Här har kloten rullat

När jag hämtade barnen på dagis så sa Ludde att han ville åka till en restaurang. Eftersom vår diskmaskin är trasig igen :-( så var jag inte sen på att nappa på den idén. Vi hämtade upp mannen på jobbet och åkte till strike (bowling stället i stan). Vi bokade bowling för en timma och därefter mat. Perfekt när man har kids att kunna sysselsätta dem och sedan få maten direkt. Att äta ute och vänta på mat är inte ngt barn är speciellt bra på åtminstone inte mina! Nu var det ju bara det att Edith tyckte det var kul att bowla i tjugo minuter max och Ludde höll igång ytterligare 10 min men sen ville de inte bowla mer. Efter lite små panik med tjatiga och sura barn kom vi på den briljanta iden iphone. (döm oss inte för att det tog några minuter att komma på det, varje småbarnsförälder borde veta vad bra en iphone kan vara) Så sörrni vi gav dem varsin iPhone satte på barbapappa på youtube sen var det bara att bowla klart. Jag sög på bowlingen. Visst att jag kan vara halv dålig ibland men det gick väldigt dåligt. Eller blandad kvalitet kan man säga ena gången strike andra gången och tredje och fjärde rännan. Men kul hade vi! Även om göran spöa mej stort! :-/

Maten på strike var för övrigt väldigt god. Röding och pressad potatis. Till råga på den goda maten fick vi glass, chokladpudding och jordgubbar till efterrätt on the house. Man tackar!

Nu är det sovdax. Imorn är jag och barnen själva så om ngn har ett bra tips på ngt kul att hitta på tar vi gärna emot dem. Eller om ngn vill komma över och göra oss sällskap!

Glad Edith


Ja här står jag mitt på trottoaren och hoppar på morgonen!

Idag tog vi bil till dagis, jag vet vi bor nära dagis vi kan gå men jag skulle handla efteråt så det fick bli bil. Vi fick dock skynda oss för att kunna ta bilen för Göran hade varit på ett möte, Thank god för att jag inte har möten kl 7 på morgonen det låter nästan omänskligt, och han skulle hämta upp oss så jag kunde få bilen och samtidigt skjutsa honom. Det enda var att han ringde vid 7.50 och sa att han var på väg och skulle vara på möte kl 8 igen. Då hade vi inte klätt oss än. Så det fick bli stress vm. Men vi hann. Tillochmed så vi hann kasta lite sten i vattenpölen utanför innan han kom. Iallafall när vi parkerade bilen (vilket blev en gata bort eftersom det var fullt utanför dagis) så ville kidsen leka lite innan dagis. Vi tre tillsammans. Vi gör ju det ibland. Mest för att jag tycker det är mysigt men även för att barnen tycker det. Problemet var att jag hade ingen lust att gå till parken med dem för då skulle det ta en timma och den tiden hade jag inte så vi fick leka på trottoaren istället. Jag vet, inte lära barnen leka vid vägen men nu gjorde vi det ändå vi var ju ändå på trottoaren. Ludde och Edith kom på att de kunde räknade till tre sedan hoppa tillsammans över avloppsvattenavrinningsgrejen som är i trottoaren på sturegatan. De hoppade säkert en sisodär 50 gånger över, jag hoppade kanske 20 ggr. Undra hur många som hann se oss tossa omkring på trottoaren :-)
Jag tycker ändå ni som inte testat småhoppa lite på gatan gör det! Man blir faktiskt lite glad av att hoppa.

 


Present till mormor

Förut packade jag bilen full. Vilket går fort när man har en Mercedes a klass. Vi hade med en stor klätterros till min mor som fyller år idag, grattis mor! Jag köpte rosen på blomsterlandet. Jag var glad i hågen över den fina blomman tills jag kom ut till bilen. Vet inte riktigt hur jag tänkte där en ros på över en meter och en liten bil full i skräp men det gick. Jag fick flytta ediths bilstol bara. När jag sedan kom till dagis och skulle sätta in barnen i bilen kom jag på att jag hade vagnen ståendes på dagis. Att få in den i bilen hade ju gått bra även fast rosen stod där om det inte vore för allt skräp och de 10 förpackningarna med toapapper som var i bagageutrymmet :-/ (det var billigt på Coop med toapapper här om dagen och jag har bara inte orkat burit in dem än :-) )
Efter lite omstuvning i bilen fick det iaf plats. Jag fick dock tömma den när vi åkte hem för att hämta svea. Att få plats med henne och mannen i den röran hade inte gått.
Vi kom iaf till Hallsberg och fick gratta mor. Lite gott grillat kött fick vi även i oss. Alltid trevligt att åka till mor och far!

Edith i bilen med rosen.


Morgonlek, möten och föreläsare

Idag var vi redan uppe vid sex så vi packade med oss smörgåsar och gick till dagis med ett stopp i parken för lite lek och frukost.

Just nu ska jag ta en kaffe med Karin som ska till Hawaii i två veckor. Funderar starkt på att packa ned mig själv i hennes väska. Tror ni hon skulle märka ngt. Jag skulle ju dock vilja ha med man och barnen oxå kanske blir lite väl tungt :-) vore en toppen idé speciellt eftersom Ellinor oxå ska dit snart kan jag träffa henne med sin man på Hawaii. Ett utmärkt träff ställe tror jag :-) ska se efter hur stor hennes väska är ;-)

Jag har precis varit på ett möte på startcentrum med uppföljning på företaget. Det var ett bra möte. De frågade även om jag vill vara föreläsare åt dem i höst vilket lät spännande vi får se vad det blir.

Nu blir det kaffe!

Edith i parken.


Parken med barnen och bio med mannen

Efter lunchen idag gick jag, Ludde och Edith samt fia och alice till parken och lekte. :-) i parken mötte vi upp med Hanna och Alfred, Olle, lisa och Stina var oxå där. så det var fullt ös. Vi hade en liten picknick med frukt och kaffe.

Nu är jag och mannen på bio vi ska se what to expect. Hoppas den är bra. Det ska iaf bli mysigt att få se en hel film utan att bli avbruten av två små som inte vill sova.


Lunchpass med Åsa

Nu har jag varit duktig och tränat lite coreboll. Dock tränade jag cxworx igår så jag har lite träningsvärk i ryggen idag men det gick bra ändå.
Ska skynda mej hem för Fia och Alice skulle ordna lunch. Jag vet inte hur mkt Alice kan hjälpa till men lite kanske :-)
Gott ska det bli iaf. Nu är jag hungrig!


Knutit skorna själv

Ludde satte på sig skorna själv idag när vi skulle åka till deras mormor och morfar. Skorna har snören vilket gjorde det hela lite svårare. Men jag tycker han lyckades bra med att knyta dem :-) vad tycker ni?
Hoppas han kan knyta upp dem!


Lyckan gjord en lördagskväll

Det inlägg skulle ha kommit upp igår kväll! Annars borde det ju stått ngt om loreen och att vi var lyckliga över hennes vinst men det gjorde det inte

Edith är lycklig. Hon sitter i baksätet på bilen med ett happy meal. Är det Eurovision kväll så ska det firas även för barnen. Jag och mannen, Karin och Anders handlar mat från barbeque village. Gott!

https://cdn2.cdnme.se/cdn/7-2/2370134/images/2012/pic_204214877.jpg" class="image">


Innovativ skalbagge?

När Göran spolade rent trädäcket så kom det fram en liten bagge av ngt slag. Edith och Ludde blev väldigt fascinerade av honom men så även jag. Såg så kul ut att han gick runt med en vattendroppe på kroppen och en på typ huvudet. Och nej jag kommer inte börja fota massa djur framöver men visst såg han kul ut :-)


Man down

När både Edith och mannen sover och Ludde tittar på tv så passar jag på att njuta av solen med mer poolhäng hemma hos mina föräldrar. Vi skulle bara hämta barnen och äta frukost här idag but we're still here. Vi har hunnit bada massa, varit och shoppat morsdag present o nu vankas lunch. en riktigt skön lördag.

Här ska bättras på brännan :-)


Middag vid poolen.

Eftersom min man ska ut ikväll och kolla på europe i Örebro så tog jag med mig barnen och åkte till Hallsberg. Eftermiddagen har därav spenderats i poolen med två badglada barn. Hanna, Johannes och Alfred kom och gjorde oss sällskap. Så nu ska vi äta middag.


Effektiv morgon

Efter en tidig morgon med frukost ute på altan, lek i parken innan dagis, lämnat på dagis där jag, Ludde och Edith fick vara med på kalas med fruktsallad, Ludde och jag har klippt gräset så är jag en aning svettig.

Jag ska snabbt skölja av mej sen bär det iväg för shopping. Barnen behöver solhatt, solbriller och det kanske kan slinka med en klänning till mej :-) jag borde egentligen städa här inne med men jag har just nu ingen lust. Det hinns kanske med sen.

Svettig jag med överlycklig Ludde!


Härliga grillkvällar

Det är underbart när sommarvärmen kommer. Dessa spontana kvällar då man bara umgås är ju underbara. Ikväll var Karin och Anders, Hanna, Johannes och Alfred här. Vi grillade kyckling och drack lite vin och njöt av den nya altanen med utsikt över poolen, det blir så fint.

Vi tittade även en stund på Eurovision delfinalen, heja Sverige. Vilket jag fortfarande gör med en lite Ludde bredvid mej. Han vakande och blödde näsblod nyss så han får ligga på soffan och sova en stund.

Underbara sommarkväll.


Vatten på gång i poolen

Hur poolkillen kunde ge mej i uppdrag att stänga av vattnet när det är 52 cm högt det kan jag inte förstå. Han skulle gett mej ett intervall mellan 50-60 då skulle jag åtminstone ha en chans att hinna komma på att det var ngt jag skulle göra när det är en sisodär 59 cm. Å andra sidan så har jag inget emot att sitta och vakta poolen när Ludde ligger och sover. Sämre sysslor har jag gjort :-)
Ska nog byta om till bikini för jobbet.

https://cdn1.cdnme.se/cdn/7-2/2370134/images/2012/pic_203892325.jpg">https://cdn3.cdnme.se/cdn/7-2/2370134/images/2012/pic_203892325.jpg" class="image">

https://cdn1.cdnme.se/cdn/7-2/2370134/images/2012/pic_203892367.jpg" class="image">


Sassa brassa

För någon vecka sen lämnade jag in ett tävlingsbidrag på Coop om fotbolls em. En låda med godsaker från marabou var vinsten.
Jag och Edith svarade på några frågor om fotboll :-) och sen skrev vi en hejar ramsa.
Enligt följande (jag hoppas ni använder er av den under fotbolls em)
Sassa brassa mandelmassa, vi vill höra nätet rassla
Sassa brassa schweizernöt skicka in en riktig stöt ;-)

Gissa vem som vann? !!


Bad i poolen

Efter en stor god middag med släkten som Maria och Samuel ordnat så är det dags för ett dopp i poolen. Jag badar inte men mina två små och min mor badar. Jag tror inte på termometern som säger 24 grader det känns snarare som 15 grader. Men barnen badar glatt. Ludde borde kanske inte bada när han mår dåligt men klart han måste bli frisk av ett uppfriskande bad.


När ett barn är hemma sjuk...

...då måste väl en förälder sova lunch tillsammans med det sjuka barnet? :-)

Sovdax för mor och son ;-)


Hemma från dagis

I natt mådde Ludde inget bra. Han kunde inte sova, skrek (vilket gjorde mej jätte arg två ggr, vilket inte är speciellt bra när han är sjuk) han vände och vred så vi har inte sovit nå bra varken Ludde eller jag. Nu på morgonen är han ändå pigg men fortfarande lite varm så idag blir han hemma från dagis. Men han får hänga med mej idag. Vi ska som tur är endast städa ett rum, hela huset och sen handla. Mötet jag egentligen skulle ha blev inställt!

Lilla Edith får åka till dagis idag ändå.


Idag är det killbesök till fika och till middag

Idag har jag läst en trevlig bok i solen om aktiebolag. Rebecka och Esther kom förbi och tyckte att jag o Svea skulle med och promenera men jag var ordentlig och tackade nej för egen del här skulle läsas på. Svea fick dock följa med hon var ju inte mkt till hjälp vid läsningen.

Efter lunch fick jag sedan besök av Hanna och Alfred. Efter att de kommit kom Karin över. Så vi fyra snackade bebis och bröllop. Sen fikade vi lite.

Därefter ringde dagis och frågade var jag var. Hade totalt missat att de stängde kl 16 idag. Så jag skyndade mej dit. Hämtade barnen mötte upp med Hanna och Alfred i Stadsparken. Så vi lekte en stund tills Ludde blev alldeles för trött. Då hade även Johannes gjort oss sällskap.

Därefter skulle vi hämta Lukas på trummorna. Det enda är att jag kom en timma försent till trummorna, elaka elaka styvmor hade glömt tiden! Som tur är var Lukas driftig själv och gick upp på stan till sin cykel och cyklade hem!

Nu på kvällen kom min syster med familj över. De bjöd på middag och sällskap framför deltävlingen i melodifestivalen som har en hel del skojiga låtar med!

Jag har även min stora plutt uppe. Han kände sig dålig. Hoppas hoppas han är frisk imorn. Orkar inte med mer sjuka barn! Speciellt inte för deras skull. Men förstår nu varför han var så ledsen i parken och somnade i bilen :-(

Men nu ska vi sova när mello deltävlingen är slut!

Fina föräldrar till Alfred som sover i vagnen.

Och självklart en bild på mosters Oscar :-)

https://cdn2.cdnme.se/cdn/7-2/2370134/images/2012/pic_203724383.jpg" class="image">


Finbesök till lunch

Eller fin och fin, bajsa vid matbordet känns väl inte som om ett finbesök ska göra men sörrni det gjorde han. Mosters lilla favorit. Och det gör ju inte så mkt eftersom det inte är jag som byter blöjan :-)

Lilla oscar


God morgon måndag

Sorry för den jätte dåliga uppdateringen över helgen. Jag kände helt enkelt inte för att hitta tid till att blogga. Även om jag oftast lägger ner 4 min av min tid med min mobil till att skriva ett inlägg så fick ni vänta.

Jag har iaf haft en toppen helg. Det var ett så fint bröllop och det är så fint i omgivningarna nere vid Vänern. Dit ska åkas Fler ggr.
Igår var vi på presentöppning hemma hos Karins föräldrar. Alla var bakis och det var varmt. Jobbigast var de nog dock för de nyblivna herr och fru för de stod i solen och öppnade paket. Jag trodde de skulle svimma. Men det var trevligt ändå.

På vägen hem från hällekis stannade vi nere i hamnen i mariestad för att äta lunch med barnen och mina föräldrar.

Väl hemma sen efter att alla tre medresenärer i bilen jag körde hade sovit hela vägen hem så var det saker att fixa, vattna blommor, klippa gräset (det lilla vi har kvar) och se över uthyrningen. Men det är ändå borta bra men hemma bäst. Så skönt att komma hem till ett hem man trivs i.

Nu ligger jag och Edith i sängen och ska kliva upp snart. Som ni ser har jag ett brännmärke i pannan. Ska man va fin får man lida pin. Så sällan använder jag min locktång att jag inte kan hantera den längre. Brände mej innan vi skulle till kyrkan. Väldigt ont.


Bröllop

Nu är vi på väg till festlokalen. Allt har gått i ett idag. Först plåtning för mina produkter, därefter sminkning av brud, lunch på säteriet hem fix för bröllop sedan skynda till kyrkan.

Jag och göran i kyrkan


Hälsas välkomna med sommaren

Hur kan man åka endast 2 h bort och komma till sommaren?
Hällekis bjuder på strålande sol och massa pittoreska små hus och grönområden. Så pluttigt och sött.

Nu är vi på väg till götene för en bit mat om det finns ngt öppet?

Stället vi bor på är så sött men det står självklart Inte upp emot Slussen B&B det gör det inte. Men vem gör det? ;-)


På väg till hällekis

Nu äntligen en sisodär tre-fyra timmar senare än planerat är vi på väg mot hällekis. Jag har packat med mig allt och ingenting känns det som. Huvudsak är dock att vi alla fyra sitter i bilen.
Sara har blivit guidad i huset. Hon, Arvid och Marcus ska vara hund, B&B och husvakt två dagar.

Vet inte vad jag gjorde hemma mer än att jag är väldigt hungrig nu och vi har inte kommit längre än Trädgårdsgatan/nygatan i Örebro. Hmm var blir första stoppet?



Middag utomhus

Tänk att det är så mkt godare att äta när man är utomhus :-)


Frukost på Java

Edith stannade hos mormor och morfar igår. Så idag passar vi på och myser med Ludde. Första stoppet: frukost på Java.


I marknad idag

Idag är jag med i nya numret av marknad. Tycker att det blev en riktigt bra artikel, texten är så bra men det visste jag ju redan eftersom det var Maria Eremo som skrev den. Bilden däremot känns inte så jätte anknuten till texten eller ja menar en stor bild på mej kanske inte var det bästa det borde varit en bild på insidan av boendet så ni får se hur fint vi har det men nu får ni se mej istället och det kanske är trevligt det med ;-) ser dock lite dryg ut på bilden :-/


Kusin

Idag är jag och Edith i Hallsberg. Vi har badat och åkt bil :-) sen har hon förståss sovit i några timmar så jag har hunnit med bokföringen och fakturering. Vilket känns skönt.

Nu sitter vi och ritar på Ebba von Sydow. Hon får bli en pirat :-) men hon är nog snyggare utan piratlooken även om Edith gillar henne bättre så.

Snart kommer Ludde med sin mormor hem. Vi tänkte hänga här en stund ikväll för barnens kusin med mor och far kommer hit ikväll. Och inte kan vi missa och träffa lilla Oscar inte! Speciellt inte när varken mormor eller mina två små har träffat Oscar förut!


Klänning till bröllopet - check

Wihoo nu har jag panikhandlat en klänning till det stundande bröllopet. Jag hade ju planerat in lite shopping i min almanacka denna vecka men nu när Edith är sjuk så sprack den planen. Hela denna vecka är späckad med saker. Funderade ett tag på att strunta i barnens gårdsfest på dagis som var idag och åka och shoppa istället men det kändes inte rätt. hellre en dålig klänning på bröllopet (vem bryr sig vad ngn förutom brudparet har på sig på ett bröllop?) än att missa barnens fest!
Så jag åkte efter middagen vid kl 19.10 till Marieberg struttade snabbt upp till d.o. och hittade fyra potentiella klänningar. Efter att jag provat dem var det bara en intressant kvar så jag slog till. Jag är väldigt nöjd med den. Speciellt när endast hade 30 min på mig att hitta ngt.

Det kommer bli toppen på lördag längtar!!! Här ska bara slipas på talet och alla lekar ;-)

Klänningen!


Skatbo i håret

Båda mina barn har dragits med skorv i hårbotten. För er som inte vet så kan småbarn få skorv det är som ett lager av ngt gulbrunaktigt. Låter jätte äckligt fast det märks inte alls så det är inte så äckligt. Iallafall så har de haft det länge nu och jag hörde ngnstans att hårsäcken under skorvet kan ta skada vilket gör deras hår tunnare och det vill jag inte att det ska bli för deras skull. Så nu har vi börjar behandla området med en salva som jag fått av Maria som hon använt på Nova. Det enda är att den luktar illa, den ska smörjas in några gånger om dagen och lämnas kvar i flera dagar. Deras hår ser oxå ut som de hällt en flaska olja i det helt slibbiga. Men förhoppningsvis tar det bort skorven så de får se och lukta lite illa i en vecka eller så. Sen ska det vara borta!

Edith fotade sig själv och fick en perfekt bild på det oljiga skatboet


Är man sjuk får man bjuda på glass

I förmiddags ringde det från dagis och varje gång dagis kommer upp på displayen går ett NEEEEEJ genom kroppen. Dagis ringer bara när någon av barnen är sjuka. Denna gång var det från gosan de ringde, då gäller det Edith. Min lilla tjej hade över 39 graders feber. Så det var bara att ställa in lunchen och åka o hämta henne. När jag var på väg dit kom jag på att min man kanske kunde passa henne över sin lunch så jag ändå kunde möta upp med tjejerna och det gick bra :-)

Jag hoppas att Edith inte blivit smittad med vattenkoppor. Det vore inget kul nu när vi ska på bröllop i helgen och min syster med lilla Oscar kommer hem imorn, tror jag. Sen hade jag planerat att shoppa en klänning till bröllopet eftersom jag inte har ngt att ha på mej (låter som en klyscha men det är sant)
Men det ordnat sig säkert. Ngn som kan barnvakta ngn timme? Tisdag eller onsdag?

Är man sjuk får man glass, eller åtminstone bjuda sin bror :-)


Lunch med Maria, Jessica, Sara och Arvid på cafe Ingeborg

Imorn öppnar cafe ingeborg i stan så idag är det invigningslunch. Maria bjöd med oss. Så vi har ätit fyra-rätters till lunch. Väldigt gott alltihop kan verkligen rekommendera stället.

Jag, Sara och Arvid


Nyklippta familjen

Igår klippte jag Krille, Göran, Ludde och Edith. Lukas och jag själv var de enda som slapp undan ;-)
Eller jag skulle klippa mej själv men det blev ju färgning istället.

Jag blev ju som sagt nöjd med håret men sen imorse så kändes det trist att ha fixat håret men att det inte syntes. så jag la i lite ljusa slingor imorse. Så idag är jag mkt mer blond. Nästan så jag skulle kalla mej blondin men endast nästan :-)

Jag och Ludde tog en skinksmörgås med c-vitamin till på altan lunchen är inte klar och vi är så hungriga.

Ser ni att hans lilla kalufs är borta?


Uppe med tuppen

Idag har vi varit uppe sen kl sex. Eftersom det var så fint väder gick vi upp och gjorde frukost. Tog med oss frukosten ut och satt på trappan till altan och åt. Väldigt trevligt för oss och för småfåglarna och en och annan kaja. Ludde och Edith matade dem med sina mackor.

Jag och mannen här njutit i solen med en kopp kaffe och tidningen. Det gick fint. Inga barn som störde :-) de fick vattenslangen att leka med under tiden ;-). Dock så hade de blivit lite väl blöta efter en stund, de lekte att det regnade eftersom mannen visade barnen hur man gjorde! Vad tänkte han där?

Edith busar med Göran.


Syns knappt att jag färgat håret, wihoo

Så här blev resultatet efter färgningen när jag Först färgade det mörk blont. Därefter gjorde jag highlights så håret ser mer naturligt solblekt ut. Jag är nöjd!


30 års fest

Ikväll är det 30 års fest för matte. En överraskningsfest så jag hoppas i stundens skrivande att festen inte kommit igång senare än vad som var planerat. Jag vill ju inte förstöra surprisen. Vi skulle ha varit där. Varit med och överraskat honom. Men så blev det inte. Tyvärr. Jag hade sett fram emot festen men sånt är livet.

Så istället står jag i badrummet och färgar håret. Ngt som jag egentligen inte vill göra eftersom jag var nöjd med min färg. Men för er som inte visste det och det hoppas jag är många så är jag gråhårig. Eller grå och grå jag är vithårig. Idag när Peter och Maria var över på en fika så såg maria mitt gråa hår och det betyder att jag måste färga det. Det måste visserligen varit 5 månader sen sist så jag gör det inte speciellt ofta men det är tråkigt. De vita stråna är nog min man som smittat mej med jag menar delar man kudde med varandra i fem år borde några strån bli smittade :-)
Eller så är det b12 brist.

Nu ska här sköljas ur resultatet kommer sen.

Fläcken i pannan borde snarast tas bort ;-)


Min älskade familj sover på parkbänken


Är man i Hallsberg blir det picasso

Idag tvättar jag för fullt. Fast inte hemma utan hos mina föräldrar. Vår tvättmaskin hemma är trasig. Den ska förhoppningsvis bli lagad idag för tvätten bygger snabbt på hemma hos oss Jag hade med mej tre stora säckar alltså sopsäcksstorlek för tvättning. Som tur är hade min pappa redan tvätta en säck. Eftersom jag tvättar tvätten från uthyrningen själv kanske ni förstår att det blir mycket tvätt snabbt.

För att ha lite trevligare under tiden har jag sällskap av Fia och Alice. Mkt bra att kunna kombinera saker. Nu har vi handlat mat på Picasso världens bästa kebabhak. Varsin kebabsallad blev det.
Här ska mumsas!

Picasso i hallserg


Hos kiroprakton

Har stressat som en tok men nu är jag i tid hos kiropraktorn iaf, puh!

Lämna barn på dagis, hämta tvätt, lämna man.


Ja somnade inte

Wihoo jag såg en hel film ikväll utan att somna. Den innehöll förstås mikael Persbrandt vilket kanske gjorde sitt till. Men jag måste säga att Hamilton verkligen var bra. Jag gillar filmer som är spännande mest hela tiden för om det finns minsta utrymme för lite lägre tempo då sommar jag på stört. Så bra betyg till Hamilton i nationens intresse se den om ni inte gjort det!

God natt alla!


Brudsminkning

På nästa lördag ska jag och min man på bröllop. I Hällekis. Det är Karin och Anders som gifter sig. Min man ska vara toastmaster och jag ska sminka bruden. Jag tycker att båda uppdragen är väldigt ärofyllda. Jag menar toastmastern sätter ju på ett vis stämningen på middagen. Och sminkningen måste ju bli bra annars kommer jag få en arg brud efter mig. Därav har vi gjort två testsminkningar. Idag gjorde vi hela rubbet. Först var vi dock och tränade som ni såg på förra inlägget. Därefter cyklade vi hem till mej käkade lunch, snackade lite skit och sedan sminkade vi Karin. Vi båda stod fortfarande i träningskläder med en, iaf från min kropp, svettlukt. Vi båda blev nöjda med sminkningen. Vilket känns skönt. Vi har ju bara à 30 min på oss på den stora dagen så det gäller att ha koll på allt.

Den fina blivande bruden i spöregn när hon fick agera medhjälpare till mej med uthyrningen.


Pumpande tjejer det är vi!

Kommer inte kunna röra mej imorn. La på extra vikt på nästan alla övningar :-)


Lampan uppe

Som ni vet som läser denna blogg så är jag emellanåt väldigt effektiv och gör massa saker fixar och donar jag är dock väldigt långsam till att göra allt helt klart. Jag gillar att dra igång, göra fint och sedan börja med ngt annat. Så jag har några tapethörn som ska fästas, kanter som ska kapas m.m. Jag hade även lämnat vår sovrumslampa i barnens rum i en månad ungefär sedan kom den ned för dryga veckan sen och har stått mitt i vägen i hallen. Helt galet att min man inte har hunnit påpeka den stora lampan som vi varit tvungna att halvt kliva över varje dag flera gånger. Men sörrni idag har jag satt upp den i nya sovrummet. När jag ändå städade som en galning förut kunde jag passa på att göra sådant som släpade efter. så nu ska tapeten fixas. Händiga jag idag.

Jag har även hunnit luncha med min man. Trevligt att hinna umgås lite när han är borta ikväll.

Vårt sovrum!


I take it back

Herre min skapare vad jag har träningsvärk i magen och ryggen idag. Jag skulle aldrig ha yttrat mej igår om hur lite det kändes för idag kan jag inte ens nicka med huvudet utan att det känns i magmusklerna. Men det är ju ändå lite skönt att ha ont efter träning så man vet att musklerna har jobbat :-)

Tror faktiskt jag ska vara så hurtig att jag ska ut och springa (lufsa) efter att jag har städat. Kommer inte hinna träna ngt ikväll då min man ska till Sthlm. Så då gäller det att passa på på dagen och hitta en liten lucka i allt som ska göras.

Så här blev det föresten Bakom kaffemaskinen när jag tapetserade för några veckor sen. Mycket bättre än hel vitt som jag tänkt från början. Jag tapetserade egentligen vara för att jag var för lat för att måla ;-)


Hur mkt folk kan det vara...

... på ett apotek vid kvart över sju en måndags kväll?

Svar: miljontals (ja vet det går inte men det kändes som så)

Allt tycks vänta ut helgens sjukdomar och sedan pallra sig till Apoteket lagom till måndags kvällen. Varför åkte jag inte dit direkt efter lämning på dagis?

Jag tog tillfället i akt när jag var på Apoteket och inte kunde göra ngn nytta till att ringa LAskan. Alltså Ellinor som bor i LA. Kom på att jag inte vet vad man kallar ngn som bor i LA. Jag menar jag är ju örebroare eller rättare sagt hallsbergare. Vad är man i LA?
Vi hinns inte att prata så ofta eftersom hon sover när jag har tid och jag är oftast upptagen med barn osv när hon har tid. Men tack slowmotion tanter på Apoteket nu fick jag mej lite tid! Var väldigt trevligt att samtala lite. Kan ju inte förstå att senast vi hördes var nog kring Nyår. Men när båda bloggar så känns det som om vi hörs betydligt oftare. (Vill ni följa henne så bloggar hon på frokensvenskiusa.blogg.se) måste ringas oftare!


Jag är förövrigt nyss hemkommen från Apoteket. Ludde behöver lite klidämpande medicin mot hans alla bett över kroppen. Nu sover han dock. Får ge honom medicinen vid kissvaknandet sen. Hans illvilliga lilla syster sover inte däremot hon satt glad och log mot mej när jag kom hem! Men nu ska jag lägga mej med henne en stund.

Min man med barn bytte inte endast däck de tvättade även bilen :-) tack för det!


Grillat och byta däck.

Äntligen några veckor försent så byter vi däck på bilen. Eller vi och vi. Göran och Lukas byter däck. Edith och ludde sitter i bagageluckan och jag grillar :-) första grillade för i år.

Det ska bli gött!


Lunch med Cilla

Tänk att jag är så tankspridd att jag glömde bort lunchen med Cilla. Som tur var så messade hon mej om lunchen en kvart innan vilket gjorde att jag mitt upp i mina ärenden hann göra en paus för lunch. Hoppas kylvarorna klara tiden i bilen bara :-/

Laxsallad


Sh bam och CXWORX

Igår var jag och tränade på Njoy. Två pass. Det första skulle vara en kul dansklass för att få upp flåset. Men jag som älskar danspass måste säga att det inte alls var ett speciellt kul pass. Det var låg energi och koreografin extremt tråkig. Jag tycker synd om instruktören som ändå gjorde sitt bästa för att få liv och energi i koregrafin men nja lyckas, det tycker jag inte att hon gjorde. Så inget mer sh bam för min del. Men CXWORX det kommer jag försöka gå på varje vecka för jädrar i mej vad jobbigt det var. Trodde jag skulle dö eller snarare min rumpa och mage. Musklerna kändes som om de brändes sönder. Men trots det så har jag inte så mkt träningsvärk idag mest i baksidan lår som jag inte ansträngde allt för mkt. Weird.

Lite ont i nacken har jag med men det kanske var pga sh bamen där nacken inte värmdes upp men i koregrafin kastades järnet med. Inte skönt!


Bebis

Idag fick jag finbesök på eftermiddagen av en lite bebis. Inte ens ett dygn gammal var den söte lille krabaten. Hans föräldrar var nästan oförskämt pigga och fräscha. Inte kunde ngn se att de precis blivit föräldrar om det inte vore för den där blicken förståss. Den som man ser hos de som precis fått barn. För det uppstår en kärlek som man inte kan förstå existerar innan man får barn.

Sen att de kände sig som skurkar när de gick hem från BB för att de hade tagit med sig en bebis den känslan känner jag igen. Fast jag hade helt glömt bort den. För visst är det självklart att bebisen är ens egen men ngn borde ju stoppa en eftersom (iaf i mitt fall) jag kände mig som ett barn själv och barn ska inte ta hand om små bebisar. Men sen efter någon timme själv med bebisen så kändes allt helt naturligt som om jag varit mamma hela livet. Och så såg det ut på de två föräldrarna som var över idag. Som om de alltid varit föräldrar!


Home and i made it

Ja ni snabb som jag är hann jag städa alla rum ( var kanske för det endast var loftet som var riktigt skitigt :-) )
Frukost hann jag dessvärre inte se över men detta pga att elektrikern kom så jag var tvungen att städa ur Klädkammaren. En sladd till pumphuset ska gå från det proppskåpet (heter det fortfarande så fast man inte har proppar i? ) och som ni säkert förstår så har jag på de få veckor jag haft Klädkammaren redan hunnit rejält stöka ner :-/
Så jag tycker att jag var effektiv ändå. Nu ska här ätas lunch framför tvn. Jag somnade till mission impossible fyra igår så jag måste se slutet :-)

Utsikten från slussbron till vårt hus (det vita som syns i kanten)


God morgon världen

Här ska snabbstädas i uthyrningen. Alla fyra rum. Läggas ut lakan och se över hur mkt frukost som ska inhandlas. Fixa till mej själv för jag har tid hos kiropraktorn kl 11. Vilket jag hade glömt. Tur att jag har en mor som vet hur glömsk jag är så hon ringer och påminner! Hoppas jag hinner allt på 50 min för i eftermiddag hoppas jag få besök :-)


Bröd i brevlådan

Imorse när vi skulle äta frukost, eller min man och barnen skulle jag låg och sov :-) så hämtade han tidningen i brevlådan och där bredvid dagens NA låg det en påse från jeremias bageriet i wadköping med en limpa i. :-) Uppenbarligen en vänlig själ som tidigt på morgonen handlat där själv och sedan tyckt att vi skulle få nybakt bröd till frukost. Så hen cyklat förbi och lämnat en limpa vid tidningen. Jag har ju mina aningar om vem det var eftersom vi emellan åt lämnar bröd hos "grannen" när vi ändå går förbi.

Min man valde att väcka mej så vi kunde äta tillsammans vilket var uppskattat av mig. Frukosten är dagens viktigaste mål och den avnjuter jag helst tillsammans med min familj.

Halvt uppäten limpa i knövlig påse :-)


Storrensning, gräsklippning och paj x2

Nu är gräset klippt den lilla plätten vi har kvar. Rabatterna rensade, potatisen satt, blommorna planterade och två pajer gjorda och uppätna för den delen. En kalkon och skink paj samt en rabarber och hallon paj. Till hjälp med ätandet har vi min mor och far.
Nu klipper min man alla kanter på gräset med en trimmer det låter dock som om han har problem med att få igång den :-/ kanske ska hjälpa honom.

Idag är förövrigt en speciell dag! :-)

Min lilla brud vid maten


Härliga söndag!

Idag ska göras minsta möjliga. Söndag är vildagen. Fast med två små är vila kanske inte ngt man får speciellt mkt av. Men vi ska ut och rensa lite i trädgården och sedan gå till stora holmen för att leka med barnen och titta på alla djur. Bara ha en mysig dag!

Vi måste först bara få bort den sura minen för att skorna inte går att få på på rätt fot eller att de inte vill ha jackor på sig :-/


Blommor och kryddor

I år har vi bestämt att vi ska plantera kryddor och lavendel i våra blomlådor. Eftersom vi har nio stycken så blir det en hel del plantor att handla. Vi valde därför att köpa hänglobelia blåa till den skuggiga sidan och sedan alla möjliga kryddor/örter till den soliga sidan. Men eftersom jag älskar lavendel så fick det bli det till krukorna istället.
Ludde och Edith fick varsin solros att plantera. Det var uppskattat. Nu gäller det bara att inte ta död på dem :-/

Vi ställde solros- och lavendelkrukorna på kanten vid poolen. Som förövrigt förhoppningsvis kan bli klar nästa vecka. Eller åtminstone till veckan efter det. Allt annat är klart nu. hela trädäcket förutom trappen ned vid garaget. Det blev så bra. I juni ska vi nog slå på med en sommarfest så vi utnyttjar hela stora altan :-)

Krukorna och räkbåten i bakgrunden


Bra tapet val?

Va tycker ni om tapeten som var i sviten? Det var länge sen jag såg en sån dålig smak vad gäller inredning som den som var i behrnska sviten. Konstig blandning av gamla tavlor och afrikanska djur.


God morgon lördag

I natt har jag sovit som en stock. Vi gick ut och åt på Meza igår. Den libanesiska krogen som ligger där taste låg förut. Det var så gott. Men oj va trötta vi blev av all mat. Vi tog oss tillbaka till sviten och däckade i sängen vid halv tolv. Där gick vår drinkkväll :-/ jaja utsövda och pigga ska vi nu ner till frukostbuffén och muffla mat ;-)


Relaxing time

Efter ett stopp på relaxen på behrn hotell insåg vi att svitens badrum är fräschare så nu blir det att krypa ner i bubbelbadet tillsammans :-)

Puss av mannen


Off to behrnska sviten

Efter en dag med möte med en webb kille, massa administrations grejer och städning. Och framför allt lek och bus med Åsa och hennes två små som verkar vara precis som Ludde och Edith. De fann varandra innan de ens sa hej. Så ska jag och Göran nu iväg till behrn hotell för en övernattning i deras svit. Och njuta av att vara bara vi, äta god mat och sova länge. En och en annan drink ska nog kvällen kunna bjuda på med :-) så om ngn ska ut eller inte har några planer får ni gärna följa upp för en drinkkväll :-)




Här sitter vi och dinglar med benen

Jag och barnen sitter på vårt nya trädäck och njuter av utsikten. Jag är så nöjd med ombyggnationen.


Kom igen Anna

Kom hem från ett lunchpass på gymmet nyss. Lite pump med mannen och Karin. Duktiga vi :-) nu ska jag skynda mej in i duschen för det serveras lunch hos Sara om 20 min.
Jag var tvungen att städa och lägga ut sängkläder i uthyrningen mellan träning och lunch så nu är det bråttom. Och här står jag och bloggar istället för att duscha :-/

Tror ni jag hinner att duscha och sen ta mej till Sara på 14 min? ;-)


Kort kommentar för TV4

Snart kommer Cilla hit för att få min åsikt om skebäcksbron. Tydligen ska kommunen se över om de ska bredda bron. Blir säkert på nyheterna imorn. Här ska nå klokt sägas :-)


Naket

Hur har jag kunnat missa denna nakenhet i stan?
Alla hus ser ju ensamma ut utmed ån. Jag kan ju från hamnbron se enda ner till kiosken i Stadsparken. Konstigt!


Kiropraktorn och brunstig

Idag har jag varit till kiropraktorn. Jag har länge haft problem med ryggen. I vardagen märker jag det inte mer än när jag ligger på mage. Då tar det mej en sisodär 10 min att resa mej upp. Ser ungefär ut som om jag är 98 år på kuppen. Så min mor tog tag i saken och bokade upp mej hos hennes kiropraktor. Jag hade enligt kiropraktorn: vridna bäckenben, för rak ryggrad högst upp i raden (kanske är därför endel säger att jag har bra hållning, ryggen är spikrak i sig) och spända muskler i ryggslutet. Men efter några gånger hos henne så ska allt vara i sin ordning!

Här ska dansas limbo framöver!

Nu ska jag och Karin ut på en promenad med våra överbrunstiga hundar. De har försökt att bestiga varandra i omgångar. Men det har inte gått speciellt bra.

Mosig efter kiropraktorn!


Mors lilla Olle

Nu är vi precis hemkomna från frukost på stora holmen och lek i skytteparken.
Vi packade med oss mackor, ägg och yoghurt och gick iväg till holmen vid halv åtta imorse. Vi passade på att mata gässen med gammalt bröd på vägen. De har redan börjat fått ungar. Sommar!

Efter frukost gick vi till skytteparken. Vi gick förbi stadsparken men Ludde ville hellre till skytte så det fick det bli. När vi lekt en lång stund ramlade Ludde och skrapade upp handen. Det var bara att gå hem och hämta plåster.

Nu sitter vi på altan i solen och sjunger mors lilla Olle.


RSS 2.0