Inte Luddes tid

Tänk att det kan vara så jobbigt att lämna sina barn på dagis. även fast jag längtat efter att lämna dem och få lite egen tid så är det jobbigt att inte veta vad de gör och inte kan ha koll.
det som inte gör det bättre är att när jag skulle hämta Ludde härom dagen så gick jag in på gården men kunde inte hitta honom. jag frågade då pedagogerna (dagisfröknar =) ) om Ludde var inne på toa kanske men det var ha inte utan de trodde att han kanske var på andra sidan gården. alla fröknar stod med de andra barnen som lekte på klätterställningen. Jag gick då för att leta reda på Ludde och fann honom sittandes bakom ett stort träd och storgrina. det gjorde väldigt ont i hjärtat att se honom helt ensam sittandes under trädet gråtandes. hemskt! han sa att han var ledsen för att jag gått, vilket jag gjort sex timmar innan sen sa att han det var för att en kompis gått hem. Han hade iaf suttit en stund för jag såg att tröjan var blöt av tårar, min lilla plutt. man kan ju undra vad fröknarna gjorde som inte såg honom.
sen när jag kom till dagis igår så hade det hänt en "liten" incident. Ludde hade bråkat med en annan kille om en leksak vilket resulterade i att den andra killen bet ludde så hårt i ryggen att det gick hål. Ludde hade blivit jätte ledsen. vilket jag kan förstå för det ser riktigt illa ut. 
 


Dagis kan verkligen vara en farlig plats.

Ediths inskolning går iaf bra. Hon var själv idag för första gången. Det hade gått bra hon var bara lite ledsen några gånger när hon kom på att jag inte var där. När jag kom dit satt hon glad ätandes äppelpaj. lilltjejen börjar bli stor.

Ludde är så trött nu när han är på dagis hela dagarna. det var ju snart 17 månader sen som han gick fulltid. ikväll somnade han utan att jag ens hann läsa en bok. Jag var bara ute och snackade lite med vår målare Stefan, som förövrigt snart är klar och det blir så himla snyggt. Ludde hann iaf somna men han vaknade efter en timma och grinade lite när jag kom in i rummet så var det blod överallt. Han hade börjat blöda näsblod. såg hemskt ut. han ville inte bli avtvättad direkt. utan han ville sitta bredvid mej en stund och mysa. tyvärr hann han somna när han satt brevid så jag fick tvätta av honom med vårservetter. det får bli och bada imorgonbitti innan dagis.
 


snart tre år är en tuff ålder. (att vara hemma med mamma är kanske värre än dagis)


Kort om annat:
badrummet kaklat två av fyra väggar, denna gång rätt väggar.
huset endast utsidan mot vägen kvar att måla.
bygglovet för utbyggnaden borde komma denna vecka.
offert från byggare innan 4 sept.
formex mässa på lördag med Carina. ska bli toppen kul!


förkyld, shopping och badrum (of course)

denna vecka har gått i ett trots en enorm förkylning som satte sig på stämbanden vilket gjort att jag knappt har fått fram ett ljud. i torsdags var det så illa att jag inte kunde svara i uthyrningstelefonen. ensam (Göran var i Sthlm) med två småbarn var inte speciellt kul så jag tog de små och åkte hem till mina föräldrar och bodde där i tre nätter. det är väldigt skönt med föräldrar i närheten och normala trevliga föräldrar som man gärna umgås med gör det extra bra.

trots förkylning så blir det inte mycket till vila. saker måste ordnas ändå. i torsdags åkte jag in med Ludde och Edith till dagis. Inskolningen med Edith går okej, det är lite synd bara att inskolningstiderna är på hennes förmiddags sovtid. jag ordnade med uthyrningen och hämtade sedan upp Ludde på dagis lite tidigare än vanligt. Jag mådde iaf så dåligt så jag kunde inte ha fått ngt uträttat ändå. Så vi åkte till Hallsberg och hämtade upp Maria på station som var hemma en snabbvisit. Och eftersom jag inte kunde låta bli så åkte vi på auktionen som var i hallsberg i torsdags. Jag tänkte att det kanske fanns ngt att fynda. vilket det gjorde jag köpte jätte fina (enligt mitt tycke) trädgårdsmöbler. 
 


auktionen var väldigt trevlig men fick dock ett lite tråkigare slut. jag råkade rulla på en annan bil när vi skulle åka iväg. jag stod i en backe och såg inte att det var en grop på passagerarsidan precis bakom framdäcket så när jag skulle åka iväg och släppte bromsen för att gasa iväg så rullade den bakåt och åkte in i bilen bakom och stressad (och dum) som jag blev så försökte jag åka iväg igen (inte smita utan bara komma upp en bit så vi kunde se om det blev några skador på bilen) då rullade den in i bilen ännu en gång. så jag bumpade inte endast in i bilen bakom en gång utan hela två gånger snacka om att jag skämdes när jag gick ur =/ men men så¨kan det gå. vi ordnade upp pappren med försäkring m.m dagen efter och nu låtsas jag att det är ur världen. när vi ska lämna tillbaka bilen hos uthyraren får jag se vad den auktionen blev att kosta, shit happens, fina trädgårdsmöbler fick jag iaf =)

På fredagen kände jag mej inte alls i form så jag ringde till dagis och sa att varken Ludde eller Edtih skulle komma. Vi tog en mys dag med moster maria istället. (massa ipren och halstabletter för mej). Vi åkte in och städade i uthyrningen och gjorde ordning frukost. När vi kom in till stan träffade jag den överlycklige kakelsättaren i bar överkropp som sa att han hade kaklat en vägg i vitt. Vi ska ha tre vita väggar och en vägg med den nybeställda fina kakelplattan som kommer om två veckor. Han ville iaf visa vad fint han hade gjort han sa att han hade gjort väggen mot hallen vilket gjorde att jag tänkte att det måste vara dörrväggen men ack så fel jag hade, när jag tittade in i badrummet såg jag att han hade kaklat den väggen som inte ska vara vit!!!! snacka om att det går troll i vårat badrum, allt som kan krångla och lite där till gör det. plattorna som inte hunnit sitta uppe speciellt länge gick iaf relativt smärtfritt att ta bort. puh! började fundera på om vi var tvugna att ändra hur vi skulle ha det en stund innan han började ta bort (han försökte även lägga skulden på mej en stund att jag nog inte berättat ordentligt hur vi ville ha det men så var det inte utan han och hans chef hade missförstått varandra)
Nu hoppas jag att allt som kan krångla har krånglat färdigt men det är ju en heldel som ska installeras sen så det finns nog mycket till som kan gå fel. + att det nya kaklet kommer i två olika storlekar och två olika slipningar en semi blank för väggen och en halkfri för golvet. de ser likadana ut men känns olika så det kommer bli noggrann övervakning när det ska upp.

Vi åkte efter städningen och kakelchocken till McDonald´s och åt lunch med barnen. De bara älskar att åka och leka på McD västhaga. Och maria köpte glass till efterrätt, vilket gjorde lunchen ännu bättre.



Hemma sen så tog vi och njöt av det vackra vädret i poolen. Jag har två små fiskar till barn de bara älskar att bada.



o det gör ju jag med =)



När mor och far kom hem så hade vi kräftkalas med barnen. Jag köpte hattar, haklappar, girlanger och en måne. Mamma hade beställt hjälmarkräftor som vi smaskade i oss. Edith och Ludde gillade kräftorna vilket gjorde mej lite förvånad fast det kanske jag inte borde ha blivit eftersom båda två är ganska så matglada =)



Efter kräftorna så skulle Maria åka till Sthlm med tåg och Göran skulle komma med tåg från sthlm så jag och Ludde skjutsade Maria till station och satte oss och väntade på Göran.



Han kom tio minuter efter Maria åkt men i Luddes värld var det nog mer för vi hann med mycket under de minutrarna. vi åkte rulltrappa. Sprang under spåren i tunnlarna. och han la sig till slut ner på en bänk och väntade.



I går gjorde jag lite mer fynd, dels var vi på loppis i hallsberg och sen på bra och begangnat. Köpte en tavla och en oanvänd ljusstake (sån som jag tittat på på designonline men aldrig beställt nu gjorde jag ett kap.) fynda är ju det bästa med att shoppa loppis.





Min underbara man hade dessutom köpt med jätte fina blommar till mej (jag hade inte berättat om bilen ännu ;-) )


åh detta badrum

Nu börjar jag bli trött på badrumsrenoveringen. visst kommer det vara värt det, men igår kändes det knappt som det.
I förr går kom hantverkarna som ska lägga golv efter att de inte har varit hos oss på över en vecka pga att ngn hade fått ryggskott ??? han som kom över frågade lite försiktigt om det gick bra att de var hos oss i helgen med och grejade och det skulle ju vara väldigt bra eftersom vi bara vill ha klart det nu. så det kändes bra. nu skulle de äntligen börja igen. wihoo vårat badrum skulle snart vara klart. trodde jag ja!

i måndags la han ngt på golvet som behövde torka över ett dygn. så de återkom i tisdags för att spackla golvet. Innan de gjorde det ville de se hur våra klinkers såg ut så de visste vilken lutning golvet skulle ha. de tittade på plattan o sen sa de att det inte gick med den. eller ja det kunde kanske gå men då tänkte han skriva av sig försäkringsansvaret och risken var att plattorna tandade sig i kanterna mot varandra. och det är ju inte riktigt vad vi vill när så kallade proffs ska lägga golvet. Här skulle man ju gärna säga att det var dumt av mej och Göran att inte kolla med plattläggarna först vilken storlek vi kunde köpa eller ej men sörrni det gjorde vi och det var inga problem med 30x60 plattor bara vi köpte en mindre för att lägga i duschen så det blir rätt i fallet och det hade vi gjort. men det gick uppenbarligen nu iaf inte trots att vi frågat innan.
 Så det var bara att skaffa sig nytt klinker. tyvärr så ville ju vi ha samma klinker på golvet som på en av väggarna. detta gjorde att det var inte bara golvet som var tvunget att bytas utan öven väggen. och vi hade köpt kakel och klinker som var beställningsvaror och därav inte kunde lämnas tillbaka,men det fick plattläggaren ordna det var ju ändå han som klantat till det. och det som krånglade till det ännu mer var han som ska lägga golvet inte gick med på större plattor än 20x20 och no offense alla som har den storleken eller mindre plattor i badrummet. men ja tycker verkligen inte det är snyggt, jag tycker det blir rörigt.
Skulle vi ha 20x20 plattor på golvet så skulle det inte gå att ha de matta plattorna i 30x60 på väggen. det skulle oxå göra att det blev rörigt. så nu var det bara att ställa sig frågan ska vi renovera badrummet för upp emot 100 tusen och inte välja de klinker som vi själva vill ha utan det som plattsättaren orkar sätta dit. eller skulle låta honom avsäga sig ansvaret vid skada. detta gjorde att min bägare rann över när vi var på kakel och natursten jag blev så himla ledsen (Göran kallar mej bara för schizo och dramaqueen fast inte på ett elakt sätt, och visst jag kan till viss mån hålla med om det, men vem skulle inte bli ledsen och förbannad när man lagt ner så många timmar av den lilla tid man har över till att ordna badrummet så snyggt man bara kan och sen kommer ngn efteråt och säger att det inte går trots att de innan sagt att det går bra???) så jag gick ut och satte mej i bilen och surade i en kvart. googlade upp om plattsättning gick in i butiken och var i detta läge inte ledsen utan bara förbannad så han som jobbade i butiken fick prata med vår plattsättare och höra varför det inte gick och sen förklara för oss. efter att ha hittat en superfin platta som jag blev kär i så fick göran ringa och prata med honom om det inte gick med 30x30 plattor istället så vi slapp byta ut alla väggar oxå. han kunde som tur var gå med på det. så nu har vi beställt en annan platta än vad det var tänkt från början. en jätte jätte fin enda problemet var att den var tvungen att beställas från Italien så den kommer inte förrän om två veckor. men just nu skiter jag i det. har vi levt med en toalett i två veckor kan vi göra det i två till (ska räkna med minst tre veckor så slipper jag bli besviken) Så nu hoppas jag att badrummet är i sin ordning. Jag gjorde en super stor beställning på badrumsshopen.se i söndags där jag beställde handfat, alla knoppar, hyllor, speglar m.m så den kommer förhoppningsvis komma om några dagar. har vi riktigt tur så kommer den inte komma bort på vägen och gör den det så kommer den säkert komma fram tills inom två veckor =)

Skola in Edith

Idag började inskolningen av Edith. Inte en dag för tidigt. Jag är just nu sjukt trött på att vara hemma och vara föräldraledig. Fast jag skulle inte vilja påstå att det har varit ngt ledigt för min del (för alla er som inte har barn och inte vet så är det aldrig ledigt så länge man har barn, men nu är det inte det jag syftar på) utan jag har ju under hela min "ledighet" antingen pluggat eller så har jag jobbat med B&B. ett tag gjorde jag både och.
När Ludde föddes på hösten då pluggade jag arbetsrätt A och sen våren B på örebro universitet. Ett väldigt roligt ämne iaf enligt min smak, så det gick mer än bra att plugga fast jag hade Ludde. Han fick följa med på föreläsningar och på seminarium. Han var även med på en 8 timmar lång tenta. Jag behövde dock inte sitta i tentasalen utan fick ett eget rum (vi fick ha med oss alla böcker så att sätta mej själv i ett rum var ganska så riskfritt) Kan absolut rekommendera att ha en bebis med på tenta eget rum var guldvärt. jag slapp lyssna på alla andras skrivande och prasslande.
Edith har istället fått varit med och städat rum, svarat på mail och checkat in och ut gäster i större utsträckning än vad Ludde gjorde. När Ludde föddes hade vi ju bara två uthyrningsrum. idag har vi fyra.
 
Nu under sommaren när jag har haft båda två hemma så har det varit jätte mysigt och vi har haft mkt kul men med två små får man inte mycket tid över och den tiden man har över så är det så mkt som ska hinnas med att man knappt ibland hinner med att andas (jag vet väldigt överdrivet men det känns så ibland) så dagis är nu min räddning för att inte bryta ihop. Detta att jag är nära att bryta ihop har jag själv dragit på mej för jag skulle inte vilja påstå att man bryter ihop av två småbarn även om det stundtals är påfrestande, utan det är allt omkring som tar sån tid (och det är kanske pga av de små) jag har så mkt på min att göra lista att den är överfull men jag försöker beta av det så gott det går. tänk bara va tid jag kommer att få när båda är inskolade. =)

Nu har jag ju även bokat in resan till Bryssel i september för att hälsa på storasyster + resan i november till Washington för att hälsa på Hanna och Johannes. Allt för att fylla upp de där luckorna som man egentligen inte har. men för attt hälsa på nära och kära har man alltid tid.  (Nu är det bara resan till LA för att hälsa på Ellinor (som flyttar dit idag på sin födelsedag, hurra!) men den resan får vänta tills nästa år.)




Imorse gjorde jag något som jag trodde jag aldrig skulle göra...


Vi håller ju som sagt på att renovera vårat badrum, vi trodde det skulle närma sig klart nu i slutet av denna vecka. men hantverkarna har lyst med sin frånvaro så inget mer har blivit gjort sen förra veckan =/ men men det kanske tilloch med är bra eftersom badrumsmöblerna som vi köpte eller tänkte köpa inte passade så imorn måste vi ut och leta efter några andra och det kanske tar några dagar att få dem så då kan ju hantverkarna förhoppningsvis jobba på nästa vecka så kanske möblerna (om vi hittar några) kan hinna komma lagom precis tills de ska installeras. (drömma går ju)

jag gick iaf upp imorse och var super kissnödig. tillochmed så där kissnödig så man vaknar av att man måste springa på toa. det enda var att jag inte har ngn toa eller nja det stämmer ju inte. vi har ju en toalett på övervåningen men där låg lukas + hans tre kompisar och sov vilket gjorde att jag inte ville väcka dem för jag antog att de hade varit uppe sent och säkert låg och sov ute i soffan framför tvn.
mitt andra alternativ var att gå ut i ngt av uthyrningsrummen men tyvärr var alla rum uthyrda (eller tyvärr och tyvärr det är ju bra) så det sista alternativet var att gå ut och kissa på gräsmattan som svea gör. men alla som vet var vi bor vet ju oxå att det går förbi massa folk hela tiden det gjorde att trädgården inte alls kändes som ett alternativ.
Mitt i allt mitt funderande så vaknade Edith och när jag gick in till henne så såg jag det som min man gav mej som förslag kvällen innan vilket jag skrattade bort och sa att han var knäpp. Men just då när jag avr så himlans kissnödig så kändes det inte som en så dum idé ändå utan nu var hans idé snarare briljant.

Han hade föreslagit att jag skulle använda barnens potta. 
 
jag tog ner pottan som jag ställt inne på barnens säng medan badrummet renoveras. jag ställde den mitt på golvet inne i barnens rum och sen drog jag ner trosorna och satte mej. Edith såg lite fundersam ut över vad jag gjorde. men nöden har ingen lag.
tack emma för den pottan (ludde fick den i doppresent för några år sen). en lite extra hög babybjörn,  jag kan absolut rekommendera den inte endast för barn utan även för vuxna =) Jag kommer dock förhoppningsvis aldrig behöva göra om det!

nakenfisdansen

Tänk vissa saker är roligt när man lär sina barn. Såsom jag har lärt mina två små knoddar att dansa nakenfisdansen. Jag vet det låter ju helt galet men det är super roligt.

Det var ngn gång när jag stod i duschen med barnen och hade på musik samtidigt som jag inte riktigt kunde stå still utan dansade ngt som liknar fuldansen (mina nära vänner som känner mej vet att jag har svårt att stå still när det är musik på, så även i duschen).

När man är ensam med sina barn duger fuldansen väldigt bra. Ni som har barn förstår säkert vad jag menar för man gör mycket framför sina barn som man egentligen skulle skämmas ögonen ur om ngn annan vuxen såg. Men ens barn älskar en ju och tycker alltid, iaf i en sisådär 10-12 år till att deras mamma och pappa är bäst. Sen går det ju bort i några år men förhoppningsvis kommer det igen när de är stora och förstår hur mycket deras mor och far betyder för dem men då måste man ju som förälder kämpa lite mer än när de är små för då älskar de en no matter what.

Dansen är inte speciellt vacker, och nakenheten gör den verkligen inte vackrare eller sensuell på ngt sätt. Vilket kanske är bra då man dansar den tillsammans med sina barn.  Det är väldigt mycket skaka på rumpan al á shakria och svänga med armarna högt över huvudet samtidigt som man gör spirit fingers. Väldigt komplicerad dans. Ludde och Edith bara älskar att dansa nakenfisdansen. Så fort de tar av sig kläderna om det så är att byta blöja eller kissa så ska det dansas lite. Till en början var det ganska roligt och sött att de gjorde så just nu är jag mer tveksam. För Ludde har även lagt till en liten sångramsa som låter som en ramsa som man retas med eller kanske som en hejarramsa: nakenfis nakenfis…… nakenfis nakenfis…… nakenfis nakenfis. Det är ju även så att Ludde har börjat på dagis igen och jag hoppas att han inte börjar sjunga och dansa när han är där. För barn gör ju som de vuxna gör och personalen kommer nog få sig ett gott skratt och undra vad jag och Göran sysslar med egentligen.

Idag gick det så långt att när jag plockade undan i köket efter maten och inte såg Ludde (bäst att inte säga att jag såg att han tog dem för han får inte äta framför tvn iaf inte när pappa är hemma ;-)  ) så tog han en laxpinne (som fiskpinnar fast med lax, vi åt det till kvällsmat och det stod kvar på bordet) i vardera hand och självklart gav han en till lilla Edith, hans ständiga skugga. Sen tog han av sig kalsongerna och ställde sig framför tvn och dansade till introt på Bamse, ni vet när det börjar med att bamse visar hur stark han är typ tre gånger det gjorde Ludde med fast med laxpinnar i händerna och naken. O när musiken drar igång med bamse bamse världens starkaste bamse visan så började han skakade på rumpan först åt mitt håll sedan vände han sig om och gjorde en ny variant (antar att Göran smygdansar med honom när jag inte ser ;-) ) för det var mer ngn snoppdans. Vilket fick mej att gapskratta. Jag har kanske väldigt dålig humor men när jag såg Ludde göra sin nya dans så såg jag bara Göran framför mig =)

Vi har spenderat många timmar sammanlagt med att dansa nakna i detta hushåll, mest tillsammans med barnen ;-)


hurra för oss, förlovade i 1 år.

Idag är det ett år sedan jag och Göran förlovade oss. Ett år.... det känns som om det är mkt längre sen.
Det går ju och diskutera om det är positivt eller negativt =) men jag tycker det är positivt för jag tror att det känns som det är så länge sen för att vi har hunnit med så mkt under det senaste året och för att vi har en relation där vi kan prata om allt, lite som om vi är ett gammalt gift par som känt varandra i 50 år och genomlevt det mesta.

För er som inte vet så förlovade vi oss utanför Nora i åkerby. Göran hade ordnat en weekend för oss och småbarnen. Jag anade ingenting. (visst hade vi pratat om att förlova oss och Göran hade friat ett antal gånger, ungefär varje gång vi var ute på krogen och han var lite lagom berusad =) jag sa alltid nej med en öppning på ett ja om han försökte på "riktigt")

Göran hade bokat in oss på en svit i närheten av herrgården. På väg upp till Åkerby så såg vi på nätet att de inte hade fått så bra kritik på sina omdömen på nätet. detta gjorde att Göran ringde till dem när vi satt i bilen och frågade om det som stod på nätet stämde eller om det bara var sura gäster som skrivit det (eftersom vi själva har B&B så vet man ju hur vissa gäster är, hittar minsta lilla grej att klaga på och om det inte finns ngt så gör de ändå allt för att hitta ngt om det så är att solen lyser lite för mkt) De hävdade att det endast var arga föredetta anställda som skrivit omdömena vilket lät galet men man vet ju aldrig kunde ju stämma. Så vi fortsatte vår bilfärd dit. Eftersom vi var glada över att komma iväg en helg så tänkte vi ta en liten genväg till Åkerby vi ville ju komma dit så fort som möjligt och när man har iphonen så kan man ju kolla på kartan och se alla toppen vägar som ser ut som genvägar. Detta var kanske inte vårat smartaste drag för de där toppenvägarna var allt som oftast små små vägar som endast ledde fram till ett gammalt ödehus vilket resulterade i att vi fick vända om och åka tillbaka till den stora skyltade vägen =/ efter någon timmas omväg så kom vi iaf fram. Väl framme så fick vi nyckeln till vårat rum.

Vårat rum var dock inte sviten som vi bokat utan enligt ägarna så hade ngn tysk gäst kommit tillbaka och han bodde nu i vår svit och vi skulle få bo i konferensanläggningen vilket alla som har varit i åkerby vet att detta är inte speciellt mysiga rum. Rummen är ungefär 20 kvm stora inklusive toaletten. Där skulle vi sova jag, Göran, Ludde och Edith. Ja menar rummet hade varit trångt om man var själv nu skulle vi sova där inne fyra stycken varav en 4 månades bebis som inte sov hela natten och Ludde på 1 år och 10 månader som vaknade minst tre gånger per natt och skrek. Och det var ju inte så att Ludde och Edith var synkade med varandra så de vaknade samtidigt utan det blev så trevligt att de väckte varandra om vartannat. Men eftersom varken jag eller Göran är speciellt lättirriterade människor så skrattade vi mest åt det hela, att den där ensamma tysken kunde få våran svit medan vi fyra fick dela på ett litet litet rum. (självklart tänkte vi inte betala för den natten)

Dagen efter så hade Göran bestämt med min mor att hon skulle komma och hämta barnen, vilket jag trodde att jag hade bestämt för han lurade mej på ngt sätt att tro att det var min idé. Även om jag tyckte att det skulle bli jobbigt med att lämna Edith som fortfarande ammade, hon tog dock ersättning oxå så jag visste att hon inte skulle behöva svälta ihjäl utan mej. även om man som mamma oftast tror att ingen annan klarar av att ta hand om ens egna barn förutom en själv.

När vi var själva så föreslog Göran att vi skulle åka ut med båten på sjön. ro över till en ö och käka lunch. Vi fick med oss en picknickkorg med mat, jordgubbar och champagne. Väl ute på sjön så bestämde vi oss att inte ro in till ön för ju närmare den vi kom så blev det fler och fler getingar. så vi stannade ute på sjön och packade upp lunchen. innan vi började äta så gick Göran ner på knä och ställde frågan. -vill du gifta dej med mej? precis när jag svarade så ringde vår uthyrningstelefon (ja vet hur kunde han ha glömt stänga av uthyrningstelefon? till görans försvar så hade vi gäster som skulle komma och eftersom vi inte var hemma så hade vi satt upp en lapp att de skulle ringa oss när de kom fram så han var tvungen att svara) Jag fick lite tid att studera ríngen, en helt underbart fin ring som jag inte kunde ha valt bättre själv ;-) Att Göran hade så snygg smak vad det gällde ringar hade jag ingen anning om.



Efter samtalet var Göran alldeles rörd och var tvungen att fråga vad jag svarade eftersom han missade det. Vi började gapskratta åt oss själva över att så fort vi gör ngt så kommer alltid uthyrningen emellan. Alla som är egna företagare vet hur det är. o alla som känner oss vet hur vi är =)






Vi drack upp vår champagne och åt picknicken. sen klädde vi av oss nakna och hoppade i sjön. Jag är glad att Göran hade friat innan vi skulle klättra upp i båten för synen av att se sin partner klättra över båtkanten är inte den mest upphetsande. Göran fick vatten synen dvs jag klättrade upp i båten innan honom. kan inte tänka mej att det var en alltför fin syn nedanför när jag hasade mej över kanten och gränslade båtkanten. Sedan var det Görans tur och han är väldigt smidig i överkroppen men när det kommer till att komma över båtkanten med benen så är han inte allt för vig. men som sagt då var vi ju redan förlovade. =)



På kvällen avnjöt vi en underbar middag, och då menar jag inte att maten var allt för god för den var inte något att hurra för och servispersonalen var mer än speciell men sällskapet var ju det bästa jag kunde ha. vi njöt av varandras sällskap och hade en toppen kväll. 

Vi vaknade på natten ungefär vid 3 av att uthyrningsmobilen ringde. Det var våra gäster som var apraka och inte kunde komma in i sitt rum. dörren hade gått i baklås. Göran fick då sätta sig i bilen och åka hem till örebro. Vi kunde inget annat än att skratt åt det. Vi bestämde att han skulle stanna hemma och inte köra tillbaka mitt i natten och att jag skulle sova kvar med Edith.

På morgonen ringde jag min mor som sov tillsammans med Ludde i vårat sommarhus som ligger ca 2 mil ifrån Åkerby, jag frågade om hon ville komma ner och äta frukost med mej o edith eftersom Göran hade övergett oss på natten =/ hon blev väldigt fundersam men efter att jag berättat vad som hänt så skrattade hon mest. På en halvtimma var hon nere hos oss och vi åt en god frukost. 

Att komma hem till sin fästman var helt underbart. Jag trodde verkligen inte att det skulle bli så stor skillnad i vår relation efter att vi förlovat oss, eftersom vi redan hade barn och vi hade en stabil seriös relation, men det är en stor skillnad på att vara förlovade och att inte vara det.  

Idag när jag tänker tillbaka på vår dag den 14 augusti 2011 så kunde den dagen inte varit mer perfekt. Alla missöden med boende, mat, gäster, mobilen m.m det gjorde ingenting. det är som livet är man kan planera att det ska bli på ett sätt men om det kommer upp saker iväg som inte alls var vad man hade tänkt så gör det ingenting för det är faktiskt hur man tar det som avgör.

Att Göran idag är min man är helt underbart! 

[fi aaan va sööönt]

När jag kom in i köket hos mina föräldrar så stod Ludde och dansade och sjöng till radion som spelade Oskar Linnros med 25. I den låten är det en kör som sjunger fy fan va skönt i bakgrunden vilket Ludde snappade upp och sjöng med [fi aaan va söööönt] jag vet inte riktigt vad de kommer säga på dagis när han sjunger så men söt var han.

badrum och children's

igår skulle jag och Göran ha en dag tillsammans då vi skulle ordna allt till badrummet. Vi började dagen med frukost, läste tidningen och diskuterade igenom vad vi skulle handla, till vilket pris och ungefär hur vi ville ha det. Virrpannor som vi är så hade vi inte helt koll på hur stort vårat badrum är, förstår inte hur jag kunnat tänka att det var 2x4 m det är ju superstort... det är snarare 2 x 2,35 =) ENORM skillnad. tror inte jag får vara ansvarig för nästa renovering iaf. =)

När vi renoverar går vi oftast på inspiration i butik vilket resulterade i att vårat planerande kring frukost bordet inte gav något mer än en trevlig pratstund herr och fru emellan.

Göran skulle ringa några jobbsamtal på några timmar =/ Jag la Edith för hennes morgon vila. Jag och Ludde satte på oss badkläder och gick ut och badade. vi hann bada och läsa några böcker ute i solstolarna (det är underbart att ha en lite pojk som älskar böcker för det är så mysigt när han sitter tätt bredvid och lyssnar o tittar på bilder när jag läser)

Edtih vaknade undefär samtidigt som Göran var klar. Vi klädde på barnen och gjorde oss klara för att åka. Vi hade då fått en förfrågan om fika och lek med barnens kusiner R o S vilket lät toppen men vi var tvungen att överlägga vilken tid och om vi hann. Optimistiska som vi är så tänkte vi att kakel, klinkers, kommod, tvättställ, toa och duschvägg är valt på tre timmar + att vi skulle in och städa i uthyrningen där emellan och käka lunch. under tiden vi diskuterade så försvann Edith. Vi pratade i fem minuter max när vi upptäckte att hon var borta var det bara att rusa ut till poolen, jag hann se bilder framför mej hur hon låg på botten, mardrömstankar. som tur var satt hon i pooltrappan med klänning och blöja på med en vattenkanna och hällde vatten på sig. förstår inte hennes besatthet över att hälla vatten på sig själv. såg ut som en wet t-shirt tävling (klänning) när hon satt där. det var verkligen en tankeställare över hur bra koll vi måste ha när poolen är avtäckt för usch vad hemska saker som kan hända på bara några minuter med vatten i närheten.

Vi kom iaf iväg och åkte till bauhaus för där hade vi sett ett snyggt kakel. väl inne i butiken var det kaklet slut och de var utgående så ngt mer skulle inte komma. sedan hittade vi ett annat kakel som oxå var slut och det skulle inte heller komma in mer. de hade dock en pall i norrköping men det kakelt hade stått ute i två år och ramlat av från en lastbil... hmm undra varför de inte slänger det kan ju inte finnas en enda kund som vill ha det.
så vi for vidare in till comfortbutiken för att titta på badrumsmöbler där stod personalen och ville att vi skulle gå så de kunde få lunch. och att ha med tvåsmåbarn när man ska titta runt i butiker är inte att rekommendera. det är inte att Ludde och Edith blir griniga utan snarare tvärtom de ger järnet och springer runt och tjoar. vilket är lite lagom störande för andra kunder, som tur var var det bara vi där. Jag skulle för fyra år sen ha blivit tokig på föräldrar som lät sina barn springa runt och inte fick tyst på dem. Nu är det inte så att vi inte säger åt dem men alla med barn vet hur det är, de lyssnar i två minuter sen har de glömt vad man sa och blir glada och börjar härja igen.

på Comfort hittade vi inget så vi åkte vidare till kvik, de hade noll utbud i butik så det vara bara att gå.
vi åkte då till kakeldax där vi hittade både kakel och handfat, kommod och spegel... wihooo... den enda var att kakellevernatörerna hade semesterstängt i italien så vi kunde inte få det kaklet =( vi hade mer tur med det andra för de hade utförsäljning på visningsgrejer och det vi ville ha hade ingen köpt så vi fick det för 35% billigare och skulle få ta ner det om två veckor. alldeles lagom =)

Detta blev det från ballingslöv



tiden började rinna iväg för oss ungefär här. vi skulle ändå försöka hinna med mat och städa hemma =/ kaklet och klinkers fick vi strunta i. Kusinerna till barnen skulle vi träffa kl 15 på childrens upptäckarhus i Hallsberg. Vi hade 50 minuter på oss och ordna resten + att äta mat. vi skyndade oss hem och sprang in och städade smedjan, la ut sängkläder, ställde iordning frukost och satte upp en lapp till det norska paret som skulle komma. pratade lite med målaren och kakelnissen. sen kastade vi oss in i bilen, handlade varsitt happy meal åt barnen och åkte till hallsberg ätandes i bilen. Vi blev bara 25 min sena. =/

Ludde och Edith hade jättekul därinne med sina kusiner (jag med för den delen =) ). vi lekte brandmän och fiskade mest. åkte lite rullstol, men min rumpa är lite för bred för barnrullstolar. Johanna kom precis i =) så hon fick visa hur de skulle åka. Fika kunde jag göra iaf, för att göra rumpan lite bredare, så det blev glass och kaffe för oss. Ska definitvit åka till childrens igen.

edith och jag i brandbil



Världens sötaste brandman. Alla brandmän borde ha tingeling på tröjan.



Kvällen avslutades med bad i poolen tillsammans med barnen. + att jag och Göran slängde i oss maten och åkte vid 18.30 till kakel stället (kommer inte ihåg vad det heter) vid Marieberg och tittade på kakel. De stängde 19 så vi fick skynda oss. Vi tittade runt massa och hittade ett fint kakel/klinker, (vi ska ha samma på golvet och inne i duschen) men alla kakel som vi tyckte var fina var beställningsvaror så det skulle inte komma in på två till tre veckor. vilket inte fungerar för oss då de ska börja kakla nästa vecka =/ tur att vi är ute i så god tid. Efter att jag nästan började gråta,(dramaqueen) för att det bara fanns massa fula kakel att välja på som fanns på lager (jag måste ha en annorlunda stil för det var verkligen inga snygga kakel de hade inne och det var storsäljarna =/) Jag såg framför mej hur vi lägger ner massa pengar på badrummet men ändå får ett jätte fult kakel eller helt enkelt fick ta ett helvitt.

 tillslut så hittade vi iaf ett fint (från en svensktillverkare) som hon den jättetrevliga tjejen som jobbade där faxade in en beställning på lite sent för leverans den här veckan men hon skulle ringa till dem och tjata lite så kanske hon skulle kunna få med det tills torsdag och det fixade hon (hon fick förövrigt jobba över en timma men var inge sur för det. verkligen ett bra ställe att handla på) wihooo nu har vi köpt kakel och klinkers. + badrumsmöblerna. toastolen är vald. och nu är det bara duschväggen kvar men det är på g. va duktiga vi var igår.

Nu längtar jag massa tills badrummet är klart.


Bilder säger mer än ord ;-)





kissa i buskarna = koncentrera dig så du inte droppar på kalsonger och byxor



upptäcka att mamma fotar, bäst att stoppa ner snoppen ordentligt



dra upp kalsongerna så långt upp att du ser ut som en farbror



avsluta din kisstund med en dans



move those hips


Badrum, måla och mini depression

Idag har byggkillarna börjat med badrummet. Jag smyg började igår och skruvade ner alla skåp och handdukshållare, var så sugen på att komma igång och sen tycker jag det är onödigt att byggkillarna ska göra sånt som jag själv kan göra tex ta ner skåp m.m så idag när de kom kunde de börja med att lägga om alla rör.
Vi ska flytta både handfat och toalett. Handfat, toalett och dusch var på samma sida. Nu när vi gör om ska vi ha toaletten innanför dörren till höger och handfatet mittemot på vänster sida. Känns som om rummet kommer bli bättre disponerat så. men det är så svårt att hitta vilken kommod vi ska ha, toalett och duschvägg. det är ju tusen val som ska göras bara i badrummet och utöver badrummet så målas huset. och att välja en vitfärg kändes som ett enkelt val men tusan vad många vit det finns. Nu är det iaf valt och huset blir så fint. 

huset under pågående målning, plankerna närmast hörnet är målade två gånger, wihoo äntligen försvinner den fulgula.



kakel och klinkers har vi typ valt klart, det ska bli en marmorliknande klinker som vi ska ha på golvet + tre väggar, alla utom den som handfatet kommer sitta på. den väggen ska vara mörkgrå vilket ska va samma färg som golvet inne i duschen. i natt ska jag sova i hallsberg med barnen för att inte ha en toalett i närheten av där jag leker med barnen är lite svårt när jag håller på att få ludde att sluta med blöjor + att det är jobbigt och ha byggkillar hemma när vi leker, äter m.m

så här såg det ut imorse.





Alla saker som ska göras gjorde att jag i lördags drabbades av en depression á la en timma. Höll på att bryta ihop av allt. Att starta företag och välja och fixa allt till kliniken, ha två småbarn vilken ett av dem blöjavvänjs, bed and breakfast som varit mer än fullproppat de senaste månaderna, man som jobbar borta mkt och vilja umgås med alla vänner hit och dit gjorde att jag inte orkade någonting. Jag hade lämnat barnen hos sin mormor o morfar för att cykla upp till vänner i Adolfsberg och käka, dricka vin o umgås men när jag blåste håret så kände jag hur tårarna kom och jag tappade all energi och ville bara inte göra ngnting. Jag bestämde mej då för att stanna hemma och vila men efter en halvtimma så var depressionen över. Jag hade ny energi så jag gick upp och sminkade mej samtidigt ringde Emma som var i närheten så hon kom över en stund. det var väldigt skönt att få träffa en henne själv utan att ha några barn springandes runt en som kräver halva uppmärksamheten. Jag ska framöver se till att skaffa mej mer egen tid med vänner. Som nygift vill man helst spendera den egna tiden utan barn tillsammans med sin partner ;-)

gulliga Emma stoppade sen in min cykel i sin bil och skjutsade mej till Adolfsberg så hon och jag kunde snacka så länge som möjligt. Tack igen Emma så sött av dej. (som alltid)



Underbara mannen kommer hem från London ikväll så vi ska ta en dag tillsammans imorn. köpa kaklet och klinkers. förhoppniongsvis allt annat med.
efter mini deppen har jag varit på rätt spår igen energin är tillbaka och nu ska jag göra allt som går att göra direkt. Ska beta av en hel del den här veckan. så fullfart nu =)

trampbåt

För några veckor sen hyrde jag och göran en trampbåt vid stora holmen. Solen sken, barnen var glada och det var vindstilla. Vattnet blänkte, helt spegelblankt. Vad kunde vara mysigare än att hyra en trampbåt för att åka ett varv runt stora holmen? Ludde skulle få åka under två broar. Han älskar broar. Edith kunde sitta i min famn o mysa medan jag trampade.
Båten fick man hyra för 50 kronor för en timma. EN timma tänkte jag så länge tänker ju inte vi vara ute vi skulle ju bara runt Holmen ett varv. Lyckliga gick vi ner till tjejen som lämnade ut båtarna. två flytvästar behövde vi till Ludde och Edith, föregå med gott exempel gör vi inte vare sig i trampbåten med flytvästar, när vi cyklar (hjälm är ingenting för mej)  eller runt middagsbordet (bordsskick har vi, även om det brukar synas var jag har suttit =) men vin dricker jag trots barn)
Vi hoppade i båten efter att vi parkerat barnvagnen och cykeln intill träden vid bryggan.
Ludde hoppade i, Jag hoppade i och tog emot Edith sen klev göran ner i båten. det tog oss lite klättrande innan vi var ordentligt placerade i båten. Sedan började trampandet. och vad jag minns från när jag var yngre var att man satt i båten trampade runt på tramporna som när man cyklar ungefär samma motstånd som när man cyklar på en raksträcka. men ack så fel jag hade. Att trampa trapbåt är ju som när man ställer in spinningcykeln på det trögsta motståndet och sedan försöker sitta ned och trampa. hur trögt som helst. den första kvarten gick det någorlunda bra trots det tröga motståndet, edith satt lugnt, ludde var nöjd över att åka båt. Vi svängde ner mot slussen och åkte förbi stadsparken och wadköping. Solen sken så starkt så vi va tvugna att åka längs med kanten för att få lite skugga av träden men det gick bra ändå. Vi övervägde att vända om för det började gå trögt och svetten pärlade längs ryggen och mellan brösten. men envisa som vi är och lite väl optimistiska så tänkte vi att det inte var så långt på andra sidan (hur vi nu kunde göra det?) så vi trampade vidare men vi fick slita med trampandet, ryggstöden hoppade ur sina jack så vi ett flertal gånger höll på att dyka i bakåt med huvudet först, edith ville inte sitta still och Ludde tyckte inte alls att det var så skoj efter sisådär 20 minuter. han ville hellre hoppa av och åka tåg. vilket hade varit mkt mindre anstängande.
När vi lagom kom runt udden så fick vi intala oss att vi trampade båt för att det var kul och att vi älskade varandra väldigt mkt. När man har två barn omkring sig som inte trivs med att sitta still i båten och en trampbåt som är så trög att man börjar få kramp i vaderna och låren så är inte tonen mellan varandra den finaste =/
Lagom till vi börjat skratta åt oss själva körde vi på grund, hur man nu kan lyckas med det i en trambåt? efter att vi trampat som galningar för att komma loss och juckat båten fram och tillbaka så kom vi iaf inte loss. jag funderade starkt på att ställa båten där kliva av ner i svartån lyfta upp barnen och gå hem. men då kom vi på den briljanta iden (vi borde kanske ha kommit på den 5 minuter tidigare =) ) att omplacera oss i båten så tyngden blev annorlunda. detta resulterade i att vi kom loss. Göran satt då fram med ludde och jag satt bak med Edith.  När vi kom loss hade vi halva vägen kvar så vi kämpade oss runt trots att svetten rann på hela kroppen, vi undvek kanterna och Göran satt kvar fram och spejade så det inte blev grunt ngn stans för att fastna ännu en gång var inget vi ville. tonen i båten var dock väldigt hjärtlig för även om vi gör saker som inte alls blir som vi tänkt oss så är vi duktiga att skratta åt oss själva.
När vi kom i land så hade det gått en timma (jag som trodde vi skulle vara runt på 20 min) och mitt linne var helt blött det var skönt att det var svart för då syntes det inte lika mkt dessutom hade jag som tur var satt på mej popcornkjolen som jag fått av ellinor. I den kjolen syns det inte att man har rövsvett, hade jag haft shorts hade jag fått två våta fläckar under skinkorna. (denna svett har en tendens att uppkomma på sommaren som en svit från när jag och Hanna var på malta en månad och åkte mycket buss med lädersäten. förstår inte hur man kan ha det när det är 40 grader varmt, vi höll ju på att glida av bussätena jämt.)
Utav denna erfarenhet skulle jag bara vilja säga till mina vänner. Åk INTE båt med småbarn. utan om ni någongång känner att ni måste åka trampbåt. Gå och köp er några öl först, drick helst två tre innan ni kliver i (usch vilket dåligt båtvett jag har, lättöl förstår ni att jag menar ;-) ) och var för guds skulle inte färre än fyra. Och välj dina medresenärer väl, helst de som har starka ben och gillar att ta ut sig. Då kan du maska lite lagom och drick din öl i solskenet samtidigt som ni glider fram. 

danske kroen, cirkus och bilder

Tänk att jag aldrig varit på den danske kroen förut. vi cyklad dit förut hela familjen + att min mor och min syster mötte upp oss där. Det var verkligen super trevligt och gott. Barnen kunde springa runt lite på uteserveringen när de tröttnade på att sitta still. Jag måste erkänna att jag längtar lite tills man kan säga åt dem vad de kan göra och inte göra eller när man kan ge dem ett gameboy när man är ute och äter och de sitter blixt stilla tills man ska vidare. det verkar faktiskt väldigt skönt. Nu var ju iofs moster maria [oster aija] med så ludde ville inte att ngn annan skulle hjälpa honom eller leka med honom mer än moster maria = skönt för mamma och pappa.

på väg hela familjen

 

I natt blev det inte mkt sömn så jag var väldigt trött idag. somnade inte förrän 1.30 igår o krille kom hem o väckte mej strax innan två. därefter vaknade ludde och tyckte vi skulle upp vid 5, han måste ha talat i sömnen för han brukar sova till 7-8. jag hade svårt att somna om efter hans snurrande och talande. lagom tills jag somnat vaknade edith så vid sju var vi uppe och åt katrinplommonpuré. eller inte jag utan bara edith, ni med småbarn förstår att hon är inte helt hundra i magen och då är katrinplommon en bra räddning =/

Vi ordnade med frukost åt gästerna och städade, sen åkte vi till hallsberg vid 9.30 och badade. Ludde och Edtih har så kul där ( jag med =) )  men eftersom jag inte hade sovit så mkt så gick jag o la mej tillsammans med ludde vid lunch. vi sov i tre timmar, väldigt skönt.

Vi tittade på bilderna som maria fått från deras bröllop som Stina Kase tagit, hon är en så bra fotograf. värd varenda krona (mer bilder kommer sen, måste sova strax). hittade en bildserie där edith ser så fundersam ut i min famn, min skrutta:




vet inte vad hon tänkte på men hon ser väldigt fundersam ut. en riktig poser.

Nu ska jag sova. Imorn blir det cirkus med barnen i hallsberg. Vi har ju varit där så många dagar så Ludde har börjat uppmärksamma skyltarna om cirkus och vill väldigt gärna gå och vem kan säga nej till honom =) sen vill ju både moster maria och mormor på cirkus =)

så om ngn vill med på cirkus hör av er eller om ni vill fika imorn för jag är hemma hela förmiddagen.

god natt på er.


bada

va underbart det är nu när det är toppen väder.
Igår var jag o de små kidsen hos mina föräldrar och badade i poolen, helt underbart med en pool. Förhoppningsvis så har vi en till nästa säsong. Vi funderar på att skaffa en fiberglaspool 3x5 m, får inte plats med ngt större när vi bygger ut huset. 

barnen stannade hos sin mormor och morfar igår och sov över medan jag åkte hem och fixade med uthyrningen och åt en sen lunch med Sara. Därefter kom syster och vi tog en cykeltur runt hela stan. Vi stannade i rosta på kliniken och kikade lite. jag längtar så mkt tills barnen går på dagis och jag kan satsa helhjärtat på att starta företaget.

Jag o mannen tänkte gå på bio igår kväll när vi var småbarnsfria men det går ju inte en enda bra film så här års så vi blev hemma i soffan o myste istället. tillochmed lite trevligare än att gå på bio.

Imorse åkte jag till barnen i hallsberg mor och syster var hemma med dem. Karin och Polly kom oxå över och badade med oss även om karin var en riktig badkruka ;-) Första doppet i år. kom igen karin, det är 2 augusti!

Nu på kvällen kom Cilla och Johannes över på en fika och för att Cilla ville intervjua mej om min syn på Gud. Det var väldigt trevligt att ses. måste bli mer.

Jag och Lukas har tittat på film fram till nu. min låtsasfru med Adam Sandler, Jennifer Aniston och Nicole Kidman måste säga att vi skrattade en heldel. om man inte vill se en djup och seriös film utan bara vill skratta lite var den toppen.

Nu ropar Ludde på mej i sängen, tänk om han ngn gång kunde sova en hel natt. Utan att vakan tre timmar efter att han somnat varje kväll. Min lilla (stora :-) )snutt.

god natt på er.


RSS 2.0