Tapetserat

Idag har jag tapetserat i hallen. Den tapeten som vi hade har endast varit där i ett och ett halvt år men den hade skador på sig och tyvärr skar sig den mot vårt nya klinkersgolv. Så idag blev den utbytt. Mannen ville ha en Josef Frank tapet så vi valde vårklockor med vit bakgrund. Den blev så snygg. Jag tapetserar alltid själv. Gillar det.
Hämtade ut den idag på Ica. Beställde den från svenskt tenn i måndags så det var snabb levererat. Jag handlade även färg, en ny lampa och en hatthylla.
Jag skulle vilja ha en eller två sgabello pallar i Björk bredvid byrån men tycker de är lite dyra så jag har vakt på blocket :-) kanske kan gör ett kap.

Imorn kommer arkitekten på fm och efter lunch ska jag på jobbintervju. Ska bli kul och se vad det jobbet har att erbjuda. Sen på em kommer byggarna + poolkillen för att bestämma det sista inför poolbygget. Så fullt upp. Hoppas på att klämma in lite pump på lunchen men vi får se om det hinns med!

Fridens!


Park lek

Idag var vi i parken och lekte efter dagis. Det är ju så underbart nu när det är ljust ute på kvällarna.
Vi promenerade och mötte mannen efter jobbet så tog vi sällskap hem. Underbara tisdag!

Bygget tuffar på. Imorn kommer golvet och förhoppningsvis glaset till vikglaspartierna sen ska det spacklas och tapetseras :-) så skoj.


Lamino, Wilma och höggravid syster

Idag har jag varit med min höggravida syster. Vi har hälsat på hos farfar, lunchat med vår mor, handlat på snabbgross, tittat på möbler och varit hundvakt åt Wilma. Vilket jag ska vara nu i två månader medan Hanna jobbar. Dock får vi se för de ringde angående ett jobb jag sökte och ville att jag skulle komma på intervju. Så vi får se blir det jobb så får väl hon hänga med Svea på dagarna eller vara på hunddagis.

Jag är även handlat två lamino stolar (fåtöljer) har så länge spanat på dem men vi har inte haft plats men nu så blir det perfekt ute i nya vardagsrummet. Som förövrigt ska vara klart om två veckor :-) så skoj. Vill ha sovrummet idag.

Nu på kvällen har syster och min far varit här och umgåtts. Syster lagade god mat, pappa lekte med barnen och jag städade tvättstugan och sorterade linneskåpet så seriöst ;-)

Nu sitter jag och mannen och tittar på vetenskapensvärld. Så skönt och sitta en stund.

Imorn ska jag till Skatteverket på utbildning om moms. Sen ska jag träna på lunchen det är ju över två veckor sedan jag tränade. Envis förkylning har förstört min träning men nu så.


Trädgårdsstädning och lunch hos Hanna och johannes

Idag har vi städat trädgården. Köpt jord och frön. Nu ska här bli fint i trädgården. Barnen har fått åka skottkärra med mannen.

Nu lunchar vi hos Hanna och Johannes. Thaisoppa och nybakat bröd.

Det var så skönt och promenera hit. Underbart med våren!


Tonårsfest

Nästa helg ska jag ha fest. Fest eller förfest vet jag ej det beror på hur kvällen artar sig men med många gravida och ammande i vänskapskretsen så antar jag att de flesta inte vill gå ut. Så vi blir nog hemma länge iaf. Men jag har sagt att det ska vara som en tonårsfest men jag måste nog omvärdera det lite. Igår var det nämligen riktig tonårsfest hos oss. Ni vet så där så det dräller in en massa folk, folk sjunger och dansar. Mer eller mindre klädda. Ljudet på stereon höjs (jag vet att man ute använder stereo längre men vet inte vad man ska kalla det :-) ) sen sänks ljudet snabbt för värden för festen vet att musiken inte får vara för hög för pappa och styvmoder (låter så elakt ;-) ) vi var inte på festen utan satt i smedjan och myste. Även om det skakade i huset av basen från festen så var det mysigt. De små kidsen sov hos mormor och morfar.
Tillbaka till festen nästa helg jag tror inte efter att sett gårdagens fest att jag klarar av en sån fest jag börjar helt enkelt närma mej 30 och bli så där trettio någonting tråkig. Så jag behöver tips hur ska jag orka nästa helg?


Utbyggnaden börjar arta sig. Tapeter beställda, golv levereras tisdag, handla lampor och inredning till walk in closet annars är allt fixat :-) så skönt


Mr Röd

Idag har jag och Ludde sytt en nalle till deras kusin som snart kommer ut i världen. Mister Röd fick han heta. Maria fick ta med sig nallen hem. Tanken från min sida var att sy till Ludde och Edith men Ludde tyckte bestämt att bebis i magen skulle ha den så då fick det bli så. Vi kan ju sy flera. :-)

Vi har även sytt upp gardiner och gjort en kudde. Ludde tycker det är så kul att trycka på gaspedalen. Fast vi fick använda handen istället för foten för det gick väldigt fort med foten. Lite för fort :-)


Mr Röd


Wihoo sääängen

Snart är jag klar! Har bara fyra knappar kvar. Halva sänggaveln är alltså helt klar. Jag har till och med satt tassar på den. i'm so proud!

Min gamla sykunskapslärare Gunilla skulle hade oxå varit stolt över mej. Jag har sicksackat allt. Pressat sömmarna och endast raceat med symaskinen lite grann. I vanliga fall brukar jag sy lite hipp som happ. Men idag har jag dessutom mätt allt millimeter bra. Iofs hade jag Hanna och Johannes här som övervakade och hjälpte till, men ändå. Och ja jag använde en riktig mätsticka inte en gammal galge eller skohorn ( brukar annars fungera utmärkt som mätredskap ;-) )

Är så nöjd med att den endast blev att kosta runt 800 kr istället för uppåt 8000-10000 kr. Och precis så som jag ville ha den, borde lyssnat på min mor från börja som tyckte jag borde göra en själv! Hon kan vara klok ibland :-)

Måste även skryta om att knapparna har jag klätt själv. Med Hannas klipp hjälp. Förstå tapetserare borde vara mitt jobb ;) (så här dax på dygnet får jag vara lite självgod)

Idag har jag även hunnit med att handla på gamla dagab (axfood snabbgross idag) bra att ha företag :-)

Jag har beställt alla tapeter. Så nu är det bara att vänta på leverans. Förhoppningsvis är det klart att börja tapetsera om en vecka, längtar efter våra nya rum.

Poolnissen var här oxå imorse och kollade så att det blir bra på tomten med poolen och allt verkar okej. Vill ha sommar!

Bokat möte med arkitekten för garagebyggnaden och ett nytt hus har jag gjort efter två veckors "har inte tid att ring" ursäkter.

Nu är det läggdags imorn ska jag fixa det sista med sängen, luncha med Sara, Arvid och Hanna. Träffa storasyster på fm och em. Ska bli kul!

God natt!
Fridens!!!

Sänggavelbygge!

https://cdn3.cdnme.se/cdn/7-2/2370134/images/2012/pic_190741404.jpg" class="image">


Här ska köpas material till sänggaveln

Nu ska jag iväg och köpa saker till sänggaveln. Hittar ingen snygg så jag ska göra en själv istället. Resultat kommer om ngn dag. :-)


Tandläkarn, tapeter och pool

Jag som trodde jag skulle bli rånad hos tandläkarn. Det kostade bara 125 kr. Så bra. Det var iofs rabatterat 600 kr då. Jag hade helt glömt att man får 300 kr om året i subvention. Så bra. Fast Dumt av mig att jag inte gick till tandläkarn i höstas då hade jag inte bränt inne 2010 års pengar. Men men jag behöver inte gå dit förrän om 2 år igen om inget händer förstås. Så då har jag ju 600 kr igen :-)


Idag har jag bestämt tapeter till utbyggnaden och varit o tittat på pool. Vi ska ju göra iordning ute på gården efter nybyggnaden och då tycker jag att vi borde klämma in en pool. Det är ju så skönt med en egen. Så vi får se imorn hur det skulle kunna gå att ordna.

Nu på kvällen har Karin och Anders samt Hanna och Johannes varit här och käkat fisksoppa och ätit semlor.

Självklart blev det lite top modell och project runway x2 som avslutning på kvällen. Vissa program är ju bara så beroende framkallande.

Nu sov dax så fridens!

Stram ballerinaknut har jag haft idag. Ordning och reda på håret när jag går till tandläkarn :-)


Sofia

Jahopp nu är jag hos tandläkarn sitter i väntrummet och svettas. Jag har skjutit upp det och skjutit upp det för att slippa. Jag vet ohållbar taktik men det har känts lite busigt. Ni vet så där som om man skolkar från skolan. Nu är ju jag vuxen och får skippa tandläkarn om jag vill men det är ju bara dumt att inte gå. Så nu är jag har. Domen kommer komma om en stund. Och plånboken kommer det säkert svida i. Jaja nu är det jag!


Alltid en pärs

Att hämta barnen på dagis kan gå smidigt, nästan bra ibland men för det mesta så är det alltid en pärs. Att ha bråttom till ngt efter lämning eller hämtning är inte att rekommendera. Det ska hämtas teckningar, letas efter kläder, grinas en skvätt, bli arg för nappflaskan är borta, gå på toaletten, klä sig är det inte tal om osv. Ni med småbarn känner säkert igen er. Och visst det kan vara underbart med. Två glada barn ropar mamma. Springer fram och kramar om dig. Vill följa med hem och gör allt det där som oftast tar sån tid med en glad min.
Idag var en sån dag då barnen förstod att jag försökte förhala processen på dagis lite extra. Mannen ville bli upphämtad efter jobbet för vi skulle titta på golv, spotlights m.m till nybyggnaden fast han ville inte bli hämtad förrän vid 16.45 och jag var på dagis 16.20. Jag hade alltså 20 minuter på mig att klä barnen.

Vi fördrev tiden med att Kittlas. Fick även kittla de andra barnen som var där eftersom jag var en sån där rolig förälder som tar av sig skorna och går in och leker med sina barn. Kurragömma, snurra med barnen, bygga klossar och som ovan nämnts kittlas lite. Det gick hem. Lite väl bra. Vi hann även med mellanmål. Äpple och vindruvor. Lyxigt värre på junibacken.

Väl färdig lekta klädde vi på oss. Vi skyndade för nu hade tiden sprungit iväg. Gick ut till grinden då Edith upptäckte att nappflaskan inte var med. Vi fick gå tillbaka in och leta efter den. När den var funnen skyndade jag på barnen. Det skulle jag inte gjort för Då kom det. Ludde ville bara gå baklänges. Edith skulle bestämt åka på rumpan ner för trappen i slowmotion och så hittade hon en pensel på väg ner så hon var tvungen att stanna och måla lite. Åka lite till. Klockan tickade på. Ludde ramlade två gånger pga hans baklänges gång. Han springer hellre än bra. ;-) men vi hann hämta mannen även om det blev lite stressigt på slutet och vi k några minuter sent. Men men både lampor och golv hittade vi. Så vi hann ju med det vi skulle!


Edith på väg ner för trappen och Ludde som sprang rakt in i grinden eftersom hann inte såg den när han gick baklänges.


Kodlås till toan?

Idag åkte vi buss upp till barnens farmor i Adolfsberg. Vi skulle dit på lunch. Barnen tyckte det var så kul och spännande att åka buss. Första gången för Edith. Ludde har åkt några gånger när han var mindre. Vi skulle egentligen ha gått men det blåste så kallt + att det kom snö :-/ det borde ju bli vår nu!

Nu på kvällen har jag och mannen varit på bio och sett safe house. Riktigt bra film. Spännande!
Fast en sak som var riktigt dålig var att de gjort kodlås till toaletterna på bion. Hur galet är inte det? Nu måste man ha biljetten med sig där koden står när man går på toa. Vilket jag inte hade (jag har världens minsta blåsa så jag måste för det mesta gå på toa under föreställningen). Nu var jag tvungen att leta reda på en som jobbade där och be om koden. What? Kod? Verkligen? Är det så många människor som går in på filmstaden för att uträtta sina behov fast de inte ska se ngn film? Någon som gjort det?



Blåa pannkakor

Idag gjorde jag och Ludde blåpannkakor till frukost. Edith och mannen sov. Ludde trodde bestämt att de inte skulle förstå att det var pannkakor :-)


Thaisoppa för mej, Edith och Hanna

Dagens lunch blir med Hanna. Jag lagar Thaisoppa med kokosmjölk, chili, ingefära och kyckling medan Edith sover. Hon är hemma idag. Men hon är redan feberfri, hoppas den inte kommer tillbaka mer!

Allt förberett så jag hinner hoppa in i duschen medan soppan puttrar. Kycklingen tinas varav den inte fick bli med på bild.


varför fungerar inte kommentarerna?

är det ngn som vet varför det inte kommer upp så man kan kommentera när jag mobilbloggar. Jag vet att man kan fylla i om man vill ha det kommenterbart eller ej. klickar jag i att jag vill det går det inte. klickar jag i att jag inte vill det så går det inte. Vad ska jag göra? jag som oftast mobilbloggar eftersom jag allt som oftast bloggar lite så där postmodernt.
det började när jag uppdaterade appen. tips ngn??

Frisk, sjuk, frisk och sjuk igen

Hej hopp!

Jag kan fortfarande inte få upp några bilder vilket är tråkigt. (ska försöka i slutet på detta inlägg o se om det fungerar, resultatet ser ni ju längre ner) Vet inte om det är jag eller http://blogg.se">http://blogg.se">blogg.se som är mupp. Men men så är det. Får sluta mobilblogga och använda gamla hederliga datorn istället!

Hur läget är:

Edith blev feberfri i tisdags som ni kanske förstod då vi var på bio igår. Men idag ringde de från dagis och sa att hon hade feber igen :-( imorn blir det till att ringa BVC för nu har hon haft feber i tre omgångar på drygt två veckor! Inte bra!

Ludde mår iaf bra. Hostar lite som vanligt. Jag och mannen är fortfarande krassliga. Hosta, snoriga, tunga i huvudet Allt tyder på förkylning! Hoppas det går över tills imorn.

Vad görs:

Dagen har jag ägnat åt att kolla inredning till vårt sovrum. Hittade snygga tapeter dock är det omöjligt att hitta en snygg sänggavel. Ngt tips? Om det går att lämna kommentar?

Vi hittade golvet som vi ska ha. Piffiga som vi är blir det samma sort som i övriga huset :-)

Funderar på en Josef Frank tapet i vardagsrummet men kan inte bestämma oss. Vad tror ni. Ängsblommar med vit bakgrund?

God natt och fridens!

Om bild fungerar så ser vårt sovrum ut så här nu

https://cdn3.cdnme.se/cdn/7-2/2370134/images/2012/pic_189791154.jpg" class="image">


Hjärtat i halsgropen när Ludde försvann

Blogg.se bara krånglar detta inlägg skulle upp igår efter bion! Och bilder går inte att ladda upp :-(

Tips gå inte på 3D bio. Jag förstår att ni tänker att det borde vara uppenbart när man går med en snart två åring och en treåring men det var inte de som var problemet. De hade till stor del på sig glasögonen och tyckte det var spännande men det var ju suddigt och konstigt att titta även genom glasögonen. Vet inte om det var vi som satt för långt fram = för långt ner för att det ska bli bra bild. Men det var ju jobbigt att titta ögonen blev tåriga och jag fick hela tiden anstränga dem. Så inget mer 3D för min del. Gammal hederlig film ska det va :-)

Med barnen gick det bra men absolut inte smärtfritt. Först kön för att hämta ut biljetterna och köpa popcorn. Varenda pensionär var uppenbarligen på bio idag. PRO kanske hade biomöte idag. Därav gick kön i slowmotion. Med två småbarn rännandes så började jag svettas där. Sen skulle vi försöka få i dem mat. Men tack vare PRO så var alla bord och bänkar upptagna :-/ Ludde fick iaf i sig lite medan Edith inte åt ngt utom popcorn. In i salongen gick vi inte förrän vid utsatt starttid. Inte ville jag sitta där i onödan men det var ju självklart en herrans massa reklam innan. Väl när filmen började gick det bra. Förutom fyra turer på toaletten men Edith och Ludde, eller bara Edith. Några sitt ner, ett antal schhhhh för Ludde kommenterar gärna film HÖGT! Och En vällingflaska försvann. Utöver det var det trevligt under filmen.

Men det värsta var att Ludde försvann.
När filmen var slut packade vi ihop grejerna. Jag bad Ludde ställa sig bredvid Edith i bänkraden. Jag och Hanna böjde oss ned kollade efter vällingflaskan i bänkraden. När vi sedan tittade upp stod endast Edith där. Jag tog för givet att Ludde endast ställt sig utanför salongen men när vi kom ut var han inte där. Jag tittade på toaletten och tänkte att det kanske hade blivit kris. Men icke. Vi kikade in i andra salonger. Alla dörrar ser ju likadana ut så vi tänkte att han kanske gått fel men inte. Tillslut gick Hanna ut och tittade medan jag pratade med personalen om hjälp till att leta i salongerna. Men då hittade Hanna honom utanför o'learys. Jag kände paniken inom mig för vad som kunde ha hänt. Det gick på 30 sekunder att han försvann. Det är verkligen ett ögonblicksverk. Försökte prata i lugn ton med Ludde om att han inte får bara gå i väg själv men han kände nog min panik för han blev ledsen :-( och han gick antagligen bara med alla andra vuxna och barn, följde med strömmen så att säga. Min plutt. Usch det är otäckt.

Men men nu sitter vi i soffan och tittar på Pettson och Findus och äter upp resterna av popcorna. För några månader framåt så blir det bio hemma i soffan iaf inget mer 3D.

Fridens!


Bio

Idag ska jag med kidsen på bio vid halv tre. Vi tänkte gå på mästerkatten i stövlarna i 3D. Har ingen aning om det kommer att gå då Ludde och Edith kanske blir vettskrämda men det ska vi bli varse om. Bjuder med Hanna som sällskap. Kan ju vara så att en av pluttarna vill sitta still och den andra ränna runt, då kan det vara bra att vara två vuxna.

Nu på fm ska jag iväg och titta på möbler och inredning. Vår tillbyggnad börjar ta form. Snart ska det målas, tapetseras och grejas då gäller det och vara förberedd.

Har fortfarande halsont och snorig men det går att leva med.

Vet inte varför kommentarsfältet försvann på förra inlägget får se hur det blir på detta.

Gårdagens kärleksmums


Gravid :-)

Ja inte för att vi ska bli sju i familjen nu inte är jag heller surrogatmamma utan detta är hur jag ser ut nu på kvällen. Där höll ni på och sätta i halsen :-) ska familjen Lunander (som vi nu heter i efternamn allihop ;-) )bli med i familjen annorlunda om några år men sörrni det ska vi inte och förövrigt skulle vi nog passa in där redan nu ;-) familjen normal är vi inte.

Som nämnts tidigare blir jag så uppsvälld i magen av ngt. Jag har inte kunnat räkna ut vad det är men eftersom jag ätit godis och kärleksmums som jag, Edith och Hanna bakade idag så antar jag att det kanske är sötsaker eftersom jag blev lika uppsvälld i lördags och då åt jag ju massa godis. Vilket innebär större katastrof än diskmaskins katastrofen förra veckan. Hur ska jag klara mej utan godis. Snacka om seriöst ladda för beach 2012 om jag måste sluta äta godis!!!

Hur ska det gå?


Bollhav = sjukhav?

Nu är alla på väg att bli sjuka här. Jag och mannen har båda halsont, matta i kroppen och trötta. Ludde har fått sin hosta igen vilket alltid kommer innan han blir förkyld. Edith har ju som tidigare nämnts feber och hosta. Det är bara och hoppas att krille och Lukas klarar sig.

Undra om boven i denna sjukstuga kan vara detta trevliga lilla tillhåll? Undra hur många bakterier som simmar i havet?


Vabbar igen

Idag hann jag inte med mkt. De ringde från dagis när jag var på väg till banken på fm och sa att Edith var sjuk. Feber :-(

Det var bara att hämta henne. Åka till bageriet och köpa en festis och en kringla för vad kan göra en friskare än det?

Min sjuka lilla tjej.


Skridskor och lunch hos mor o far

Idag var jag och Ludde till Marieberg och åkte skridskor med Emma. Eller snarare Ludde stod på ett par skridskor jag hade skor. Jag drog och försökte hålla honom uppe. Det var inte det lättaste. Men han hade kul. Mest blev han nog imponerad av Emmas kille med kompisar som hade både klubba och puckar :-) och gladast blev han när han fick festis och bullar i bagageutrymmet på deras bil. Min söta skrutt.

Därefter åkte vi och hämtade mannen och Edith hemma hos Magnus. Där vi även han med en snabb fika.

Sedan var det lunch i Hallsberg. Min farfar var med oxå. Jag och mannen totaldäckade efter lunchen och sov till kl 18 :-/
Så dåligt som jag sov i natt har jag nog aldrig gjort (eller nja när jag är jetlag blir det knappt något sova men i natt var det andra som störde jag ville sova! Och hade kunnat sova!) så tack mor och far för vår sovlur den behövdes.

Kvällen har ägnats åt slappande i soffan framför en film. Helt okej film med Steve Carell och Julian Moore. Crazy stupid love kanske den hette.


Hästfilm, soppa och uppblåst mage

Jahopp nu ligger jag själv på soffan med uppsvälld mage av allt godis (ser ut att vara gravid i 34 veckan) och tittar på en hästfilm. En sån där sann otrolig historia om en häst som vinner allt. Lycklig och bra :-) perfekt en ensam lördag (walt Disney säger väl allt om hur lycklig den måste vara) Att jag passade och tittade på melodifestivalen för att min mor och far var här gjorde ingenting filmen var bra ändå lagom story då. Melodifestivalen däremot ska jag nog inte nämna. Har inte speciellt mkt till övers för mellon men det är ju som ett kollektivt måste i detta land så jag gör som alla andra och tittar.

Det blev ingen hämtmat som jag planerat åt upp soppan från igår. Var alldeles för lat för att ens orka beställa ngt. Då är man LAT!!!

Nu Funderar jag på att gå och lägga mej men det känns lite väl tidigt men ändå skönt. Ska nog lägga mej och läsa en bok.

Imorn blir det förhoppningsvis skridskor med Emma i Marieberg. Hoppas mannen inte mår allt för kasst imornbitti. Orutinerat att dricka för mkt så man inte orkar med ngt en söndag. Men det gör han nog inte. Och vad är roligare än att dra runt två småbarn på isen när man är lite lagom bakis ;-) ???

Hoppas ni alla har en trevlig lördagskväll.

Bild från igår när min pappa var barnvakt medan jag och mannen var på gymmet.


Snälla storebror

Om lillasyster har ramlat på asfalten utanför coop och skrapat i näsan och blöder näsblod måste storebror enligt honom själv vara snäll och hjälpa henne med att (väldigt viktigt) blanda hennes risifrutti. Hur söt som helst.


Handyman Anna

Bara för att klargöra: ingen kom igår och lagade diskmaskinen, ingen har ännu bjudit på mat, men vet ni va? Det gör inget för den blev lagad igår av moi! Med assistans i telefon av min mamma som satt vid datorn och hade bruksanvisningen uppe. Men jag menar jag gjorde ju jobbet. Klapp på axel på mej ;-) inget mer handdiskande.

Idag blir det kalas på lek och buslandet. Ludde är så taggad. även resten av familjen men vi springer inte runt och frågar hela tiden när vi ska åka. :-)

I kväll ska mannen ut. Jag och barnen ska vara hemma och slappa. För mej blir det godis och film tror jag. Om ngn känner sig filmsugen är den välkommen över.


Idag har Edith lärt oss hur kaviar ska ätas.


Katastrof!!!



Eller katastrof och katastrof det beror ju på vad man jämför med. Men i vårt hushåll är det en stor katastrof vår diskmaskin har pajat. Vilket den gjorde igår på fm. Så det var disk till förbannelse igår. Är man ett hushåll med två småbarn och två tonåringar så går det åt en herrans massa glas, tallrikar m.m i vanliga fall kör vi nog två maskiner om dagen.

Så igår tillbringade jag och mannen någon timma till att diska efter att vi varit på krilles klass konsert. (som var väldigt bra) Precis när vi var klara kom krille med tre kompisar och käkade mat och drack kaffe. Min första tanke var NEEEJ! Massa disk!!! Chansen att de diskar efter sig är var ju inte så stor. Speciellt när jag inte sa ngt om det vilket resulterade i att de hade plockat in alla sina grejer i diskmaskinen efter sig. Duktiga som de var. Jag fick dock plocka ur och diska allt imorse.

Som tur var är de stora kidsen inte här denna helg så det blir inte lika mkt disk för att komma och laga den idag gick inte enligt diskmaskinslagargubben så hela helgen kommer vi äta ute eller om ngn känner för och bjuda på mat så kommer vi :-) eller om någon tillochmed känner sig hantverkig och vill komma och laga den så är den varmt välkommen! ;-)

Lilla söta Nora (i en så fin klänning) och Edith och jag innan konserten igår!


Tv-kocken Anna

Look at me!
Jag är så stolt. Har förberett allt som en tv-kock för att snabbt kunna tillaga maten till alla tjejer efter träningen. Förgräddat pajskalet, förvällt grönkålen, skurit upp lök och svamp. (en paj ska vara utan rödlök herr Arvid är känslig emot det, och inga magknip efter min mat inte, hmm grönkål kanske inte är det bästa. Kål överhuvudtaget gör en ju lite skum i magen. Eh det borde gå bra. Annars får Sara äta bröd och vatten ;-) det har jag ju. )

För mej är det bara att hoppa in i duschen när pajerna står i ugnen så hinner jag nog vara klar till klockan ett.
För då kommer Anna med Nora, Sara med Arvid och Hanna med magen ;-)

Nu ska jag ut och städa loftet. Sen iväg till pumpen och ge järnet (det dåliga samvetet från igår måste bort). Karin den bangarn hävdar att hon är sjuk ??? Kanske får tro henne. Det är ju ändå hon som ska i bröllopsklänningen i vår. Jag ska ju bara var gäst.



Nu ska järntorget utnyttjas

Idag har jag införskaffat skridskor, hjälmar, klubbor och puck till mina barn. jag handlade det second hand när jag letade efter sängbord.

Ludde blev så himla glad när han såg Ediths skridskor när vi kom hem efter dagis . Jag hade endast köpt till henne då. För det var endast i hennes storlek som fanns på bra och begagnat. Men jag hade varit med Hanna på erikshjälpen innan och sett skridskor i Luddes storlek där. Så efter att jag kommit hem klätt av barnen var det bara att klä på dem igen för att åka erikshjälpen. Vi hittade skridskor och hjälm samt två klubbor och två puckar. Vi införskaffade även på lager 157 varsitt vindställ till mej, ludde och Edith. Här ska ut och lekas i vår :-)

På väg till järntorget och skridskobanan ringde en gäst och ville checka in. Så vi fick ta omvägen till järntorget förbi hemma först och släppa in vår gäst. Med två otåliga barn som ville åka skridskor så tyckte nog dem att det tog alldeles för lång tid hemma för när vi åkte till skridskobanan så somnade Ludde i bilen. När jag försökte väcka honom så blev han arg och sa att han ville sova och åka hem . Så vi vände bilen åkte och hämta upp Mannen vid rådhuset, handlade kebabrulle, bestämde oss för att hoppa över träningen och bara vara hemma ikväll. Vi la barnen när vi kom hem. Startade en film och myste i soffan framför en fransk film.

Imorn blir det träning på lunchen, upp till banken, lunch med gravida och mammalediga damer. På em kommer Mona med hugo.
På kvällen är det konsert på WUC. Krille ska spela. Det ser jag framemot. Har en dejt med Anna som oxå ska dit.

Sovande barn i bilen.


KAN SJÄLV!!!

Min lilla tjej är inne i en fas att hon kan allt själv.
Är det ngt som ska göras så säger hon: själv!
Försöker jag hjälpa henne tittar hon argt på mig och säger: ka själv!
Om hon inte klarar av det då blir hon ännu argare och försöker igen tills hon klarar det. Om hon mot förmodan inte kan själv så struntar hon i vad hon skulle göra och gör ngt annat.

Detta resulterar i att vid frukost krävs två smörknivar för en håller hon i (att bre en smörgås kan ta vääääldigt lång tid) när vi åker ngnstans sitter skorna allt som oftast på fel fot, även byxorna kan vara ut och in, dvd skivorna läggs i åt fel håll, vällingpulver är över hela diskbänken (äntligen är det inte jag som dräller mest ;-) )

I hennes kan själv spirit bowlade hon i söndags.


Pannkakssås, försäkringskassan och spinning

Edith har hjälp mig att göra pannkakor. Jag fick lära mig av Edith att det inte heter pannkakssmet utan det heter sås. Pannkakssås.
Så vi bjöd Hanna och Johannes på pannkakor nyss, pannkakor gjorda på sås. Vi tyckte det var goda ändå!

Spinningen var jag på idag iaf. Har jag berättat här att jag ska gå på den varje måndag som jag kan så är det väl bäst att göra det.

Förövrigt tog jag mej in på försäkringskassan oxå. Som jag har dragit mig för i över två månader. Men idag fixades det. Nu är jag nöjd med mig själv :-)


Harig

I fredags hyrde jag toy story 3 till barnen. En barnfilm för er som inte vet. Filmen handlar om hur leksaker kommer till liv när ingen människa är i närheten. Den första filmen kom för många år sedan. Jag var dock för stor när den kom för att se den (iaf tyckte jag det då, inte idag) det är Woody och buzz lightyear som är huvudkaraktärerna. En cowboy och en rymdgubbe.
Ludde pratade om dem nu i veckan så jag antar att någon kompis på dagis sett filmerna och berättat om dem för Ludde. Därav hyrde jag filmen.

Men va otäck den var. Jag är ju väldigt harig när det kommer till film. Men jag tänkte på djurkyrkogården ett antal gånger. Dockan som var med såg för hemsk ut och var elak. Och en scen när hon satt på en gunga skrämde livet ur mig. Leksakerna hamnade oxå på en soptipp i filmen och var på väg att mosas i en maskin därefter åkte de ned för ett band för att brännas upp. Ludde tyckte det var spännande men otäckt. Edith tittade som tur var inte för hon ropar byt så fort ngn slåss eller liknande på film.
Jag kommer fortfarande ihåg hur rädd jag var för Kato och katla m.m och det var ju inte i närheten så otäckt som toy story 3.

Intryck gjorde filmen iaf för Idag har Ludde lekt att hans storebror och pappa hamnar på soptippen och bränns upp. Det låter inte speciellt trevligt när ludde kommer och säger att han ska elda upp sin pappa eller bror. Men han tar efter allt han ser och trycka på knappen för att stoppa bandet så de inte blir upp eldade kommer inte på frågan :-/ Elakt barn?

Nu ska jag in till soptippen min man väntar.

Se toy story 3 så förstår ni vad jag menar!


Välkommen hem till prinsen och prinsessan

Det här åstadkom vi igår eftermiddag. Jag och barnen. Hanna var även med som påhejare. Vi har gjort en Borg av barnensrum och ett fängelse åt andra hållet. Det betyder att barnen är prins och prinsessa. Vi andra är fångar :-/ i deras fängelse.

Därav har dagen gått åt att leka i borgen.


Men åh

Idag trodde jag att jag skulle få en dag för att hinna ikapp med alla bestyr. Men ack så fel jag hade. Jag hann med att städa undan allt plock men inte dammsuga eller torka av. En promenad med Svea, Wilma och Hanna hann jag även med innan de ringde från dagis och sa att Edith mådde dåligt (eller snarare var hängig) för dåligt mår hon inte men hon är lite ur form. Blev lite mkt med dagis idag så jag hämtade henne och Ludde. Sen åkte vi och handlade godis och hyrde film. Så vi har tittat på toystory 3 och nu på Emil.

Jag ska iaf iväg och träna piloxing i em för att få lite energi. Det är trist att vara hemma en hel vecka. Det känns som om ju mindre jag gör dessto tröttare blir jag. Tröttast är jag dock inte för Hanna, Wilma, Edith och Svea har legat och sovit medan jag och Ludde smugit runt och lekt. :-)


Äntligen fredag

Wihoo idag är det fredag för er som missat det ;-)

Äntligen är min lilla tjej frisk. Hon mådde bra igår med men idag är hon dagisfrisk. Det är så mysigt när man kommer till dagis efter att hon varit borta och hennes kompisar blir så glada av att hon kommer. Tänk att dessa vänner kan vara hennes vänner för livet. Jag har ju fortfarande kvar min bästa kompis från dagis, Hanna. Vi har följt varandra genom livet. Dagis, lågstadiet, mellanstadiet, högstadiet, valde samma gymnasieinriktning, hamnade på samma kurs på universitetet när vi skrev c- och d-uppsats i ekonomi. Och nu bor hon bara fem-tio minuter bort. Tänk om våra föräldrar vetat det när vi var tärnor och höll varandra i handen i luciatåget när vi var två år gamla.

Jag kan inte annat än tycka att livet är bra häftigt när man ser på det. Tänk om man vetat om hur ens liv skulle bli!
Jag kunde inte för fem år sedan se mig här där jag är idag. Jag hade flinat än den som sa det och tänkt inte en chans i helvetet att det är jag. Två småbarn, två bonusbarn, eget aktiebolag och vara någons fru. HA! Låter så galet. (Nu benämner inte jag mej själv i vanligafall som Görans fru utan han är min man :-) låter så bihang att vara ngns fru)

Men här är jag idag och jag skulle inte vilja vara någon annanstans. Eller nja jag skulle gärna vara ngn annanstans rent vädermässigt just nu men inte utan min familj.




Idag blir det spinning på lunchen om det hinns med. Har lite att ta igen efter en veckas vab och Ikväll ska vi upp till adolfsberg på AW. Ska bli trevligt.

Trevlig helg!

Hanna och jag i Washington!


Vila i Hallsberg

Idag tog jag och Edith o åkte till mormor i Hallsberg. Vi har badat, städat, ätit lunch, klämt en semla och tittat på pettsson och Findus. Nu blir det sovdax. Edith har redan sovit en stund. Så nu har jag klämt mig ned bredvid henne. Finns inget bättre ställe att sova på än bredvid sina barn (för husfridensskull ska jag nog skriva näst bäst, mannen är bäst att sova med ;-) )


Speedad

Idag har jag och Edith haft ännu en dag hemma tillsammans. Hon har fortfarande feber och mår dåligt, dock har hon idag inte haft så hög feber och varit väldigt pigg och glad. Nästan så pigg och kry att jag trott att hon skulle bli frisk tills imorn.
Hon har dock tröttnat på att vara inne så mkt så vi gick ut och cyklade idag. Vi tog oss en tur till Hanna där vi fick bullar och kaffe :-) perfekt stopp. Bullarna hade vi med oss eftersom vi bakade bullar igår.

Nu sitter vi i soffan och tittar på baltazhar med Edith. Hon vaknade förut med feber och är alldeles speedad. Så där jätte glad och pigg så just nu verkar det som om vi inte kommer sova än på några timmar. :-/

Både jag och mannen måste dock duscha. Han har varit ute och sprungit och jag var på piloxing. Det är verkligen så jobbigt men kul.

Imorn tänkte vi nog åka till Hallsberg och hälsa på mor som oxå är sjuk. En våldgästning med sjukt barnbarn måste ju vara perfekt för att bli frisk :-)





Ludde 2,1 m

Jahopp idag har min stora lilla skrutt Ludde varit hos läkaren. Utredning på hans astma. Han har astma, allergier och eksem. Min fina lilla kille. Vi får se vad han kan bli av med under uppväxten förhoppningsvis alla tre. Han fick iaf tapperhetsmedalj för att han var så duktig. Sen fick han även två serietidningar, godis och glass. Märks att det var hans far som var med honom ;-)
Vi fick även reda på att han som vi vet är väldigt lång men när han är färdig vuxen ska han enligt sin kurva bli mellan 2 och 2,10 m lång. Hmm jag som alltid varit lång kommer känns mig som lilla lilla mamma bredvid honom.

Min ståtliga plutt



RSS 2.0