Dagen blev inte som tänkt

Idag skulle vi inte vara hemma. Men det är vi. Mor och far skulle vara barnvakt men pga omständigheter så gick inte det. Varav vi avbokade vår hotellnatt och stannade hemma med barnen.

Vi blev bjudna på lunch av Hanna och Johannes. De kom hit och lagade lax och potatis. Mums

De var med till parken och gungade o lekte. Vi plockade kastanjer och kottar. Skatter som ludde kallar det! Undertiden sov min pappa på vår soffa. Han mådde illa. Hoppas han inte har kräksjukan! Vill inte ha det till påsk. För tre år sedan spenderades påsken med att kräkas. Inte i år!!!

Hanna och johannes stannade även kvar nu på kvällen och tittade på film. En Nicolas cage film. Thriller. Helt okej.

Men jag måste bara säga att Ingen svit kan ngnsin slå vårt hem. Jag trivs så himla bra hemma med familjen. Hanna och Johannes räknas snart in där ;-)

Även om sovmorgonen som skulle varit imorn skulle varit trevlig så är borta bra men hemma bäst!.

Jag kanske ska förhandla lite med mannen om en sovmorgon Imorgon :-)
Bäst att masa mej till soffan!

Alla på gungställningen.


Påskpyntande Ludde

Min lilla kille är så exalterad över att påskdekorera. Kottarna måste ligga bredvid varandra eftersom de är kompisar. De kan dessutom prata och agerar kompisar till Ludde. Fjädrarna är alldeles för få. (vilket jag håller med om, vi hittade bara en förpackning hemma) han skulle nog kunna spendera flera timmar framför påskriset.

Edith däremot är sjuk. Hon ligger och sover. Hon var med och hämtade riset och plockade tussilago. Men mer orkade hon inte. Vet inte vad hon har mer än att hon är slut som artist och lite varm. Kan ju vara vattenkoppor eftersom det har gått på dagis i några veckor. Vi får se imornbitti.

Hoppas ni får en trevlig fredagskväll.

Jag ska förhoppningsvis få min man att vilja se let's Dance med mej :-)

Heja Hallsbergs dansarna!

https://cdn1.cdnme.se/cdn/7-2/2370134/images/2012/pic_196200520.jpg" class="image">

https://cdn1.cdnme.se/cdn/7-2/2370134/images/2012/pic_196200529.jpg" class="image">


Nätverkande och lathet

Idag är jag lat. Så där bekväm av mig att jag gjorde en knut i håret idag igen. Perfekt. Ville inte duscha håret idag eftersom det sliter att tvätta håret varje dag. Så jag hade inte mkt till alternativ när jag valde dagens frisyr. Det fick helt enkelt bli gårdagens idag igen :-)

Idag var jag dessutom iväg på ett nätverks möte där knut passade perfekt så där lite business :-). Blev medbjuden av en vän på lunchmötet. Jag måste säga att människor i grupp kan förvåna mig. Det var trevligt och så. Det var det. Väldigt blandad skara folk, då endast en från varje yrkeskategori får finnas med. Det ska inte vara ngn konkurrens medlemmarna emellan. Men jag vet inte om det var för mej. Det tål att tänkas på. Möjligt att jag inte kan döma efter endast ett tillfälle. Men som sagt människor i grupp. Det är ngt speciellt. Det kändes lite så där som en skolklass. Vissa kanske inte blir äldre än 15? Shargongen (vet inte om det stavas så?) var lite sexistisk för min smak. Oj va pretto jag låter men jag tycker faktiskt att det var det.

Det var kanske bara denna gång?

Vi hade iaf trevligt utöver det och jag kan förstå poängen med att vara med i sådana nätverk. Make money! Kontakter är det bästa i företagsvärlden så jag ska inte säga aldrig för saker och ting ändras :-)

Hoppas ni får en trevlig helg!

The lazy one ;-)


Längst in i skåpet ligger gamla mackan

När jag skulle ta fram färgen till kottarna som vi skulle måla hittade jag en oinbjuden gäst i garderoben. En gäst som verkade ha legat där i några veckor. En gammal skinksmörgås som jag antar att ngn av de två små lagt där. (jag hoppas verkligen inte det var Göran. Även om han är virrig i ibland)

Vi slängde iaf mackan och målade kottarna. De ska hänga i påskriset. Kommer bli så fint. Barnen blev väldigt stolta och jag med. De blandade färg hej vilt. Tur att vi hunnit städat och gjort klart innan mannen kommer hem ;-)


K1 och behrnska sviten

Nu har jag precis kommit hem från lunch på K1. Caesar sallad. Väldigt god. Jag älskar ju romansallad. Gott Gott. Petade bort de flesta av brödbitarna och tog endast lite dressing dock. Gjorde inte speciellt mkt. Det var gott ändå.

Angående receptet på müslin ska jag höra med Åsa. Så det inte är hennes überhemliga gammelmormors mors recept. Så hon blir ledsen att det finns på min lilla blogg iofs kanske de inte hade müsli på den tiden men ändå :-)

Idag bokade jag in mej och mannen till behrnska sviten på behrn hotell på lördag. Vi ska ha en mysig kväll han och jag. Ut och käka o förlusta oss :-) ser väldigt mkt fram emot det. Mest kanske söndags fm då man kan äta frukost lääääänge och läsa tidningen ifred men lördags kvällen ska inte gå av för hackor heller ;-)

Dagen till ära har jag gjort en stram knut i nacken. Känner mej så ordning gjord så. Ja menar då gör det väl inget att man har en eller två fläckar från barnens kladd på tröjan och byxorna ;-) ?


Världens godaste müsli + extra kilon som ska bort!

Igår träffade jag min kostexperter/PT. Hon ska få ordning på mina matvanor :-/ inget mer godisvräkande eller bullar i massor. Kan vara på tiden eftersom vågen visade 4 kg mer än den borde. Och då borde jag egentligen ligga en sisodär 8 kg ner. Så det är mitt mål.

Jag såg ett tips på Facebook om att vrida tillbaka vågen 5 kg samtidigt som klockan. Det kändes väldigt väldigt fiffigt. Jag övervägde det starkt men då kan det bli så jobbig höst om jag måste ställa tillbaka vågen 5 kg då tänk va lite pepparkakor, lussebullar och annat gott som inte skulle få slinka ner då. :-) eller får man behålla kilominskningen men inte klocktiden?

Vi kollade iaf muskelmassan och fettprocenten igår. Och ja må säga att siffrorna var allt annat än smickrande. Men men vi har lite att jobba med då ;-) för i det stora hela är vikten inte det viktigaste utan att minska fettprocenten och öka muskelmassan.

Eftersom jag nu ska ha ordentlig koll i tre veckor och skriva matdagbok varje dag så började jag kvällen med att storhandla igår. En herrans massa nyttiga saker. Ganska likt det jag brukar handla måste jag säga förutom att godiset saknades och brödet. Jag ska hålla mej ifrån bröd i några veckor. Känns svårare än godiset faktiskt. Men det går. Fast med min billighetsmani så är det grymt störande att godiset inte kostar mer än 2.95 kr hg nu. Dumma påsk!

Jag handlade iaf massa ingredienser för att göra en müsli. Som jag gjorde igår kväll. Världens godaste måste jag säga. Åsas recept var så bra. Tur att jag gjorde två omgångar så jag har för några veckor :-)

Så nu ska ni få följa min kamp mot de där extra kilona. Nu ska jag ju igång och träna igen förkylning och allt är borta, wihoo!

Ni får hålla lite koll på mej föresten. Jag kommer kanske behöva det ;-)

https://cdn2.cdnme.se/cdn/7-2/2370134/images/2012/pic_196006640.jpg" class="image">


lika som bär

För er som undgått det så är det här mina två små barn.
Ludwig och Edith.
Bilden är tagen oktober 2010
Ludde är född oktober -08. Edith är född april -10. de är alltså snart 3 ½ år och 2 år. Som ni ser är de lika som bär. Vet inte om det är jag eller mannen som har väldigt dominanta gener som gör att de blir så lika eller hur det nu går till. Jag var kanske inte den mest uppmärksamma på naturkunskapslektionen om hur gener dominerar och inte dominerar det enda jag kommer ihåg var mutationerna av majs och det kanske inte är samma sak som småbarn =)
Lika är iaf mina barn. (om ngn besitter stor kunskap i ämnet så får ni gärna lämna en kommentar eller två på ämnet så ni kan allmänbilda mina läsare lite mer än jag kan =) )
Jag tycker dock att det går i våger hur lika de är varandra. ibland kan de vara så himla lika och ibland sjukt olika. Hur är era barn, ser ni likheter? olikheter?
Här är Ludde snart två år. precis så gammal som Edith är idag. ser ni hur lika de är?
de har helt olika personligheter dock. även om Edith helst skulle vilja göra allt som Ludde gör och härmar honom i allt så skiner det igenom hur olika de är när något går emot dem eller i deras bestämthet.
Edith måste vara den mest bestämda lilla dam som finns medan Ludde ändrar sig från ena sekunden till den andra. lite små schizo precis som sin mamma ;-) Ludde är mest glad och ser på världen lite så där att den bara snurrar runt och man inte behöver bry sig så mycket (i min värld kallas det dumglad men mannen blir lite sur på mig när jag kallar vår son dumglad men han är det ;-)  vilket kan vara en fin egenskap)
Edith är mycket mer uppmärksam och intresserad på allt som sker omkring henne och hon försöker att komma ihåg och lära sig saker. lite mer allvarsam än Ludde. Dramaqueen priset delar de dock på tillsammans med sin mor ;-)
Edith sex månader gammal.
Nu är det ju inte dock ngn jätte stor skillnad utan de är två glada skruttar som tycker om att leka tillsammans med varandra (vilket jag tycker är underbart) att komma till dagis och se dem sitta på sandboxen och prata med varandra eller när jag kom igår satt de uppe på klätterställningen och målade med penslar och vatten tillsammans. det är underbart!
En mormor till ett av barnen som går med Edith hämtade sitt barnbarn igår på dagis när jag hämtade Ludde och Edith. Hon vände sig till mig utan att veta att jag var deras mor och sa att de måste vara syskon för så lika barn hade hon inte sett förr. Hon log lite när hon såg/förstod att det var mina barn.
Mina två älsklingar!

Bild från min systers bröllop juni-11

Så pissed på mej själv, ryanair och Google chrome

Jaha nu har jag bokat en biljett till Bryssel i onödan. Inte att jag inte ska dit för det ska jag. Jag ska ju bli moster och vill självklart träffa den lilla krabaten. Så till den 13 april har vi bokat varsin biljett jag och mannen. Eller jag har ju två nu för jag har bokat en i Anna Lu. Känner ni ngn som heter så kan hon få en tur och retur bryssel!

Jag bokade med Ryan och de har ju ingen sida längre där man får kontrollera så alla uppgifter är rätt ifyllda (det hade de förr) och jag som använde mej av Google chromes ifyllnings funktion och tittade inte så det blev rätt! Hmm i'm so stupid. Men men man lär sig av sina misstag och det man inte har i huvudet får man antingen ha i benen eller i mitt fall i plånboken :-(

Dumma dumma mej! Men jag längtar till Bryssel nu!

Ska krama om mannen nu som fick ut för att jag blev arg på mej själv, Ryan och Google! Inte nådig ilska!

God natt!


Så här kände jag mej när jag upptäckte misstaget!


I väntan på trummis

Efter dagis åkte jag och barnen för att hämta upp Lukas som var och spelade trummor. Vi kom lite tidigt så vi satt i bilen och pratade om dagen som varit. Då vevade Ludde ner fönstret på bilen och lyssnade på trummorna som hördes ut till vägen. Han satte sen på sig mina solglasögon och satt och diggade. Så himlarns söt var han. Han gav sedan solbrillerna till Edith som oxå skulle va cool enligt Ludde. Ibland undrar man var de får allt ifrån. Pluttarna!

https://cdn2.cdnme.se/cdn/7-2/2370134/images/2012/pic_195797090.jpg">https://cdn1.cdnme.se/cdn/7-2/2370134/images/2012/pic_195797090.jpg" class="image">

https://cdn1.cdnme.se/cdn/7-2/2370134/images/2012/pic_195797353.jpg" class="image">


I väntan på trummis

Efter dagis åkte jag och barnen för att hämta upp Lukas som var och spelade trummor. Vi kom lite tidigt så vi satt i bilen och pratade om dagen som varit. Då vevade Ludde ner fönstret på bilen och lyssnade på trummorna som hördes ut till vägen. Han satte sen på sig mina solglasögon och satt och diggade. Så himlarns söt var han. Han gav sedan solbrillerna till Edith som oxå skulle va cool enligt Ludde. Ibland undrar man var de får allt ifrån. Pluttarna!

https://cdn2.cdnme.se/cdn/7-2/2370134/images/2012/pic_195797090.jpg">https://cdn1.cdnme.se/cdn/7-2/2370134/images/2012/pic_195797090.jpg" class="image">

https://cdn1.cdnme.se/cdn/7-2/2370134/images/2012/pic_195797353.jpg" class="image">


Bra smak

Lilla Arvid har bra smak vad gäller skötväska. Han ligger på golvet och spanar in min sampleväska. Hans mor måste ju införskaffa en sen när leveransen kommer i mitten av april. :-)


Bröllopsdagen

Idag är det ett år sedan jag och min man gifte oss. tänk att ett år redan har gått. helt galet.

för ett år sedan stod vi i förmaken till kyrkan. (kl är nu 14.55 när jag skriver) Klockorna ringde klockan 15 och Yirumas river flows in you började spelas på pianot. Det var en underbar känsla i kroppen att stå där med mannen jag älskar och vill leva mitt liv med. De som gift sig (hoppas jag)  kan säkert känna igen känslan som pirrade runt i kroppen. alla vi älskar och håller kära satt och väntade på att vi skulle komma in. Inmarschen gick på skakiga ben. en och en annan glädjetår rann oxå ned på kinden när vi gick in. och vad jag såg var det inte bara vi som grät ;-)
När jag sitter här och tänker tillbaka på dagen blir jag alldeles lycklig. jag är det till vardags med men minnet av bröllopet är så fint. Vi kunde inte ha haft ett bättre bröllop. Allt bara flöt på så där som det ska göra och var det ngt som inte gjorde det så kommer jag inte ihåg det =)
ett år efter bröllopet är jag mer kär än jag var för ett år sedan och då var jag inte lite kär. Vi är helt enkelt ett sånt där par (i vissas omgivning jobbigt par i andras underbart par) som älskar varandra mer och mer för tiden som går.
grattis till mej och mannen. första året ska ju vara värst, kan det verkligen bli bättre än vad vårt först år varit?

Frukost vid rävgången


Bakom mina solglasögon

Kan ja ha min ögonfluss :-/

Skönt att det är fint väder då känns det naturligt att ha dem på utan att se ut som om jag försöker va cool :-)

Sitter i bilen på väg från Hallsberg. Har hämtat en spegel, min gamla hallbyrå och mina tavlor.

Har även med tre Picasso kebabsallad mums. The best :-)


Ögonfluss deluxe

Dumma ögonfluss blir bara värre. Kan knappt se något.

Som tur är tog min man en sväng förbi Apoteket ikväll efter sitt möte och räddade mej med ngn gul salva och ögondroppar. Här ska flussen bekämpas :-)

Min förhoppning är att vara frisk imorn!


Väntar och väntar

Här sitter jag snorig och ögonflussig utanför min mans jobb och väntar på att få bilnyckeln så jag kan åka och handla. Men han vägrar att svara när jag ringer (jag vet att han säkert sitter i ett viktigt möten men ändå ;-) ) tur att det är fint väder så jag kan njuta av solen under tiden.


Engelsk tant

Vad jag minns var inte jag klädd som en engelsk tant när jag var liten men efter att jag och barnen inventerat en banankartong med mina och min systers gamla skor får jag nog tänka om :-)

Edith vägrar ha några andra skor på sig nu. :-/

För er som undrar har jag inte bloggat på länge för vårt internet är nere och det fungerar inte att ladda upp bilder via 3G :-( därav har jag inte velat blogga. Nu sitter jag hemma hos Hanna och Johannes och lånar deras nätverk för att betala leveratörer, skicka fakturor och bokföra samt att blogga :-) förhoppningsvis har vi nät om någon/några dagar!


Hipster

Min egen lilla hipster dricker mjölk spontant ur tomatsåsburken. :-)


Miljonär

Nu har jag spelat i varje lopp och precis som min pappa trott att jag är miljonär inför varje lopp. Tyvärr är så inte fallet. Vi har dock inte gått så mkt minus utan fått tillbaka det vi satsat.

Mor har vunnit en fin bukett blommor för att hon gissade rätt vinnare.

Vi har iaf ätit ganska god mat. Haft trevligt sällskap vid bordet och druckit varsin öl.

Allt som allt en trevlig kväll.

Trots min dubbelbokning så min man fick ordna upp min virrighet. Thank god for him! Visste ni inte det så kan jag berätta det nu. Det finns ingen bättre än min man!

Travhäst målad på goodiebag :-)


Skatteverket och trav

Idag har jag och min praktikant varit på Skatteverket och utbildat oss om aktiebolag. Moms, vinstutdelning, deklaration, arbetsgivare m.m det var lärorikt och lite tråkigt :-)

Vi har även handlat, städat och tvättat de vanliga sysslorna. Jag var även och handlade en resesäng på våra små till uthyrningen. Vår resesäng har svärmor hemma hos sig. Jag hann även byta några ord med Emma vilket är trevligt. Veckorna tycks springa iväg.

Just nu är jag på väg till travet i Örebro. Det är tjejkväll. Ska bli trevligt. Jag och mamma :-)

Hann med att baka en citronmaräng paj. Det är ju så gott. Ska jag ut och förlusta mej måste barnen och mannen hemma få ngt gott. ;-)

Hoppas ni får en trevlig fredags kväll!


Målat och tapetserat älgtapet!

Dagen har ägnats åt renovering och förbättring av uthyrningsrum samt vår utbyggnad.

Jag och praktikant har målat trappen i smedjan, gjort rent avlopp och ac, handlat gardiner, gardinstänger och mörkläggningsgardiner. Vi hittade även ett matbord på fyndavdelningen för hela 199 kr. Vilket kap. Sen åt vi självklart lunch på Ikea :-)

På em har jag tapetserat vårt sovrum. Har bara en vägg kvar. Tycker själv att det blir riktigt snyggt. Jag är så nöjd med valet av tapeter :-)

Imorn ska byggarna slå ut väggen mellan utbyggnaden och huset. Wihoo!!!

Nu är ska de bara installera elen, måla taket, slå ut väggen och bygga in elskåpet. Sen kan vi flytta ut sovrummet.

Sovrummet med älgtapeten (om ni kan se älgen?) :-) färgerna blir lite fel eftersom vi inte har ngn bra lampa i rummet.


Praktikant och jag

Idag har jag och praktikant gått igenom grunderna i bokföring, vi har skickat fakturor, städat och målat. Så effektiva så. Till och med städat undan det som var kvar på gården sedan städningen i söndags (städning genererar alltid mer städning i form av krattor, spadar, tomma jordsäckar m.m), tränat ett core pass, tvättat fyra maskiner, lagat lunch och inventerat ett av fyra rum.

Imorn blir det till banken eftersom vi inte hann igår ( hängde utanför parkhallen i adolfsberg i en timma istället sommarjobbsanledning till hänget) åka och handla på ikea. En sväng till snabbgross och mera målning. Vi sysselsätter oss.

Förövrigt fick Edith med sig Ninni idag. Ska följa Johannas råd. Ingen vällingflaska hemma dagtid, på dagis en med i nödfall sedan sakta trappa ned. Bra idé hoppas Edith går med på den.


Sluta med sin besatthet

Min dotter är besatt. Alla ni som känner henne vet att hon alltid har järnkoll på var hennes vällingflaska är. Antingen i munnen, under armen eller slängd ngn stans nära tillhands. Hon har den så ofta att den får heta Ninni. Namnet uppkom av de andra dagisbarnen som trodde att hon sa Ninni till flaskan det hon dock försökte säga var välling. Bara det att hon tror att det heter nälling för så säger Ludde och därav lät det nog som om hon namngett flaskan till Ninni. Så nu heter den det. Hennes Ninni är tyvärr inte speciellt trevlig och dessvärre lätt att tappa bort. Det är inte så att vi endast har en flaska. Nene vi har tiden åter tusen flaskor. Eller snarare vi har köpt tusen åter tusen flaskor för de tycks få fötter. (vi borde bli sponsrade av nam, man eller vad de nu heter) så förtillfället har vi nog en sisodär 5 flaskor hemma vara. Säkert sju av dem är snodda från mina föräldrar :-/

Nu går inte Edith endast runt och suger på flaskan utan hon har börjar bita på napparna vilket gör det väldigt kostsamt. Två nya nappar kostar ca 50 kr och hon äter upp en om dagen. Så vi (eller snarare jag i affekt i morse) sa att hon skulle sluta med den dumma Ninni. Så till dagis fick hon inte ta med den. Nu var det slut! Ninni får sova tillsammans med henne men inte umgås på dagen. Så än så länge gick det någorlunda bra. Lite arg (hon är nå kopiöst bestämd den damen) men det fungerade. Trodde jag!

När jag hämtade henne på dagis så var det inte så glada dagisfröknar jag pratade med. Edith hade varit tvärarg över sin Ninni. Varpå hon hade skrikit och gråtit tills hon spytt två gånger om. :-/ hmm... De ville inte att hon skulle vara utan sin Ninni imorn. Undra varför? Jag kanske inte borde ge vika för vad Edith och personalen vill men vet ni vad? Jag tror inte hon kommer vara sex år och fortfarande vilja ha Ninni med sig. (även om jag känner ngn som inte ville sluta med vare sig napp eller välling i hög ålder ;-) )

Så imorn blir det Ninni som följer med Edith på dagis!


Svärmor

Efter en förmiddag med städning tillsammans med min praktikant :-) i know jag har en praktikant att köra med. Guld ju. Ne då nu är jag en väldigt snäll arbetsgivare. Så vi har träning inlagt på arbetstid. De ni försök förhandla fram det :-) vi ska upp till banken efter träningen och sen käka lunch. Vilket jag antar att jag bjuder på. :)

Efter lunch måste vi promenera lite för att smälta maten sen ska vi hem och göra schema för hans tid tillsammans med mej. Vad vi ska hinna med och vad han vill lära sig!

Det blir iaf bokföringens grunder, utbildning på Skatteverket, städning, tvättning, göra frukost kanske en och annan hämta på dagis ;-) m.m det kommer bli två bra veckor!

Nu ska jag ut och springa medans krille är på gymmet. Jag har mina nya springskor som jag fick av svärmor igår :-) vet inte om det var en hint för att jag borde röra mej mer, haha. Ne då vi har samma storlek vilket är toppen för hon har god smak när det gäller skor. Så igår fick jag ett par som hon egentligen tänkt lämna tillbaka. Så snällt så!

Nu ska här springas, jag har alltid önskat mej ett par skor som springer av sig självt kanske dessa kan det. Vi får se!


Att leva med två dårar

Så här går det när man lämnar två familjemedlemmar med vattenfärgen oövervakade.

Jag är iaf inte den konstigaste i min familj. Poor children!


Städa går'n

Nu är vi ute i solen och äter korvlunch. Har städat på gården och åkt rutschkana och gungat. En välförtjänt korv med bröd i solen :-)


Trött tjej..

..på makaber bild.

Jag tycker hon ser mindre levande ut på denna bild. Hon tvär somnade i soffan när vi tittade på en mora träsk film. Jätte trött efter badandet. Hallsbergs bad är verkligen så bra. Mkt bättre än de i Örebro.


Tips till alla som vill göra en karriär inom musikbranschen. bli barnmusiker!. Klarade Mora träsk det. är det ju som om jag utan sångröst skulle klara det :-)


Tuttar i badhuset

Nu är vi på väg till Hallsberg för att bada. Bara en sisodär 20 min sena :-/ stackars Uffe och Olle får vänta en stund på oss. Jag fick leta järnet efter en bikini som var lite mer täckande. Hade glömt min,som jag brukar ha, hos mina föräldrar. Så det fick bli en sporttopp istället. Här ska inga bröst titta fram i badhuset. (med två barn klängandes är det svårt att hålla alla delar på plats.) Nu var dock min mor och far så snälla att de ska möta upp oss utanför badhuset och ge mej min bikiniöverdel. Ringde och beklagade mej lite :-/ snälla föräldrar är det inte alla som har så jag är väldigt tacksam över mina!

Ludde har slutat med nattblöja inatt föresten. Han bestämde sig igår när vi var på Coop. Han behövde inga blöjor för han skulle sluta med det. Sagt och gjort nu är han helt blöjfri. Vår stora kille.

Ha en trevlig dag!


Byta PT

Nu på fm har jag haft ett toppen möte. Gjort en ansiktsbehandling och bokat ny PT. För visst måste det vara fel på min förra PT. Inte var det mej det var fel på :-/ Ne då jag tror bara att det är bättre att anlita en PT/dietist som har egna barn dvs varit gravid förstår hur det är med sömnen och att tiden kanske inte alltid finns där. Men nu ni ska det bli andra bullar.

Ikväll hade jag tänkt tapetsera men de verkar inte bli klara. Så det blir middag med mor, far, Hanna och Johannes.

Men först kommer Anna, Nora, Karina och Vincent över. Trevligt värre.

Nu ska jag iväg och handla ngt att fika på :-)


Bebismys!

Torsdags träningen hann jag med idag. Tillochmed en bastu efteråt. Så skönt. Det bästa var dock tjejerna som gjorde mej sällskap. Jag gjorde allt för att de inte skulle märka att jag satt och lyssnade på dem (hålla mej för skratt var svårt). Deras diskussion om att de sett via hemnet att folk har bastu i badrummen, vilket var så fel bastun ska ju vara i källaren! Eller i garaget?!?? Den diskussionen var galen.
Eller hur fettsnålt man måste äta. Crème fraîche eller grädde i sås var inte att tänka på. Det som fungerade var kvarg. Det kunde man även blanda med fun light smakade som yoghurt???
Ngn som har, Törs, Vill Testa. berätta gärna hur det smakade för det låter inte gott. Den diskussionen var ännu värre men underhållande.

Efter träning fick jag god linssoppa hos Anna och Nora. Sara och Arvid gjorde oss sällskap. Bebismys!

Lille Arvid somnade av alla intryck av babygymmet


Snälla sjuksköterska

Hjälp jag är vilse på sjukhuset. Jag är helt enkelt sämst. Va helt säker på att m-huset var L-huset. Hur förvirrad får man bli. Finally vid rätt hiss :-) bara en halv timma sen :-/


Den där grisskära...

...Det är jag! :-) Peace out för mej!
Ska hoppa in i duschen och känner mej oerhört duktig som åkte iväg på spinningen :-) o ja så töntigt lycklig är jag. (göran säger att jag är så olik mej på många bilder men denna är ju jag upp idagen ;-) )

Tomatsoppa står på spisen (fryst i mikron) ska bara duscha sen ska det bli lunch!

Ska iväg till sjukhuset efter lunch och hälsa på världens bästa farfar, free det handla för att göra hemmagjord pizza sen ska barnen hämtas.

Tänk att denna dag som börja så segt kan avslutas så bra :-)


Latmasken

Idag borde jag gå till gymmet på lunch. Men jag har ingen som helst motivation. Skulle helst inte gör ngt idag. Jag tror att det är sömnbristen som gör mig sååå omotiverad till allt. (min man skulle inte kalla det sömnbrist för mej för allt är värre för honom dvs han vaknar mer på natten än jag men han är ju inte i behov av lika mkt sömn som jag :-). )

Idag står bokföring på schemat samt att gå till banken. Och det vore ju perfekt att gå till banken först sen till gymmet. Tror att det är lunchspinning, åh så trist det låter. men i em/kväll kommer Madde och matte så då kan jag inte gå och träna (som om jag velat gjort det annars ;-) bra ursäkt) får se om det blir så perfekt så jag går till gymmet eller vad som händer. En långpromenad i solen med Wilma låter ju trevligare.

Hoppas ni får en bra dag

På väg hem från dagis. SOL!!!


Besök av Guds barn

Nyss kom det två tjejer och plingade på. Wilma blev tokig först, de avbröt hennes sömn i solen. Jag kan förstå var ilskan kom ifrån om än lite överdriven. När hon lugnat ned sig gick jag och öppnade. Där stod två tjejer. Min första tanke var NEJ! Har jag missat en bokning, finns ngt rum ledig och hur ska jag hålla masken nu. Men icke det var inga gäster. Puh! Det var från jehovas??? Tänka sig att de ville komma till mig och ge mej svar på livets frågor. Det är helt enkelt bara att bläddra i sin egen bibel (undra i vilken flyttkartong hemma hos mina föräldrar den kan vara, för visst fick vi en när vi konfirmerade oss?)
Så om ngn vill veta,
Vad är meningen med livet?
Vad händer när man dör?
Kan man träffa de döda igen?
Finns det en Gud som bryr sig om oss?
Lyssnar Gud verkligen till böner?
Kommer krig och lidande att försvinna?
Så har jag svaren! Äntligen! Bara hör av er ska jag meddela var de står och hur de ska tolkas!

De stannade inte på kaffe de försökte inte ens. De var faktiskt mer intresserade av det blåa grannhuset än att informera mej om jehovas. Hmm... De kanske bara körde jehovas manövern för att våga ringa på! Tål att funderas över!

Le facit (franskt uttal)


Att sova mellan två små natterrorister

I natt så kom Ludde och Edith övertassandes till vår säng. Först Ludde. När han kom smet Göran till Luddes säng. (den skurken) Efter ngn timme kom Edith. Så där låg jag inklämd mellan korv 1 och korv 2.

Båda två tycker om att ligga så tätt de bara kan. Och att ha en på vardera sida det säger kanske allt. Jag kunde inte vända mig om åt ngt håll. Men jag vet det är såååå mysigt i kanske 20 min sen börjar det skava, lakanet ligger fel, får ont i ryggen, kudden skulle behövas fluffas till eller det värsta av allt armen somnar. Då blir det lätt panik. Jag försöker knuffa iväg dem utan att väcka ngn. Men det är ju som och försöka att spara godispåsen (GÅR INTE, och inte bara mitt fel utan min man har ingen karaktär heller när det kort till godis :-/)

Ludde har dessutom en tendens till att prata på natten där han kräver svar. Annars säger han -men hallå mamma! Så när han spontant kl 3, kl 4 och kl 5 säger -mamma jag älskar dej (vilket nog är det finaste ngn kan säga, speciellt ens barn) så vill han ha till svar -jag älskar dej. Annars kommer -men hallå mamma.

Nu är det ju inte bara Ludde som har ngt konstigt för sig på natten/morgonen. Utan hans lillasyster tycker att hon ska peka ut mina kroppsdelar en sisodär kl5.30. Börjar med -hår. Så drar hon händerna genom mitt hår (går an) sen kommer -öga. (mindre trevligt men jag blundar ju iaf) efter det -näsa (går bra) men sen kommer -mun (det går inte bra, hon petar in ett finger i mun( jag sover så där osött med öppen mun, tror att jag inte kan andas annars) och det kittlas ngt fruktansvärt med hennes småprinskorvar när de nuddar läppen och sen in i munnen, fruktansvärt!) så då vaknar jag till och vill men får inte somna om för damen. Så imorse pallrade vi oss upp vid sex (jag är död då, behöver mina åtta timmar minst utan avbrott med kärleksförklaringar av Ludde)

Vi satte (la) oss helt enkelt och tittade på Ediths favorit of all times Robin Hood! Hon är besatt!
Edith glad. hennes mor ögon små som russin och ville bara sova! Barnen ska sova fram till sju!

Hur får ni era barn att somna om på morgonen? Har ni natterrorister som jag?



Angående toalettlektyr

Jag skulle vilja påstå att jag är
Väldigt postmodernistisk. Så där så jag alltid gör ngt samtidigt som ngt annat. Kanske inte är speciellt smart för själen eller kroppen. Samtidigt som jag gillar att vara effektiv. Känslan av att snabbt hinna med massa saker och helst göra det samtidigt. Detta innebär att när jag sitter framför dator för att bokföra, betala räkninar, svara på mail och andra saker som ska göras så gör jag det helst samtidigt. Gärna med tvn på. Spotify på. Tvättmaskin och diskmaskin igång. Detta innebär även att jag oftast bloggar samtidigt som jag nattar barnen eller som nu sitter på toaletten. :-/ toaletten behöver alltså ingen hemmets veckotidning som jag påstod imorse, inte när jag alltid har mobilen med mej.

Var ska jag nu placera hemmets veckotidning? Kanske så där lite tjusigt på soffbordet som i inredningstidningar när man lägger fina tidskrifter och viktiga böcker framme så man ska se lite intellektuell ut! Passar en hemmets där? :-)

Stora funderingar på toaletten ;-)


Finmiddag

När barnens pappa kommer hem från Madrid blir det fin middag.
Korv med bröd :-)


Tantvarning?

Hämta in NA och sedan surprise en hemmets veckotidning. Mor har bjudit mig på en prenumeration. Här ska det finnas toalettlektyr framöver ;-)


Skön slappar söndag

Tänk att det var så länge sen jag var ute på krogen att det kändes lite konstigt att vara där. Vilken köttmarknad. Hade totalt glömt bort det. Men kul hade vi. Det blev tillslut bara jag och Anna som gick ut. De andra hade olika anledningar att inte följa med ut. Jessica var redan där, hon smet tidigare från festen för att gå ut och skaka rumpan. Vi kom inte dit förrän till kvart i ett. Vi hade så kul innan så det blev en timmes dansande på ritz. Nu är jag dock väldigt taggad på att gå ut igen. Jag är sämst på bakfylla blir alltid festsugen när jag är bakfull.

Idag har jag haft en skön slappar dag. Tog sovmorgon till elva. Gick upp och åt frukost. Hanna och Johannes kom över på kaffe. Därefter kom Anna och Erik. Snackade lite skit. När de gått gick jag ut och cyklade lite och njöt av vårvädret. Lite kallt dock. Passade på att handla. När jag kom hem för att äta lunch kom Jessica över. Vi satt och pratade ngn timme om kärlek :-)

Nu på kvällskvisten har jag städat i uthyrningen, betalat räkningar och hör och häpna varit ute och sprungit. Sitter och svettas i soffan framför teen mom. Ska hoppa in i duschen innan mina små älsklingar kommer hem. De har varit med sin mormor och morfar hemma hos min mormor i Kopparberg idag. Saknar dem och min man nu.

Hoppas ni haft en trevlig helg!


Nafs

Gårdagen gick i ett nafs. Arkitekten var här. Vi diskuterade ombyggnaden av garaget och nybyggnaden till verksamheten. Hann slänga i mig lunch. Sen bar det iväg på jobbintervju. Gick bra. Verkar vara ett kul jobb. Får se om de är intresserade av mej.

På kvällen åkte jag, Edith och Ludde och åt på McDonalds Med min pappa. Barnen tycker så mycket om sin morfar. Men och andra sidan gör ju jag det med :-) deras mormor med för den delen.

Imorse kom Rebecka och Esther förbi. Strax efteråt kom Fia och Alice så vi tog en promenad ut till naturens hus med Svea och Wilma oxå. En riktigt trevlig promenad på morgonen. Härligt med vår. Sen stannade Fia och Alice. Vi hann med att fika två gånger Fia hade med egen gjord rulltårta. Vi hann även med lunch och leka lite. Alice har blivit stora tjejen hon traskade runt en massa. Senast jag såg henne kröp hon. Efter lunch kom Anna och Nora förbi. Därav fika nr 2. Hon hade med kakor och mums mums. Gott.
Promenad nummer 2 gick till dagis. Hämtade barnen tidigare. Det är ju ändå fredag :-)

Nu är min mor här. Vi ska göra räkmackor och titta på tv. Mannen for till Madrid idag. Är lite avis på honom. Jag vill oxå ha lite sol.

Nu börjar utbyggnaden bli klar. Elen, tapeter och golvet kvar. Läääängtar. (jag vet att jag tjatar men jag ser så fram emot våra nya rum) :-)


RSS 2.0