Pumpasoppa o film

Syster o Samuel gjorde jättegod pumpasoppa till oss förut. Alla gillade den förutom Ludde som var skeptisk! Han åt dock 4 mackor istället. Men han äter inte kanter. han säger "ta bort skalet" :-) så då blir det pytte mackor.


Nu har jag o Göran tittat på something borrowed med kate hudson. Helt okej film. Väldigt amerikansk men ändå bra. Barnen gjorde oss sällskap sista tio minuterna. De sover i samma säng. Vaknar en vaknar den andra. Men det finns inget gulligare än se dem två sova tillsammans. O det är supermysigt o ligga emellan dem o läsa bok.

Imorn är det 18 månaders koll för Edith hos Anita på skebäck. Vaccination :-( det är så jobbigt fast det går bra. Förhoppningsvis är syster o Samuel här så slipper Ludde följa med.

Vi har förövrigt inget vatten imorn mellan 8-12 så nu ska vi fylla flaskor med vatten så vi har tills imorn.

God natt!


Proppmätt

Nu har vi ätit så mycket att jag känner mej orörlig. Världens största brunch avslutades med en äppelpaj o kaffe. Kunde inte vara bättre start på en regnig söndag!
Göran är handlar paket till moi. Hela 27 år imorgon! Grattis till mej.
Edith o jag står utanför. Hon sover i vagnen. En promenad hem sen är välbehövlig. Trots att det är ruggigt o regnigt ute så är det härligt.
I em kommer syster med man. Nice.


Brunch hos Sara o Marcus

Nu ska vi iväg upp på stan. Brunchtime hos Sara o Marcus. Ska bli trevlig. Ska bara klä på oss. Lite mascara. Sen går vi.


Färg

Edith har målat. Sig själv. Bord. Stol. Vagn. Överkast. Spjälsäng. Tack för presenten mormor och morfar!


Badrummet

Badrummet börjar arta sig. Tiden springer iväg. Vet inte hur många veckor som gått o ändå är det inte klart än. Inget vatten i kran. Inga knoppar uppe. Inga hyllor i duschen. Ingen toalettpappershållare. Allt ligger på hög på en pall i badrummet. Hantverkare är ett opålitligt folkslag. Men det visste de flesta redan om. Jag har lärt mig mycket de senaste månaderna. Tack för det badrummet!


Pang


Mys med Ludde

Just nu sitter jag o min lilla prins och tittar på Emil i lönneberga. Det är så mysigt att han har börjat gilla Astrid Lindgren filmerna. Då kan ju även jag gilla att titta på filmerna med honom. Även om hans koncentration ibland svävar iväg till att han ska skjuta sin mor med hans knallpulver pistol som han fick i födelsedagspresent. Men det är mysigt ändå :-)


Middag med familjen

Nu ska vi iväg o käka middag med familjen på pizza hut! Med två småbarn gäller det att välja ställe taktiskt! Inget fancy där man stör övriga gäster utan ngt där maten kommer snabbt och barnen kan ränna omkring lite lagom.
Trevligt ska det bli iaf!
Denna vecka har varit kalas o släkt hela veckan. Underbara oktober!


Dumma blogg.se

Usch va jag blir trött på blogg.se nu har jag skrivit över tre inlägg och alla tre har försvunnit när jag ska skriva rubrik. Så denna gång skrev jag rubriken först. Blir spännande och se om detta inlägg blir kvar.

Tänker faktiskt inte skriva ngt mer nu för jag blir så arg när det försvinner och det orkar jag inte med nu!

Min mans födelsedag igår och Ludde fyller 3 idag!


Sprang på Cilla.

Imorn får ni se mej på lokala nyheterna på TV4. vad jag tycker om att det är bokens dag. Vuxet o bra svar från moi!


Tänderna

Wihoo idag har jag både duschat (ingen bild) och borstat tänderna i vårt nya badrum. Att jag sen fick spotta i köket eftersom vi inte har ngt handfat med blandare än är en annan sak :-/ men det betyder ju att badrummet nästan är klart!!! När det är det ska jag och mannen ha en badrumsfest för er som är intresserade av att komma!

så här allvarlig kan man se ut när man borstar tänderna! ;-)


Barnen sover

Tänk att det kan vara så skönt när barnen sover. Båda var supertrötta nyss så ja la Edith. Ludde la sig själv i soffa o ville höra en saga. När ja läst klart o gick iväg för att göra välling så hade han somnat när ja kom tillbaka, Min sötis.

I morse gick vi upp o bakade frukostbröd och kanelbullar. Barnen mosade bulldeg. Så fort jag vände ryggen till så tog de varsin deg klump.
Efter frukost o när alla bullar var klara tog vi en promenad i det fina höstvädret Benny o Annie, jag, Göran, små kidsen, sveis o Rebecka o Ester.

Väl hemma sen så gjorde jag o Rebecka en ansiktsbehandling. Medan Ester terroriserade Edith ( har man massa matspill på tröjan så får man räkna med att lilla söta grisen försöker äta upp det)

Nu på eftermiddagen har mannens mor, moster, bröder o brorsbarn varit här o käkat. (det kan ha varit en anledning till barnens tidiga däckande, det blir ganska så livligt när kusin är här)

Nu är jag väldigt trött helgen har gått i ett. But still i have to do the bolagsordning! Bara gör't!

Hoppas ni haft en underbar helg!


Pannlampa, macarons (igen) och besök

Jag har Sorterat kylskåp och linneskåp idag, duktiga mej! Har så länge tänkt göra det. Äntligen säger ja bara.

Ja har även varit ordentlig o Färgat ögonbryn o fransar. Är så skönt o göra det. Jag blir annars helt färglös utan smink.

Min Lilla Edith somnade i soffan efter att hon mosat choklad idag kl 17 så hon vaknar säkert alldeles för tidigt imorn men men hon var ju så trött.

Benny o Annie och Karin o Anders kom över idag.
Vi har fikat, ätit underbart god mat, druckit vin, skrattat och pratat massa strunt :-) vi bakade även macarons idag igen men denna gång hallon o vit choklad. Gott!

Karin hade en underbar lösning på att hennes cykel saknade lyse, pannlampa! Hur fiffig får man bli?

God natt!


NA och kalas!

Idag blev ingen produktiv dag. Jag måste verkligen jobba bättre. Idag när vi skulle cykla till dagis så lossnade Luddes stödhjul på cykeln så det var bara och vända o ta bilen istället klockan hann då bli så mkt att jag åkte direkt från dagis upp till Karin. Vi tog en kopp kaffe sedan gick vi till brudspecialisten. Karin testade massa brudklänningar. Hon var lika snygg i alla! (allt klär en skönhet)
Vi fick skynda oss därifrån för allehanda ringde o ville göra intervju idag. O ja hade ju mina döda pelargoner i blomlådorna. Vi köpte med mat från bara vara o så köpte vi med ljung sen åkte vi hem till mej o städa upp på gården. Och sedan inomhus. Under tiden gjorde Karin sparrissoppa. Det hann lagom bli snyggt och den mesta maten i magen innan journalisten kom. Jag hade inte en tanke på att jag skulle bli fotad vilket resulterade i rufsig i håret, svart under ögonen och halv lortig på porträttbilderna, men så kan det gå! Han var hos oss för han ville veta om detaljplan ändringarna som kommun gjort för vårt och grannarnas hus. Så Jag berättade om våra planer för framtiden, vilket ni får läsa om i NA om några veckor kanske.
Efter att han varit här testade Karin mina klänningar. Vi drack kaffe åt tiramisu och macaroner.
Barnen hämtade vi vid fyra därefter åkte vi o hämtade elgitarren till krille och sedan har vi varit på kalas tills nu hemma hos stora barnens mamma. Det var väldigt trevligt. Ludde o Edith hade så kul!
Nu sover Barnen o jag ska laga hemma gjord pizza. Tacoköttfärs o fetaost, goooott.
förhoppninsvis kommer vi hyra ngn bra film o mysa.
Trevlig helg på er alla!


Träna, vongole o brudklänningar

Igår gick dagen i ett.
Lämna barnen.
Handla mat på citygross.
Glömde tiden när jag handlade och upptäckte i köttdisken att kl var 10.20 (hade strosat runt i dryga timmen då ) och jag skulle möta Karin för att träna kl 10.45. Pumpen började inte förrän 11 som tur var. Jag fick skynda mej hem plocka in alla kylvaror. Snabbt på med träningskläder sen till Njoy. Passet gick riktigt bra. Börjar nog bli lite starkare. Karin och jag gick o käka lunch på Bagdad efteråt. Hem o städade uthyrningen. Åka o handla vin + lite som jag inte hann på fm. Tänkte göra spaghetti vongole till min man på kvällen. I affärn ringde NA o ville göra reportage om oss i stadsliv. Får se när det blir. Hämtade barnen. Vi gjorde tiramisu tillsammans. Sen myste vi i soffan framför nalle puh.
Gjorde blodpudding till dem för mannen skulle inte komma hem förrän kl 19 o hjärtmusslor tror ja inte, lite fördomsfullt, att de gillar. Ludde var bara rädd för dem när de låg i en skål. Min mor kom förbi efter jobbet. Vi fick även besök av Madde o Selma vilket var väldigt kul. Selma o Ludde hjälpte mej att göra musslorna. De var så duktiga kockar. Min mor la både Ludde o Edith.
Mamma stannade på mat. Karin o Polly kom även över. Vi åt och drack tills vi var proppmätta.
Det var en bra dag igår inte så produktiv med jobb men det blir idag men först ska ja o Karin till brudspecialisten o prova brudklänningar. Inte jag (jag har mina fem hängandes i garderoben!) utan Karin.


Lussebullar

När katten är borta dansar råttorna på bordet! ;-)
Lussebullefest innan läggdags för barnen och mej o Mona. (Hugo sover)


Killed a deer!

Igår när jag åkte till dansen så pratade jag med min mor i telefon. Som alltid när man pratar med sina föräldrar så blir det en o annan -kör försiktigt, tänk på att det är mkt vilt ute. Vilket jag gör, speciellt utanför järsjö möbler där jag för några år sedan körde på ett rådjur. På väg hem från dansen gick det poliser i diket just pga en viltolycka precis där jag körde på ett för drygt fyra år sedan. Det var en majnatt vid kl 1.30 jag hade jobbat på krogen och körde från Örebro till Hallsberg. Jag skulle sova hos mina föräldrar. Det var alldeles disigt ute. På radion spelades en låt av Mika. jag trallade med i låten när det plötsligt dök upp ett stort rådjur från höger sida o sprang rakt upp mitt framför bilen. Jag försökte tvärnita men det var för nära så jag körde på det med en riktig smäll. Vänster fram på mors bil (som jag lånat :-/ ) blev deformerad. Rådjuret låg på vägen med blod rinnandes ur munnen samtidigt som den stirrade på mej. Jag hann ett otal gånger fundera på hur jag skulle göra om den nu inte var dött. Skulle jag leta reda på fälgkorset o gå ut o dänga det i huvudet på rådjuret? Det vågade jag inte (att jag har jägarexamen och rent teoretiskt inte borde tycka det är så läskigt märktes inte, tur att inte min studiecirkellärare med det bästa tipset om att dra upp strumporna över byxorna för att slippa myror krypandes upp på benen :-) inte fick se min reaktion) jag funderade starkt på att köra över rådjuret och sen backa en gång till över den. Men det kändes inte rätt det heller. Jag beslöt mej för att jag inte behövde göra ngt eftersom den såg stendöd ut! Trots att rådjuret såg stendött ut så vågade jag mej ej ur bilen. Allt pga en musikvideo med queens of the stoneage. Knasigt men sant tänk vad en sketen musikvideo kan göra ;-) (den är förövrigt väldigt bra men ändå) efter en stunda sittandes o stirrandes på den hotfulla (döda) blicken så ringde jag först mina föräldrar och var tvungen att få lite sympati sedan ringde ja snuten och rapporterade in var hur o när jag körde på rådjuret. Eftersök behövdes inte eftersom den var död och nedsläpad i diket. Tack vare en snäll Securitasvakt som stannat och hjälpt mej. Först när han kom vågade jag mej ur bilen :-/ jag är ju kyckling för läskiga filmer men när det även är för musikvideos kanske min fantasi borde lugna ner sig! Det började nog spåra ur här!
Om ngn vill ha en skräckis helg med mej så säg till, jag är den som sitter under täcket med händerna för öronen och säger lalalala!


Utsatt

min lilla älskade tjej blir "utsatt" (som de sa på dagis) av ngn av hennes kompisar på dagis som drar henne i håret. Jag upptäckte det förra veckan då det hängde en lös stor tossa av håret i hennes hår. Hon får allt som oftast tovor i håret vilket gör att det lösa håret satt fast i övriga håret, hmm nu rörde jag till texten men ni förstår nog. Så idag när de sa till på dagis att ngn tycker väldigt mkt om hennes hår och rycker i det allt som oftast vilket gör att de har fått punktmarkera Edith så det inte ska hända igen så kände jag att edith ska inte behöva vara rädd för ngn på dagis så hon har nu blivit klippt. Ingen mer hockeyfrilla.


Tapetserat och köpt duschvägg

Igår impulshandlade jag tapeter till barnens rum. De var så fina och såg ut att passa alldeles utmärkt till djuren som sitter på garderoberna i barnens rum. Sen att tapeten hette djungel var ju perfekt eftersom det är djungeldjur på garderoberna. Jag hämtade upp barnen efter att jag handlat så åkte vi hem o satte upp tapeterna. Att rolla tapetklister gick hem hos Ludde. Sen att det blev klister lite varstans var bara att ta. Vi blev iaf nöjda och det tog bara 2 timmar för oss tre (vilket betyder 1h om man skulle gjort det själv :-) )

Efter tapetseringen så åkte vi till Coop för i ett sista försök finna en duschvägg till badrummet, man vet aldrig sop ;-) har ju det mesta. Men ack så fel vi hade det var bara massa skräp. Och eftersom byggkillarna är här nu så vore det bra om vi kunde hittat en igår. Jag fick därav uppdraget av min älskade att ordna en duschvägg idag (k-rauta o bauhaus hade bara skräp hemma igår) så mitt mål imorse var Beijer och comfort. Beijer hade inget hemma, comfort hade fel grejer hemma men man tager vad man haver så det fick bli fel grejer o göra om dem till rätt. Jag köpte två duschväggar :-/ så använder vi bara en. Kunde pruta ner dem nästan 3000 kr eftersom de varit utställningsexemplar. Ibland är det bra att vara tjej ;-) det fick bli inr julia tror ja de hette, passar perfekt till knoppar, blandare och hörbhyllor som är inr linc 20.

Köpte även med ett vattenlås till avloppet så nu ska det inte lukta skit mer i vårat hus, jippieeeee!

Ikväll efter dansen ska jag duscha i vårt nya badrum :-) finally efter en sisådär 12-13 veckor! (nästa vecka ska blandaren komma så då får vi förhoppningsvis klart det! ) Emma N du är välkommen på en kaffe på toa sen ;-) kaklet är ju ändå från er!

Nu blir det till bauhaus för att hitta en toasits så vi slipper gå upp på övervåningen toa, o aldrig mer potta ;-)


Sov ensamma

I natt har jag o Göran sovit ensamma i vår säng för första gången på snart 3 år. Visst har vi sovit själva förut men endast när barnen har sovit borta hos sin mormor och morfar. I natt sov de tillsammans i sitt rum. Först la jag dem tillsammans i dubbelsängen. Vi kröp ner och läste pricken (ni vet kaninen som blir utmobbad av sin vita kaninfamilj för att han har prickar. Han rymmer o hittar en prickig familj som mobbar lilla vit, den vita kaninen. Familjerna träffas o inser hur dumma de varit o ändrar sig, fint värre)
Ludde somnade som en stock men det gjorde inte Edith. Hon somnade till men Ludde hostade så hon vaknade så till slut hämtade vi in spjälsängen. Den är hennes trygghet. Ska vänja dem att sova i samma rum först innan de får sova i samma säng. Så hon får nog behålla den någon vecka till tills hon vänjer sig med Ludde o dubbelsängen.

Igår tittade jag, Göran o krille på hela två filmer. Först blitz en actionthriller skulle ja tro. Den var bra. Spännande och lagom otäck. Framför allt bra slut. Sedan såg vi Benjamin buttons en drama, den var ju så fin. Somnade ngnstans där i mitten men blev så mobbad av Göran o krille att jag inte kunde sova speciellt länge. Ni som känner mej vet att det inte är att filmer är dåliga som gör att ja somnar. Jag somnar nästan alltid när jag tittar på film, ögonlocken bara tyngs ned tills jag inte kan hålla ögonen öppna. En dålig vana kanske.

Idag blir det till att jobba lite. Och ordna duschvägg.


Möblerat om

Idag har det blivit två lass till tippen med skräp från garaget, min far var här och hjälpte oss vilket var uppskattat av oss alla men framför allt Ludde som är morfar i hasorna mest hela tiden.

Garaget blev tipptopp men framför allt har vi möblerat om i barnens rum och bytt mattor inne i vardagsrummet vilket gjort det så mysigt. Ludde o Edith har nu en 1.70 säng att dela på. Anledning till 1.70 är att det är min mor o fars gamla säng o de hade fått med sig en 90 o en 80 säng från Ikea. Vilket upptäcktes när de bytte ut sängarna :-) , kan ju ana var jag fått min virrighet ifrån :-)
Från och med nu är det ingen spjälsäng för Edith. Den åker till Sara o Marcus för deras lilla knodd. Våra två barnsängar åker till Hallsberg så ska barnen få ett eget rum hos mormor o morfar. Så nu försvinner mitt o systers rum till kidsen. Helt okej men ändå konstigt, vi har ju iofs musikrummet till oss men ändå :-)

Nu har vi "picknick" i barnens rum. Jag har gjort varma mackor åt dem + massa mandariner. Mannen sitter i soffan o läser tidningen. Ikväll blir det benjamin buttons o kebab, för det är vi värda.

Hoppas er helg varit toppen!
Ses i veckan, kanske.


Smitare!

Vissa städar garaget, andra sitter o låtsas kör o popar digilistan!


Städa garaget!

Nu ska här städas i garaget. Om några veckor ska de komma hit o lyfta taket på garaget för vi ska få en våning till på det (idagsläget är det bara en vind ovanpå) vi tänkte få in ett badrum på nedervåningen + två rum på ovanvåningen. Eftersom våra grannar ska bygga ett hus som ska vara vägg i vägg med garaget så tänkte vi passa på att fixa det samtidigt som de bygger. Därav vet vi inte när det ska börjas så lika bra att vara förbered (kors i taket för oss) så vi slipper kasta ner allt i sopsäckar när de står utanför med alla maskiner (annars ett väldigt effektivt sätt att använda sig av när man flyttar, svårt bara att hålla koll på vad man lagt i vilken sopsäck :-) )

Arbetskläder på!

Eftersom garaget ska byggas om så målade vi inte om det i somras (därav den gula färgen)


Macarons, älg och lördagsmys

Idag har vi haft en mysig dag med familjen. Vi skulle egentligen städat garaget men det prioriterades bort för fika med Görans moster Lisbeth, Cykla o handla lördagsgodis med barnen, köpa en nalle puh film + handla allt vi skulle ha till älgen. (lite lördagsgodis till oss med :-) ) sitta i soffan o titta på nalle puh o äta upp godis, popcorn och dricka.

Jag slog även på stort för när Göran gjorde så god middag så gav jag mej på att försöka (notera försöka) göra macarons. Självklart chokladmacarons. De blev okej. Kanske inte de finaste till utseende men smaken är desto bättre.
Älgen blev supergod! Tack igen Fia för älgen!

Köpte med en orange rosbukett till min man med. Bara för att han är underbar!


För er som undrar över badrummet så har jag ringt många arga samtal till badshopen eftersom deras leverans som skulle ta 5-7 dagar är uppe i 2 månader snart på grund av ett antal olika strul. Min leverans skulle nog komma ngn gång nästa vecka? Troligt!
Men men har vi klarat oss på ett badrum sedan början av augusti klarar vi oss nog någon vecka till! :-/

Nu blir det filmmys med mannen! God natt alla!


Sin far upp i dagen?

Imorse putsade ja fönstrena ( de såg för j*vliga ut sedan vi målade om) jag behövde dock inte göra det själv utan fick glatt hjälp av Ludde! Tur att han är lik sin far när det gäller städning fast han är även lika bra på att stöka till som sin far, inte alls prydlig som sin mor ;-)
Nu kan ja även skylla på Ludde om det råkar vara en rand ngnstans på fönstrena :-)


Lägga sig sent = sova länge

Varför kan inte barn sova länge på morgonen även fast de lägger sig sent? Ludde och Edith somnade precis (kl23.50) då borde de ju rent teoretiskt sova till 12 imorgon. Men det är ju en minimal chans att de gör det. De kommer säkert som vanligt vakna kl 7.
De brukar aldrig vara vakna så länge men vi sov en sväng på em eftersom vi skulle till Uffe o Stina. Vi hade väldigt trevligt hos dem och blev bjudna på massa god mat. Kycklingsoppa med gott bröd till o till efterrätt blev det vit chokladmousse ja kan ju inte annat än sakna Hanna o Johannes då!

Idag uträttade även ja o Fia massa med nyttiga saker (mosade dock i mig jätte god kladdkaka) + att det blev en hel del snack om annat men det är det som är toppen med att jobba med en kompis :-) fick även med mej en bit älg därifrån. Jag fick inte göra dillgryta av den det vore o förstöra den enligt styckarens dam så det blir stek i ugn tror jag. har man världens bästa man på matlagning (på det mesta är han bäst för övrigt ;-) ) så behöver man faktiskt inte bry sig.

Vi hann även med att leka en sväng i parken idag!


Underbara bebisar!

Efter att ha vabbat med sjuk Edith i några dagar så tog jag mej en heldag igår tillsammans med Anna o lilla 6 v Nora. Frukost Java. Shoppa present till Ludde. Lunch på hälls. En promenad i parken så trevligt. Fast Det är farligt att träffa så söta små för man kan inte annat än vilja ha en till då :-/ som tur var levde Edith rövare när hon kom hem skrek i säkert 30 min (alltså ilsket skrek) hon var så arg att hon kröp in i garderoben i tvättstugan o vägrade komma ut. Hmm hon har en väldigt stark vilja o är himlans envis, undra var det kommer ifrån :-)
Så ett till barn kommer inte på frågan, tur att så många vänner o familj som ska få och har underbara bebisar som jag kan låna när de är söta o glada o glatt lämna tillbaka när se skriker ;-)

Nu ska jag iväg till Fia. Vi ska skriva lite verksamhetsplaner o några styrsdokument. Ryktesväg hörde jag att de bjuds på kladdkaka, mums.



hur kan det bli så galet? =)


i fredags var vi på hallsbergs marken med barnen så de fick åka lite karuseller. vi var även och sa hej till min mor + att vi köpte lite marknadsgodis. hur kan man inte göra det?

 

efter det så åkte vi hem till mina föräldrar för att lämna av barnen där då mina föräldrar skulle vara barnvakt för jag o göran skulle ut tillsammans med matti. efter att ha mosat en tarragona 150g tillsammans med barnen i soffan framför lite barnprogram så åkte vi in till stan. på vägen hem tänkte vi kanske köpa med en pizza eller ngt eftersom vi inte ätit kvällsmat men jag var så chokladmätt att vi bestämde att vi skulle köpa det vi hemkörning lite senare (inte smart av oss) därefter så gjorde vi oss iordning (med vi menas nog mest jag). Vi drack någon öl + några drinkar. pratade väldigt intimt om livet innan vi träffades m.m så det var en väldigt trevlig stund vi lärde oss en hel del om varandra.
när matti kom tillsammans med hennes blivande resekamrat Marre (vi skulle ha avskedsfest för de ska till indien, i dagsläget känns det bra att hon åker för matti is bad company ;-) )  
det blev många fler drinkar, lite dans, några shots, en daquiri, några fler shots sedan började illamåendet smyga sig på. gå ut på krogen fanns inte på kartan. klockan kanske var tolv ngt så här dags. jag slutade med huvudet i toalettstolen därefter somnade jag. Göran hamnade i soffan med matti o marre där det blev livat värre, matti är verkligen en partybooster =) korten jag har från efter att jag lämnat festen storstilat är magiska, lite för magiska för att visa här =)

men några smakprov kan ni få

  

Görans avslut på festen kan sägas vara en dejavu av min avslutning. ;-)
hur marre o matti kom hem och när har  vi ingen aning om och säkerligen inte de heller. men en sak vet vi att det var en sjudundrans fest och det var till största delen KUL!!!

men om fredagen var KUL var lördagsmorgon HEMSK! vaknade under ett lakan i lukas säng =/ smög ner till vår säng där göran inte låg =) somnade om efter att jag asgarvat åt korten i min kamera. något sa mej att jag var tvungen att titta i den innan jag gick o la mej. efter de bilderna behövde inte jag känna mej så dålig som somnade så tidigt, hahaha.
när göran vaknat så asgarvade vi åt varandra hoppade upp på varsin cykel och försökte hålla illamåendet i schackt sedan åkte vi upp till bara vara för att käka en brakfrukost. det blev kaffe, cola (of course) vatten, stor macka, en crossiant med nutella helt enkel en perfekt frukost.

mannen innan cykeltur
  

därefter masade vi oss till ica, hyrde film, köpte choklad, popcorn och bilar + två stora cola. hur skulle vi annars orka med att åka till stockholm och äta skaldjursbuffé på Grand. Jag måste säga att bakfull och skaldjursbuffé går inte ihop, inte tidigt i bakfyllan. en sisodär kl 16 när vi gjorde oss klara för att åka så kändes det bättre men endast lite bättre. Göran i kostym (supersnygg som alltid) och jag tog en blus och pennkjol + klackar. vi såg nog bättre ut än vi kände oss =)


väl framme på Grand så mötte vi upp med Jens o Monica, Erik och Doro. vi hade en toppen kväll. de är så himla trevliga. skrattade mest hela kvällen. Erik berättade en sann historia som jag fortfarande asgarvar åt bara vid tanken på den. det blev ett antal humrar, havskräftor m.m ostronen hoppade jag över. jag kände mej inte i form för att äta levande djur!

Söndagen spenderades med släkten. middag hos mor o far tillsammans med farfar, min farbror med fru och barn. Jag o Göran höll ganska låg profil. efter middagen så åkte vi till barnens kusin som vi missade födelsedagskalaset för i torsdags. det var trevligt vi blev bjudna på korv o kaffe. barnen levde rövare förutom Edith som var lite hängig. Väl hemma sen på kvällen ordnade jag med lite jobb sedan köpte jag med pizza som vi åt tillsammans med barnen på golvet framför ett barnprogram om tigrar =) en mysig avslutning på en väldigt trevlig helg!

Denna vecka hade jag en hel del och fixa, möte med Rebecka och Kamilla. ornda bolagsordningen och skriva lite styrdokument för både uthyrningen och kliniken. lite av det hinner jag med men Edith är hemma sjuk och Göran har massa möten så han kan inte vara hemma med henne =/ så lite får bli på hold till när edith blir frisk. (sen försöker jag hinna så mkt som möjligt medan hon sover)

Igår hann jag iaf träffa Rebecka för lunch, edith fick följa med. Vi var även till sthlm igår (inte Ludde och Edith de var hos mormor o morfar) jag, Göran, Lukas och Krille var på red hot chili peppers. vi hittade till globen efter en hel del snurrande runt i sthlm city =) jag och göran ska nog inte bli reseguider =)
RHCP var så himla bra. det rekommenderas verkligen att gå o se dem. (de spelar ikväll med)

 

Idag kommer Karin över för lunch, hon skulle surprisea mej med nåt så vi får se vad det blir. jag hoppas hon kommer snart för jag börjar bli hungrig.

uppdatering

så här ser huset ut nu


Ögonfransarna växer =)


Badrummet går sakta men säkert framåt, v 11 eller 12 nu! (Emma N när styr du upp branschen?)


sist och minst : Min lilla Edith svalkar magen när hon har feber =)


-mamma det är något

Igår följde jag med på föräldramötet ändå. vi hade lixom inte tänkt på att det var föräldramöte både på gosan och busan (avdelningarna som ludde o edith går på) samtidigt. Kan ju vara svårt för en person att vara med på båda två samtidigt. även om vi tycker om att ha mycket i görningen så var det lite väl överambitiöst.
det var väldigt trevligt. Jag tycker väldigt mycket om personalen som både ludde o edith har. det känns bra att lämna dem där. (allt "strul" som var med ludde i början är borta) sedan kan man ju ibland undra lite över vad vissa av de andra föräldrarna tänker med. men nu ska vi inte vara sånna.

Idag har vi iaf haft en skön dag, haft möte med arkitekten, tränat pump på lunchen, haft möte med Carina och ordnat upp med marknadsföringen för formkliniken. (nu gäller det bara o få ordning på hemsidan)
sedan hämtade vi barnen som vi har myst med nu på kvällen, att jag sedan gick och kände att vi glömt något försökte jag tränga bort men när jag la ludde kom jag på vad det var - vi hade missat att det var Ludde o Ediths kusins födelsedag. så Grattis Rasmus vi ses förhopningsvis på söndag istället =)

Ludde var så söt när jag la honom. Jag skulle vilja att han började somna själv vilket gjorde att jag sa till honom att jag gick ut och om det var något kunde han ropa. det resulterade i att jag hann gå 15 steg innan han ropade -mamma det är något. när jag då kom in i rummet så så han - det är lejon i skogen (vet inte om han tänkte på god natt alfons åberg där det är ett lejon i garderoben men han fick det till skogen istället) jag sa iaf lika pedagogiskt som alfons pappa att lejon brukar inte finnas i skogen (fast alfons pappa säger självklart i garderoben, det var även Luddes replik ett antal gånger då vi plockade lingon i skogen att vi skulle akta oss för lejonen, min lilla plutt). ludde svarade med att det var för att lejonet var död. vilket fick duga för min del så länge han var nöjd med det. 
när jag sedan kunde gå därifrån så ropade han igen -mamma det är något. när jag kom in till honom så ville han ha en puss o så sa han - mamma du är min bästa kompis kan du ligga här bredvid mej. åhh då kunde ja inte gå ut mer från rummet utan fick lägga mej bredvid honom. han vet redan hur han ska charma mej för att få sin vilja igenom. bådar inte gott för framtiden =)

Nu ska vi iaf gå och lägga oss efter en skön kväll. imorgon så tänkte vi ordna upp lite papper sedan ha filmdag ;-) hoppas på regn. På eftermiddagen så ska vi gå på marken i hallsberg så ludde får åka karusell, hoppas på sol. efter det så blir det utgång med Matti är det någon som vill med så holla! på lördag ska vi upp till sthlm för att gå på grand och äta deras stora skaldjurs buffé, mums!

hoppas ni får en trevlig helg. förhoppningsvis så ses vi! God natt

möte med Fia

Idag har jag varit i hallsberg och haft möte med Fia. Konstigt att ha möte med en kompis och kalla det för jobb. Men det ska bli toppen kul och jobba tillsammans med henne om det nu blir så =) ?
ja menar ta över världen ensam kan jag ju inte, måste ha en partner in crime ;-) eller helst flera om ngn är intresserad?

Ikväll är det föräldramöte på dagis, det låter så seriöst med föräldramöte för barn som går på dagis. Vet ej om jag ska dit lite over kill och gå dit både jag och Göran. men det är ju trevlig och träffa de andra föräldrarna så det skulle väl vara för det.

Nu ska jag in till stan för att käka lunch med mannen. Min mage har kurrat sedan 10 så det är väl behövligt med mat.



Oj vad tiden går (som alltid)

Nu har tiden sprungit iväg så där snabbt igen.
Jag slutade precis innan vi skulle ut förra lördagen.

Vi hade en super kul kväll många gamla goding drinkar och gammal hederlig britney spears ;-) Jag och matti hade dansuppvisning säkert en sisodär 5-10 gånger. Moberg tröttnade efter en stund (dock är hon ju ganska så van sedan förr ;-) ) men Göran tröttnade nog aldrig, han var så nöjd så.
Vi gick till strömpis men där var det kööööööö så vi tänkte att harrys får duga och det gjorde det. Vi dansade mest hela kvällen och drack shots (vems dumma idé det var lämnar vi osagt). Jag och Göran, party poopers som vi är gick hem vid strax efter ett, vilket lämnade matti till att cykla hem själv till oss. Och jag borde ju ha vetat om att det skulle gå mindre bra med hennes lokalsinne. men hem kom hon iaf efter några timmars cyklande, förlåt matti.

 enda bilden jag har från kvällen, perfekt att det var den när vi dricker kaffe. ser väldigt bra ut =) (jag ska bli bättre att få med bilder med mej själv oxå)

Förra veckan kretsade mest kring rosta dagen. Då vi hade lite öppningserbjudande på kliniken. det kom en hel del folk, men de flesta var ju mest bara nyfikna. Vilket jag kan förstå. Jag hoppade in som mannekäng för en modevisning som var för klädmärket SussiLi. Det var väldigt trevligt. Även om jag inte känner mej direkt i toppform för att gå modevisning så hade vi kul. Det ska vara en modevisning på Harrys om några veckor som de vill ha med mej i. det kommer säkert bli kul. Bäst jag ligger i hård träning bara fram tills dess ;-)

bilder från FormKliniken

    

den här helgen som var så vilade vi upp oss lite tillsammans med barnen. Göran blev matförgiftad när han var i sthlm förra torsdagen så han var inte i toppform för helgen. Sushi kan verkligen vara farligt =) så det blev promenader i solen, lek i parken och god mat. (så den där hårt träningen är verkligen inte en dag för tidigt påkommen) Man ska inte köpa jeans i stretch, dom luras bara med en som gör att man tror att det inte är såå farligt tills man sätter på sig de gamla "riktiga" jeansen igen och knappen knappt går att knäppa.

För att följa upp badrummet så är det INTE klart. saknas fortfarande grejer från badshopen/onninen. kom på härom dagen att det inte endast var några hyllor och knoppar som saknas, blandaren saknas ju med för guds skull! dumma dom.
sedan så är det ju det här med att synkronisera jobb mellan hantverkare. det är verkligen brist på ordning och reda i den branschen. Skulle behövas några som styr upp branschen, någon intresserad? rörkrökare hit, elektriker dit, plattsättare här ni förstår.

med företaget går det okej, det är lite kompleteringar som ska in till bolagsverket och jag har inte alls inspiration till att skriva en nybolagsordning så om någon anmäler sig frivillig för att skriva den så go ahead! jag tackar o tar emot.

nu ska jag springa iväg och hämta barnen. de trivs jätte bra på dagis iaf!



o ja jag ska bli bättre på att uppdatera. det händer ju så mkt att det inte borde vara några problem.



RSS 2.0