Smita ifrån jobb för att amma :)

Igår efter att jag hämtar Ludde på lek och buslandet så var det tänkt att vi skulle ha lite vänner över på middag. men jag kände mej lite tung i huvudet som när en förkylning är på gång så vi avbokade kvällens planer. Det fick bli en lugn kväll med barnen. 

Idag vaknade jag pigg så förhoppningsvis var det bara ngt som spökade igår. :-) skönt!

Idag har vi haft en heldag med barnen. Imorse gjorde vi trolldeg och gjorde massa figurer och halsband m.m 
Därefter gick vi till parken. Först lek i lekladan därefter i lekparken. Sen gick vi hela familjen, alla sju, till gröna grodan och åt lunch. 
Nu har vi precis kommit hem. de fyra männen i familjen städar i trädgården vi tre kvinnliga sitter i soffan :) eller fyra om man räknar med vovven. oftast är det trist att amma ibland kan det vara praktiskt ;-) 


Ludde och Edith passar perfekt :) 

Sista skörden för i år

Nu har jag och Edith precis kommit in från trädgården. Vi har klippt bort den sista ruccolasalladen, plockat tomaterna och till Ediths stora förtjusning så hittade vi tre morötter i jorden. 

Margit låg inne och sov så jag tog med mej babyvakten men upptäckte när vi var vid poolen (jag ser in i vårt sovrum där och spjälsängen står där inne) att Margit låg vaken. De såg ut som hon halvgrät iaf gjorde några ljud så jag tittade på babyvakten och såg att den var avstängd :-( tydligen så var det slut på batteri, jag som trodde att den skulle varna lite innan batteriet tog slut. Gör den inte det? Eller hörde jag bara inte det? Det är en Phillips avent (ljusblå, bäst i test råd och rön) 

Edith äter upp morötterna medan jag ammar Margit.



Jord i salladen

Idag lunchade jag och mannen tillsammans med de tre små barnen. Eftersom middag ute tillsammans med barnen senast blev lite jobbig så valde vi McDonalds idag. Ett alternativ som alla med småbarn förstår varför man väljer :) 
Jag var sugen på en sallad och valde därför caesarsallad. En sallad som jag brukar välja på McD. Idag så var den dock inte speciellt god. Det knastrade när jag åt av salladen. Så där så det smakar som om ngn bjuder på en kaka med sandiga vantar ;-)
Jag har dock lite svårigheter med att säga till (måste öva på det) men det har inte mannen. Så han gick fram med salladen. Jag skulle då få en ny. Men efter att de tittat till salladen som de blandar deras sallader av så såg de att det var jord i hela salladen. De får den tydligen färdig sköljd?? Hur de nu kan missa jorden i salladen. jag tackade nej till en ny sallad. Det fick bli en big Mac istället :) inte mej emot!

Våra tre fina små! 



Ny favorit i repris

Idag gjorde jag samma som igår :) tog en promenad med Margit till gröna grodan men idag hade vi inte samma lunchsällskap utan vi mötte upp med Maria och Nova. Efter det gick vi till dagis och hämtade Ludde och Edith. Sen tillbringade vi eftermiddagen i Stadsparken så barnen fick leka lite ihop. Men fy va kallt det var när solen gick i moln. Jag måste verkligen köpa en ny jacka. Jeansjackan är lite kall och min gamla jacka går inte att stänga :-/

Nu på kvällen har vi haft besök av familjen Wall ??? Undra om de heter så nu. Måste kollas upp! 

Imorgon är det föräldraledighetsdag. Vi ska på playdate med dagiskompisar och Alfred o Hanna på förmiddagen. 

På eftermiddagen ska jag, Edith och Margit gå till Ediths kompis nya dagis. Edith saknar en av sina gamla dagiskompisar så mkt. Det känns så märkligt att de kan bli så fästa vid varandra fast de är så små. Men jag har ju kvar min bästa dagiskompis Hanna :) 

Margit favorit sovställning. Ska jag vara orolig när hon vill sova på mage?





Föräldraledig när det är som bäst

Idag har jag njutit av att vara föräldraledig. Eller jag är ju bara föräldraledig på fre-sön eftersom jag fortfarande sköter aktiebolag mån-Tors men eftersom det blir lite kvällar oxå så kan jag ju disponera min tid lite som jag vill. Detta gör att jag kan ta dagar som denna och bara njuta. Så idag mötte jag upp med Karin o Theo samt Sara och Julie. Vi käkade lunch och sedan promenerade runt i Stadsparken med ett stopp i solen på en parkbänk. Det är så skönt och trevligt och bara sitta på en bänk och snacka lite skit. Jag ska definitivt bli en sån där gubbe som sitter på en bänk hela dagarna när jag blir gammal (fast inte gubbe utan tant :) ) 

Margit hoppas jag njöt med av turen i vagnen även om hon klagar emellanåt. Jag önskar att hon kommer bli lite mer glad i vagnen snart! 

Margit i vagnen

Efter vi suttit i solen så gick vi till dagis och hämtade Ludde och Edith. Att promenera hem med tre små kan ta sin tid. Speciellt om vill stanna och leka på alla platser de kan. Det kan vara lite stressande när Margit är arg i vagnen men det gick bra hem ändå trots hennes klagosång i vagnen. 

Edith och Ludde leker i Stadsparken 


Frisyrtips till bebis

Vad ska jag göra med Margits hår? Det börjar bli så långt att det borde lägga sig ner snart men icke det står rakt upp på huvudet. Vår lilla trollunge.

Det börjar även se ut som om hon har färgat håret och fått en utväxt. Det gula håret som Ludde och Edith har kommer nog Margit oxå få. 


Vår lilla glada trollunge


Utsikten för en gravidkvinna



Bild från samma dag då Margit föddes

Förstår ni som inte varit gravida att det blir problem att försöka nå ner till golvet i slutet av graviditeten? Fötterna befinner sig kilometer bort och för att nå dem så behöver du inte endast färdas kilometer ner utan du får även mage stor som en pilatesboll som försöker stoppa dej halvvägs ner. 
Tur att jag har långa armar annars skulle jag inte nåt ned till golvet senaste veckorna av graviditeten. ;-)



Katastrof, lämna aldrig hemmet utan skötväska

Idag åkte vi en sväng upp till marknaden vi karlslund. Eftersom vi bara skulle dit och sedan hem så tog jag inte med skötväskan. Jag plockade bara med mig tre blöjor och våtservetter. Jag hade tänkt att ta med mig babybjörn bärselen men den glömde jag så jag fick bära Margit. Det gick bra att bära henne dock så gick det inte lika bra att inte ha med mig skötväskan. Efter vi varit i karlslund så åkte vi till bishop för att äta middag. För det första så är det kanske inte den briljantaste idén att ta med sig en tre- och femåring samt en en månaders bebis till bishop en söndagkväll innan de ska ha deras quiz (att gå ut och äta överhuvud taget med småbarn är inget att rekommendera :-/ ). För det andra så är det oklokt att inte ha med sig skötväska. Margit brukar aldrig läcka igenom blöjan men självklart ska hon skita ner sig så det läcker big time igenom. Hela bodyn började skifta gul. Göran fick gå till bilen och hämta blöja. Men extrakläder hade jag ju inga till henne. Våtservetterna glömde han i bilen. Jag fick ta med mig Margit in på toan på bishop och den är minimal, ngt skötbord fanns inte. Jag fick lägga ner henne på golvet (så ofräscht) lägga papper på hennes overall och sedan ta av henne kläderna. Sen sköljde jag henne i handfatet. Hon hade ju bajs från fötterna enda upp till axeln. Sen Torkade jag av henne med toapapper ( tror hon hade blivit lite skrämd om jag hållit henne under handtorken) under tiden jag gjorde det så skrek hon som en stucken gris. Ludde och Edith skulle självklart vara med och hjälpa till vilket gjorde det hela lite svettigare. Samt att det kom in en tjej som gick på toa, den toan vi hade tagit toapappersrullen ifrån, oops! Tvätta händerna gjorde hon inte heller, hon blev nog lite stressad av att det låg en naken bebis med bajs högt och lågt inne på golvet. Margit blev iaf ren även golvet som jag torkade av efter röran, så ser ni gula fläckar inne på damtoan på golvet eller vid handfatet så är det nog senap ;-) . 
Lilla Margit överlevde iaf hon fick ha bara blöja på sig i overallen. Sen fick hon äta när vi kom ut till bordet och då blev hon glad igen. Hoppas hon inte får ngt trauma av händelsen, för det fick jag!

Dagens lärdom: Strunta aldrig skötväskan! 

Glad skitunge. :-) 




Men åh

Va sur jag blir nu hade jag skrivit ett inlägg men då kraschar appen när det ska publiceras och inlägget finns inte sparat :-( 
Därför tänker jag inte skriva mer i detta inlägg eftersom jag vill testa att publicera det och se om det går!

Bild från gårdagens lunch




Nya makeup artister

Ludde och Edith fick måla sin pappa i ansiktet idag efter dagis. De lånade två ögonskuggsdosor av mig. En med lila nyanser och en med blåa. Jag måste säga att de är kreativa :-) varför måla ögonskugga på ögonen när man kan måla hals, kinder, panna m.m?
Jag fick oxå agera målarduk men då bara för Edith, Ludde hade tappar intresset då. Margit fick även hon ögonskugga i panna. Jag ammade henne när Edith målade mej och då föll lite ögonskugga ner på henne.

Va tycks?


BVC

Idag fick vi skynda oss iväg till dagis innan jag och Margit skulle till BVC för hennes rutin läkarbesök. De två stora var redan på dagis men de skulle på utflykt idag och Ediths gummistövlar stod kvar hemma. En utflykt till skogen i regn är nog inte lika kul om man inte har sina gummistövlar. Jag såg stövlarna när jag plockade ur vagnen ur bilen. Så det var bara och skynda mig in och hämta Maggie för att ta bilen istället för vagnen. Jag hade bara 25 min på mig då men vi hann. Ludde och Edith lekte inne på dagis så de hann jag inte säga hej till vilket var tur för annars skulle jag nog inte hunnit i tid till BVC. Kom prick 8.45. Margit var inte på så bra humör. Hon var hungrig och arg. Vi vägde, mätte och doktorn tittade hur hon utvecklats. Efter besöket satt jag nog 45 min i väntrummet och ammade. Lite skönt faktiskt finns ju massa tidningar jag kunde läsa.

Vi var och handlade på subway och tog med lunch hem. Mannen kom hem över lunchen.
Efter lunch vilade jag och Margit en stund. Hon sov som en sten jag hann aldrig somna :-(


Trav och kyrkovalet

Nu sitter jag och Margit i bilen och väntar på Ludde, Edith och Göran som är och handlar pizza.
Vi har varit till Travbanan där det var ett jippo så barnen fick åka karusell och rida. Edith tycker så mkt om hästar. Barnens Mormor och självklart morfar var med. Vi åkte hem innan själva travet började medan min pappa stannade kvar. Han tror alltid att han ska bli miljonär när han spelar på trav, än så länge har det inte hänt men hoppet är väl det sista som överger en ;-)
Efter vi varit på travet åkte vi till vallokalen för att rösta. Vi blev positivt överraskade när vi kom dit då det var lång kö. Jag tycker verkligen att man ska rösta om man är med i svenska kyrkan. Jag röster för att jag vill att kyrkan ska vara öppen för alla och anpassa sig efter tiden vi lever i.

Nu kommer pizzan. Lite som förr med bakfyllemat fast igår kväll tillbringade jag och mannen kvällen med att titta på hockey. Dricka vin och äta färska räkor.


Lika som bär?

Eller kanske inte. Men jag tror att Margit är den av barnen som är mest lik mig från när jag var liten. Ögonen ser nästan lite asiatisk ut både på mej och Margit. Munnen är också lik kanske svårt att se på bilden nedan. Sedan har hon ärvt den lååånga pannan (fast det visar väl på intelligensen med högt hårfäste? ;-) ) kalufsen har vi ju iaf lika.

Göran anser dock att Margit är en förfinad version av mej??? Hur mena han då? :-)

Bild på mej från när jag var ca tre månader.


Första lunchen och TV intervju

Idag tog jag mej upp på stan tillsammans med Madde och Maggie. Det var första lunchen uppe på stan med Margit. Vi har varit till naturens hus förut några gånger men aldrig tagit vagnen upp på stan. Vi lunchade på Ingeborgs, lika gott som alltid. Margit uppförde sig bra i vagnen, sov mest vilket var skönt :) hann äta upp all mat utom en tugga då vaknade hon. Madde uppförde sig med bra ;)

Vi gick även förbi Njoy så jag kunde säga upp mitt gymkort. Ska skaffa på Friskis istället. Så jag kan ha med Margit in i vagnen. Jag väntar nog några månader innan jag köper ett nytt kort dock.

Idag var även TV4 nyheterna här och filmade. De ville ha kommentarer angående den bra beläggningen på hotellnätter här i stan och vi har ju haft så bra statistik i sommar så då kom de hit. Det skulle nog sändas ikväll eller imorn. Vi har inte TV4 Örebro så jag får titta på nätet på det.


Bild från i lördags när Edith och morfar åkte sulky på Örebro travet


Leka med maten

Idag gjorde jag i ordning kvällsmaten på förmiddagen. Mannen ska komma hem lite senare idag samt att en gäst ska ha middag så då är det skönt att ha det klart innan Ludde och Edith kommer hem. Det fick bli tikki masala. Jag älskar indiskt. Fick upp ögonen för det när jag var 17 år och vi hade två indiska tjejer som bodde hemma hos oss i tre månader. De lagade väldigt god men stark mat. Under de tre månaderna bad vi även bordsbön innan varje måltid. Det var faktiskt väldigt trevligt. De tog alltid upp aktuella händelser och bad för släktingar och saker som skulle hända. Kanske ska införa det här hemma :)

Tillbaka till maten. Ludde och Edith kan ibland vara lite kinkiga när det gäller kryddig mat därför så kom jag på (efter att för någon månad sen sett en bild på fb där Ediths bästis mamma lagt upp en bild) att jag skulle göra bilder av maten. Edith fick Hello Kitty och Ludde fick ngt som skulle vara en haj men som mer liknar en abborre :)

Snart kommer min mor och far och ska äta kanske ska göra likadana till dem :)



I


Tjejerna hemma idag

Edith är hemma med mej och Margit idag. Hon sov dåligt i natt och kändes varm. Inte febervarm men varmare än hon brukar vara. Vi har varit förskonade ifrån förkylningar och dylikt som återgången till dagis annars brukar kantas av därav fick hon vara hemma idag. I förebyggande syfte.

Vi fick besök av Emma som hade med sig fika och paket till alla tre barn. Så fina sparbössor till Ludde och Edith samt en jätte mysig mobil till Margit. Mobilen får nog vänta med att hängas upp tills Margit flyttat in i Ediths rum.

Det är så toppen att ha en liten bebis nu för det är så många vänner som har en liten eller ska få en liten. Jag ser fram emot alla barnvagnspromenader och alla lattefika på stan ;-) gör inte ni???

Här sover mina två tjejer, lunchvila



Mannen i ett babygym?

Tänk att alla tre barn har ett sådant intresse för ett gym.
Jag köpte här om dagen ett babygym till Margit. Tänkte att hon kanske ville gymma lite i vardagsrummet. Kanske till och med inspirera hennes mor till att använda musklerna. För de har inte använts på över nio månader nu. Det ska bli spännande och se om någon muskel finns kvar.
Gymmet blev en succé dock inte endast för Maggie utan både Ludde och Edith vill med och trängas på den lilla mjuka mattan. Så nu gymmar de tre små för fullt här hemma.
Ja även mannen gymmar en hel del dock inte i babygymmet fast det vore en fantastisk syn, jag ska nog föreslå att han testar det ;-)

Här gymmas det


Att sluta med en drog

Edith har sedan hon var några månader gammal varit beroende, beroende av sin nappflaska. Hon har alltid med sig en. Den behövs om hon är trött, slår sig eller ska sova. Eller lite random så där när hon tittar på tv eller liknande.
För någon vecka sedan så såg jag att hon har överbett. Ett överbett som säkerligen beror på att hon har nappflaskan i munnen titt som tätt. Därför inledde jag och mannen propaganda för att sluta med den. (Storebror har precis fått räls så han har bara ätit flytande i några dagar vilket edith nu tror att man får göra för resten av sitt liv om man använder flaska eller napp för länge)
Tidigare försök med att vänja av flaskan har misslyckats. Mest kanske för att jag tycker att hon gärna ska vilja det själv iaf lite, sen är det ju många barn som har napp tills de blir fyra så jag har inte känt ngn panik över det. Men som sagt med överbett på g så kändes det som om det är i grevens tid vi slutar med den.
Förra veckan fick vi henne att gå med på att sluta använda den dagtid. Endast på kvällen vid läggdags fick hon ha den. Det gick bra. Hon har blivit ledsen några gånger men inget större utbrott.
Vi försökte få henne att gå med på att sluta helt Från början. Om hon gjorde det skulle hon få välja vad hon ville i leksaksaffärn. Först lät hon intresserad men efter lite övervägande sa hon att hon hellre har sin flaska än några leksaker. (Förstå hennes besatthet av flaskan.) Ludde fick dock välja vad han ville. Han har aldrig använt napp eller flaska så det fick bli en leksak för det. Trots att Edith var med i affärn så ville hon inte byta bort flaskan. Hon hittade massa saker hon ville ha men de skulle hon ha när hon slutade med flaskan och då var inte rätt tid enligt henne själv.
Men idag kom dagen endast en vecka efter förra leksaksaffärs besöket då hon bestämde sig för att sluta.
Vi stannade på barnens hus efter att ha sovit över i Hallsberg natten till idag. Målet med stoppet var att köpa ett babygym till Margit. Det fann jag men även Edith fann en låda med två klackskor, två tiaror, lite halsband och örhängen. enligt min mening en låda med dyrt krimskrams som säkert inte håller speciellt länge men hon ville ha det för då skulle hon sluta med nappflaskan. så det var bara och betala och hoppas på det bästa både med krimskramset och slutet på eran med nappflaska.

Krimskramset höll i två minuter. Ringen föll isär direkt. Plast klackskorna höll på att slå ihjäl henne när hon försökte halka runt i dem men glad var lilla damen och sönder är dem inte än.

Dessvärre gick det lika dåligt med flaska n. Hon var glad hela dagen över att hon slutat men sen kom läggdags. Då grät hon hysteriskt och ville ha flaskan. Vi fick henne på andra tankar med läsning, sång och även en kvällsmacka. Men det gick trögt. Det tog över två timmar att få henne att somna. Jag ville inte att hon skulle somna hysterisk så till slut fick jag ligga och hålla om henne. Vi pratade om hästar. Vi ska med morfar och testa att åka sulky imorn på Örebro travet. Det ser hon fram emot. Så då somnade hon någorlunda glad iaf. Så så dåligt kanske det inte var egentligen det tog bara tid. för hon somnade ju utan flaska för första gången i sitt liv. Stort :)

Hur slutade era barn med napp? Bakslag?

Världen gladaste tjej med sitt krimskrams :)


Amma amma

I två dagar nu känns det som jag inte gjort annat än att amma. Och visst är det mysigt men när det blir så mkt så hamnar iaf jag i ngn slags koma. Hjärnan blir helt seg och så blir jag trött. Egentligen så känner jag hur jag jag energi när jag ammar, att jag skulle vilja göra saker, men när jag ammat klart och Margit vilar så blir jag helt handlingsförlamad. Inget blir gjort. De dagar jag inte ammat så mkt så har jag haft energin kvar när hon somnat men som sagt inte när hon haft amningsmaraton. Jag tänker att jag längre fram ska skaffa rutiner för ät och sovdax. En Skalmanklocka men just nu vill jag bara att Maggie äter upp sig ordentligt. Men med rutiner så blir allt lite lättare.

Igår fick jag sällskap av Hanna och Alfred och idag kom Sara, Arvid och Ingrid över det är alltid uppskattat med sällskap när jag "sitter fast" här hemma. Eller sällskap är alltid uppskattat :)

Jag läste föresten ut Livet efter dig idag.
Usch vad jag storgrinade. jag var sådär ledsen så det brände i halsen och tårarna sprutade. Det är en sak som är bra med maratonamningen alla böcker jag hinner läsa.
Har ni några bra bok tips?


Margit ligger i sin spjälsäng med kusin Oscars gamla pyjamas, stod att den var för tre månader men det måste vara en pytteliten 3 månaders bebis som ska ha den. Enligt mej är den inte större än 56 cm. Men de kanske inte är större än 56 cm i Belgien vid tre månader?


Först natten

Igår var vi till mor och far o åt middag. Systra min med familj är hemma över helgen så det gäller att passa på och umgås. Det var väldigt trevligt, jag fick lite myskänslor. Det påminde så mkt om när jag var liten och vi var hemma hos mormor och morfar, den där trygga- och inget annat existerar-känslan.
Ludde och Edith sov över där för idag ska de allesammans på Cirkus. Hade varit kul och följa med men jag tror inte lilla Margit skulle uppskatta cirkusen speciellt mkt. Barnen får berätta om vad de såg istället.

Vi åkte hem vid 21-22 ngn gång. Margit somnade hemma hos mor och far o sov hela vägen hem. Hon vaknade för att äta lite när vi kom hem men sen la jag henne i hennes spjälsäng. Som vi äntligen har ställt upp bredvid vår säng. Ludde och Edith hjälpte mig och bädda o göra fint igår på dagen.
Hon sov inte sin första natt i spjälsängen hela natten i sängen. Hon trivs bäst intill mig just nu men det ändrar sig säkert när vi får mer rutiner på ätandet och sovandet.

Nöjda barn :)


RSS 2.0