Kära fredag!

Jag älskar min barn så otroligt mkt, oftast är tiden med dem är underbar men så kommer den där fredagen smygande då vi är hemma själva. Åh va mysigt en dag tillsammans då vi kan hitta på ngt. Välja o vraka. Bara uthyrningen som ska kanske städas, checkas in o ut. Annars fritt fram. 
Fredag mysiga fredag! Eller?? 
Nja tre små barn som har olika behov, olika viljor och olika idéer... Tips på saker vi kan göra för att underlätta denna viljornas kamp? 

Vi har iaf hunnit träna, degat, spela på ipaden och telefonen. Nu parken och möta upp med Nora o Anna. Hmm... De kanske behöver andrum ngnstans? 

Bara o skaka av sig sura minerna o ha kul istället!!!


Ediths konstverk på mobilen

Somna i egen säng

Peppar peppar (skyller på mor o far att de gjort mej skrockfull) så har Maggie somnat i sin säng två kvällar i rad. Hon får en slurk ersättning och sedan ligger vi en stund bredvid henne fast i vår säng. Igår sjöng jag trollmors visan trettio gånger ungefär samtidigt som hon gnällde och tittade på mej som om jag var ond som inte tog henne i famnen men när jag gick för att släcka en lampa tystnade hon o då väntade jag utanför sovrummet en stund eftersom det verkade som om det var för att hon såg mej som hon gnällde o då somnade hon, hurra!!! och idag läste mannen Sune för Ludde o Edith så Maggie låg o lyssnade bredvid och idag gnällde hon inget utan låg tyst o verkade mest nöjd med livet, hon försöker dock dra sig själv i håret när hon håller på att somna och det är ju inte så smart för när hon får tag i håret börjar hon grina :-/ så jag gav henne min sjal att dra i o då vips somnade hon, hurra igen! 

Nu ser vi det här som nya trenden i detta hushåll, Bill, Bull o lilla Måns får lägga sig samtidigt! 




Tappa hår vid amning

Att amma gör för vissa att de tappar en hel del hår.

Jag satt förra veckan och var lyckligt lottad i mammagruppen att jag var en av dem som bara tappade lite efter fyra månader o glad sa ja -nu har det slutat. 
Jo tjena det får jag äta upp! för idag när jag duscha så följde den här tussen med :-/ hmm ngn som kan låna ut en peruk??




Bröllopsdag med sammanbrott

Idag är det tre år sedan jag blev fru Lunander. Känns som igår samtidigt som det känns så länge sedan. Jag o mannen hade planerat att gå ut o käka ikväll men eftersom Ludde och Edith vill sov hos mormor o morfar på fredag så bestämde vi att vi går ut på fredag istället. Vi har bokat bord på drängen. Det ser jag fram emot. 

Denna kväll spenderades, istället för middag ute på restaurang, hemma där jag fick ett sammanbrott. Jag känner hur allt jag gör om dagarna är o städa, tvätta, sortera, plocka och städa igen, om jag inte är med ngn av tjejerna förståss. Nu kanske det inte är så konstigt när vi bor sju personer + en hårig hund i detta hus att det blir stökigt fort. Så är det ngt min familj kan få världsrekord i så är det att stöka till fort. Kan man få världsrekord i det? 
Hur håller ni iordning hemma?? 

För ngn vecka sen så sorterade och gjort jag i ordning hallen från de sjuhundra skorna och femtioelva jackorna, alla vantar som tycks blivit singlar över vinter samt mössorna har jag lämnat till en annan rengnig dag, men där är alla jackor o skor redan tillbaka. Jag har sorterat och fixat med barnens leksaker förra lördagen men även där har det stökats om. 
Klädkammaren städade jag och gjorde fin denna lördagen där inne står det redan massa kassar överallt.
Så mitt nervösa sammanbrott känns befogat idag när jag städade kylarna och blev ond över de åtta öppnade syltburkarna, de två halvtomma ketchupflaskorna, och allt annat skit som hamnat där. 
Jag menar inte ngnstans att jag är oskyldig till stöket men jag är inte ensam om att stöka till!!! 

Så vi städade köket ikväll. Sorterade alla skåp! Så skönt att få ordning. 


Idag var jag o Maggie till Marieberg o mötte upp med Cornelia o Madde oxå så det var inte bara städ o sammanbrott. Vi följde med dem hem på en kaffe efteråt. Maggie o Cornelia ville ha samma leksak, giraffen Sofie. Det slutade med att Margit rev Cornelia i ansiktet så blodet rann. Inte bra!



Häng med kompisarna

Idag var alla mammor med hemma hos Sara. Hela 14 personer var vi sammanlagt. Det blev lite trångt men ändå mysigt alla små barn vill iaf vara på samma kvadratmeter så vi kan ju va ännu fler ;-) 
Eftersom Sara börjar jobba nästa vecka efter två och ett halvt år hemma så slog vi till med lite vin till lunchen. Det kändes lite förbjudet att sitta där med alla barn o dricka vin en tisdag men gött var det. Vi började fnittra innan vi ens hade hällt upp till alla. 


Cornelia, Theo o Maggie umgås 

Nu sitter jag med mor o tittar på Aktuellt. Mannen är på kvalseriehockey. Jag köpte kvalseriebiljetter till han och de stora grabbarna. Tyckte han kunde få komma iväg och göra ngt skoj med dem. Och jag tror inte han skulle gått på det om inte jag gav honom det. 
Pappa är oxå på hockeyn så då stanna mamma här och umgås med mej o de små. Hon fick följa med Ludde o Edith på knatteskutt förut. Tror de hade skoj. 





Uppe före tuppen

Maggie har bestämt sig för att vara en morgonpigg jänta. Idag vaknade hon kl 4.45. Jag försökte amma henne så att hon skulle somna om men inte! Som tur var tog mannen henne strax efter fem så jag fick sova lite till. för Edith drömde mardröm o kunde inte sova i natt o Maggan hade innan hon vaknade sovit oroligt så jag var helt slut. Men nu så har jag fått lite energi efter frukost o snabbstädning. Så nu Ska vi möta upp Karin o Theo för en promenad innan vi ska luncha med alla tjejer hemma hos Sara. 



Jag håller på att ljusa upp håret. De gråa stråna börjar synas så snabbt nu när jag har varit mörk. Blir jag ljus så borde de ju smälta in lite bättre ;-) 

Måndagslunch

Idag kom Madde o Cornelia samt Karin o Theo över för att umgås. Vi promenerade till Coop o handlade lunch till oss och barnen. Tiden går ju så fort. Theo är redan ett år och Maggie är ju drygt sju månader nu. O minstingen Cornelia blir sex månader på onsdag som förövrigt är vår bröllopsdag. Hela tre år sen vi gifte oss. Galet! 


Madde visar Maggie hur hon ser ut på bild. Stackars barn blir chockad av sin egen frisyr :)


Lillan börjar försöka ta sig framåt och här sitter hon glad vid sin leksakslåda.


Tillbaka för sjuttioelva gången :)

Så nu har jag haft min välbehövliga bloggpaus. Tappade stinget när vi var i Bryssel. Eller stinget o stinget. Jag blev snål. Min mobil kunde inte surfa på systers nät. O när jag kom hem så blev det inget bloggande men nu så :) 



Mina tre gullisar! 



RSS 2.0