedraler?? ehhh va? och det tog dem faktiskt inte speciellt lång tid att bygga för de behövde ju inte använda hästar och andra boskapsdjur till att bygga den som de gjorde i europa. utan de hade maskiner!! eh va?? kyrkor och katedraler i europa är flera hundra år gamla. denna katedral var klar ngn gång på 90-talet. sen har de ju även en jätte gamla kryka här som ligger vid capitol hill den fyller hela 143 år i år. åh wow vilken gamla kyrka! men no offense amerikaner jag gillar er ändå!
vi borde lära oss lite av er och bli lite mer stolta över vårt eget land sverige. för i mina ögon är ju sverige bäst =) och det borde vi vara stolta över.

det bästa med denna resa var iaf att få träffa Hanna och Johannes. se var de bor. var de jobbar/har jobbat. umgås och snacka skit. nu kommer ju de iofs hem till sverige för att stanna om två veckor. men ändå =)

nu ska jag hjälpa min syster att packa sin väska. en annan gjorde ju det igår kväll. jag brukar inte vara så snabb på att fixa sånt men jag tror det är mitt lilla hjärta som längtar hem så mycket nu som gör att jag vill bara sitta på planet incheckad och klar för hemfärd. det är skönt att vara barnfri en vecka men det är oxå väldigt väligt jobbigt. de små liven och den underbara mannen är så saknad.

Proppmätta

Nu har vi mosat i oss massa mat och vin. Vi är en bit utan för DC hemma hos Linda och Brian. Vi är ett sällskap på 12 personer där vi svenskar utgör klar majoritet räknas det som amerikansk thanksgiving? Johannes med sin högljudhet borde räknas till amerikan ;-)


På väg till thanksgivingmiddag


Bilder från resan än så länge

Blandade bilder allt från Arlanda till Hanna och Johannes lägenhet.


Brev till mina barn


Hej mina älskade


Jag hoppas ni har det bra hemma i örebro. Jag har hört från pappa att ni mår bra. Att han låter er äta i en koja under matbordet som ni byggt tillsammans. Jag vill gärna få vara med i den kojan när jag kommit hem och oxå få äta kötbullar där ínne. kanske att vi kan mysa med lite godis ngn dag och ta fram en fick lampa och läsa en saga. 

Jag hörde även att du Ludde har byggt en jäääätte lång tågbana som går ända från ditt rum in i köket. om pappa inte blir alldeles för trött på den och tycker att den är ivägen där hemma, skulle jag vilja få testa den tågbanan med dej när jag kommit hem.

jag är ledsen att jag inte var hemma när du slog dej i huvudet med barnmorskan, den är lite lurig när den fastnar i golvet och släpper rätt var det är. Jag önskar att jag var där och kunde trösta dej när du grät och ropade på mamma. Jag tror dock att pappa kunde trösta dig lika bra om inte bättre.

Men jag skulle vilja att ni inte vaknar så tidigt. för att ni ska ha det mysigt och kul hemma så är det inget roligt om ni vaknar kl 5.30. tänk på att det är bra med mycket sömn och pappa går inte och lägger sig lika tidigt som ni. så försök att sova en timma till iaf.

i går var jag på museum och tittade på amerikansk historia, det fanns massor av fina tåg, båtar, bilar och bilder på presidenter, first lady klänningar och en karusell. jag önskar att ni kunde ha varit med mig och tittat på alla saker.

Jag kunde nästan känna hur ni höll mig i handen och tjöt till av glädje när båten tutade och tåget tuffade. Hur ni snurrat runt när ni såg alla klänningar som glittrade. Hur ni skulle velat åka hissen upp och ned om och om igen. Hur vi hade smygit in i det mörka rummet med lysen i golvet för att sen komma upp till den första amerikanska flaggan. Hur ni hade velat klättra upp på räcket fast man inte fick. Hur jag hade fått sagt åt er att inte göra så och ni hade gett mej erat finurliga leenden och sprungit vidare. hur er pappa tittat lite surt på mej för att jag inte kunnat sagt åt er ordentligt när ni busat, men hur skulle jag kunna ha gjort det när ni allt som oftast är så söta.

jag gick vidare från det museumet i regnet till naturhistoriska museumet som låg bredvid (byggnaderna är enorma). oj vad ni hade älskat det. det fanns alla sorters däggdjur, rymden, diamanter, människans utveckling m.m. Vi kunde ha sett lejon och tigrar som såg ut som de skulle attackera. Du skulle kunna ha stått bakom mej ludde om du blivit rädd. Och Edith du skulle kunna ha fått sett alla små och stora apor av alla de slag. vi skulle kunna ha stått framför aporna och härmat dem precis så som vi gör hemma med iphoneappen. Jag såg sen hope diamanten. den var inte i närheten så fin som min diamant på fingret är för den är en symbol för hur mycket er mor och far älskar varandra.

Jag har även handlat massa kläder till er. det är precis som Heidi skriver, det är mycket större utbud här. finns mycket roligare saker här. och jag önskar att jag fick ta med mej åtminstone 50 kg på planet hem. för just nu ligger jag nog på gränsen vad man får ta med. Men er moster köpte idag en barnvagn till er blivande kusin. vagnarna är ju lite billigare här än hemma i sverige eller i belgien där hon bor. i värsta fall får väl jag köpa till en extra väska om jag inte får med mig alla grejer hem för nu måste ju moster oxå göra det så hon får med vagnen.

Imorgon så är det thanksgiving här. Vi ska hem till några vänner till Hanna och Johannes och äta thanksgivingmiddag. Jag vet att jag har mycket att vara tacksam för här i livet. men det jag är mest tacksam för är att jag har er. Ni är det finaste som finns. att vi mår bra och är lyckliga tillsammans är allt som betyder ngt.

Älskar er och saknar er jätte mycket. 
 


Bugaboo blackedition

Efter att ha tokkört i bilköer till Neimans Marcus fick vi tag i barnvagnen. Det sista exemplaret. Den är så snygg. För er som vill ha en likadan så finns den på våra små i Örebro. Världens mysigaste barnvagnsbutik.

Min vs påse i bakgrunden :-)


On our way

Nu är vi på väg i en zipcar till tysons corner för att handla en barnvagn. Syster ska ju ha barn om några månader och barnvagnarna är så mkt billigare här än hemma. så det ska bli en bugaboo blackedition. Bara vi hinner dit innan de stänger. De stänger kl 17 och klockan är nu 16.07 och Just nu är det mkt kö i stan. Imorn är det thanksgiving här och många ska hem till sina föräldrar. Och sen är det nog så att det alltid är kö här i stan vid den här tiden :-/ inte direkt som i Örebro. Lite färre bilar i den stan dock :-)

Får se om det blir en bild. Mobil och dator krånglar lite.


Martin's tavern

Efter en fm av strosande i butiker med Hanna så sitter vi nu med familjen i Georgetown och ska äta lunch. Vi är på Martins tavern där John F Kennedy friade till Jackie.


På besök hos obama

Vita huset + familjen


stor lilla washington

washington är en väldigt speciell stad. det känns nästan som om det är en liten stad. inte liten hallsbergs liten. och inte liten örebro liten. men inte stor NY stor eller inte ens Bryssel stor. utan mer som en blandning. den är helt enkelt toppen bra.
det är rent och fint. finns många fina byggnader. det ser lite ut som om de har haft komplex över att de inte har några gamla byggnader och därav bestämt att de ska bygga i den stilen. lite grekiska pelare m.m. alla monument är gigantiska. på kartan ser det inte alls ut som om det är speciellt långt när man ska gå ngnstans men det är låååånga kvarter och stooooora byggnader. men det är en trevlig stad och jag skulle absolut rekommender vänner att åka hit.

jag ska försöka få ut lite bilder imorn så ni får se. datorn är så seg så det låser sig bara när jag ska ladda upp så jag får se om det går att ordna annars får jag låna en iphone av hanna eller johannes och blogga därifrån. så kan jag fota =)


vi har iaf sightseeingat idag, sett capitol hill, vita huset, många monument, museer m.m vi har shoppat. finfina grejer. nu på kvällen har jag hanna och maria ätit mat hemma på vårat hotellrum och umgåtts medan mor, far och johannes har varit på hockey.

imorn blir det museum på fm och kanske lite shopping på eftermiddagen =)

men nu är klockan så mycket så vi får gå och sova.


shopping, sightseeing och jet lag

tänk att det är så mycket roligare att handla till sina barn än till sig själv. jag shoppade en hel del igår, men endast ett par jeans och en micheal kors klänning till mig och en liten plånbok. till barnen och min man blev det mycket mer. från mannen hade jag beställning med på 4 jeans som är inhandlade. krille skulle ha några skor som oxå är fixade nu (+ ett par extra). till de två små är det mycket mer grejer med skor, jackor, pyjamaser, tröjor, kjolar, byxor m.m det är ju så kul att handla massa gulliga barnkläder. och bebiskläderna ska vi inte tala om. de är så söta. tur att många ska ha barn nu så jag kan köpa lite sånt med.

resan hit gick iaf bra. vi åkte till arlanda vid sex på morgonen, resan dit gick bra. mor körde. pappa stressade lite på flygplatsen och trodde han skulle få åka själv bara för att jag ville handla en bok i pocketshopen. det blev jane eyre och hmm... glömt vad den heter, men den boken som ska bli film nu typ en dag i ditt liv. Jag började med bok två på planet men läste bara några sidor. det fanns ju några roliga filmer att se där. så jag tittade på två filmer. horrible bosses. och larry crown. båda var bra. ska man välja en så var larry crown bäst med julia roberts och tom hanks. Jane eyre kan jag knappt slita mig ifrån nu. att jag inte läst den tidigare.

flygningen gick bra trots min onda hals och täppta näsa. jag var orolig för mina öron eftersom jag hade ont i dem på backen och kunde föreställa mej hur det skulle kännas i luften. (jag spräckte ena trumhinnan när jag flög för tio år sen och det gjorde ont) Jag köpte lufttrycksutjämnande öronproppar på arland till överpris men de fungerade iaf någorlunda bra. ont i öronen gjorde det men det var inte olidligt.

vi flög till chicago och bytte flyg där. jag och min syster ser så ordentliga ut så vi slapp gå igenom röntgen maskinen. men inte mor och far de fick bli naken scannade ;-) sen att pappa inte alls förstod vad de gjorde. gjorde det hela lite roligare.

flyget från chicago till washington gick fort. vi fick sitta i economi plus vilket var trevligt. flygplatsen reagan ligger mitt i washington vilket gjorde att vi fick sightseeing från luften. vi såg alla fina byggnader och memorial ställern + vita huset.

idag ska vi dock se dessa grejer från marknivå då vi ska hoppa på en hoponhopoff buss idag. det blir nog några museum oxå. ikväll ska vi girls gå på bio medan pappa och johannes ska på hockey. jetlagen känns på kvällen då jag blir grymt trött runt kl 17 men det kan ju även vara mina förkylning med halsont, hosta och ögonfluss som är lite jobbig med. men det är bättre att vara lite krasslig här än hemma. här kan jag ju vila lite mer.

efter att ha blivit arg på datorn och nätverket några gånger så får det bli bilder någon annan dag!

Vaknade tidigt och shopping

Blogg inlagg med Johannes mobil som som saknar de tre sista bokstavarna i alfabetet. Ursakta om ngn har svart att lasa.

Det far bli endast ett kort inlagg for hans mobil vill att jag ska skriva allt pa engelska sa det andrar alla mina ord hela tiden. Och jag blir tokig.

Vi ar iaf pa vag i en hyrbil till shopping. Johannes kor. Jag Vaknade imorse kl 5.20. Gick upp tappade upp ett bad och la mej och laste Jane Eyre. Det var sa skont. Lugn och ro. Hor Inte till vardagen nar man har tva sma.
Hanna och Johannes kom och hamta upp Oss vid 9.30. Da hade vi varit uppe I nagra timmar.

Mer om resan och allt ikvall. Nu blir det till att handla. Eller som Johannes mobil sager. Shoppingtime!!!


God morgon världen

Nu blir det två timmars färd mot Arlanda. Jag ska sova!

Restips: åk med era föräldrar.
Jag har varken mitt pass, biljett eller eget handbagage :-)

Morgontrött men glad jag på väg.


Lämnar man och barn.

Jahopp nu sitter jag i bilen på väg hem till mina föräldrar. Väskan packad. Pass, pengar och ett litet urval av kläder som kan behövas. Imorn åker vi till Hanna och Johannes i Washington. Med vi menas jag, min syster, min mor och min far. Japp sörrni vi åker som den glada kärnfamilj vi är. Mamma pappa och två barn. Det betyder att jag lämnar min man med de två små hemma. Det känns märkligt att lämna dem. För när allt kommer omkring är ju de min kärnfamilj. Jag är ju idag mamman. Min mamma är ju mormor idag. Mesig som jag kan vara saknar jag dem redan.
Men kul ska det bli ändå.
Jag ska inte ta ngt ansvar utan bara vara barn. Inte hitta vägen. Inte bestämma var vi ska gå, jag ska bara följa med. Det ska bli skönt :-)

veckan kommer bestå av shopping. Sightseeing. Thanksgiving middag. Hockey. Och förhoppningsvis mkt mer trevligt.

Flygresan imorgon kommer bli skön för mina medresenärer för jag har tappat rösten. Kan knapp få fram ett ljud. Och har tvär lock för öronen. Lite trist med tanke på trycket i öronen när man flyger. Jag sprängde ena trumhinnan vid en flygning när jag var 16 år och det vill jag inte göra om. Måste köpa tryckutjämnande öronproppar och hoppas på det bästa.

Får se hur mycket bloggande det blir i veckan. Ngt inlägg ska jag nog hinna med.

Ha en toppen vecka alla.
Kram

Kommer sakna honom!


Packat inför Washington

Så nu har jag packat. Det tog mej ca 3 min. Vilket var tur för idag har det varit fullt upp. Först städat alla rum. Tvättat (vilket jag fortfarande gör). Sen har jag haft möte med Fia och Sandra. Jag fick även med mej höggravida Sara. Det var trevligt. Dock så strular det lite med företaget måste ordna upp det.
Sen blev det lång lunch med ny hemkomna LA bon Ellinor. En kebabsallad på Picasso i Hallsberg. Mummmmms
Nu sitter jag i soffan med mina två små och tittar på jake och piraterna. Jag och Mannen ska möta upp Sara och Marcus på wobbler och käka sen vid sex. Därefter ska vi på Eldkvarn. Kommer vara som ett kryss imorgon. Avfärden till Arlanda börjar kl 5.30 :-( men imorn em landar vi i US and A! Ska bli super kul. Men jag kommer sakna barnen och min man.

Min fullpackade väska ;-)


Nålar mig själv

Nu håller jag på och microneedlar mig själv. Tänkte att jag var tvungen att testa på mig själv. Så jag vet hur det känns. Men eftersom jag inte är lika klen som min man så la jag ingen bedövning på mej. Det gjorde ju inte så ont. ;-)

Eftersom jag la ut bilder på min man så är det bästa att vara lika elak mot mig ;-)

Två vänner har vid olika tillfällen sagt att jag ser ut som Marilyn Manson när jag har vit täckande ansiktsmask. Håller ni med?


Bullfest

Idag har det varit besök för båda mina två små hos tandläkaren. Ludde för tre års koll och Edith för koll av hennes tand som hon slog i. Det gick bra för båda. Ludde fick en grön glittrande groda efter sitt besök. Grodan fick följa med och gå på dagis idag.

Nu har vi bullkalas och grodan ska självklart ha. Edith sover så det är jag, Karin, Ludde och grodan som fikar.


Hämta luddis

Nu ska vi gå och hämta Ludde på dagis. Det blev inget utvecklingssamtal för honom idag. Eftersom Edith är sjuk och jag hann inte ordna ngn barnvakt. Vi sköt upp det. Han har ju inga problem så det är ju inte hela världen och skjuta upp det lite.
Försökte fånga mej o Edith på bild men hon ville inte. Framför allt inte släppa vällingflaskan.


det är svårt att ha småbarn! vad är rättvisa?

Idag ringde de från dagis för Edith har ögonfluss så det vara bara att åka och hämta henne, tanken slog mej då att det är svårt att ha småbarn!

Innan man skaffar barn
så finns det så mycket som man kan göra. Det spelar inte så stor roll vad den andra gör för det är ingen som måste vara hemma och passa någon. Om den ena vill träna, träffa kompisar eller vad den nu vill så går ju det för det mesta bra. Eftersom den andra personen kan göra vad den vill. Men när man skaffar barn blir ju den ena låst till hemmet. Det är ju inte så att man inte kan göra något när man har barn. Men det är tider som ska passas.

Ofta lägger sig småbarn runt kl 19 på kvällen ge och ta ett par timmar. och jag vill iaf inte åka ngn stans när mina barn egentligen ska sova. För har man fått in bra rutiner med sina barn finns det inget som är värt att rubba på det. Detta innebär att när de kommit upp i dagis ålder och båda jobbar (vanliga kontorstider) så handlar em/kvällar om att hämta på dagis. Hem och laga mat. Mysa lite med barnen. Kanske kolla på bolibompa och sen ska det borstas tänder. Läsas saga (ofta flera sagor om barnen får bestämma) sen somnar de vid 19.30 ungfär. sen sittar man där.

Om ens partner inte är hemma, jobbar sent, tränar eller är borta av annan anledning så finns det oftast inget att göra. Jag som är en rastlös själ tycker inte det är speciellt kul att sitta själv och titta på tv. Utan jag drömmer mej bort i hur skönt det skulle vara och hoppa upp på cykeln. Cykla upp på stan, gå på bio, träna eller träffa en vän. Men med små sovande barn hemma så går ju inte det, uppenbart =) man är fast i hemmet.

Detta gör att man måste planera med sin partner. När de ska hämtas och lämnas. Vem ska göra vad? är det min tur att hämta eller lämna? eller ska jag göra både och? jag har ju mer tid. Vem ska laga mat? när kommer du hem? ska du träna eller kan jag göra det? Det ska hela tiden vara ett ge och ta. Och jag som är emot millimeter rättvisa får det svårt.

Jag har aldrig förstått ordet rättvisa! vad betyder det? vad är rättvist? om jag har mindre att göra eller inte har några fasta tider är det då rättvist att jag lämnar och hämtar? och lagar mat? eller ska min man som jobbar sent få göra det när han kommer hem? eller som ett annat exempel är om två personer ska dricka vatten och de har två glas vatten men den ena är väldigt törstig den andra inte så törstig bara lite. ska de dela hälften var eller ska den törstigast få mer? (vilket skolexmpel jag kör på, lärare here we go :) ) vad tycker ni? hur definierar man rättvisa?

Jag och min man gör så att vi absolut inte har något schema utan den som har tid, kan och vill lämnar och hämtar barnen. Eftersom jag driver eget så kan ju jag gå ifrån på ett lättare sätt. Jag kan hämta barnen varje dag. Jag kan vara den som går på föräldramöte, utvecklingssamtal eller hämtar när någon blir sjuk. Jag kan ju jobba i kapp på kvällen. Vilket är tråkigt men är det viktiga saker som ska göras och dagen försvann pga ngt med barnen så är det vad jag får göra. Och ur rättvis synpunkt( om man nu kan se ngn sån) så blir det ju lika tråkigt för båda. Min man vill ju att vi ska hinna umgås på kvällen precis som jag vill det.

Jag och min man
har haft många diskussioner om detta, för att nå dit vi är idag. Vi hade olika inställningar till rättvisa m.m. Idag anser vi att den som kan, vill och har tid gör det samt att om någon tycker att något borde göras tex klippa gräset. Ja men då klipper den gräset. Tycker man att det är livsviktigt med att det ska se ut som ett showroom hemma (alla som känner oss vet vem av oss som vill det ;) ) ja men då kanske den personen som tycker att det är så viktigt får dammsuga en gång mer eller två eller tre eller fyra gånger. Samtidigt som man hjälps åt. Jag vet vad Göran tycker är viktigt (STÄDA =) ) . Han vet vad jag tycker är viktigt (fast det vet jag inte själv.. hmm... skulle vilja skriva ha kul med barnen men då framstår mannen så hjärtlös med hans STÄDA så vi skriver inget ;-) ). Vi respekterar då vad den andra tycker och hjälps åt. detta är rättvisa för oss!

Men när blev det så viktigt med rättvist? alltså "dela lika" rättvist!
Jag har aldrig förstått mej på de paren som kör på varannan morgon för att det ska vara rättvist.
De som går upp tillsammans sisodär kl 5.30 när barnet vaknar för att det är mest rättvist.
De som hämtar eller lämnar för det är mest rättvist
De som säger att jag lagade maten igår,
-jag plockade ur diskmaskinen sist
-det var ju jag som storhandlade sist
-nehe det är jag som tvättar mest -neee det är ju jag som plockar undan tvätten hela tiden och tvättar mest -jo men jag sorterar ju tvätten.... osv osv

Tänk om dessa par, självklart inkluderar detta mej och min man ibland vi hamnar absolut i dessa rättvisediskussioner, skulle kunna lägga tiden de är sura på den andra eller tjafsar om vem som gör vad på att bara gör't. Livet blir ju så mkt trevligare om man slutar jämföra vem gör vad.

undantaget : Om det inte är så att den andra parten endast sitter i soffan och glor på tv och skiter i allt där borde kanske någon fördelning ske.

Men heads up alla som är gravida och planerar att skaffa barn. När man har småbarn kommer ingen få sitta och glo i soffan. För när den ena lagar mat eller städar passar oftas den andra barnet/barnen. Men tro inte att dessa diskussioner försvinner pga att båda får fullt upp för det kommer bara bli fler och fler. Så kontentan av denna text....

Kan man inte hålla sams och klara av ett hushåll utan att bli osams på vem som gör vad och alla dessa rättvisediskussioner innan man skaffar barn. Så skaffa inte barn!!! För det kommer garanterat inte bli mindre saker att tjafsa om med småbarn i bilden.

En sak till bara.
Ingenting går upp mot att ha barn. Det finns verkligen ingenting, inget liv, som skulle få mej att inte vilja ha barn. Att få höra ett mamma jag älskar dej, deras gurglande skratt när man kommer hem, deras öppna armar springades emot en för en kram, deras odrägliga sätt att äta mat, deras jobbiga knuffande på varandra, deras mamma det är blött i sängen mitt i natten när jag är så trött att jag knappt vet var jag är. Att gå in och titta på dem när de ligger och sover när man är så där uttråkad. Det är underbart och jag älskar dem så mycket att man inte kan beskriva det i ord.


från i somras, förberedelser innan min systers bröllop.

Sov barn!

Har två små som inte vill sova. Förstår inte vad de vill göra uppe så här sent. Deras mor vill gärna gå och lägga sig.

Så snälla barn tack och god natt!

Bild som är några dagar gammal. Edith håller och dräller.


Är jag vuxen nu?

Idag när jag satt i bilen på väg till Hallsberg slog tanken mej att jag brukar tänka att jag är på väg hem när jag åker till Hallsberg. mitt hem är ju i Örebro ändå känns det som jag är påväg hem när jag åker till mina föräldrar. är det hem?

Doften när man kliver in. Tidningen som ligger kvar på bordet. Jackan som kan slängas innan för dörren, även fast den borde hängas upp. Närvaron av dem fast de är på jobbet. Att jag kan öppna kylskåpet och ta det jag vill ha. Att jag kan sätta på kaffet och ta den sista bullen. även om jag tog något som de skulle ha så blir de inte arga. Jag kan vara liten och bara vara. Jag är ju deras dotter.
Hon som en gång lärde sig gå. Hon som älskade kakor och inte ville äta mat. Hon som alltid klättrade högst upp i allt. Hon som älskade och avgudade sin storasyster (och fortfaranade gör) Hon som önskade sig en häst. Hon som gjorde om källarvåningen till ett enda stort barbieland tillsammans med grannen Ellinor. Hon som stökade ner. Hon som sa håll käften till sin far och skämdes ihjäl efteråt. Hon som blev hämtad full efter krogen från att hon var 16 till hon var 22. Hon som tog alkohol från deras barskåp. Hon som de tog lån åt för att hon skulle kunna köpa sin första lägenhet. Hon som ringer och är arg och ledsen när hon är osams med sin man. hon som har två barn som de snällt är barnvakt åt ibland. Hon som inte behöver vara vuxen i deras sällskap. hon som bara kan vara lill-Anna.

Min underbara mor, far, syster och så jag.




Jag borde ju vara vuxen nu, jag har ju mitt eget hem. men hur vet man att man är vuxen? är det en känsla? finns det några mått?

Om det är en känsla så var ju jag vuxen när jag var 15 år. I min värld då var jag hur vuxen som helst. Jag hade pojkvän. Jag semestrade själv i vår sommarstuga. Jag festade. Jag kunde, visste och gjorde allt. men i takt med att jag blev äldre insåg jag att jag inte var vuxen än. det fanns saker som jag inte fick göra. Jag fick inte köra bil. jag fick inte rösta, jag fick inte gå på krogen eller gå på systemet (vilket gick och lösa ändå ;) ) och jag kunde framför allt mycket mindre än jag trodde. Jag var fortfarande helt enkelt ett barn.


Jag bestämde mej efter stundenten att bli vuxen. jag skulle resa jorden runt. vi var tre tjejkompisar som åkte. denna resa fick mig att växa upp kanske snabbare än jag tänkte. Vi fick ta eget ansvar, det fanns ingen som ordnade saker åt oss. det var bara vi. Vi fastnade i tullen, vi skrattade, vi grät, vi dansade. Vi levde där och då. men resan fick ett abrubt slut. Vi var bara 19 år och vi kom bara hem två.

Hon fick bara bli 19 år.


Vi tre på resan



Livet hemma efter resan var tyngre än vad det varit innan. Livet hade visat sig från sin sämsta sida. döden. och det var inte bara hon, vänner miste föräldrar. jag fick snabbt inse att livet bara är på lån. det kan tas ifrån vem av oss som helst när som helst.

jag köpte min lägenhet. Fortsatte plugga på universitetet. jag jobbade på krogen. livet tickade på. plugg, jobb, tenta, fest, plugg, jobb om och om igen. efter några år behövde jag förändring. Jag sålde min lägenhet. flyttade hem till den trygga tillvaron hos mina föräldrar. i samma veva träffade jag min blivande man. Blev jag vuxen här?

De senaste snart fem åren har rasat iväg i en galen fart. jag har hunnit sett livets ljusaste sidor. Jag har fött mina två barn. Gift mig, köpt hus, har en egen bil och jag har startat mitt eget bolag. trott att jag skulle förlora min pappa i stroke men fått sett han friskna till och bli helt frisk. jag har även fått sett mörka sidor då jag förlorat en av mina största förebilder min farmor. Är jag vuxen nu? jag har ju allt det där som man ska ha. men hinner man ibland göra saker så fort att själen inte hinner med?

Jag är ju fortfarande bara lill-Anna. Lill-Anna i ibland för stora kläder.

Vatten i kran

Efter en dag som inte har varit speciellt effektiv, har städat och gjort iordning rummen. Ställt ut frukost och gjort klart alla måsten. Men jag har inte varit på arbetsförmedlingen. Jag har inte varit på telenor och ordnat med abonnemanget. Jag har mest varit orolig för magen och mått illa. Varav hela fm gick åt till att sova. Sömn är den bästa medicinen. Därefter åkte jag dum som jag är med mannen på lunch. Pannbiff och potatis inte bra med magras. Vilade på em en stund med men ordnade uthyrningen som jag nämnde ovan. Under tiden hände det bästa vi fick vatten i blandaren. Tjohooo! men stackars rörmokaren kom precis efter att jag varit på toa. Han sa att han skulle komma tre vilket jag tyckte jag var snäll när jag gick på toa vid två. Men inte kom han tre. han kom vid fem över två. Precis hann jag spola. Och jag tycker egentligen inte så synd om honom. Jag menar han har ju inte fixat vårt vatten på över tre veckor. Kanske tillochmed var lite -HA där fick du.

Vatten i kran!!!


Farsdagspresent som slutade på toaletten

Jag som verkligen hade tänkt igenom presenten till min man i farsdagpresent från barnen. Vad jag menar med tänkt igenom var att jag sprang runt på citygross sent i lördags eftermiddag. Jag hade inte glömt bort farsdag jag hade bara inte fixat ngt. Efter att ha vänt uppochner på alla strumpor och liknande grejer kände jag att det inte fungerade. Sista utvägen var triss. Men det verkar ju inte speciellt genomtänkt. Så jag var tvungen att leta vidare. då kom jag på att han är ju en mästerkock min man så något husgeråd borde fungera och verka väldigt genomtänkt. Och det finns ju massa sånt på citygross. Efter att ha spanat i de hyllorna så hade jag antingen en skeppshult gryta eller en ny stekpanna. Men där uppenbarade sig den perfekta presenten en lergryta. Vi har vid flera tillfällen pratat om sånna. Och Göran har sagt att han ska köpa en. Vilken perfekt present. :-) för att göra det ännu bättre köpte jag en bok av coelho om en man som följer sina drömmar och vågar + en färsk majskyckling så han hade ngt att laga. Eftersom han blev så glad för grytan så skulle han laga middagen i den igår. Det blev en super god kycklinggryta. Tog lite längre tid än beräknat men ändå. Vi hade en jätte mysig middag. Tyvärr har idag varit mindre mysig för alla inblandade i middagen igår. Toaletten har fått väldigt mycket extra besök. Dumma dumma farsdagspresent. Den fina lergrytan har nu fått en plats långt in längst bak i ett skåp bakom matberedaren och brödrosten i köket. Så kan den kanske få komma fram om ett år eller så. Lagom till farsdag. Nu är det toan som gäller.


Ljusfest örebro bilder

iPhone bilder. Försökte få med mej på en oxå men det var svårt :-) därav får en från tidigare idag slinka med!


Ljusfest i stadsparken

Nu är vi i Stadsparken det är så fint. 1500 marschaller tända. Eldar och olika ljusinstallationer. Helt magiskt. Det pågår till kl 19 så för er som bor i stan pallra er hit. Helt klart värt det!

Bilder kommer senare. Gick inte att ladda upp nu!


Badrummet och hallen

Imorn sörrni då ska de koppla in vattnet till blandaren vilket betyder att vårat badrum snart är klart! Ryktesväg har vi hört att de tänkte lägga klinkers i hallen nu i veckan. Men det är inget som vi hört utan bara fått vidareförmedlat. Men vi hoppas att det stämmer. Om det gör det så antar jag att badrummet blir helklart nu i veckan som kommer eftersom kakelnissen har kvar lite i badrummet med! Det är ju bara vattnet och att bygga in golvvärme grejen kvar (vilket kakelkillen ska göra). Eller nej nu kom ja på sittbänken ska byggas oxå över det. Hmm då kanske det tar lite längre tid! Men ändå from imorn em så kommer vi kunna borsta tänderna i badrummet och slippa våta små sockor efter handtvätten i duschen! Wihoo!

Törs inte tänka på hur lång tid hallen kommer att ta :-/ förhoppningsvis är rickard snabb med det!

En helt annan sak. Tv:n och internet blev fixat ngngång i fredags. Hur galet kändes inte det när ngt ordnade sig snabbt och smärtfritt. Jag ska börja tro att allt ordnar sig igen utan problem. Livet var lite roligare så :-)

Nu ska jag gå och titta på min man och son som lagar köttbullar!


Livat och film.

Herregud vilket jobb och ha småbarn. Sedan kl 16 i eftermiddags så har Görans bror med fästmö varit här med sina två små killar. Det har varit livat hela tiden. Ludde leker järnet när de är här. Inte en sekund sitter de ner. Men kul har de! För oss vuxna blir det lite jobbigare men det går inte att låta bli att le åt deras lek. Ett och annat sluta knuffas, inte kasta kuddar och hoppa inte i soffan blir det ju förståss men mest kul är det.

Nu har vi iaf välförtjänt degat ner oss i soffan. De två små sover. Godiset är slut. Lukas har joinat oss. O så tittar vi på fyrans film. Dumpa honom! Jag har ju läst boken, duktig som jag är. Inte för jag minns mkt från den eftersom det måste ha varit 6 år sen. Men filmen verkar okej. Verkligen stjärnspäckad.

Mina gullisar leker. Bygger koja i sängen med täcken och kuddar.


Ansiktsbehandling microneedling på mannen

Nu har jag äntligen gett min man en ansiktsbehandling. Båda barnen hade lagom somnat så då passade vi på att gör en Microneedling behandling dvs med en roller med massa nålar som sticker hål i huden. Han är ju redan väldigt fin i huden men detta boostar huden väldigt mkt. så nu kommer han bli ännu finare.

Jag kunde inte låta bli att fota honom när han låg där och somnade under behandlingen (då får man skylla sig själv). den där galningen i bakgrunden thats me en lördagsfm. ;-)
Jag försökte se normal ut på en bild men kunde inte låta bli att fåna mej. Konstigt att han inte vaknade av mina fniss :-)


Frukostdax

Barnen hjälper till med frukosten.


Pyssel med barnen inför farsdag!


Jag har blivit vuxen nästan iaf!

Tänk att jag under 13 års tid testat att bli vuxen många gånger. Jag har stått där framför spegeln och hoppats att denna gång ska jag klara det. Jag har kämpat och kämpat. Handlat nytt märke. Testat andra färger. Andra konsistenser. Men det har alltid slutat med att det hamnat längst ner i sminkväskan. För att tillslut hamna i soporna oanvänt. Det kladdar. jag har känt mig som en clown. Och det hamnar på tänderna.
Men nu sörrni har jag blivit vuxen, iaf nästan :-) Jag gillar läppstift. Det blir ju så snyggt. Jag trodde att jag kanske bara hade fått en knäpp som gillade det men nu har det gått en månad och jag använder det fortfarande. Läppstiftet som jag använder köpte jag för ett år sen. Jag var ute i god tid för att planera bröllopet och tänkte att då måste jag klara läppstift. Så jag planerade att om jag köpte det ett halvår i förväg skulle jag hinna vänja mej. Jag fick med mej Ellinor och handla smink. Hon tittade lite på mig när jag ville handla läppstift men sa inget. Jag vet att hon visste att jag inte skulle använda det. Och nej jag hade inte det på bröllopet. Men ändå jag försökte!!!
Nu har jag ju bara ett läppstift som är ganska nära min egen färg så så vågad är jag inte. Men när jag tar mig an det röda så kommer jag vara vuxen for real! Det kanske tar 13 år till lagom till 40 års festen ;-) vi får se!

Hmm... Ser ni det galna. JAG HAR LÄPPSTIFT!!!!


Bilder kliniken, jag o barnen


Kapat kabel och färg

Vet inte vad som är fel med blogg.se men det går inte att ladda upp bilder. Löser sig förhoppningsvis imorn.
Ni måste ju få se bilder från igår.

Idag lunchade jag med mannen. Fm gick till vila. Jag hade tyvärr fortfarande lite ont i huvudet imorse. Jag hoppas det försvinner snart. Sov iaf enda till kvart över elva. Bästa medicinen.
Efter lunch åkte jag till Karin för en kopp kaffe. Vi snackade lite skit och allvar (barnuppfostran, alkohol m.m så seriösa :-) ) sen köpte Karin en ansiktsbehandlingsmaskin. Den som jag älskar. Jag hoppas hon kommer bli lika nöjd som jag.

Barnen och jag tillbringade kvällen med att måla med akrylfärg. Blev färg överallt tom på soffan. Mannen blev mindre glad när han kom hem. Han är fortfarande arg! Bilder kommer när det fungerar igen :-) (inte på arg man utan glada målande barn!)

Kan vara så att blogg.se strular med bilder pga vårt internet. Vi bor ju i närheten av sjukhuset och vid sjukhuset bygger de om. Just nu gräver de om gatan. Vilket resulterade i att de kapade ngn viktig kabel som ger oss Telia. Så vi har varken tv eller internet. I vanliga fall tar det 2-3 dagar att lösa men eftersom jag är från Närke och efter allt strul denna höst så räknar jag med 23 dagar istället!
Så nu blir det mkt kvalitetstid med mannen. Varken tv eller internet. Endast han och jag. Undra vad vi ska göra? ;-)


Kundkväll på kliniken.

Det blev så lyckat ikväll på kliniken. Vi hade jätte trevligt. Iofs satt vi mest och myste i soffan. Att det är den hemtrevliga kliniken råder det ingen tvivel om. När vi satt där var det endast stickningen som saknades kändes det som. Carina och jag kanske har gjort det lite väl hemtrevligt ;-)
Tjejerna blev väldigt intresserade av våra produkter. Men hur skulle de inte kunna bli det dom är ju bara bäst. Karin fick halva ansiktet behandlat. Det är så häftigt att man kan se resultat direkt. Hennes vänstra sida stramade åt sig och då är hon redan åtstramad i hyn och snygg. jag använder maskinen en gång i veckan för jag tycker att det är bäst att förebygga och snygga upp det jag har idag så jag slipper bli slapp och rynkig.

Idag har jag förövrigt duschat tre gånger inom loppet av en timma. Jag sköljde inte ur håret ordentligt första gången. Vilket jag märkte när jag blåst klart håret. Andra gången lutade jag mej in i duschen och sköljde bara håret. Men när man gör så kan man lätt missa bak på hjässan. Vilket jag gjorde. Och märkte efter att jag blåst håret. Så efter en tredje gång där jag fick ta av mej allt och duscha ordentligt en gång till så fick jag ur allt balsam. Och blåste håret en tredje gång. Jag hatar när det blir balsam kvar och håret känns flottigt!

Eftersom tjejerna inte ville bli med på bild så blir det folktomma bilder och så jag :-) tyvärr inga bilder alls. Blogg.se verkar strula går inte att ladda upp!


Degar

Tänk nu har jag suttit i soffan sedan kl nio imorse och bara degat. Tillochmed käkat frukost i soffan. Det får man inte göra när barn är hemma, det blir ju lite fel att säga att de inte får men mamma får. Men nu var de ju på dagis och eftersom jag tyckte lite synd om mej så åt jag frukost här :-) Jag hann dock vara nyttig innan frukost och städade av här hemma. Kan inte slappna av i soffan när det är grisigt runt om. Så jag dammsög och plockade undan. Huvudvärken är mkt bättre idag. Med hjälp av tabletterna så försvinner den nästan helt. Så jag antar att den är på väg bort, wihoo.
Mitt soffdegande har varit framför drömmen om ett barn. Jag har playat det på Telia. Det är så sorgligt och lyckligt om vartannat. Jag vill ha massa barn när jag ser det åtminstone adoptera ett. Tror inte min man är med på det men ändå bebisar är ju så underbara. Tur att jag har trotsiga Ludde hemma annars skulle vi vara med i familjen annorlunda om några år med 10 barn ;-)

Här sitter jag! Reste mej dock för att ta bilden, ansträngande :-)


Gnäller om huvudet igen

Ikväll åkte jag in till akuten. Efter ett samtal till sjukvårdsupplysningen om min huvudvärk som varierat i styrka men varit hos mej sen torsdag eftermiddag så rekommenderade hon mej att åka dit. Glatt påhejad av mannen som var/är hemskt orolig för mej.
Idag har huvudvärken varit olidlig. Jag kunde knappt röra mej efter lunch. Huvudet bultade så jag trodde att skallen skulle spricka och hjärnan rinna ut. Hämta barnen på dagis idag var i klass med att föda barnen. Som tur är har de hiss till gårdnivå. Den tog vi idag till Luddes förtjusning. Trappor är hemska att gå i med huvudvärk.
Väl framme vid bilen så hade Ludde nyckeln för att öppna. När man är liten kan man verkligen se glädje i de små tingen, som att öppna bilen med en knapptryckning. Han öppnade. jag satte in Edith. Han klättrade samtidigt in i bilen. Nyckeln försvann! Inte alls vad jag ville just då. Hittade nyckeln efter en stunds letande (Fia du vet ju hur min bil äter upp saker) jag övervägde en och två gånger och sätta mej i bilen och grina. Där är två barn bra, jag kan inte vara en dramaqueen framför dem. ;-)
Vid fem när mannen kommit hem ringde jag 1177 och åkte till akuten strax där efter. Vilket ställe! Jag har aldrig varit där förut. Det var stroke, bruten näsa, halta personer m.m i väntrummet. Låååång väntetid. Satt en timma och fick sen träffa sköterska. Massa prover enligt rutin. Puls, blodtryck, temp, blodprov m.m därefter skulle jag träffa neurolog. Men det skulle dröja. Jag satt fram till halv åtta. Sen gjorde han lite tester. Kollade mina värden och bestämde att jag nog kanske har (låter tryggt) en infektion. Bara åka hem och äta ibumetin och vila. Jag hoppas han har rätt. Känns dock inte alls som "vanlig" huvudvärk. Jag kan ju inte röra mej knappt :-(
Men förhoppningsvis är det över tills imorn. Den som lever får se!
God natt!


Kortterminal, fortfarande huvudvärk och glansigt hår :-)

Idag har jag ordnat ett bankgiro till mitt aktiebolag och kollat upp om kortterminal. iPhone har en kortläsarapp som man kan använda och ta betalt med. Men jag tycker det är dyrt med 2,75% på betalningen. Om man endast har småbelopp och inte så många transaktioner kan det vara jätte bra. Men för mej som oftast har stora belopp på över 500 kr så blir det i slutändan lite för mkt av inkomsterna som går till appen. Så därav har jag nog bestämt mig för att beställa en mobil kortterminal från point. De verkar bra.
Jag har även varit upp på stan och käkat lunch med mannen. Det var trevligt sällskap men dålig mat :-/ smakade skolmat.
Nu ligger jag i soffan och vilar. Jag har fortfarande huvudvärk :-( jag som aldrig brukar få huvudvärk, så det kanske inte berodde på Bolagsverket igår. Somnade igår klockan 19.30 när jag la Ludde. Är nog inte helt frisk. Ikväll blir det ingen dans.
Ska hämta barnen om dryga timman så nu ska jag vila.

Är föresten så nöjd med schampot tycker håret blir så fint. Både glansigt och faller bra.


Banken

På väg till banken ska ordna med företagskonto mm ska vara där typ nu. Jag är såååå stressad. Barnen var inte snabbast idag och klä sig. Måste räkna på att det tar 30 min extra med dem minst!


Huvudvärk av Bolagsverket och skatteverket

Tänk vilken huvudvärk bolagsverket och Skatteverket kan ge en. Nu har jag suttit framför datorn i en evighet för att ordna med f-skattsedeln. Men det går ju så långsamt. Massa med papper och grejer som ska ordnas. Som tur är gör jag det via verksamt.se. Går nog lite snabbare iaf :-)
Jag har även läst på lite om bokföring och försökt strukturera upp. Men det är ju så mkt där med. Jag vill ju bara komma igång.
Jag vet inte om jag ska använda mig av faktureringsmetoden eller kontantmetoden ngn som har några bra argument för och emot?
Nu ska jag nog gå ut på en promenad med Svea och posta fakturorna som legat och väntat i någon vecka på att bli färdig skrivna, nedstoppade i kuvert och postade. inte bra att de bara ligger. pengarna måste ju komma in ngn stans ifrån!
Speciellt eftersom det inte ens är 2 veckor tills vi åker till Washington! Wihoo!


Kära hantverkare

Kära badrumshantverkare, nu börjar jag blir trött på att vårt badrum aldrig blir klart. Jag tycker det är lite jobbigt att inte kunna tvätta mina händer i det fina nya handfatet. Det står ju där. Är det inte bara att koppla på vatten och vattenlås? Måste det ta över två veckor av väntan på rörmokaren? Vad jag sett har min pappa gjort det några gånger och då borde det inte ta så lång tid för er. Pappa är ju mer en glad amatör vad gäller hantverk än proffs. Även om han har en annan uppfattning om det ;-)
Att tvätta händerna i duschen går ju sisodär för mej. Trots mina långa armar så stänker det alltid lite från duschen på ärmarna på tröjan och har jag riktigt otur så trampar jag i en liten pöl så att sockan blir så där lagom blöt. Ni vet så det blir ett litet märke efter min fot när jag går i hallen.
För mej går det ju men Barnen har inga långa armar utan där ska jag försöka sätta på duschen samtidigt som jag håller i dem, och om jag inte står naken för att duscha så går det inte att tvätta händerna på dem. Om jag inte vill byta alla kläder sen. Barnen får helt enkelt tvätta händerna i köket. Det enda problemet där är att vi endast har en ho. (jag vet att många sa en ho är inget bra, men det har jag tyckt fram till nu) En ho är snyggt men när köket behöver agera badrum kan det ibland uppstå lite problem. För om ngt står i hon så är det inte så fräscht att tvätta av händerna från toabesök över det. Vilket gör att man vill städa undan grejerna i diskhon, men hur gör man det med händer från toabesöket? Jo man måste gå till duschen och försöka sträcka sig så långt det går till blandaren och sätta på vattnet och sen snabbt dra undan armarna. När man sen är ren så gäller det att stänga av kranen, titta på golvet hur långt vattnet kom och sedan böja armen runt strålen och försöka nå blandaren för att stänga av. När det väl är gjort så kan jag städa ur diskhon. Det enda är att när det är klart har Ludde redan hunnit gått och leka. :-/



Tips till småbarnsföräldrar

Grundregel ett:
Sitt inte uppe till ett på natten. Speciellt inte när ni vet att de små vaknar vid strax efter kl sex. Sömn är bra! Det spelar ingen roll att ni tog en powernap på eftermiddagen inte ens att ni tog ännu en under filmen så där så ni vakande lagom till eftertexterna. Att ni kramades på soffan och tittade på ett engelskt talk show program kommer inte göra sömnen längre eller bättre (kanske att kramas kan ge lite bättre sömn) trots att det var ett bra program och att mannen i soffan är underbar att kramas med. Den bästa skulle man kunna kalla honom. Så borde ni gått och lagt er. Morgondagen kommer inte få lika fin soluppgång. barnens skrik och matkladdande kring frukostbordet kommer inte vara lika sött och bara att torka upp. mannens stressande och letande efter nycklar kommer inte vara -åh det är så typiskt honom han är så söt när han irrar omkring. barnens vill inte till dagis, vill inte borsta tänderna, vill inte klä på mej och de tio andra grejerna de inte kommer vilja kommer inte bara vara att le åt och fundera på vem de ärvt all envis och tjurskallighet ifrån. Imorgon krävs många koppar kaffe och ett mantra -idag är en bra dag jag kommer att överleva. Jag har gjort det många sådana dagar förr. En till kommer inte skada!
God natt!


Kaffe med Anna och tårta med mannen

Ikväll kom Anna över. Det är så tråkigt att vi ses så sällan. Hon jobbar alldeles för mkt och på helt fel ort! Karlstad? Hur kul kan det vara? ;-)
Ludde borde ha använt sina handbojor som han visade för Anna och satt fast henne i bordet. ;-)
Nu sitter jag o mannen i soffan och tittar på i love you Philip
Morris. Äter tårta, mandarin och kaffe!
God kväll!


Jobb, lunch hos mor och far

Imorse vaknade jag och Edith vid sju. Vi tassade upp och myste i soffan framför antique roadshow (typ Antikrundan) tänk att Edith gillar sånt lika mkt som jag. Eller så kan hon inte protestera så bra än :-)
Vi gjorde sedan i ordning frukost. Strax när vi var klara vaknade mannen och Ludde.
Efter frukost åkte jag till Carina och jobbade lite. Vi hann inte så mkt eftersom jag, göran och barnen skulle hem till mina föräldrar och äta lunch vid ett.
Vi är fortfarande kvar här. Vi har ätit stek och potatisgratäng, ostkaka och nu väntar kaffe. Vi har även hunnit sova lite i soffan framför filmen upp.
Skööööön söndag!

Världens kladdigaste jordgubbsätare får en puss! (hon har precis kommit upp ur badet :-/ )


Soffa

Ibland är det bra att ha två soffor. Ibland dåligt. Mannen ligger i en. Jag och Svea i den andra! Välj själv om det är bra eller dåligt ;-)


Mat hos Magnus o Anna

Precis hemkommen från adolfsberg. Vi har tillbringat eftermiddagen och kvällen hos Magnus och Anna. Tittat på fotboll (dvs ätit chips för min del) dessutom nicke nyfiken med barnen. Ätit gott. Druckit gott. Pratat massa strunt blandat med allvar. Haft speedade barn. Ludde och Astrid gav järnet sista timmen. Edith slocknade i soffan.
Helt underbart att umgås från kl 16 när man har småbarn. Så mycket bättre än att ses sju och ha ledsna barn som vill sova medan man äter.

Nu ska jag och mannen titta på grosse pointe blank.


Ont i nacken, pippispel och kronjuvelerna

Igår kväll åkte jag och tränade aerobic dance. jag mådde mkt bättre. Hade igen feber och väldigt lite huvudvärk. Tror den lilla huvudvärken var pga den lilla sömnen natten innan. Så trött var jag. men jag kände att om jag skulle orka vara uppe till åtminstone kl 21 så var jag tvungen att träna. Min man skulle på AW med vänner. men mina föräldrar skulle komma hit. Så jag tog tillfället i akt och lät dem vara barnvakt i dryga timmen.
Väl hemkommen blev det till att göra pannkakor till barnen. Vi skulle äta när Göran kom hem. Därefter försöka lugna ner dem för läggdags. Men det börjar bli ett mission impossible. Skrik, gråt, vill inte, näeee (Edith säger så) men tillslut gick min mor in och la sig och läste för dem. One was down. Edith tänkte inte sova. Hon tittade på idol med mormor. Men innan vi skulle äta la jag henne och hon somna. Wihoo.

Vi åt gott. Tittade på idol. Hade trevligt. Jag åkte och handlade vid 21.50. Tack Coop att ni har öppet sent. Bröd, juice mjölk frukosttillbehör till gäster.

Därefter sjönk vi ned i soffan och började titta på kronjuvelerna (då menar jag filmen ;-) ) det tog inte lång tid förrän jag låg med halv öppen mun lite dreglandes och snarkandes. Men jag kom längre in i filmen än ingressen. Säkert 20 min iaf. Usch stackars Göran vilken underbar fru han har ibland :-)

Idag har jag fått så himla ont i nacken av dansen igår. Vi värmde aldrig upp nacken och det känns!!! Kan knappt vrida huvudet. Men det går nog över lika fort det kom.

Nu ska jag och Edith spela pippispel. De fick en herr Nilsson och ett pippispel av sin mormor och morfar igår.
Göran och ludde sover.
Jag och Edith sov innan dem. Här jobbar vi i skift ;-)


Mys

Mys med barnen framför tv:n.


Feber

God morgon!
Igår kväll började jag få lite huvudvärk och mådde illa. Jag tog en Ipren och gick la mej. Sen vaknade jag vid två och frös som bara den. Kände mej febrig. Törstig som jag var gick jag och tog ett glas vatten och ännu en tablett. Tog tempen 38,7. Inte undra på att jag frös. Därefter kunde jag inte somna om. Blev alldeles svettig. Edith sov bredvid mej. Så när jag väl somnat vid fem ville hon ha välling. Allt inplanerat idag kändes som det bara var och stryka. Men icke. Imorse när Göran åkt med barnen till dagis så kunde jag inte somna. Det var bara och hoppa upp. Käka frukost. Dricka en kopp kaffe och en till för feberns skull. :-)
Nu sitter jag på formkliniken med webbdesignern och Carina. Vi måste få ordning på hemsidan. Sen ska jag iväg och byta däck på bilen på Philipsson bil. Efter det ska jag till telenor och skriva över mitt abonnemang på företaget istället.
Så trots febern så är det bara att köra på iofs så känns det inte som jag har feber längre så det var nog världens kortaste influensa. Edith blev ju frisk igår kväll så vi hade väl samma sak.
Bra immunförsvar ;-)


Vänner

Vissa vänner ger så mkt positiv energi.
Jag är så glad för att jag har Cilla och Jossan. Vi träffas visserligen väldigt sällan men det är som om vi fortfarande jobbar ihop och ses dagligen. Jag förstår varför jag trivdes så bra på jobbet. Det var för det första ett kul jobb men dessa två tjejer var toppen och fortfarande är!

Nu är ju jag lyckligt lottad som har så många underbara vänner. Många som funnits med sedan barnsben, andra som kommit in i ens liv senare via jobb, universitet eller via min man.

Barnsbens vänner är det ngt speciellt med för de ser en för den människan man är och varit. De vet oftast varför man reagerar på ett sätt i en situation, de kan ens historia, de känner ens föräldrar och syskon.

Det kan iofs ibland bli jobbigt för eftersom man känt varandra så länge så är det lätt att falla in i - så har du alltid varit, - det där är typiskt dej m.m på ngt sätt är man fortfarande den man var i högstadiet igen.

Att växa och utvecklas som person tror jag är svårt om man inte träffar nya vänner som inte känner till ens bakgrund. För det är där som man får en chans att bli ngn bortom den man alltid varit.

Så tack alla mina underbara vänner. Ni betyder mkt för mej. Oavsett när ni kom in i mitt liv, om ni befinner er här eller många mil bort. Ni alla är fantastiska!


Jag och min lilla sjuka plutta! Glad som alltid!


Sminkad

Smink gör skillnad!
Men jag kan fortfarande se butter ut! ;-)
Men med all rätt. Jag ska hämta Edith på dagis nu. hon har feber! Min plutta!


Toppen schampoo

Eftersom jag fick så flottigt hår när jag var gravid och ammade så har jag de senaste tre åren använd head and shoulders för fett hår. (alltså motverka fett hår, tänker bara på Hassan av schampoo för fett hår :-) ) men nu har jag köpt från ett annat märk för jag tycker mitt hår känns sämre av head and shoulders. Sen är det ngt miljöfarligt ämne i det och det känns inte rätt. Så tillbaka till det nya. Det är för skadat och färgat hår. Det känns riktigt bra än så länge får se om jag vaknar upp som en flottpropp imorn eller om håret kan vara fint i iaf två dagar. Hoppas!

Ikväll ska jag träffa jossan o cilla på bara vara för en kaffe. Ska bli så kul evigheter sen!

Tavlan är såååå snygg btw :-) Kommer upp bild ngn dag!

Jag vet att jag ser jätte deppig ut på bilden. Tänk va färglös man är utan smink :-( vacker utan spackel? Don't think so!


Väntar

Åh jag är så hungrig så jag dör. Hann inte slänga i mej ngn lunch innan jag var tvungen att dra. Men nu sitter jag här i bilen o väntar på tavlan.
Undra om han kommer snart? Eller om soppan på spisen får bytas ut mot en korv med mos på Statoil. Mmm väldigt lockande ;-) får se hur länge jag måste vänta.
Booooring o vänta!


Uppdaterat iPhone o tränat

Tänk va bra att man kan blogga samtidigt som man sitter på toaletten!
Tack Gud för iphonen!
Jag har precis kommit hem från ett Body pump pass. Oj va jag kommer bli stark! ;-) känner faktiskt redan att jag orkar mer. Vilket är kul för då blir jag lite mer motiverad till att träna. Annars är ju jag en danstjej som gillar alla pass med popmusik där man får skutta runt. Men muskler är ju bra att ha har jag hört!
I förmiddags hann jag inget mer än att städa och uppdatera min mobil. Det tog mycket lägre tid än jag räknat med.
Nu ska jag hoppa in i duschen o testa mina nya schampon o balsam så se upp för nu ska håret bli fin fint!

Efter det är det snabbt lunch. Sen hämta min Thorén tavla som Bukowskis ska leverera till Eurostop strax efter tolv. Oj nu är det bråttom!


Klantarsel 2.0

Förut idag skrev jag ett lång inlägg om att jag är ett ännu större klantarsel än vad jag trodde och hur synd det har varit om mej denna höst. Allt strul med badrum, bil och Bolagsverket (de tre b:ena) Ludde råkade dock deletea det så jag hann aldrig publicera det. Efter att jag surat över det och tyckt ännu mer synd om mej beslutade jag mej för att skriva om det senare. Jag har nu ångrat mej. Jag skriver om det ngn annan dag.
Efter att ha sett på uppdrag granskning och nu på kalla fakta kan jag inte annat än tycka att mina problem är skitsaker. Usch va hemska saker som kan hända i detta samhälle. Jag blir så ledsen!


Telenor, organisationsnummer och produktkväll

Nu har jag lärt mej allt om iphonen på telenorbutiken. Jag skulle egentligen ha varit på utvecklingssamtal på dagis men Carina hörde av sig igår och undrade om jag skulle med på utbildning på telenor i nya programvaran för iphone. Det var väldigt lärorikt. Nu är vi experter!

Jag fick mitt organisationsnummer igår, wihoo! Nu har jag äntligen ett aktiebolag: A&G Lunander AB
VD : Anna ;-)

Möte med Fia nu. Mer styrdokument och planera produktkväll för nästa onsdag dvs den 9 nov! Välkomna att komma om ni vill lära er att sköta er hy ordentligt! Bara hör av er så bokar vi upp er

Trevlig onsdag!


Klantarsel

Åh hur dum får man bli. Åkte till dansen i hallsberg för att skaka rumpa men icke. När jag kom fram var det stängt. Höstlov! Så går det när man inte var där sist o inte har koll. :-(
Får skaka rumpa hemma med mannen istället ;-)


Extra leveranser!

Nu har jag förövrigt fått ett till paket med saker till badrummet från onninen. Denna gång var det sex st krokar och två hörnhyllor. Jag har nu fått utöver det jag beställde och betalade en extra toalettpappershållare, två hörnhyllor och sex krokar. Till ett värde av ca 2000 kr. Vet inte riktigt vad de sysslar med. Men det gör inte mej så mkt :-) nu ska badrummet på övervåningen fixas till med :-)


Tänder

Igår kväll ramlade Edith ner från en av våra stolar. Det såg inte så farligt ut. Men när jag lyfte upp henne så sprutade det blod från munnen. Jag antog att hon spräckt läppen. Vi försökte torka bort blodet men det forsade. När det väl slutat så fikade vi. (jag fyllde år igår) När jag lite senare under kvällen busade med Edith så såg jag när hon skrattade att tanden hade flyttat sig. Den hade åkt fram några millimeter och pekar lite framåt som om hon ska hugga ngt. vi fick akuttid till tandläkaren imorse. Inatt fick jag sova bredvid henne för hon var tvungen att sittsova så inte blodet rann ner i halsen på henne. Hos tandläkaren kunde de inte göra ngt. Vi ska tillbaka om två veckor o se om det hänt ngt med tanden. Förhoppningsvis sitter den kvar. Om inte så får hon gå med glugg tills de "riktiga" tänderna kommer. Om inte det värsta har hänt dvs hon slog i så hårt att nästkommande tand blev skadad den med. :-/ då blir det en löstand till framtand. Sådan far sådan dotter! ;-)

Gårdagen spenderades med syster och Samuel på fm. Först en visit hos världens bästa BVC sköterska Anita som gjorde en 18 månaders koll på Edith. De kollade så hon utvecklats ordentligt och tog en spruta. Sen gick vi till hälls på stallbacken och fikade. Karin kom ner på en blixt fika.
Lunch köpte Maria o Samuel från wobbler. Vi käkade hemma hos mej för barnen sov (förskolorna hade stängt igår så mina små terrorister var hemma med mej) min mor kom över och åt med oss.
På eftermiddagen kvällen kom finbesök från washington. Vi tänkte laga ngn god mat men orkade inte. både Johannes o min pappa var här så vi beställde kebabpizza och mumsa i oss. Det var efter det som Edith ramlade. hon blev så glad över chokladbollarna med ljus i att hon glömde allt annat. Undra var hon fått chokladmanin ifrån. ;-)
Oj va mycket mat o fika det blev igår. Tur att jag klippt gräset och städat trädgården nu på fm så jag rört mej lite! Ikväll blir det dans! Wihoo!


RSS 2.0