Shoppstopp o godisstopp

Min man tycker vi ska ha ett shoppinguppehåll i vår. Inga onödiga inköp. Bara planerade :-/ jag tror dock att jag kommer klarar det bra. Allt går väl att motivera som nödvändigt ;-) nej då här ska tänkas för innan ngt handlas. Det svåra kommer bli att ha godisstopp. Vilket är hans andra braiga :) idé. Det känns extremt svårt. Jag som älskar godis. Får se hur det går. Kommer inte lova ngt iaf utan mer skära ned och tänka mej för. Jag behöver ju inte 
handla hem godis.

Men eftersom jag ska shoppstoppa så var jag, mor, syster, Margit och Elsa och shoppade i Vingåker idag. Måste ju avsluta 2013 med lite shopping. Jag handlade lite porslin på ittala outleten. 12 små skålar i swedishgrace och 8 djupa pergola tallrikar samt en stor röd skål. 

Shopping. De djupa och den röda är från mor och far. Jag bytte lite julklappar som de köpt. (En slagborr och en plattång) 


Julafton med släkt och vänner

God dag! Hoppas ni hade en trevlig julafton. Här hemma hos oss var det en mobilfri dag igår, inga sociala medier, inget messande utan vi umgicks här och nu. 

Min syster med familj sov över här så på morgonen åt vi en stor god frukost med tomtegröt.
På fm så kom familjen Fyrpil över. Vi hade tänkt att åka pulka som byttes till lek i parken som i sin tur byttes till röj inomhus. Det spöregna ju här så ut ville vi inte. Vi åt pulled pork till lunch och bytte julklappar. Sedan kom Kicki med sin dotter Hanna över och drack glögg, väldigt trevligt och ses. 
Därefter kom min mor, far och mormor över lagom tills Kalle började. Efter Kalle kom tomten och delade ut julklappar. Barnen blev så glada lika så jag :) vi hade ju världens finaste tomte. Medan vi öppnade julklappar kom Maria och Nova. Tillsammans åt vi sedan ett stort julbord. Första i år för mig. Det var väldigt gott. Även om jag höll mej mest till grönkålspajen, min favorit. 
Vi avslutade middagen med saffrans pannacotta. Mums!

Jag känner mig så tacksam över min familj och vänner. julafton var underbar förutom att Lukas och krille saknades hade de varit här hade det varit perfekt. 


Margit och Margit


Bänkade framför Kalle anka


Mörk och oskarp bild med här är de två nya familjemedlemmarna i likadana klänningar. Elsa och Margit! 

Margit hjälper morfar

Idag var vi först till barnens farmor för lunch och efter det åkte vi till mina föräldrar. Barnen ville hjälpa mormor och morfar att klä deras gran med. De fick lite blodad tand igår när vi klätt våran.

Så efter att vi klätt granen under en hel del stoj. ( Kusin Oscar var med och klädde granen eller snarare körde på häng upp en kula riv ner tre, vilket gjorde det lite svettigt emellanåt för det var bara jag och pappa som passade Margit, Ludde, Edith och Oscar med all julbelysning, gran och kulor. Mor lagade mat och syster med man var och shoppade) Så skulle pappa ställa in timern vilket ändå gick bra men medan han satt och pratade om tider och hur man skulle göra så satt Margit bakom honom och talade massa. Det såg så sött ut


Margit hjälper morfar 


Hon pratar så mkt nu att hon dreglar ner sin body.

Angående julstök...

..så tog vi in och klädde granen idag. Vi fick såga av stammen för att få den lagom hög. Efter lite hjälp av Samuel så blev den någorlunda rak i julgransfoten. Varje år är ju det ett litet meck att få granen att bli rak och inte luta åt endera håll. Men vi lyckades tycker jag. Vi blev iaf inte osams ;-)

Det var min man, Ludde och Edith som köpte granen igår. En väldigt fin gran är det. 

Vi klädde granen samtidigt som vi lyssnade på julmusik. Hela familjen var samlad. Jag älskar verkligen julen, familjens högtid. Jag är så glad över min familj. Nu är det bara snön som saknas för den perfekta julen. Pulkaåkningen på julafton får nog ändras till lek i parken om inte vädernissen har helt fel! Hoppas på det! 

Så här ser vår gran ut, några paket har även smugit sig fram. 


Vi skulle dock behöva bättre belysning i den. Ska nog handla en ny imorn om jag hinner.



Nyckeln hem till tomten hänger i granen


Ekorren ska ju sitta i granen med ;-)

Trevlig helg!



Äntligen har kusinerna kommit och cupcakesen :)

Nu har vi äntligen träffat kusin Elsa. Hon är ju 10 veckor yngre än Margit. Så vi har inte hunnit träffa henne än. Men nu så. De kom i förrgår till Hallsberg. Vi åkte självklart dit direkt. Som vi har längtat. 




De är hos oss i Örebro idag. Nu på dagen kom en fin leverans av cupcakes från heidis cupcakes. Vi fikade upp nästa alla direkt med Heide och familj + syster med familj, super mumsiga och fina cupcakes. Vill ni beställa gå in på heidiscupcakes.blogg.se 



Nu ska vi strax klä granen sen ska vi käka hos Hanna o Johannes. Ska bli trevligt. 

Är ni klara med allt julstök? 

Hur gick det här till sängen har krympt?

Jag och mannen köpte ju ny säng för ett tag sen. En säng av storlek 210 x 210 cm. Vi placerade den i rummet och ojade oss över hur stor en 210 cm säng är. Vi kunde ju vräka ut oss båda två och att sova med tre barn gick ju hur bra som helst för den är ju såååå stor. 


Sänggaveln ser fortfarande ut så här, saknas 8 knappar. Jag har inte köpt tråd ännu.

Jag gjorde ju även en sänggavel till sängen. Den blev hela 210 cm bred. Det var lite bökigt att göra en så lång gavel själv. Vända och vrida den gjordes inte i en handvändning. Men jag blev nöjd ändå. Problemet kom när jag ställde gaveln bakom sängen. Den stack ut en bit. Jag tänkte att hur kunde jag mäta så fel (det måste varit killen på Bauhaus som gjort fel för inte kunde det vara jag ;-) ) men jag lät det gå några dagar. Som om gaveln skulle krympa och bli perfekt. Eller det kanske var de där åtta knapparna som saknade som gjorde den lite bred. Men icke.
Jag tog mej mod till att mäta gaveln här om kvällen. Den var exakt 210 cm. Men det kunde ju inte gå för sängen var smalare. Jag mätte sängen, först en gång, sen en gång till, hämtade Göran och bad han mäta med mej. Men nej sängen är bara 200 cm bred???!! Jag är helt säker på att vi köpte en 210 x 210 cm. Jag kollade för säkerhets skull på hemsidan där vi köpte sängen om det kunde vara så att vi beställt fel (att min hjärna hade fått kortslutning) men de säljer ju inte ens 200 cm breda sängar! Varför är vår säng 200 cm bred?
Jag mailade iaf sängsäljarn igår men jag har inte fått nå svar ännu. Han kanske är lika förvirrad som jag är. 

Synd på sänggaveln för nu måste jag lösa att den är lite för bred. Tips ngn?? 
Såga i den? Göra ny? Härja med säljaren att han får göra en åt mej??

Shoppingen anlände med posten idag



Så här såg det ut i vår hall förut

Tänk vad glad man kan bli av att dhl ringer och vill lämna några paket. Totalt åtta kollin. Jag shoppade ju uppenbarligen en hel del på blackfriday sale. Mest koftor, skor och några väskor. Men även klänning, jeans och lite barnkläder. Som julafton fast drygt två veckor för tidigt :) fast allt kom inte idag, hoppas resten kommer imorn.

Jag gillar att handla där det finns storleken tall (inte tall som i tall-barrträd utan tall som i lång på engelska). För jag kan faktiskt inte förstå att om jag har M som är 181 cm lång och ngn har M som är 165 cm så är det klart att vi har olika långa överkroppar, armar m.m hur ska en kofta då sitta bra på mej och hen?
 
Det blir alltid så att jag har en kofta som jag har på trekvarts på armen eller att jag drar i koftärmen så att sömmen spricker. Men inte nu, hoppas jag, här ska kläderna vårdas ömt. Och inte behövas dras sönder. Bara mannen kan låta bli att torktumla dem.

Lilla Edith fick även hon en klänning som hon själv valt


Det provades friskt och


Inspekterades


 Inspekterade noggrant. 


Hon blev nöjd. Så nöjd att hon ville ha den till föris. Nog för att det är nobelveckan men det vore väl lite att ta i? 





Lagat spetstrosor och varit på eldkvarn konsert



Nej men det är ju inga spetstrosor. Det är ju jag och barnen som har gjort pannkakor. Vi färgade smeten med karamellfärg. Vi kände att vi ville hitta på nå kul i fredags. Egentligen skulle vi ha åkt till lek och buslandet men eftersom det var snöstorm ute så valde vi att stanna inne hela dagen. Och göra pannkakssmet med karamellfärg är ju kul :)

Eller vi var ute en sväng och lekte medan Margit sov i vagnen inne oxå så bara inne var vi inte. Och med lekte så var det jag som fick springa med pulkan med Ludde och Edith i. Bra träning :)

Edith ute i snöstorm (hon som inte alls gillar att vara ute)

På kvällen var vi på eldkvarn. Jag, Göran, krille och en kompis till krille. Jag köpte biljetter i födelsedagspresent till mannen. Konserten var väldigt bra. Så Göran var väldigt glad efteråt.


Självklart stod vi längst fram vid staketet :)


Bygga sänggavel

I tisdags hämtade jag Edith på dagis för hon hade feber men inte mer än 37,7 så nå sjuk var hon inte direkt. Men hon fick iaf stanna hemma från förskolan på onsdagen. Det är ju ett privilegium som man har som egen företagare att jag kan skjuta på saker som ska göras samt att jag faktiskt inte hade så mkt inplanerat mer än nöjen (barnvagnsbio) så då fick hon självklart vara hemma och jag o Maggie ställde in bion. Vi åkte till Marieberg istället för att handla material till en sänggavel. Att ha en 210 cm säng har en nackdel: finns knappt några huvudgavlar i den storleken. Och de som finns kostar typ 10-15 000 kr det hade jag inte lust att betala.
Så vi åkte till Bauhaus och köpte 4,5 x 4,5 stavar samt en spånskiva typ 140 kr. Och jag måste säga fast det är på gränsen till förnedrande så är det bra att spela lite dum för då behöver man inte göra så mkt själv. Jag bad en kille om hjälp, han sågade upp, hämtade och fixade så jag slapp göra ngt mer än betala (fast jag behövde inte ens betala uppsågningskostnaden). Han kan ju bara ha varit hjälpsam för att jag hade med två småbarn kan ju hoppas på det :) kanske var jag som var fördomsfull han var nog bara hjälpsam.


Min lilla hjälpreda som skruvade och borrade.

Efter Bauhaus åkte vi till calletex och handlade tyg. Ett vitt möbeltyg samt knappar som jag klädde om sen.

Vi handlade med lunch från café garden och bjöd Karin o Theo på. Vi ville ju ha lite sällskap när vi kom hem.

Jag snickrade ihop ramen och borrade alla hål igår eftermiddag, klädde alla knappar på kvällen efter mkt svärande angående häftpistolen. Vi kom inte riktigt överens.  
Sen fortsatte jag idag efter jag lämnat barnen på förskolan och min pappa åkt iväg på trav. Han kom hit en stund innan.

 

Ramen med borrhål på baksidan


Skurit hål för knapparna i madrassen som jag använde som kallskum. Hehe kolla golvet :) tur att min man inte var hemma och såg röran.


Work in progress.

Har himlans ont i fingrarna nu efter allt dragande och pillande med knappar, nål och tråd.


Här ser det ju ut som om den är klar. Bara det att jag inte fotat vänster sida då jag inte satt i åtta knappar än. Persienntråden tog slut och jag vill kunna städa undan därav var bästa stället att ställa huvudgavel på bakom sägen :) 

Margit har hejat på mej hela dagen. För det har verkligen tagit fram till för en timma sen att göra huvudgaveln. Då tar ju allt lite längre tid med en bebis med sig men jag hade inte räknat med att det skulle ta så lång tid. Iofs är ju jag tidsoptimist :-) 


Tur jag har en arbetsledare som säger till när jag ska ta paus :) 

Hämtat ny servisen kom hem med en fåtölj

Idag åkte vi till lauritz för att hämta den nya servisen som jag bjöd hem härom kvällen. En koka blå för 24 pers. Är så nöjd med den. Men när vi var där så hittade jag en snygg rosa fåtölj men jag såg ingen lapp på den så jag frågade i kassan och den var inte utlagd än. Men det var en tjej där som ägde den så om jag ville ha den kunde hon sälja den direkt privat till mej :-) så det blev inte bara en servis utan jag kom hem med en fåtölj oxå :) troligtvis en malmsten eller hörlin.


Vår nya servis! 

Vad har hänt?

Helgen blev helt galen. Inte att vi gjorde galna saker för det gjorde vi inte. Vi var på 4-års kalas och sen lämnade jag iaf knappt hemmet. De övriga gjorde det.
 Men vi har lagt på oss en konstig vana (om man kan kalla det vana efter tre ggr?). Vi har sovit så länge på morgonen dvs alla fem så vi har inte ätit frukost förrän vid elva tre dagar i rad. Jag som brukar luncha vid 11.30 varje dag. Helt insane. Jag har nog inte sovit så länge på flera år inte sen innan vi fick Ludde. 

Idag skulle vi ha tittat på adventskalendern på morgonen men vi försov oss. Vi vaknade inte förrän vid 8.15 då Ludde kom och väckte oss. Så vi fick skynda oss som tusan. Tänk att kunna försova sig med tre småbarn. (Hur länge får Ludde kallas småbarn? Han är kanske lite gammal för det?) 
Nu måste det bli rätsida på tiden vi går upp. Det känns som om vi förlorar flera timmar på sömn. Vi hinner ju inget nu på helgen när vi kommer iväg 11.30 mot 8.00. 

Hoppas ni alla haft en bra helg! 


Så här glad har Lilla Margit varit över all sömn (vi smög upp i söndags när övriga sov) 


Jag och Margit tände en brasa på söndags morgonen när vi gick upp. 

RSS 2.0