Stolta storasyster

Ikväll skrek Margit som en stucken gris. Jag försökte amma henne, vagga henne, sjunga för henne, kramas och byta bölja. Men inget gjorde så hon slutade skrika. Jag tänkte att det kanske var magont, straffet efter att jag åt en hamburgare igår på McDonald's som var väldigt stark (jag skrapade dock bort den starka såsen men det eldade i munnen lite ändå när jag åt) 
Efter en så där 30-40 min kom Edith och tyckte att jag faktiskt skulle ge henne välling (hon får ersättning ibland som Edith kallar välling). Eftersom jag tyckte att det lät som en bra idé så gjorde vi i ordning ersättning. Margit tyckte uppenbarligen det var bra hon med för hon slurpade i sig allt och blev nöjd! Edith blev väldigt stolt när Margit blev glad. Lite så där mallig som hon förtjänade att få vara. Sen att jag sa att hon är världens bästa storasyster ett antal gånger gjorde henne inte mindre stolt. Hon är ju det (kanske att hon kan slåss om den platsen med min storasyster :) ) 


Syskonkärlek

Huset känns tomt

Jaha nu sitter jag här själv i soffan och tittar på hockey, förlängningen. Inte att jag suttit själv hela matchen. Ne då min far hade permiss och var här med min mor. Men han blev trött och ville åka hem (sjukhuset). Och Mannen min är inte hemma han är borta på konferens tror jag. Jag har faktiskt ingen aning om var han är, mer än att han åkte tåg. Jag kanske borde intressera mig mer  :-/

De två små sover, den tredje äter-sover och de två stora är hos kompisar. Det spelar helt enkelt ingen roll att man har fem barn. Det blir tråkig egen-tid ändå! Eller nu ska ja inte vara sån. Det är faktiskt lite skönt att sitta själv men då skulle jag helst titta på en bra chick-flick eller serie som min man inte vill se. Hockey och mannen hör ju ihop. Vem ska annars sitta och veta att de kommer att förlora, bli jätte glad när Örebro gör mål eller sura och svära när motståndarlagen gör mål :-) jaja nog om hockeyn.

Idag har jag iaf varit på utvecklingssamtal för Ludde. Vilken egoboost det är att gå till förskolan och prata om honom. Han är helt enkelt en fantastisk kille på alla sätt inte bara enligt oss :-) 
Imorgon är det tid för Ediths utvecklingssamtal jag hoppas det går lika bra!


Delar av min flock. Hur kan jag känna mej ensam när de är så många ?? :-) 

Nu blir det straffar, spännande! Heja Örebro (eller Sverige som Ludde säger)




Fötter fötter fötter

Så här ser det ut när jag försöker fota mej o Margit tillsammans. 


Först tittar hon på sina fötter


Sen tittar hon på sina fötter 


 
Och sen hör och häpna tittar hon på sina fötter. (Håret är nyduschat på Margit därav det extra fluffet)

Hur ska jag få henne att titta upp när jag försöker få en bild på oss tillsammans??

När slutar bebisar va besatta av sina fötter? Jag har glömt bort. 

Vilse nere i källaren på sjukhuset

Idag fick barnen vara hemma ifrån dagis. Några dagar om året är det stängt för att personalen har utbildningen (tror jag) så då är alla barn hemma. Ludde var dock inte hemma idag utan han följde med sin farmor hem igår kväll och sov över där. Men Edith har varit hemma med mej och Margit samt Lukas o krille som har höstlov. Kändes nästan som en helgdag eftersom vi var hemma nästan alla. 

Vi fick besök idag av Emma o Louie. Vi fick inte bara trevligt sällskap utan även lunch, riktigt lyxigt. 

Det var första gången jag träffade lille Louie, så underbar. Han är bara två och en halv vecka gammal. Lilla plutten. Åtta veckor yngre än Margit som nu är jätte mkt men om sex månader är det inte så mkt längre. Han föddes förövrigt samma dag som min systerdotter Elsa föddes. Vilket gjorde att jag saknar henne ännu mer, jag vill till Bryssel nu!!!

Jag, Edith o Margit gick till sjukhuset efter besöket av Emma och Louie för att hälsa på pappa. Han ligger på rehabavdelning nu. Mycket trevligare än den förra avdelningen rent patientmässigt. Vi satt i deras dagrum och spelade memory. Kul för Edith och lite mer rehab för pappa. Kändes som lite hjärngympa för mej med. 

Edith och morfar spelar memory

Jag vågade mej ner i kulverten under sjukhuset när vi gick hem. I vanliga fall skulle jag aldrig gå där. Jag får hemska bilder från skräckfilmer med mördare som lurar i de långa svarta korridorerna samt att jag tror att jag ska gå vilse och bli fast där nere. (Vi vågade oss tom in i korridoren där det stod kulverten avstängd, det blir närmare hem så) Men nu regnade det så mkt så jag tog klivet utanför min trygghetszon och åkte hiss ner i källaren. Och nu sitter vi i vårt vardagsrum så vi kom ut efter att gått vilse en gång :-/ puh pulsen gick upp lite då. 


Hemma i säkerheten :) 


Magövningar

Det är ju jag i familjen som borde göra magövningar och stärka de inre magmusklerna. Men det är inte jag som tränar utan det är Margit som övar att ligga på mage. Det går riktigt bra i tio minuter ungefär sen vill hon ligga på rygg igen .


Edith instruerar hur man gör


Margit tittar frågande på med dregel/kräks på läppen.


Fem års kalas i dimman

Oj vad denna dag har gått fort. Samtidigt som jag har längtat efter denna stund sen kl 4.45 imorse. Låter kanske lite hemskt att önska att sin sons födelsedag ska gå över snabbt men Margit sov 4-5 timmar igår på em/kvällen så hon vaknade inte förrän vid 18 och sen somnade hon som vanligt runt 21 vilket gjorde att hon var pigg som en mört vid fem imorse. Vi gick inte och la oss heller förrän vid 00.30 för vi hade middagsgäster igår kväll. 
Jag försökte iaf sova bredvid Maggie på morgonen för hon ligger mest glad och sprattlar. Vilket är mkt bättre än att hon skriker men de små sprattlande benen hamnar gärna i min mage och då är det svårt att sova. Sen kom Ludde vid fem oxå och låg o stirrade i taket för att han ville att det skulle vara morgon. Han somnade dock ganska snabbt om bredvid oss men då kom den tredje lille korven som tyckte att när klockan är kvart i sju då går man upp. Där och då ville jag bara sova. för Margit hade precis somnat innan Edith kom, men men det var bara att kliva upp med Edith. 

Till råga på den dåliga sömnen så börjar jag känna mej som om jag kan åka på en dunderförkylning. Ont i kroppen, snorig och nyser hela tiden. Så jag låg o snorade i natt och fick snyta mej stup i ett och huvudet kändes tungt. Förhoppningsvis blir det inte mera utan stannar vid en början till förkylning :) jag förklarar mej helt enkelt frisk tills på måndag! 

Ne hörni ligga här i sängen och skriva ett blogginlägg och klaga över sömnbristen när tre småbarn sover måste ju vara ett av de dummaste drag jag kan göra. Jag borde ju passa på att sova när barnen sover! Så god natt.


Frukost (plättar) på sängen och paketöppning, luddes dag kunde inte ha startat bättre. Delar av min fina familj! 

Vattnet har gått

För fem år sedan så kom jag hem från förlossningen ungefär så här dax. Men jag hade ingen bebis i famnen utan han låg fortfarande i magen. Vattnet hade gått runt kl 22 kvällen den 25 oktober 2008. Jag fick då åka in till förlossningen för en kontroll. Därifrån fick jag sedan åka hem eftersom jag inte hade några värkar. Jag fick en tid för igångsättning den 27 oktober om inte kroppen startat förlossningen av sig självt. Vilket den gjorde. Så Ludde föddes den 26 oktober kl 08.52 för fem år sedan.
(Förlossningsberättelsen kan jag skriva en annan gång, om ni vill läsa den? )
 så imorn blir alltså min lilla kille fem år gammal. Galet vad tiden går fort. Samtidigt som så mkt har hänt på de fem åren. 


Min stora kille 





Mannens födelsedag imorn. Tack för present tipset!

Idag åkte jag och handlat present till mannen efter att jag varit i Karlskoga hos Jossan. Tack vare ett bra tips på mess från en av er som läser bloggen så har jag en väldigt bra present, tack Hanna :) tror min man kommer bli nöjd och glad. Om inte har ja ju tre andra presenter utöver det jag köpte idag så ngt borde väl blir uppskattat. 

Vi ska fira honom med frukost på sängen imornbitti. Ludde och Edith är taggade :) hoppas de inte vaknar allt för tidigt. 



Mina fina män :-) 


Tiden som alltid kommer vara speciell

Tänk att en tid kan fastna så i hjärnan, Ett klockslag. Om jag tittar på en klocka precis när hon är 8.20 så blir jag nostalgisk. Jag drömmer mej bort i någon sekund till när jag var barn och klockan ringde på skolgården för att ringa in alla barn. Kl 8.20 var så viktigt, att alltid komma i tid. Att vi ibland fick springa sista biten på cykelvägen för att vi, jag och Ellinor ( frökensvenskiusa.blogg.se gick inte att länka namnet i appen) hade glömt bort tiden när vi gick i bäcken i skogen får mej att bli lite lycklig. Tänk vilken underbar tid jag hade i skolan. Jag gillade verkligen den. Jag hade lärare som var engagerade i oss barn. Det händer att jag tänker på min lågstadielärare och undrar hur hon har det idag. 
Ja ni det är det som snurrar i mitt huvud när jag vaknar så här sent och ser vad klockan är :)

Nu är det bara och hoppa upp. Idag ska jag o Maggie till Karlskoga en sväng.

Hoppas ni får en bra dag! 


Jag, Edith och Margit (sitter i babybjörnen på min mage) hälsade på hos pappa igår kväll. Pappa som blir bättre och bättre. Heja pappa!


Oktober, födelsedagsmånaden

Oktober är en dyr månad för oss. Av sju familjemedlemmar så fyller fyra av oss år inom 10 dagar (räknar vi med Svea, vår hund, fyller fem av oss år nu men till henne köper jag ju inget dyrt). Sedan fyller svärmor och två kusiner år i oktober. Så oktober är en månad då det äts tårta, handlas födelsedagspresenter och vi träffar släkten var och varannan dag.

Så idag har jag efter lunch med tjejerna gått på stan för att handla presenter till mannen och Ludde. 
Till Ludwig så har vi redan handlat endel men jag ville ha en liten present till. Och till honom är det inte så svårt att handla eftersom han tycker om allt med angry birds, star wars, bilar och lego. Men till min man är det dessto svårare. Vad tror ni han vill ha? 


Två paket som mannen ska få



Tur till Hallsberg, inkvarteringsstatistik och fakturering

Idag tog jag, Margit o Edith sovmorgon. När vi gick upp var Ludde redan på dagis. Mannen hade lämnat honom. Jag Blev lite förvånad när jag klev upp och det var tyst i huset. Eftersom klockan var ganska mkt så skyndade vi oss iväg så vi skulle hinna till frukten på dagis. Jag hade även lite småbråttom för jag skulle till Hallsberg och träffa Fia o Nils på fm. (Lilla Nils är bara tre dagar yngre än Maggie.)
Jag kom ganska sent ändå till Fia för Margit blev så arg i bilen påväg till hbg att jag fick stanna o amma i Ekeby. 
Väl framme bjöds det på bakelser :-) 
Det var mysigt och ses med de små, vi måste bli bättre på att ses!

Efter jag varit hos Fia åkte jag hem till mor o far för att luncha med mor samt få in inkvarteringsrapporter till SCB. Jag har inte fått in en enda sedan maj :-/ (SCB har inte förstått att många använder Mac. Deras system där man lämnar in rapporten fungerar bara med pc??? Så dåligt! därför måste jag låna en pc dator. sitta på biblioteket känns så där ;-) ) men nu är jag ikapp. Maj-september gjorde jag idag.

Nu på kvällen så tog jag o mannen tag i faktureringen, det är så skönt att bli klar med sådant. Det fanns några fakturor som låg och släpade sedan slutet av augusti. När Margit föddes så hade jag inte sådan koll på fakturorna. Vilket jag tycker är helt okej, man kan inte alltid vara duktig flicka. 


Margit körde soffhäng bredvid mig när vi fakturerade :-) för här skickas fakturorna från soffan. Soffan är mitt kontor ;-) (lite dåligt ljus bara)

Jag fick föresten idag en förfrågan om att ha en inspirationsföreläsning på gumelius (nior) i början av november. Vet inte om jag ska ta den. Att ha med Margit är ju risky. Hon kan ju bli ilsk precis när jag ska ha föreläsningen. Men det vore skoj. Får bestämma mej imorn. 

God natt. Nu ska här sovas jag ska bara blåsa ut ljuset först. Margit och min man sover redan på varsin sida om mig. Så mkt kärlek i en säng. :)


Möte om ambassadörskapet, föreläsning virginska skolan

Jag är ambassadör för kvinnligt företagande. Tyvärr har jag dock inte gjort ngn nytta i det nätverket eftersom jag mådde så kasst i våras av graviditeten. O nu efter Margit föddes så har jag fokuserat på att klara av att vara egenföretagare och ha en bebis. Men nu börjar jag komma igång igen med "rutin" på Margit och koll på uthyrningen. Så om 10 dagar ska jag föreläsa på virginska skolan. En föreläsning mest om mig själv egentligen samt lite om arbetsmarknaden och hur man går tillväga att söka jobb, utbildning och starta företag. Det ska bli skoj. Margit får följa med som maskot :) kanske ngn av eleverna som har småsyskon och kan passa henne ;-) 


-snälla kan du passa mej? Jag är oftast snäll! 

Full fart med familjen

Igår var det full fart hela dagen. En dag som tillbringades med familj och ännu mer familj. 
För kvällen avslutades med en födelsedagsfest för mannens mor som fyller 70 år i morgon. Men eftersom det är trevligare att fira en lördagskväll än måndagskväll, om inte trevligare, så är det iaf lättare eftersom alla inte är föräldraledig eller pensionär. Sen blir ju äldsta bonusen 18 år på måndag och det måste ju firas :-)
Vi firade igår hemma hos mannens bror och eftersom vi gärna ville stanna längre än till kl 19 så fick Edith sova middag hemma innan vi åkte dit . Annars så vill hon alltid åka hem vid 19. Hon är väldigt noga med sina sovtider, eller hon har ju inte koll på klockan utan hon är väldigt i kontakt med sina sovkänslor. När hon blir trött då är det sovdax. Ludde däremot kan hålla igång tills han stupar. Därav åkte vi inte hem förrän vid kl 22. Jag vet det låter helt galet att åka hem så tidigt men med småbarn är det sent. 
Jag och Göran fastnade framför tvn och tittade på SNL som inte var slut förrän vid strax efter tolv. Dumt att lägga sig så sent med tre som vill gå upp vid kl 6-7 men men då tog vi en fm i sängen tillsammans alla fem. Det är kvalitetstid med barnen :) bara mysa och spelade angry birds :) (vet inte om det är så mysigt men skoj är det). 

Om en stund kommer Sara och Marcus över. Ska käka senlunch och umgås.

Edith äter rosa pannkakor till frukost med vingar på ryggen :)
 


Nappförsök lyckats! Bebisen somnade med napp.

Efter att fått tips på Facebook från ett gäng rutinerade mammor och en pappa :-) så har det lyckats. Margit har somnat med nappen! Jag tröttade ut henne med en dusch tillsammans med mej, Ludde och Edith och en herrans massa Barbiedockor ( L o E tvättade dockorna i bunkar både kropp och hår, jippie äntligen vill de leka med Barbiedockor ;-) ) sen skrek Margit en stund (3-5 min), då när hon började tröttna så dopade jag nappen i lite strösocker :-) stoppade in nappen men hon skrek lite tills hon fick smak, under tiden la jag henne i min famn och höll hennes mun med napp tätt in till min arm så hon inte kunde spotta ut den. Inte hårt men ändå så den inte kunde trilla ut.

O voliá!

Hon sover med sin napp (Mam 6 mån latex) med nylagd snebena. Får se om det stannar kvar så eller blir tuppkam som vanligt 

Har ni några tips på att få bebis att ta napp?

Hur får jag Margit att ta nappen? Jag blir galen. Jag vill så gärna att hon ska ta napp.

Nu har jag försökt med alla sorters nappar som finns. Latex, silikon, extra tunna, extra tjocka, mjuka, hårda, små och stora och allt annat som finns på marknaden. Jag har till och med beställt två nappsorter som jag inte hittade i Sverige från England. Men inget fungerar. 

Har ni några tips på hur jag får henne att vilja ha napp? Vad som helst. Hjälp!


Så här ilsk ser hon ut när jag ger henne napp. (Tycker den håriga apan på pyjamasen passar min håriga Maggie :-) )

Cellprov o förlossningsjournal

Igår var jag hos min mvc barnmorska. Det var en efterkoll efter förlossningen. Alla går på ett efter besök för att prata om förlossningen, hur man mår idag, gör gynundersökning (om det behövs) och diskutera preventivmedel. För min del var det mesta på det klara vilket gjorde att vi blev klara snabbt. Jag har ju dock inte gjort ngn cellprovs undersökning på de senaste fem-sex åren vilket gjorde att eftersom jag inte behövde göra gynkoll efter förlossning istället kunde göra ett cellprov. På intiativ av min barnmorska vilket var väldigt bra eftersom jag aldrig får tummen ur att boka in ett sådant (behövs inte bokas tom de har drop-in). Men hon berättade att det endast är några få procent som kommer på sin kallelse för cellprov! Är ni sådana som går eller struntar ni i det? 

Jag var så nöjd med mej själv när jag gick att jag tog en springnota :-/ det kostar ju 80 kr. 
Som tur var (eller egentligen otur att jag missade) så hade jag missat min bvc tid för Margit igår så jag fick ny idag vilket gjorde att jag kunde göra rätt för mej idag istället :-) 

Margit vägde hela 5,1 kg och var 59 cm lång. Hon växer så det knakar. 

Igår när jag var på mvc så skrev min barnmorska ut mina förlossningsjournaler åt mig. Jag har länge tänkt att jag ska höra av mej till förlossningen om att jag vill ha dem hemskickade. Men detta var ju smidigare. Spännande läsning och kul att jämföra de tre olika förlossningarna. Med Ludde hade jag etablerade värkar i 6 h med Edith 4h och med Margit 1h 30 min. Det ska nog inte bli ngt mer barn får då kommer hen väl komma i hallen. 


Margit och Svea myser

Hemma hos oss är far min

Ikväll har sjukhuset släppt ut far på permiss. Han är hemma hos oss för att umgås men kanske främst för att titta på fotboll. 
Vår tv är ju lite större än tvn på hans rum och ser man lite dåligt så är ju en stor tv att rekommendera :) 
Sen måste ju den bästa rehabiliteringen vara att komma ut från sjukhuset och komma tillbaka till livet. 

Skönt att ha pappa i soffan hos oss.

Ryska gäster

Ikväll ska vi till Sara och Marcus o äta mat. Eller jag tänkt gå dit alldeles strax. Ska bara hämta barnen på dagis först. 
Det uppstod dock ett problem förut för vi får ryska gäster som kommer ikväll och deras mailkonversation med oss är på ryska så jag tror inte de kan så mkt engelska. Detta gör att jag måste få dem att förstå att de ska ringa när de vill checka in. Min syster kom då på den briljanta idén med Google translate. 

Vad tycks om min ryska? 

Det borde väl gå bra? Eller tror ni translate har skojat med mej så det står ngt helt annat? :-)


Besöka pappa på avd 96

Lill fisen skulle bara få ligga i vagnen medan jag satte upp håret innan vi ska hälsa på pappa. Men medan jag var i badrummet hörde jag henne småpratandes (ja ni som inte haft bebis så menar jag inte att hon pratade utan hon gjorde massa konstiga ljud. Margits favorit ljud är ett väldigt ljust pip. Jag funderar på om hon försöker lära sig prata utan att äldre människor (många äldre hör ju inte hundvisslor eller syrsor) ska höra henne.) efter en stund tystnade "pratet" och när jag kom ut i vardagsrummet så låg hon helt utslagen. 
Hoppas det inte var en tillfällighet utan att hon faktiskt kan somna själv i vagnen i fortsättningen med. 

Nu ska jag bara krångla på henne en mössa sen ska vi traska iväg till pappa. Han mår mkt bättre nu. Vi är så tacksamma och glada över hur fort han tillfrisknar. 


Jag la en använd body vid hennes huvud så hon fick ngn att burra in sig mot, det verkar ha fungerat bra. ( hon sover precis som jag med öppen mun ;-) ) 

Ensam hemma

Eller ensam och ensam är jag ju inte. Jag har mina tre små barn här oxå + en hund. Men mannen min är inte hemma. Han var inte hemma igår kväll heller. När han inte är hemma så blir det inte speciellt mkt matlagning. Jag har de två senaste kvällarna ätit havregrynsgröt till kvällsmat. Nu är det så att jag älskar havregryn så för mej är det ingen fara. Det är egentligen ingen fara för barnen heller eftersom de gillar havregrynsgröt men de var inte hemma igår (de sov hos mormor) så de har iaf bara ätit det en kväll denna helg :) 
Nu tittar jag på film (the help, andra gången jag ser den. Den är ju så bra) dricker Cola och äter choklad. En trevlig kväll själv. 

Barnen lekte igår på vägen hem efter lite lek i parken.



Tjänstehjon

Idag har ju jag de stora barnen hemma från dagis men eftersom jag måste betala lite fakturor och städa så måste jag sysselsätta dem med ngt. De vill väldigt gärna att vi ska leka ngt tillsammans så vi löste det hela med att jag är städare och deras betjänt (vilket man är ändå jämt till sina barn) så jag får städa deras slott (=vårt hus) och betala för deras dyra inköp (=räkningar på tvätt för sängkläder och hemsida leverantören) jag behöver bara klaga lite emellanåt för dem och låtsas vara sur så tycker de det är kul, de två springer runt i utklädningskläder och domderar. 
Så här ser en av min arbetsgivare ut idag ;-) 

Dubbelglädje! pappa är i Örebro och bebis nedkomster

Idag får vi fira dubbelt. Pappa kom hem som han skulle. Han fick komma till infektionsavdelningen på USÖ. Detta eftersom han legat inlagd på sjukhus utomlands. De vill bara se att han inte har någon resistent bakterie. Han själv var väldigt nöjd med resan. Vi var där och hälsade på förut.

Sen har jag blivit moster igen. Moster till en liten flicka. (Som borde kommit några dagar tidigare! Nu vill ja ju ner till Bryssel igen :-/ ! ) lilla tjejen blir bara åtta veckor yngre än sin kusin Margit. 
Sen måste det bli ett grattis till Emma och Tobias som fått en son idag. Många bebisar nu. 
De födde ju på ett lätt datum att komma ihåg 10/10 :) systra mins son är ju född 4/4. Dessa små hjärtans födelsedagar kommer vi lätt komma ihåg! 

Utsikten från systers balkong




Sömntutan

Idag lunchade jag med tjejerna och lillkillen :) som vanligt var vi på gröna grodan (perfekt ställe om man har barnvagn.)
Vi satt från 12 till kl 15.30. Tänk va fort tiden går när man sitter och talar.
Margit sov nästan hela tiden. Hon åt en liten stund sen sov hon fram till nu.
Jag hann tom hämta Ludde och Edith på dagis och gå hem. 
Så kan hon gärna få sova fler gånger :-)

Min sömntuta myser med min sjal.


Pappa kommer hem

Idag fick vi veta att pappa får komma hem. Först sa de bara att han kommer komma hem inom två dygn. Han slipper att flyga ambulansplan eller ens ha en bårplats. De har ordnat så att en sjuksköterska flyger ner och hjälper honom hem på torsdag. Så på eftermiddagen på torsdag bör han vara framme här i Örebro. Det känns bra att han snart är här. Nu får vi hoppas att han kan få en bra rehabilitering och att han blir sitt gamla vanliga jag snart. 

Jag har haft en dag som bara försvann. Lämnade barnen lite senare idag, strax efter kl 10. Kom inte hem förrän vid 11. Därefter ville Margit äta. Sen kom mannen vid 12 vi lagade lunch och umgicks , vid 14.20 somnade jag och Margit. Skulle vila en stund men vaknade vid 16 då jag fick skynda för att hämta barnen. Imorgon ska jag luncha med tjejerna. Det ser jag fram emot.

Så här kan jag ju se att Margit är en liten mini-me. Här är vi precis hemkomna från promenaden från dagis. 


Flyga med barn

Äntligen har vi landat i Stockholm. Vi lämnade Samuel och Marias lägenhet vid 12.30. Egentligen behövde vi inte vara vid flygplatsen förrän vid 15.30. Men Samuel hade en tid att passa och vi behövde ju en barnstol till Margit. Taxibilarna i Bryssel skulle kunna utveckla deras service lite och köpa in babyskydd. Vi kan ju inte vara de första som vill ta oss fram med en bebis i Bryssel. Så därför fick Samuel skjutsa oss så vi kunde låna deras bebisbarnstol.
Vi fördrev tiden på flygplatsen med att äta lunch och titta i butiker och förståss spela angry birds som blivit luddes favorit. 

Både resan mellan Bryssel - Köpenhamn och flyget mellan Köpenhamn -Stockholm gick jätte bra. Jag är faktiskt lite stolt över hur duktiga barnen har varit. Både på resande fot och att vara i storstaden och bara få hänga med. 

Nu sitter vi i bilen på väg till Örebro. Båda barnen slocknade efter 5 min i bilen. Vi får nog ta sovmorgon imorn så de är pigga och glada på dagis för vanligtvis lägger de sig ju 19 när det är dagis dagen efter. 

Förhoppningsvis kommer pappa hem imorgon. Vi vet inget säkert än. Men jag vill gärna ha honom i närheten så vi hoppas. 

Ne nu ska jag försöka blunda en stund. 


Margit och jag myser på flygplanet. Alla blir så charmade av henne. Idag sa en flygvärdinna att hon bara sett asiatiska barn med så mkt hår apropå mitt förr blogginlägg ;-)

Undra vem som har asiatiskt påbrå??

Vad jag vet så är det ingen i släkten som har asiatiskt påbrå. Men Margit ser ut som om hon har det speciellt när hon skrattar och nej vår brevbärare är inte asiat ;-) 

Margit har på sig sin nya tröja som jag köpte igår. En roströd topp från Zara. Lite stor nu men den var i så skönt tyg så jag kunde inte motstå att köpa den till henne.

Dementi angående gårdagens inlägg. Vissa affärer är tydligen öppna på söndagar här numer (synd att jag inte visste det igår kväll). De måste bara ha stängt en dag i veckan. så vissa väljer en annan dag mitt i veckan så de kan ha öppet söndagar. Smart!


Ensamstående mamma

Idag skulle jag köpa iaf en sak. En ska som jag inte fick glömma. Det var blöjor till Margit. Eftersom jag trodde att vi kanske skulle bli kvar här i två-tre nätter så tog jag inte med så många. 

Jag handlade en hel del idag. Det blev en jacka till mej, en till Edith, en till Ludde, jag köpte oxå en väst till Ludde och några tröjor till barnen. Mor och jag handlade även matvaror m.m vi skyndade oss hem till strax efter kl 18 för Samuel och Maria skulle på bio vid 19. Och de behöver ju barnvakt till Oscar då. Hem kom vi farandes. De åkte vi började göra barnen klara för läggdags och då kommer jag på blöjorna. Jag hade bara två kvar. Eftersom allt är stängt på söndagar här. Det är inte som i Sverige öppet dygnet runt ngnstans. Så fick jag klä på Margit igen och springa ner alla trappor och hoppas att affären uppe på avenue Louise var öppen. Vilket den var, hurra! Nu slipper jag låna förstora blöjor av Oscar :)
När jag traskade hem med Margit i babybjörn med en nappflaska i ena handen och ett blöjpaket i andra så tänkte jag på hur skönt det är att ha en partner även när det kommer till småsaker som att handla blöjor! Tack för alla små saker älskade som jag glömmer att du gör! 

Idag mådde pappa så mkt bättre. Det kändes väldigt bra. Förhoppningsvis kommer han bli återställd och bli sitt gamla vanliga jag. 

Margit myser med morfar i sjuksängen. Hade han inte huvudvärk innan så kunde Margit ge honom det ;-) 


Bokat hemresa

Nu har vi iaf bestämt när vi åker hem. De trodde att pappa skulle få komma hem till Sverige i början av nästa vecka. dvs om allt är stabilt över helgen. Så vi åker hem på måndagkväll. 
Vi tittade iofs på biljetter i helgen med för längtar hem efter familjen gör vi ju, men det skiljde 9000 kr på att åka i helgen mot att åka på måndag. Och eftersom det kostade enkelresa ner 13000 kr drygt så skulle min plånbok uppskatta om det inte kostar speciellt mkt att åka hem. Så vi stannar tills måndag. 

Nu när vi ändå stannar över helgen så hoppas jag att syster ska få åka till förlossningen nu under helgen så jag hinner träffa min lilla systerdotter :) hon borde vilja titta ut två veckor tidigt! Tur att hissen inte är lagad än (det sägs ju att gå i trappor kan sätta igång allt :) ) 

Utanför sjukhuset finns en jättestor park som Ludde och Edith gillar att leka i. Den ser ut som en stor borg med massa gångar, kedjor och annat skoj. Det är perfekt för efter att de varit i väntrummet (väntrum i Bryssel verkar alltid vara några sunkiga stolar i korridorer) eller som idag inne hos morfar så har de spring i benen. 


Edith visa oss att hon kunde stå på stenen samtidigt som hon släppte händerna. Hann inte få med det på bild dock.


Fördriva tid i en storstad

För mej är Bryssel shopping. Ett perfekt sätt att fördriva tid. För att besöka pappa får vi bara göra mellan kl 13-14 och 18-19. Sen är det tyvärr inte så att han orkar med speciellt mkt besök heller. Han bara sover. Så vi måste fördriva tiden här i Bryssel. För mej skulle det vara kul att gå i butiker. Inte för att det är så kul att shoppa när jag inte blivit av mer gravidkilona än så en ny garderob får vänta. Men att strosa runt och kika på lite koftor och sånna kläder som inte är så figurnära kunde ha varit skoj. Men det är inte skoj med tre småbarn. Så vi har sammanlagt varit i en butik. Den butiken innehöll visserligen lite kläder. Men vi var där för alla stämplar, klistermärken, pennor och papper m.m. Som sagt vi behöver material som en tre och en femåring kan använda. 

Med pappa börjar det iaf bli stabilare för Idag flyttar de honom till en ny avdelnig där är besökstiderna lite mer generösa. De är från 15-19.30 och det är inte intensiven längre. 
Förhoppningsvis kan de flyga hem honom med antingen en bårplats på ett vanligt flyg eller att det blir ambulansflyg. Jag vill gärna åka hem snart jag saknar familjen därhemma men jag vill inte hem utan att pappa får åka hem samtidigt. Jag antar att vi får reda på mer imorgon. Vi fick aldrig prata med ngn läkare idag utan det blir imorn istället. Så då vet vi förhoppningsvis mer exakt. 

Margit har sovit som en stock nu två dagar i sträck på dagen. Hon hänger på min mage i babybjörnen. Som tur är sover hon på nätterna med. Det är på fm och em en stund som hon vill ligga och titta o mysa. 


Busstund på kvällen på mosters vardagsrumsbord 

Besöka far på intensiven i Bryssel

Idag har vi lika som igår tagit det lugnt hemma hos Maria och Samuel på fm. Maria jobbar, Samuel är ute på ärenden och Oscar är på dagis. Vi ska alldeles strax gå iväg till pappa på sjukhuset. Men eftersom vagnen är lite svår att få med på kollektivtrafikens bussar, spårvagn och Metro så blir det babybjörn för Margit och att använda benen för Ludde och Edith.

Igår gick jag hela vägen med vagnen medan barnen åkte spårvagn men det tänker jag inte göra idag för just nu känns det som om det är tillräckligt jobbigt med att de lagar hissen i Marias hus. Hon bor på femte våningen och det tar lite tid med tre små barn att ta sig upp. 

Hur pappa mår är fortfarande svårt att veta. Han sover mest men de stunder då vi kan väcka honom och prata med honom så verkar han ha koll på läget, så vi håller tummarna att han har en ängelsvakt denna gång med.

Idag ska jag nog inte gå med barnen till väntrummet på intensiven (de får inte träffa sin morfar när han ligger där) för igår hade någon precis gått bort så det var en stor släkt där som grät och grät och det blev lite mkt för barnen. Lite mkt för mej med :-/ 


Två glada barn

Att hinna med flyget och göra provisoriskt pass

Igår gick vårt plan vid 7.05 från Arlanda. Vi hade inte speciellt mkt bagage med oss men vi hade vår bugaboo donkey som dubbelvagn som skulle med. Så i förrgår när vi bestämde att vi skulle boka biljett så ringde jag våra små (barnbutik i Örebro) och frågade om de hade transportväska till vår vagn, och det hade de :) som tur var för jag ville inte släpa med vagnen på planet utan skydd. Känns som om vanliga resväskor kan gå sönder lätt. Vad kan då inte hända med en vagn som är oskyddad? 
Eftersom den var tvungen att checkas in så valde vi att checka in en till väska. 
Vi bestämde att vi skulle åka kl 3 från Örebro ifall det skulle vara vägarbeten eller hända ngt på vägen upp till Arlanda. 
Eftersom Margit inte har ngt pass så fick vi kolla upp om provisoriskt pass. Det gick att ordna på polisstation vid Arlanda. De öppnade vid 6.00 och ett pass skulle inte ta längre än 10-20 min att fixa. Det gjorde att vi inte skulle hinna checka in väskorna om vi inte gjorde det innan kl 6. Väskorna ska vara incheckade 40 min innan avgång. Och om vi inte var först i kö då till passen så skulle det bli väldigt ont om tid. Ja menar även om det tog 10 min så skulle vi in i bilen åka till terminal 5 parkera få med alla barnen till incheck och det kändes som mission impossible även för tidsoptimisten mej ;-) 
Därav lämnade vi dem innan. Vi var vid Arlanda ca 5.20 så jag tog med mig grejerna in i terminal 5 medan mor och barnen väntade i bilen. Jag skyndade mej och kom väl ut till 5.30 Sen åkte vi fel några gånger innan vi hittade till polisen. Vi var först där. De hade inte öppnat än. Barnen hann få i sig lite frukost i bilen och jag hann byta Margits blöja samt amma henne medan vi väntade. När de väl öppnade hade en kille hunnit före mej, eftersom jag väntade i bilen. Som tur var satt det två handläggare och fixade med pass. 
Jag fick dock en surtant som skulle hjälpa mej. Först tyckte hon det var onödigt med pass till Margit, hon verkade inte veta att oavsett ålder måste man ha en gilltig reseid. Det trodde jag att de som jobbar med pass visste?? Sen surade hon över att Margit inte fanns registrerad i Skatteverkets register med namn än. Jag borde helt enkelt ha tagit med pappren från Skatteverket. (Som om jag kunde veta det och om jag nu hade vetat det så blev ju resan väldigt hastigt bokad). Hennes kollega överhörde henne iaf och sa att de kunde skriva ej namngiven flicka i passet. Så det ordnade sig iaf. Därefter fick vi fota Margit. Sen kom frågan när det brast för mej. När ska du åka hem? Och jag svarade vet ej. Hon blev så arg. Jag sa att jag inte visste eftersom min pappa har fått en hjärnblödning och ligger på sjukhus och att jag har ingen aning om hur länge vi måste stanna eftersom det beror på hans tillfrisknande. Hon snörpte lite med munnen och fortsatte sura. Men när hon kom tillbaka så var hon såååå trevlig tror hon hann tänka efter att det kanske inte var så konstigt att vi inte hade ngt pass och att det var akut. Med det sagt tycker jag iaf hon borde byta jobb om hon inte tycker om att hjälpa passlösa människor även om det är pågrund av slarv eller att det blir akut. 
Eftersom det drog ut lite på tiden när hon skulle krångla med allt så var vi inte iväg förrän vid 6.25 och vi skulle hinna parkera bilen, gå igenom säkerhetskollen, hinna gå till gaten som hade sista boarding vid 6.45 :-/ om vi säger så här att hinna parkera (vi valde o-huset kändes inte som vi hade tid med annat :-/ ), hinna gå på toa, genom säkerheten (tur att det inte var så lång kö) och gå till gaten med tre barn på 7 veckor, 3 och 5 år gjorde det lite stressigt. Men vi hann. Vi var där till 6.45 och kom ombord. Puh! Tur att både jag och min mor är bra på att samarbeta och hantera stress. 
Ludde och Edith skötte sig exemplariskt hela resan. De bara sprang med oss utan tjafs, snarare att de var glada och tyckte det var kul. 

Nu ska vi fika med Samuel och Maria sen ska vi iväg till sjukhuset och träffa pappa. Förhoppningsvis så mår han bättre idag.

Margits rosa pass. För 980 kr. Tråkig utgift.



Bryssel hos far

Nu är jag med de tre små och min mor i Bryssel. Vi bokade resan igår kväll. Min far blev sjuk när han var här i helgen och ligger på sjukhus därför blev det en resa lite hastigt och lustigt. 
Men jag berättar mer om det imorn för nu ska jag sova är väldigt trött för vi gick upp kl 2.50 inatt för att hinna med flyg och fixa pass till Margit. 



Margit i Bryssel pyjamasen (köpte den när jag var här i maj, när jag var i v.27) 



RSS 2.0