Tappa håret

Om jag nu när jag ammar ska börja tappa håret så ska det håret som är kvar iaf bli behandlat på bästa sätt därav har jag handlat nya hårprodukter. Beställde på nätet från England för någon vecka sen.
Synd att jag tvättade håret imorse. Jag tvättar helst inte mer än tre ggr per vecka för att inte slita på det vilket gör att jag inte ska tvätta det än fast nu vill ja ju det :)

En hel kartong med hårvård


Tidig leverans

Förra veckan handlade jag på amazon.uk. Bland annat några haklappar, leksaker, badkläder samt vanliga kläder. Det finns ett klädmärke som heter Carter's som är så bra som jag handlat när jag varit i Usa. jag har letat efter det här hemma men inte hittat det nånstans. Så nu när jag behövde några bodys i strlk 52-56 så letade jag efter det på nätet och hittade Carter's på amazon. Tyvärr så var det inte från Storbritannien det skulle skickas då utan från LA. Vilket gjorde att det inte skulle levereras förrän den 11 september preliminärt.
I förrgår kom leveransen av det som skickade från England och idag kom det från USA :) vilket gjorde mej lycklig. För det är ju nu som jag behöver de bodysarna som är för nyfödd. Den 11 september så är ju Margit nästan en månad. Bara för att leveransen skulle vara så lång (jag visste inte när jag handlade på nätet att det var så lång leveranstid, jag trodde att allt var i uk såg inte att det stod USA på kläderna) så var jag på Marieberg idag för att handla lite bebiskläder. Eftersom Margit lortar ner sig flera ggr om dagen så räcker inte kläderna till som jag har. Jag fingrade på några bodys men jag köpte inga för jag hoppades att de nya skulle komma snart. Och det var ju tur annars hade jag nig surat lite när jag kom hem och mannen tagit in posten där de nya bodysarna låg. Men Jag köpte tre heldresser. det är ju så praktiskt ett plagg :)

Igår myste jag med barnen. Jag är lite orolig att Ludde och Edith känner sig bortprioriterad ibland så vi la oss i vår säng igår och läste god natt saga tillsammans. Eller god natt saga och god natt saga, vi läste om dinosaurier. Alla olika sorters. När de levde. Vad de åt m.m. Enligt min mening en tråkig bok men inte enligt Ludde. Mysigt hade vi iaf.

Mina tre fina sover.


Effektivare än på länge

Igår hade jag en effektiv dag. En effektiv dag för mig är för många andra en väldigt oeffektiv dag. Eftersom jag inte har orkat knappt ngt under de sista veckorna av graviditeten så gör minsta möjliga att jag känner mej otroligt duktig. Låter kanske konstigt för visst har jag gjort saker fast jag varit höggravid men allt jag har gjort har känts jobbigt. Även om det varit en sådan sak som att fixa middag eller städa i uthyrningen så har jag dragit på det och helst sluppit. Men nu senaste dagarna har energin börjat komma tillbaka. Jag har bakat lite, lagat mat och tagit tag i saker som blivit liggande.

Igår ringde jag till och med försäkringsbolaget och skadeanmälde både Ludde och Ediths framtänder. Båda har ramlat och slagit i varsin framtand så tanden dött. Ludde gjorde det dock för två och ett halvt år sedan (så skylla på att jag inte orkat ringa för jag varit gravid går inte där ;) ) Edith slog i sin tand i somras. Så jag ringde även tandläkarn igår för att boka tid för kontroll av hennes tand. Hon var så glad imorse att hon skulle till tandläkaren. Vi fick tid idag på morgonen. Hoppas att hennes attityd till tandläkaren håller i sig.

Igår försäkrade jag även lilla Margit. Bäst att göra det så snart som möjligt efter födelsen så man inte hinner upptäcka eksem eller liknande så det inte täcks av försäkringen sen.

Vi fick även besök igår av vår BVC sköterska Anita. Hon gjorde ett hembesök för att se så allt var bra med Margit. Så hon gått upp i vikt ordentligt. Sen ville hon nog försäkra sig om att jag mådde bra med. Jag tycker det är bra att de gör hembesök. På så sätt lär de ju känna föräldrar bättre och se i vilken hemmiljö barnen växer upp.

Eftersom jag hade fått päron från mina föräldrars päronträd så tänkte jag baka en päronkaka igår med innan päronen blev dåliga. men när jag skulle skära upp päronen i bitar så var alla päron redan dåliga. Tror min far endast plockade fallfrukten åt mig :-/
Så jag plockade äpplen från vårt träd istället och gjorde en äppelkaka. Lika gott det :)

Eftersom gårdagen var så effektiv så tog jag Och Margit sovmorgon idag. Vi var upp och åt frukost med familjen sen gick vi och la oss. Vi vaknade inte förrän 11.40. Vi behövde det inte bara för vi varit effektiva dagen innan utan Margit bestämde att hon skulle äta från och till fram till tre-fyra inatt så vi sov inte så mkt då. Första natten hon inte sover bra. Hoppas det var undantaget som bekräftar regeln :)

Över lunch idag kom Karin och Theo. vi satt ute och njöt av sensommaren en stund. Det är ju så fint och varmt ute nu. Helt underbart.

Theo, Margit och Svea



Maskerad masker

Idag har vi pysslat inomhus med masker. Jag köpte för länge sen vita masker på panduro. De har legat i Ediths garderob tills idag då vi bestämde oss för att måla dem. Först målade Ludde och Edith dem i blå, rosa och gul. Sedan när de torkat klistrade vi fast paljetter, blommor, ögon och stjärnor. De blev så nöjda. Så nu har de lekt superhjältar i sina masker. Jag tycker det är kul att pyssla så när barnen vill göra det ställer jag mer än gärna upp.

Nu ska vi bada så då åker maskerna av.

Edith kör ngn gangster look på sin hjälte


Morgonmys för syskonen

Mannen har lämnat barnen på dagis denna vecka. Det har varit väldigt skönt då jag och Margit gått och lagt oss o vilat på förmiddagarna. Hon sover fortfarande bra på natten men det ger så mkt energi o få vila på fm ändå.

Så här har vi tillbringat våra morgnar denna vecka innan barnen ska till dagis.


Tröttisen

Nu har vi känt lilla Margit i fyra dagar. Dessa dagar har hon tillbringat ätandes och sovandes. Primärt sovandes. Jag tror hon har sovit ungefär 18 h varje dag. Vilket varit skönt för då har jag både haft tid att sova och tillbringa tid med Ludde och Edith. De är jätte glada för sin lillasyster. Men jag är orolig att de lätt kan tycka att jag ägnar för mkt tid åt henne. Så det har varit bra att hon sover mkt så vi kan leka lite. De har ju blivit lite åsidosatta av mig i sommar då jag inte haft ngn ork för lek och stoj med dem. Men nu ska det bli andra bullar :-)

Edith blev glad att lillasyster skulle heta Margit. När jag sa att vi kunde kalla henne Maggie så vi inte blandar ihop lillasyster Margit med mormor Margit så sa Edith:
- Maggie ja det är ju nästan som skalbagge. Det blir bra!
Så sött.

Här är lilla trötta skalbaggen :-)


Att lära känna en ny människa

Att få ett till barn är så fantastiskt samtidigt som det är lite läskigt. Det är en helt ny person som ska lära kännas. Hur vet jag vad hon vill? Är hon hungrig, trött, magknip eller bara lite skrikig? Bara för att det är tredje bebisen för mej (femte för min man) så är inte allt självklart!

Hur som helst så gick första natten på bb bra. Även om jag betedde mej som en fem åring och inte ville sova över där. Jag gjorde självklart inte det framför personalen utan beklagade mej och gnällde endast för min man och för er då :-)
Lilla tösen somnade vid elva och sov sedan i sträck fram till kl 5.30 på morgonen. Det sägs ju att bebisar sover mest de första 24h och det gjorde vår tjej. Vi var uppe och åt frukost. Sen träffade vi läkare och hade ett utskrivnings samtal så vid elva kom Göran med Ludde och Edith. Ludde åkte sparkcykel och Edith åkte vagnen. Vagnen hade de på morgonen gjort i ordning så det var en liggdel och en sittdel. Lillasyster hade precis somnat när de kom så vi la över henne från min famn till vagnen. Edith satt stolt bredvid och myste med sin lillasyster. Hon fick tillochmed Ediths två mimmi gosdjur samt att hon hade lämnat sin flaska hemma, hon var ju storasyster nu.

Sen tog jag cykeln hem (varför förstöra traditionen att cykla eller gå hem från förlossningen denna gång? jag cyklade ju ändå dit den dagen innan. ) väl hemma så sov lilltjejen fram till tre ungefär, morfars första stund med nya barnbarnet blev att sitta och titta på en sovande bebis . Sedan fick vi besök av Kicki en stund och därefter kom min syster och mor. Då visade hon sig från sin andra inte sovande sida. Röstresurserna är det inga fel på. Ludde och Edith ville trösta henne. Jag försökte amma henne. Mormor kunde tillslut få henne att somna i sin famn.

Jag bestämde att vi skulle köpa hem en ny flaska samt modersmjölkersättning till henne (jag vet att det ska ammas helst och behöver ingen lektion i det) hon nöjde sig inte med min mjölk. Hon var mer hungrig och jag hoppas att min mjölkproduktion kommer igång ordentligt om någon dag men det kan ta två till tre dagar och jag vill inte att lilla tjejen ska vara hungrig så länge. Så nu ammar jag först och där efter ger jag ersättning vilket tillfredsställer henne bra.

Efter sin första flaskmatning låg hon på soffan nöjd och kikade sig omkring. Hon somnade sen på kvällen vid 23 och vaknade inte förrän vid 6 på morgonen. Jag hoppas den trenden vill hålla i sig :-)
Idag ska vi till Hallsberg en sväng då ludde och Edith följde med dit igår. De blev nog lite chockade av lillasysters skrikiga uppförande på eftermiddagen :) ne då det var skönt både för dem och oss att de följde med. De var lite uppjagade och glada över sin lillasyster vilket gjorde att det blev mkt för henne. De, framförallt Edith, vill så gärna hjälpa till vilket blir lite svårt när inte ens jag vet vad hon vill just nu. Det kommer förhoppningsvis bli lättare när vi lärt känna vår nya familjemedlem bättre.

Vår lilla Anna Margit Siri.

Jag och Maggie på sängen när vi äntligen kommit hem.


Hon kom snabbare än jag trodde

Efter att barnmorskan drog igång droppet ännu mer så kom värkarna tätare men kändes inte så intensiva. Jag var "bara" öppen fem sex centimeter och hade lite av tappen kvar. När jag kom in när Edith föddes var jag öppen fem vilket gjorde att ja kände mej lite uppgiven när hon sa fem cm. Om det skulle flyta på som med Edith hade jag ju tre timmar kvar iaf. Det kändes inget kul alls. Speciellt inte när det gjorde så oooont emellanåt. Jag satt dock på en pilatesboll och studsade, andades tungt och lät det ta i nedåt. Lustgasen tänkte jag spara på till senare. Men Rätt var det va så kändes det mer som krystvärkar barnmorskan sa att ibland sker det mirakel så det går fort så hon kände efter men jag var öppen åtta cm. Hon sa då att jag känner min kropp bäst måste jag krysta måste jag. Hon såg även på ctg kurvan att det tog i hårt nedåt då bebisens hjärtslag dippar vid de sista centimetrarna. Så hon trodde att jag kanske inte behövde så många vanliga värkar till.
Men eftersom jag var Kissnödig så tänkte jag hinna en sväng på toa innan det skulle bli ngt av krystningen. Tji fick jag. Inne på toan tog det i i en rejäl krystvärk. Barnmorskan sa att jag inte fick sätta mej på toan utan stanna i dörröppningen och luta mej mot karmen. Mannen kom rusande så jag fick stödja mej mot honom med. Krystvärken trodde vi skulle ge sig så jag skulle hinna tillbaka till sängen men icke. Den tog i nya tag direkt så jag fick ställa mej på knä och krysta ut lilla tösen på badrumsgolvet vid kl 17.22. Bm nr två hann inte komma in när hon föddes utan Hon såg förskräckt ut när hon kom in och såg mej på alla fyra med en bebis mellan knäna. Allt gick bra. Jag fick en handduk att vira in henne i. Därefter stod jag med henne i famnen en stund innan jag kunde resa mej för att gå och lägga oss på sängen.

Lilltjejen var hela 52 cm och vägde 3855 g.

Vi fick besök av Lukas, Ludde, Edith, barnens mormor och farmor. Därefter har vi vilat. Nu är vi på bb. Jag skulle egentligen vilja gå hem men får inte. Men måste stanna i sex timmar efteråt. Nu är det endast drygt fyra :-/

Jag hoppas vi får sova ngt i natt eftersom jag gick upp vid fem imorse då jag var så nervös och förväntansfull.

Jag får komma hem med lillan imorn runt lunch istället!


Igångsättning gör ont

Att bli igångsatt är verkligen ngt helt annat än att det startar på egen hand. Jag förstår att de rekommenderar att det är bäst om kroppen får bestämma när bebisen ska komma, för det är inte skönt att bli igångsatt. Det känns verkligen som om kroppen stretar emot och inte håller med droppet. Värkarna gör enligt min erfarenhet ondare med dropp. Även fast det är i början av öppningsskedet så känns det som om jag var på de sista tre centimetrarna. Det är bara och hoppas att de sista inte gör ändå ondare för då vet jag inte var jag tar vägen.

Nyss drog barnmorskan på droppet ännu mer för att göra värkarna mer intensiva (som om de nu kan bli det??)

Jag försöker iaf tänka positivt (som om det hjälper) och längta efter lilla bebisen.

Lustgasen ska jag ge mej på senare. Väntar tills jag är öppen lite mer.

Barnmorskan sa att anledningen till att det gör ondare så här är att livmodertappen inte är helt utplånad vilket den är när det sätter igång av sig självt. Detta gör att den stretar emot samtidigt som livmodermunnen försöker öppna sig. Vet inte riktigt om jag förstod rätt men det är ungefär så det känns.
Nu hoppas jag dock att livmodertappen är utplånad inom några värkar.

Jaja snart är hon här iaf. Alla förlossningar kan inte vara "lätta".


Ingen bebis kom inatt

Nej ni bebisen tyckte inte att hon skulle komma ut efter en hinnsvepning. I och för sig så säger de att det inte behöver ge resultat för än efter 48 h. Men det behövs inte vänta så länge eftersom jag nu ligger i sängen inne på förlossningen. De tog hål på hinnorna nyss och väntar nu på och se om kroppen startar värkarna av sig självt eller om de ska sätta in dropp. Jag hoppas min kropp vill starta av sig självt.

Mannen och jag lyssnar lite på radio och har det bra. När jag blir bortkopplad från maskinen så hoppas jag att vi kan gå och ta en fika. Promenera lite ska ju göra sitt till för att få igång värkarna.

Vi får se hur dagen artar sig troligtvis så kommer hon idag iaf :-)


Nu ska bebis komma

Vare sig hon vill det eller inte. Jag har haft så fruktansvärt ont i vänster ben/lår nu i några dagar. Igår eskalerade det vilket gjorde att toalettbesöken som jag gör en sisodär åtta gånger per natt blev olidliga. Så jag ringde min barnmorska och pratade med henne. Hon ville att jag skulle träffa en läkare omedelbart. Tror att hon funderade på propp i benet eftersom hon och läkaren undrade om ena benet var mer svullet. Men läkaren kom fram till att det nog "bara" var en nerv i kläm eller foglossning??? Jaja det är ju inte hela världen eftersom det är bebisen som gör att det gör ont och ut ska hon snart. Läkaren gjorde en hinnsvepning när jag var där (Googla om ni inte vet vad det är). Så förhoppningsvis drar förlossningen igång snart. Om inte så fick jag en tid imorn kl 8.30 för att se om de ska sätta igång förlossningen. Eftersom jag haft så mkt förvärkar så kan de ta hål på hinnorna så att vattnet går. Det skulle ju vara skönt att försöka starta så naturligt som möjligt.
Så förhoppningsvis imorn vid den här tiden sitter jag med en liten bebis i famnen istället för i magen :-)

Sorry för att det inte blir några bilder appen krånglar som vanligt vid bilduppladdning :-(


Äntligen dagis

Åh va glada barnen var i morse för att få går till dagis. Båda barnen. Vilket var skönt eftersom Edith haft bestämda åsikter om att inte gå till dagis efter sommarn.

Jag måste säga att jag med tyckte det var skönt. För första gången på över sex veckor har jag kunnat vila utan att haft dåligt samvete över att jag inte lekt med barnen.

Till råga på att jag fick vila ordentligt så kom Karin och theo över med lunch :-) väldigt lyxigt.

Nu på kvällen var vi iväg på kalas. Vi kunde dock inte stanna så länge då Edith var så trött. Hon ville sova innan vi ens hann åka. Nu när det är dagis igen så lägger de sig kl 19. Hon brås nog på mig när det gäller sömn. Jag behöver mina åtta timmar annars orkar jag inte med. Hon behöver sina tolv timmar för att orka med.

Inga mer känningar av bebisen. Hon vill stanna kvar i magen ett tag till tror jag. Men kommer det igång så kommer jag uppdatera er om det!


Å så kom dagen d

Eller dagen d kanske snarare ska benämnas dagen bf. Men dagen bf blev ingen dagen bf. ( Bf för er som inte ver är beräknad födsel. ) Den lilla krabaten har inte gjort entré i världen utanför min mage ännu. Men eftersom jag vet att det är max två veckor tills hon blir vräkt så har jag passat på att njutit av att vara barnfri. Igår följde nämligen de två små med mormor till Hallsberg och sov över. Så jag, mannen och Lukas åkte upp på stan igår kväll och käkade. Hemma sen tittade vi på en film och gick o la oss sent. Och njöt av att inte bli väckt av små barnfötter som kan komma tassandes ibland på natten. Sen att jag måste på toa fem ggr per natt är en annan sak.

Denna dag har jag bara tagit det lugnt. Sov ut i morse. Åt låååång frukost och läste tidningen samtidigt. Sen så har jag legat i sängen, lyssnat på regnet och läst ut en bok. En man som heter Ove. Den var bra. Annorlunda att huvudpersonen som man följer är en 59 årig bitter man. Efter det så har jag börjat på en annan bok. Lyckostigen. Den är helt okej än så länge. Så jag försöker verkligen njuta av denna tid innan den lilla spädisen kommer. Förhoppningsvis så är hon en lätt liten bebis. Men det vet man ju aldrig i för väg.

Kanske blir det förlossningen inatt eller så kan det dröja någon vecka. Hur som helst så är det lite som att vänta på jultomten bara det att man inte vet när han kommer. Det är helt enkelt spännande att lägga sig på kvällen.

God natt!


Tid för igångsättning

Som ni kanske förstått så har lilla bebisen inte velat komma ännu. Hon har ju fortfarande en chans att inte vara sen. Bf är inte för än imorgon den 10 augusti. Men just nu känns det som om hon tänker stanna kvar så länge hon bara kan.

Jag var hos barnmorskan i veckan och fick tid för igångsättning den 25 augusti. Jag hoppas verkligen vi slipper det både för det är långt dit samt att det är högre risk att det blir en förlossning som slutar i kejsarsnitt eller med sugklocka om man blir igångsatt. Det skulle jag helst vilja undvika.

De stora barnen börjar på dagis på måndag. De ska gå på samma avdelning för första gången. De tycker det ska bli spännande. Dock så har Edith redan bestämt sig för att inte gå på dagis alls mellan varven. Hon vill va hemma med mej och eftersom jag och mannen har jobbat med dem hemma i somras så tycker hon att det inte är några problem i höst heller. Hon är inte dum inte.

Semestern för mannen är nästan slut nu. Han har jobbat lite mer än halvdagar denna vecka. Vilket känns lite surt. Det har varit en sådan underbar sommar tillsammans. Snart är det vardag igen. Så vardag det kan bli med en ny familjemedlem.


Åh älskade pool

Igår hade vi en liten kräftskiva med mor och far. De firade sin 33 åriga bröllopsdag. Jag hoppas att jag och mannen får fira det med om drygt 30 år :-)

Annars så har vi tillbringat dagarna vid poolen. Med eller utan sällskap av trevliga vänner. En sådan här sommar så är ju poolen guld värd. Det tycker jag iofs en regnig sommar med men extra nu när det är nästan 30 grader ute. Och även om jag längtar ihjäl mej efter bebisen så är det skönt att kunna sitta ute leka med barnen utan att behöva tänka på en liten spädis som inte får vara i solen. Så nu har jag planerat att bebisen kan komma efter onsdag. Då skulle det komma ett lågtryck tror jag. Om bebisen planerar samma sak det får tiden utvisa. Det är iaf endast sex dagar kvar till beräknad födsel. Så mer än några veckor till kan hon inte stanna.

Nu ska jag och barnen kasta oss ut i poolen. Vi är genomsvettiga efter en cykeltur runt stan. Med stopp för fika hos Görans moster Lisbeth. Där vi även hann leka lite i parken vid vår kyrka. Där barnen döpts och vi gifte oss. Snart blir det ju dop där igen förhoppningsvis.

Ludde surfar i lekparken.


RSS 2.0